dar prei to pacio paklausiu
jai muiliuko viena dali sumaisysiu su sokoladu( be cukraus neradau, kad labiau syla del cukraus pajutau savo kailiu, neatsiskirs man muilas ?
tikiuosi suprantamai cia supaisciau
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:12)
susaldziusi buvau pasukas, i du nemazui luitelius, bet pries pildama sarma sumaliau iki serbeto, kazkuri yra cia taip rasiusi, bet vis tiek sutrauke
o gal cia nesivadina kad sutrauke zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta
o gal cia nesivadina kad sutrauke zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta
tai jums nedaug ten sutrauke. Man buvo visa sutrauke. ismeciau tada. Jus tiesiog stebekit kad per daug tas sarmo tirpalas nekaistu. As iki serbeto gabaliukus smulkinu, bet palieku kelis truputi didesniu, kad iki galo butu kam saldyt ta tirpala ir sarma pilu labai letai, kad neuzkaistu daug
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:16)
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit. Tada turetu but su tirstumu viskas gerai. Tiesiog ta muila darykit su vandeniu, kad isitikint ar cia buvo jusu klaida
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese) grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu. Po pedsako viskas gerai.
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese) grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu. Po pedsako viskas gerai.
o tai Jus sarma netirpinta iskart dedat i aliejus ? ar dedat dali vandens, dali grietineles, vandeny istirpinat sarma, o po pedsako likusia dali sudedat grietineles ?
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:17)
dar prei to pacio paklausiu
jai muiliuko viena dali sumaisysiu su sokoladu( be cukraus neradau, kad labiau syla del cukraus pajutau savo kailiu, neatsiskirs man muilas ?
tikiuosi suprantamai cia supaisciau
jai muiliuko viena dali sumaisysiu su sokoladu( be cukraus neradau, kad labiau syla del cukraus pajutau savo kailiu, neatsiskirs man muilas ?
tikiuosi suprantamai cia supaisciau
stebekit kad nekaistu, jei labai kais nuklokit, jei esat uzdengus su kokia paklode ar ranksluosciu. As medaus muila kai darau vis stebiu kaip syla, kai jau matau, kad gelis geras, nuimu apklota, kad neperkaistu
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:16)
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit.
o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:21)
o tai Jus sarma netirpinta iskart dedat i aliejus ? ar dedat dali vandens, dali grietineles, vandeny istirpinat sarma, o po pedsako likusia dali sudedat grietineles ?
tirpinu tirpinu sarma. Kaip netirpinta idesi...Kai darau su grietinele ar jogurtu jais keiciu tik dali vandens keiciu iki puses kiekio.
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu
Papildyta:
aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:25)
tirpinu tirpinu sarma. Kaip netirpinta idesi...Kai darau su grietinele ar jogurtu jais keiciu tik dali vandens keiciu iki puses kiekio.
aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:23)
o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%
As irgi mazdaug tiek dedu. Kartais truputi daugiau. Tiesiog parasiau, kad nepadauginkit, nes jis greitina pedsaka Bet ne ricina pas jus kalta.
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:27)
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu
Papildyta:
aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...
Papildyta:
aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...
Kai su pienu tai irgi keiciu visa vandens kieki. Ten apie grietinele rasiau, kad man sutrauke, tai dabar tik dali keiciu ir dedu po pedsako
As ryt planuojuos sokoladini daryt. KAzkada mama parnesdavo tikro sokolado, bet tas buvo labai senai, dar mokykloj mokiausi. Dabar kokiose konditerinese firminese pard. manau turetu but. Jis toks kartus. Man ji valgyt nepatikdavo, tai dedavom drozlem i pyragus ant ledu ir pan. O maniskiam ryt planuojamam tikro sokolado neturiu, tai ir nedesiu. bus su nemazai kakavos sviesto ir kakava spalvinatas
Va jau sumaisiau kaskas gavosi paziuresime rytoi
Neatsispyriau pagundai ikisti blenderi, vos pora kartu pasukau, labai bijau kad gerai neismaisysiu, tai sudejau kaip vaikiska tyrele, gal kita karta isdrysiu visai su blendeiu nemaisyti
Kietuju alieju gavosi 45%, ricinos tik 5% i pedsaka dejau grietineles ir sokolado
Neatsispyriau pagundai ikisti blenderi, vos pora kartu pasukau, labai bijau kad gerai neismaisysiu, tai sudejau kaip vaikiska tyrele, gal kita karta isdrysiu visai su blendeiu nemaisyti
Kietuju alieju gavosi 45%, ricinos tik 5% i pedsaka dejau grietineles ir sokolado
Grazu. Tikras sokoladas
Kaip tyreles mase, tai cia normalu
Kaip tyreles mase, tai cia normalu
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 15:44)
rytoj lauksiu foto supjaustyto
o cia itiesta paprasta maistine plevele ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 11:07)
ir kaip muges ? paklausa muilai turejo ?
Na taip, išpardavė viską, bet čia 2011m. buvo
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 16:18)
o cia itiesta paprasta maistine plevele ?
Kodėl galvoji, kad maistinė plėvelė negerai?
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:19)
tai jums nedaug ten sutrauke. Man buvo visa sutrauke. ismeciau tada. Jus tiesiog stebekit kad per daug tas sarmo tirpalas nekaistu. As iki serbeto gabaliukus smulkinu, bet palieku kelis truputi didesniu, kad iki galo butu kam saldyt ta tirpala ir sarma pilu labai letai, kad neuzkaistu daug
Kiek maišiau su grietinėle ar kokoso pienu, geriausiai man išeina, kai keičiu apie pusę vandens kiekio.
Vandenyje ištirpinu šarmą, tada po turputį mašant dedu sumaltą iki šerbeto šaldytą grietinėlę, žiūriu, kad neužkiltų temperatūra. Tada nepagelsta ir nesutraukia.
Su pasukom ar išrūgom nesu dariusi, gal čia kiek kitaip šarmas reaguoja, bet jei tik keli grūdeliai - tai įmaišius į aliejus ir su blenderiu prasukus turi išsimaišyti
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:27)
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu :
Teoriškai čia yra kakavos sviestas, tik reikia žinoti procentą, būna įvariai nuo 30 iki 55 šokolado svorio. Bet jei nedaug dedi, paprasčiausiai bus didesni viršriebis (kaip ir su greitinėle ar ožkos pienu)
Papildyta:
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:23)
o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%
Apie riciną rašo įvariai, kiti tikrai deda didelius kiekius, bet man atrodo 5-10% optimalu, dažniausiai dedu 5