Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Detalytė @ 2013 02 19, 11:48)

O apie spalvų intensyvumą, tai su raudonųjų palmių aliejumi galima išgauti pakankamai intensyvią geltoną spalvą su chlorofilo milteliais - žalia, su aktyvuota anglimi - juoda. Bet be jokios abejonės, kad tai skonio reikalas smile.gif

ŠIta tai aš žinau 4u.gif , tik chlorofilo žalia gana greitai paruduoja
Bet kaip išgaunama ryškios rėkiančios raudona arba žalia (neruduojanti), mėlyna?
Atsakyti
Kiek esu dažiusi su chlorofilu, tai nesu susidūrusi su parudavusiu muilu g.gif , tikiuosi ir neteks smile.gif. O dėl kitų spalvų, tai aš naudoju ochra ir oksidus. Niekur nedeklaruoju, kad gaminu tik natūralius muilus, kam dovanoju ar parduodu savo muilą visada būna surašyta sudėtis smile.gif Aš naudoju ir aromatinius aliejus, bet tai mano pasirinkimas smile.gif Teisingai?
Jeigu jus nieko prieš, tai šios diskusijos tęsti net ir nenorėčiau, nes gaila tam laiko smile.gif. Labai ilgai rašau smile.gif O ir diskusija internetinėje erdvėje man nėra labai priimtina. Man patinka matyti ir girdėti žmogaus emocijas, kai aš su juo bendrauju smile.gif Todėl man internetinė erdvė tinkama daugiau informacijos ir patirties dalinimuisi o ne diskusijai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2013 02 19, 12:29)
Kiek esu dažiusi su chlorofilu, tai nesu susidūrusi su parudavusiu muilu  g.gif , tikiuosi ir neteks smile.gif. O dėl kitų spalvų, tai aš naudoju ochra ir oksidus. Niekur nedeklaruoju, kad gaminu tik natūralius muilus, kam dovanoju ar parduodu savo muilą visada būna surašyta sudėtis smile.gif Aš naudoju ir aromatinius aliejus, bet tai mano pasirinkimas smile.gif Teisingai?
Jeigu jus nieko prieš, tai šios diskusijos tęsti net ir nenorėčiau, nes gaila tam laiko smile.gif. Labai ilgai rašau smile.gif O ir diskusija internetinėje erdvėje man nėra labai priimtina. Man patinka matyti ir girdėti žmogaus emocijas, kai aš su juo bendrauju smile.gif Todėl man internetinė erdvė tinkama daugiau informacijos ir patirties dalinimuisi o ne diskusijai  mirksiukas.gif

Aš rašiau abstrakčiai, niekam asmeniškai netaikiau, tokią nuomonę susidariau žiūrinėdama muilo virėjų-pardavėjų psl. 4u.gif
Taigi niekas negali priversti čia bendrauti, tik man keista, kam tada kurti FB grupę, juk ten irgi toks pat internetinis bendravimas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2013 - 12:25
QUOTE(Detalytė @ 2013 02 19, 09:48)
Ne visai taip  smile.gif Matavau temperatūrą jau pagaminto muilo tam, kad įsitikinčiau ar jinai pakyla iki tokio laipsnio kaip gamybos procese ir ar verta dėti aliejus po pėdsako. Deja muilas užkaito daugiau nei pačios gamybos metu, todėl nusprendžiau visus aliejus dėti iki pėdsako smile.gif


