Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 22, 22:15)
Ačiū, merginos, vis makaliodavau sudėtingybės. Muilas bus kietas ir ne ūkinis, tai kokosų tiek daug dėt negaliu, ieškau jiems baltos kompanijos... Gaminsiu gal ryt bandomąjį, nedaug, o paskui kartosiu, jei reiks taisysiu. Turiu tikslą vasarai nemažam kiekiui, nenoriu išsikelt kainos, nes bus dovana (noriu pagamint svečiams dukros vestuvėse). 4u.gif

Tai jeigu toli terminas, gali virti pusiau kastiliją, imti pagrindą alyvuogių kokių šviesesnių, nes kastilija labai išblunka per 3-4 mėnesius.
Į tualetinį daugiau dėti balto palmių, sviestmedžio, dar kakao balto, ir bus tau nuotakos muilas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O aš ruošiuose virti vaikišką kastiliją - sekančiam gyvenimo įvykiui po sūnaus vestuvių vasaros pabaigai biggrin.gif
prie to pateis atsiminiau, kad į vaikišką kastiliją maišysiu babasų, gal ir tau tiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 22 vasario 2013 - 22:06
Turiu problemą,nors jau niekas nebepadės.Dariau muilą iš pačių geriausių priedų,bet... kvapusis aliejus išsiliejo.Pjoviau kątik,t.y. po 10 val,nes jei ilgai laukčiau,gali būti,kaip jau yra buvę,kad muilas bus baisus.Taip džiaugiausi puikia sudėtimi,o dabar... Valau valau jį,šluostau,bet jaučiu nieko gero nesigaus.Gal kas gali pasakyti man kame priežastis?Ilgą laiką nedėjau,o dabar įdėjau ir va kas...Temperatūra buvo gera 51 laipsnis šarmo ir aliejų,laikiau muilą šiltai,bet tikrai ne taip,kaip visada,taip kad karšta jam negalėjo būti....Dėjau po pėdsako, 10 ml į 700 g aliejų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amina Fatima: 22 vasario 2013 - 23:27
QUOTE(Amina Fatima @ 2013 02 23, 00:26)

Tau tik kvapusis išsiliejo? Jis vienas atsiskyrė? Gal dar susistovės muilas, ar susisluoksniavo? Nelabai supratau kas nutiko. Tik neišmesk, blogiausiu atveju pervirsi, bus karštu būdu, ne toks gražus, bet naudojamas, o aliejai tie patys liks. Gal nevalyk, nešluostyk, nes nežinia kas ten skiriasi. Suglausk gabaliukus, uždenk, tegul šiltai būna, ir eik miegot - rytas už vakarą protingesnis. Kartais būna parasoja, paprakaituoja, o paskui viskas gerai.g.gif Su aromatniais negaminu, nebuvo man tokių šposų, bet taip greit ir nepjaustau. Gal jam tik laiko trūksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 vasario 2013 - 00:15
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 23, 00:11)
Tau tik kvapusis išsiliejo? Jis vienas atsiskyrė? Gal dar susistovės muilas, ar susisluoksniavo? Nelabai supratau kas nutiko. Tik neišmesk, blogiausiu atveju pervirsi, bus karštu būdu, ne toks gražus, bet naudojamas, o aliejai tie patys liks. Gal nevalyk, nešluostyk, nes nežinia kas ten skiriasi. Suglausk gabaliukus, uždenk, tegul šiltai būna, ir eik miegot - rytas už vakarą protingesnis. Kartais būna parasoja, paprakaituoja, o paskui viskas gerai.g.gif Su aromatniais negaminu, nebuvo man tokių šposų, bet taip greit ir nepjaustau. Gal jam tik laiko trūksta.


