QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 18, 20:04)
... taigi aš ne apie atsakingus ar neatsakingus natūralių ar sintetinių muilų gamintojus, o apie tai kad šitas klausimas tiesiog visur patogiai nutylimas. Man keista, kad nėra reikalaujama nurodyti tokį svarbų parametrą. Degtinės laipsnius žymi, kalorijas skaičiuoja, glitimo kiekį, arachisų pėdsakus ir t.t., o čia keista tyla. Kai natūralaus muilo gamintojai teigia kad jų muilas geras vien dėl to kad iš natūralių medžiagų, tai irgi ne visai tiesa. Ir bloge rašiau, ir čia nebijau pakartoti - aš galiu klysti; o bet kas kitas gali turėti savo nuomonę. Bet jei tavo nuomonė skiriasi, duok šen pagrįstus argumentus, kad tu teisi. Parodyk kur galvoji kitaip ir kodėl. Nesilaikau įsikibusi savo susigalvojimų, jei matau kad klydau, prisipažįstu klydusi, jei man įrodo kad buvau neteisi - keičiu nuomonę. Duok dermatologų tyrimus apie tai kad natūralus šarminis muilas odą saugo, tai būsiu tikrai labai patenkinta, gal tik aš tokių neužtikau.
Manau, kad čia tikrai normalus nuomonės išreiškimas ir puiki diskusija
Juk visos skaitinėja, rinkinėja po trupinėlį informaciją ir išeina toks ažūras, o tose skylėse - vieta nutylimai arba nerastai informacijai
o daug merginų iš vis pasinešę į muilo grožį.
manau, kad yra kelio kryptys muilo gaminime - sau ar prekybai, kuo naudingesnis, geresnės sudėties ar kuo gražesnis. Šios "pakraipos" viena kitai neprieštarauja - juk ir pardavimui galima gaminti geros sudėties kiek įmanoma mažiau šarminį, su puikiais priedais muilą, tuo pačiu su visais grožiais, bet......
Vienos virėjos ( ir pardavėjos
) paklausiai apie jos muilo skaičukus ir rūgštis, tai supratau, kad nieko nežino, paprasčiausiai verda, dažo, daro svirlus, išlaiko mėnesį ir tiek....
Aišku, gerai ir įdomu gražūs spalvoti su svirlais muilai, keksiukai-saldainiukai, tų spalvų ir raštų gamybos subtilybės
, bet man asmeniškai svarbiau pagaminto produkto sveikumas ir naudingumas.
Kol kas ir pirkėjai apie muilo PH ar priedus nieko nesupranta, geroms pažįstamoms į vieną aplinką saugančią instituciją nunešiau savo muiliukų, tai po kelių mėn išdrįso paklausti, ar ten ne ūkiškas ( nes ne baltas), nors buvo etiketės uždėtos su sudėtimi. Tai turėjau nešti ūkinio muilo ( tikrai labai balto), kad pajustų , kaip skiriasi
Prirašiau ilgą litaniją, bet norėjau pasakyti, kad labai prie širdies Agnės/Ramutės numonė ir labai laukiu kitų merginų, kad pasidalintų savo žiniomis apie muilo sudėties įtaką poveikiui ir kitas subtilybes (turinio, ne formos)