Oho, vienas gražiausių muilų Tikrai super Net nereikėjo čia banguoto pjaustymo, nes ir taip labai gražiai muilas atrodo
QUOTE(krepsyte @ 2013 02 12, 15:21)
Pritariu, neralus ir papildau klausimą: o kaip svirlas darytas? tik iš viršaus su pagaliuku braižant, ar dar kažkaip ir sluoksniuojant spalvas?
kadangi dariau didesni kieki, tai naudojau plastikine forma(didesne nei mano turimos medines), pilsciau sluoksnuotai tik per viduriuka, po to su mentela prabegau nuo vieno sono link kito, ir gavosi sis stebuklas, cia forma plauta per puse ir tik tada pjaustyta gabaliukais, per puse perpjautas ir atrode kaip su sirdelem, taip gaila buvo
pjausciau ir lygiai
Papildyta:
QUOTE(Detalytė @ 2012 11 27, 12:52)
Labai gražios spalvos jums gavosi muiliukas ir marginimas
Papildyta:
Šį muiliuką darant pėdsako net nesulaukiau
Papildyta:
Šį muiliuką darant pėdsako net nesulaukiau
va tokiu principu, tik pamaisiau dar
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 12, 16:08)
kadangi dariau didesni kieki, tai naudojau plastikine forma(didesne nei mano turimos medines), pilsciau sluoksnuotai tik per viduriuka, po to su mentela prabegau nuo vieno sono link kito, ir gavosi sis stebuklas, cia forma plauta per puse ir tik tada pjaustyta gabaliukais, per puse perpjautas ir atrode kaip su sirdelem, taip gaila buvo
o spalvos kaip ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 12, 16:09)
o spalvos kaip ?
i sviesia vos vos titano dejau(labai nedaug turejau) o geltona raudonuju palmiu aliejum padaziau
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 12, 16:11)
i sviesia vos vos titano dejau(labai nedaug turejau) o geltona raudonuju palmiu aliejum padaziau
ir vos vos titano t aip nudaze baltai ? man viena tik karta nudaze baltai, siaip tik pasviesina.. nezinau kodel
Aliejai nebuvo labai tamsus, pasviesino truputi ir sy karta pakanka
Nerealus grozis. Ziuriu ir seile varvinu, nes paciai niekad grazus svirlas nesigauna...
QUOTE(goccia @ 2013 02 12, 16:49)
Nerealus grozis. Ziuriu ir seile varvinu, nes paciai niekad grazus svirlas nesigauna...
man pirma karta
Labukas
ko tai cia labai tylu
turiu prasymeli gal kuri nepatingetu ir man trumpai galetu aprasyti kaip daromas skystas muiliukas, noriu padaryti vyro l. purvinom rankom, jam labiau prie sirdies skystas.
is esmes supratau kad pradzia kaip ir kieto, bet su tais virimais nelabai supratau.
ko tai cia labai tylu
turiu prasymeli gal kuri nepatingetu ir man trumpai galetu aprasyti kaip daromas skystas muiliukas, noriu padaryti vyro l. purvinom rankom, jam labiau prie sirdies skystas.
is esmes supratau kad pradzia kaip ir kieto, bet su tais virimais nelabai supratau.
Sveikos darbstuoles
Uzsuku, paskaitineju kaip jum sekas, ir nieko neparasau
Gal pamenat, labai domejaus ir ieskojau kas bandet muila is pelenu sarmo gamint...
Siom savaitem, po truputi, pasigaminau pelenu sarmo ir viriau muiliuka.
Ilgai nedrisau, nes vis bijojau, kad nieko nesigaus.
Bet paskaicius cia http://petrasdargis....las-uz-20-centu - isidrasinau
Muiliuka viriau su rapsu aliejum ir keletu lasu roziu aliejaus. Kvepia visai maloniai.
Su kiauliniais taukais - dar nebandziau, bet irgi labai smalsu
Kaip viskas stings ir brandinsis - dar paziuresim, nes kol kas turiu tirsta karsta mase panasia i muila
Uzsuku, paskaitineju kaip jum sekas, ir nieko neparasau
Gal pamenat, labai domejaus ir ieskojau kas bandet muila is pelenu sarmo gamint...
Siom savaitem, po truputi, pasigaminau pelenu sarmo ir viriau muiliuka.
Ilgai nedrisau, nes vis bijojau, kad nieko nesigaus.
Bet paskaicius cia http://petrasdargis....las-uz-20-centu - isidrasinau
Muiliuka viriau su rapsu aliejum ir keletu lasu roziu aliejaus. Kvepia visai maloniai.
Su kiauliniais taukais - dar nebandziau, bet irgi labai smalsu
Kaip viskas stings ir brandinsis - dar paziuresim, nes kol kas turiu tirsta karsta mase panasia i muila
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 16, 13:08)
Labukas
ko tai cia labai tylu
ko tai cia labai tylu
Pažiūrėk vienos mūsų dalyvės psl.: http://viewpointbyra...-ukinis-muilas/
Tokiu pat būdu aš verdu ir šampūninį muilą
Esmė šarme - naudojamas KOH vietoj NaOH, išverda tokia košė, o paskui skiedžiam ir dedam visokius priedus Specifika - ilgesnis laikas iki pėdsako, paskui reikai 3-4 val kaitinti karšto vandens vonioj arba tą košę palikti kelioms savaitėms ( kaip ir kietą muilą). Praskiedus toks kaip pirktinis nesigaus, norint tirštoko gelio reikai pridėti kokių gelį sudarančių priedų arba verda kombinuotai NaOH ( iki 25%)/KOH, bet čia jau sudėtingesnis skaičiavimas
Su NaOH galima gelį padaryti - sutarkuoti muilą, pridėti vandens, norimų priedų ir išlydyti.