Man taip jau buvo,tai gavosi baisus po to,sudžiūvo nuo to vandens išsiskyrusio.Na taip,kas gali dar atsiskirti?Nei kando rankų nei nieko,valiau rankomis,be pirštinių.Manau jei ilgiau būčiau laikiusi,tai būtų išvis baisu,nes jau dabar skylių pilna,kai kur kaip išgraužta ir spalvos ne tokios,kokių tikėjausi,yra tie sluoksniai,tik po kelių dienų bus aišku kaip ten atrodys,bet tiesiog šįkart dėjau ir avokado ir mangų sviestą,tai gaila būtų jei nesigautų.Aš išvis beveik nenaudoju jokių kvapų,bet aną kartą,kai nesigavo su eteriniu buvau dariusi...Bet ir išvis gavos ne taip,kaip planavau.Norėjau rožinio-balto,o rožinės spalvos beveik neliko,tai dėjau kiek buvo ir visai nesimato tos spalvos tik kaip žalia gavosi ir viskas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amina Fatima: 23 vasario 2013 - 00:42
QUOTE(Amina Fatima @ 2013 02 23, 01:40)
Man taip jau buvo,tai gavosi baisus po to,sudžiūvo nuo to vandens išsiskyrusio.Na taip,kas gali dar atsiskirti?Nei kando rankų nei nieko,valiau rankomis,be pirštinių.Manau jei ilgiau būčiau laikiusi,tai būtų išvis baisu,nes jau dabar skylių pilna,kai kur kaip išgraužta ir spalvos ne tokios,kokių tikėjausi,yra tie sluoksniai,tik po kelių dienų bus aišku kaip ten atrodys,bet tiesiog šįkart dėjau ir avokado ir mangų sviestą,tai gaila būtų jei nesigautų.Aš išvis beveik nenaudoju jokių kvapų,bet aną kartą,kai nesigavo su eteriniu buvau dariusi...Bet ir išvis gavos ne taip,kaip planavau.Norėjau rožinio-balto,o rožinės spalvos beveik neliko,tai dėjau kiek buvo ir visai nesimato tos spalvos tik kaip žalia gavosi ir viskas...

Man atrodo, kad gali būti nuo to, kad nepakankamai išmaišyta, nelaukiant tikro pėdsako; g.gif
Iš tiesų sunku pasakyti, kas nutiko, nes neparašei nei pilno recepto , nei technologijos ax.gif
O aromatinius aliejus reikia įmaišyti į aliejų prieš maišant su šarmo tirpalu, tada "nesivarškiuoja" masė.
Dar pasižiūrėjau ankstesnes nuotraukas - truputį kažką ne tai darai, iš tiesų labai daug skylių muile, reikia supylus į dėžutę, ją gerai papurtyti, padaužyti, tada geriau muilas pripildo visas kiaurymes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 23 vasario 2013 - 01:01
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 23, 00:51)
Man atrodo, kad gali būti nuo to, kad nepakankamai išmaišyta, nelaukiant tikro pėdsako;  g.gif
Iš tiesų sunku pasakyti, kas nutiko, nes neparašei nei pilno recepto , nei technologijos  ax.gif
O aromatinius aliejus reikia įmaišyti į aliejų prieš maišant su šarmo tirpalu, tada "nesivarškiuoja" masė.
Dar pasižiūrėjau ankstesnes nuotraukas - truputį kažką ne tai darai, iš tiesų labai daug skylių muile, reikia supylus į dėžutę, ją gerai papurtyti, padaužyti, tada geriau muilas pripildo visas kiaurymes.



Buvo pėdsakas,bet ne toks,kad jau pilis statyti,nes kitaip tik šaukštais dėti,kaip kitos tada spalvas maišo,jei sulaukus gero pėdsako tik pila į formą,juk tada jau būna sustingusi masė? unsure.gif Įdomu čia dėl aromatinių aliejų,skaičiau gi,kad viską,kas papildoma,reikia dėti po pėdsako,na pariebinimą,kvapus ir pan... g.gif Dėl ankstesnių nuotraukų,tai ten buvau druskinukai,pirmi mano,tai gal dėl to,kiti muilai(ne druskinukai) be jokių skylių,lygūs gražūs,nors ir nekratau nieko,kai įpilu į formą, tik šitas dabar su skylėm,nes aliejus išsiliejo,ryt nuotrauką įdėsiu.Į skaičiukus recepte šįkart nelabai žiūrėjau, nes visvien muilas dažnai skyriasi,nei ten rašo,nes būna parašyta,kad neputuoja,o realiai putoja...Taip kad receptas toks:bendras svoris 700 g, alyvuogių 56.96 %, sviesmedžio 14.28 %, kokosų 11 %,ricinų 10.61 %,mango 3.57 %,avokad7 3.57 %,šarmas 92.2 g,vanduo 266 g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amina Fatima: 23 vasario 2013 - 02:51
QUOTE(Amina Fatima @ 2013 02 23, 03:50)
Buvo pėdsakas,bet ne toks,kad jau pilis statyti,nes kitaip tik šaukštais dėti,kaip kitos tada spalvas maišo,jei sulaukus gero pėdsako tik pila į formą,juk tada jau būna sustingusi masė?
Taip kad receptas toks:bendras svoris 700 g, alyvuogių 56.96 %, sviesmedžio 14.28 %, kokosų 11 %,ricinų 10.61 %,mango 3.57 %,avokad7 3.57 %,šarmas 92.2 g,vanduo 266 g