tai taip iseina kad jei norisi i muila prideti geru alieju ir kad isliktu ju savybes savybes reikia ta muila pilstyti ne i viena didele forma, bet i mazas formeles? juk mazi muiliukai atausta per pora val. ir tikrai nepasiekia tokios temp. kaip didelis muilo gabalas. o as prisipirkau visokiausiu mazu formeliu, imantrybes ir nenaudoju, nes nusprendziau kad jei muila darau del savybiu tai dideliais gabalais vis tiek geresnis? g.gif
Atsakyti
Mazose formelese sunkiau praeti gelio faze. Butent ir kaista kai geli praeidineja. Dabar galvoju ar isvis koks nors mano is mazu formeliu praejes geli..turbut kad ne.
Atsakyti
Jau atrodo rašiau, bet dėl aliejų savybių išlikimo beveik nėra skirtumo kada juos dėti, jei gaminama taip kaip dauguma darom, šaltu būdu, ir ar paskui bus mažose, ar didelėse formose, ar šaldiklyje laikomas - mažas skirtumas. Jei norisi kad išliktų muile visos pariebinimo aliejaus riebiosios rūgštys, visas gėris, tada reikia gamint karštu būdu ir dėt tą aliejų kai praeina gelio fazė, proceso pabaigoje, kai nebėra laisvo šarmo. Nes kol jo yra, tas ponas ėda kas jam skaniau, nežiūri kas kada įpilta, reakcijos pirmiausia vyksta su tomis rūgštimis kurios lengviau, greičiau saponifikuojasi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 19, 22:52)
Jau atrodo rašiau, bet dėl aliejų savybių išlikimo beveik nėra skirtumo kada juos dėti, jei gaminama taip kaip dauguma darom, šaltu būdu, ir ar paskui bus mažose, ar didelėse formose, ar šaldiklyje laikomas - mažas skirtumas. Jei norisi kad išliktų muile visos pariebinimo aliejaus riebiosios rūgštys, visas gėris, tada reikia gamint karštu būdu ir dėt tą aliejų kai praeina gelio fazė, proceso pabaigoje, kai nebėra laisvo šarmo. Nes kol jo yra, tas ponas ėda kas jam skaniau, nežiūri kas kada įpilta, reakcijos pirmiausia vyksta su tomis rūgštimis kurios lengviau, greičiau saponifikuojasi. biggrin.gif

+1 4u.gif
Bet yra dar pora momentų: ne visi aliejai vienodai bijo karščio; svarbu iki kiek pakyla gelio stadijos temp ir kiek laiko tai trunka.
Rusiškuose forumuose ( atrodo Aromarti, buvo daryta dėl kremų ) yra aprašytas laboratorinis tyrimas aliejų sudėties pasikeitimo šildant ( iki 70C, bet neilgai - 15-20min.,), buvo naudoti aliejai, turintys daug nesočiųjų r.; išvada - r.rūgščių sudėtis nepakito, jos nesuiro, nesusidarė kenksmingos medžiagos (kurios susidaro aliejus gruzdinant).
Karštu būdu gamintas muilas stovėdamas irgi dar reaguoja, kinta, ir PH šiek tiek dar keičiasi į mažėjimo pusę per 1 mėn. ( bent mano juostelės taip rodo smile.gif )
O šiaip aiškiausiai yra su skystu muilu - muilą verdu su 0 viršriebiu, skiedžiu po poros savaičių, dedu pagerinimus į neutralizuotą, praskiestą muilą, kai visos reakcijos ( bent teoriškai) turi būti pasibaigę.
ir svarbiausia - muilas, tai ne kremas, jis ant odos būna neilgai, nesistenkite į jį sukrauti visas medžiagas, kurios naudingos odai kremų sudėtyje biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(BlueFire @ 2013 02 19, 21:11)
tai taip iseina kad jei norisi i muila prideti geru alieju ir kad isliktu ju savybes savybes reikia ta muila pilstyti ne i viena didele forma, bet i mazas formeles? juk mazi muiliukai atausta per pora val. ir tikrai nepasiekia tokios temp. kaip didelis muilo gabalas.  o as prisipirkau visokiausiu mazu formeliu, imantrybes ir nenaudoju, nes nusprendziau kad jei muila darau del savybiu tai dideliais gabalais vis tiek geresnis?  g.gif

Iš praktikos ir muilininkių forumų nuomonės - geriausias t.y. kiečiausias, geriausiai putojantis, ilgiausiai nesusimuilinantis, netirpstantis, maloniausias paimti į rankas (neaišku kodėl ax.gif ) šaltuoju būdu didelėse formose pagamintas, praėjęs gelio stadiją muilas.
Kiek ten aliejų gerųjų savybių išlieka - nežinia, nes jos gali išlikti tik tų kelių viršriebio procentų, o kita aliejų dalis būna sureagavusi su šarmu., o kurio aliejaus r.rūgštys lieka nesureagavę - neaišku, nebūtinai, to, kurį dėjai po gelio ( jei karštu būdu verdi), yra irgi aprašymai atliktų bandymų, tik nuorodos nerandu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2013 - 22:54
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 19, 23:32)
+1  4u.gif
ir svarbiausia - muilas, tai ne kremas, jis ant odos būna neilgai, nesistenkite  į jį sukrauti visas medžiagas, kurios naudingos odai kremų sudėtyje  biggrin.gif
  g.gif