Dėl technologijos - ar tikrai prie 51C temp maišai? Net nežinau, ką pasakyti dėl staigaus sukietėjimo, aš stengiuosi maišyti prie žemėsnės negu 50C temp., tada ne taip greit sutirštėja, mano druskinis būna tirštas, neteka, bet skylių nelieka.
Svirlų beveik nedarau, bet anksčiau darydavau, tai (kiek pamenu) recepte reikia skystų aliejų didesnį kiekį numatyti, irgi žemesnėj temp maišyti, vandens 38%dėdavau
Tavo muilo laba geri aliejai, daug alyvuogių, su jomis aš tikrai visada ilgiau plaku iki pėdsako ir jo ilgiuaisiai iš visų netirštėja.
Neišmesk, geriau pašildyk iš naujo karšto vandens vonioj ir sukrėsk į formą, turėsi karštu būdu išvirtą muilą.
Būtinas masės vientisumas, atsiskyręs skystis rodo, kad netolygiai saponifikacija vyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 23 vasario 2013 - 08:37
Nusipirkau šiandien indą iš Iki, šarmui maišyti. Atsparus karščiui, galima orkaitėj naudoti, 1 ltr talpos. Svarbiausia, panašus į ąsotį, su rankena, su snapeliu, matavimo indas. Neatsimenu, ar čia skaičiau, ar FB, kad kažkas maišė šarmą trilitriniam ir stklainis sprogo. Tai va, jei kam reikia, paieškokit. Aš maišydavau taip pat atspariam karščiui inde, bet nepatogus, dubenėlio formos, šarmas gali išsilaistyti.
Atsakyti
O indas plastikinis ar karščiui atsparaus stiklo? Stiklo net atsparaus geriau nenaudoti. Turiu šarmui metalinių su snapeliu ir HDPE plastiko. Suvoj dabar įvairių dydžių yra, daugiau nei Avsistoj. Kibirais neverdu muilų, bet man patinka plastikinis didesnis, 3 litrų, nors šarmo daugiau litro gal niekad netirpinau dar. Tada aukštesnis, nesitaško kai maišai, jei bent kiek burbuliuojas nuo rūgščių, irgi nieko baisaus. Gerai kai yra daugiau laisvo kraštelio, man taip saugiau. Maišau lauke, tai kol nešioju irgi nebaisu kad prilaistysiu. biggrin.gif

Amina-fatima, jei pervirinėsi muilą, truputį vandens jam duok, arba degtinės ( atrodo kažkada Saule/Guoda sakei, kad spirito įpylus geriau lydosi?). Ir sukratyk nuo dūšios, ne tiek aišku kad ant sienų tikštų, bet padedu sulankstytą rankšluostį, kad amortizuotų, pakeliu ir trinkteliu tada kelis kartus. O kai labai greit vienas su cet.alkoholiu tirštėjo, tai užklojau maistine plėvele ir švelniai rankomis nuo centro į krašus slėgdama orus išvarinėjau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 23, 15:12)
O indas plastikinis ar karščiui atsparaus stiklo? Stiklo net atsparaus geriau nenaudoti. Turiu šarmui metalinių su snapeliu ir HDPE plastiko. Suvoj dabar įvairių dydžių yra, daugiau nei Avsistoj. Kibirais neverdu muilų, bet man patinka plastikinis didesnis, 3 litrų, nors šarmo daugiau litro gal niekad netirpinau dar. Tada aukštesnis, nesitaško kai maišai, jei bent kiek burbuliuojas nuo rūgščių, irgi nieko baisaus. Gerai kai yra daugiau laisvo kraštelio, man taip saugiau. Maišau lauke, tai kol nešioju irgi nebaisu kad prilaistysiu. biggrin.gif



Indas storo stiklo, atsparus karščiui, galima šildyti orakaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Dabar gerai įsiskaičiau, kad negalima dėti kašto maisto į šaltą indą. Tai, sakot, toks suskilti gali?
Atsakyti
As jokio stiklinio sarmui nenaudociau schmoll.gif Stiklas vistik yra stiklas. Beto, pamenu senose temose buvo kalbeta, kad sarmas po truputi eda stikla. Kaip sakant - lasas po laso ir akmeni prataso.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 23, 15:30)
As jokio stiklinio sarmui nenaudociau schmoll.gif Stiklas vistik yra stiklas. Beto, pamenu senose temose buvo kalbeta, kad sarmas po truputi eda stikla. Kaip sakant - lasas po laso ir akmeni prataso.


O aš kažkodėl buvau įsitikinusi, kad geriausia naudoti storo stiklo indą, Suvoj yra PP plastiko indai, atsparūs daugeliui cheminių medžiagų, galima kaitinti iki 121 laipsnių, tai tokie turbūt tiktų?
Atsakyti