Lygiai taip pat manau; pagerinimų dedu, bet nepersistengiu. Labiau dėl odos raminimo alijošių, šilką plaukams, mėgstu dervas ir pakanka. Rusų forumuose kai paskaitydavau kai kurių muilų aprašymus, stebėdavausi, kam reikia kelių ar net keliolikos rūšių žolių fitolių, nuovirų, trauktinių ir t.t. viename muile. Geriau šaukštą to mišinio į vonią ar kremą... Bus daugiau naudos. biggrin.gif
Atsakyti
Mano pirmasis druskinukas.Pjausčiau po 1.5 val,dar šiltą.Nežinau kodėl,bet jis sutrupėjo,kas galėjo būti blogai?Be to dėjau 100% kokosų aliejaus,gal galima dėti ir kitus aliejus?Gaila ir paspalvint neišėjo,nes labai greitai sustingo,teko šaukštais dėti ir masės bendrai su druska dariau 700g,o gavosi maži muiliukai,nes nusėdo.Žodžiu,nepavyko...
O nuotrauką kaip įdėti nesuprantu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amina Fatima: 20 vasario 2013 - 12:13
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 19, 21:32)
+1  4u.gif

O šiaip aiškiausiai yra su skystu muilu - muilą verdu su 0 viršriebiu, skiedžiu po poros savaičių,  dedu pagerinimus į neutralizuotą, praskiestą muilą, kai visos reakcijos ( bent teoriškai) turi būti pasibaigę.

Kiek ten aliejų gerųjų savybių išlieka - nežinia, nes jos gali išlikti tik tų kelių viršriebio procentų, o kita aliejų dalis būna sureagavusi su šarmu., o kurio aliejaus r.rūgštys lieka nesureagavę - neaišku, nebūtinai, to, kurį dėjai po gelio ( jei karštu būdu verdi), yra irgi aprašymai atliktų bandymų, tik nuorodos nerandu  g.gif


man irgi skystas muilas patinka, bet nebeverdu del ilgo proceso.

gal kas bande daryt tokiu principu, man idomu sampuninis muilas - issivirti gera muila, didelej formoj, paejusi geline stadija, su 0 pariebinimu, kai subres, tarkuot, tirpint nekarstai, prideti pagerinimu ir dar parugstint kad pH butu tinkamas plaukams?
Atsakyti
Na štai ir įkėliau g.gif

http://s019.radikal....809d53b965a.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amina Fatima: 20 vasario 2013 - 12:43
QUOTE(BlueFire @ 2013 02 20, 14:25)
man irgi skystas muilas patinka, bet nebeverdu del ilgo proceso.

gal kas bande daryt tokiu principu, man idomu sampuninis muilas - issivirti gera muila, didelej formoj, paejusi geline stadija, su 0 pariebinimu, kai subres, tarkuot, tirpint nekarstai, prideti pagerinimu ir dar parugstint kad pH butu tinkamas plaukams?

Jei norisi tokiu būdu padaryti skystą šampūninį, tai praktiškai be šansų (mano praktika). Bandžiau visokius likusius nuo gamybos gabaliukus paversti skystu muilu. Sutarkavau, užpyliau antra tiek svorio vandeniu ir išlydžiau. Gavosi gražiai tirštas. Supyliau į dozatorių. Kitą dieną pažiūrėjau, muilas dozatoriuje kietas tapo. Vėl išlydžiau, dar įpyliau vandens (maždaug tiek pat kiek esamos muilo masės) ir palikau iki kitos dienos. Jis vėl sutirštėjo iki neįmanomo išspausti. Kai galiausiai praskiedžiau iki tiek, kad galima būtų nors kažkaip naudoti dozatoriuje, muilas jau buvo pakankamai praradęs plaunamąsias savybes. doh.gif
Jūsų siūlomu būdu daryti kietą šampūninį galima, bet numušti ph žemiau 7 nepavyks, nes muilas skils į riebiasias rūgštis (buvo diskutuota ir rašyta). O ir 7 ph sunku bus nutaikyti, be to plaukams reikia žymiai žemiau 7.
Detaliau ir geriau pakomentuos mūsų profesionalės, o aš pasidalinau nekokia asmenine patirtimi blush2.gif
Atsakyti