Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

dar prei to pacio paklausiu blush2.gif
jai muiliuko viena dali sumaisysiu su sokoladu( be cukraus neradau, kad labiau syla del cukraus pajutau savo kailiu, neatsiskirs man muilas ?
tikiuosi suprantamai cia supaisciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:12)
susaldziusi buvau pasukas, i du nemazui luitelius, bet pries pildama sarma sumaliau iki serbeto, kazkuri yra cia taip rasiusi, bet vis tiek sutrauke  verysad.gif 
o gal cia nesivadina kad sutrauke  g.gif  zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta

tai jums nedaug ten sutrauke. Man buvo visa sutrauke. ismeciau tada. Jus tiesiog stebekit kad per daug tas sarmo tirpalas nekaistu. As iki serbeto gabaliukus smulkinu, bet palieku kelis truputi didesniu, kad iki galo butu kam saldyt ta tirpala ir sarma pilu labai letai, kad neuzkaistu daug 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 06 vasario 2013 - 13:21
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:16)
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit. Tada turetu but su tirstumu viskas gerai. Tiesiog ta muila darykit su vandeniu, kad isitikint ar cia buvo jusu klaida 4u.gif
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese)  mirksiukas.gif grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta 4u.gif
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu.  schmoll.gif Po pedsako viskas gerai.


o tai Jus sarma netirpinta iskart dedat i aliejus g.gif ? ar dedat dali vandens, dali grietineles, vandeny istirpinat sarma, o po pedsako likusia dali sudedat grietineles g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:17)
dar prei to pacio paklausiu  blush2.gif
jai muiliuko viena dali sumaisysiu su sokoladu( be cukraus neradau, kad labiau syla del cukraus pajutau savo kailiu, neatsiskirs man muilas ?
tikiuosi suprantamai cia supaisciau blush2.gif

stebekit kad nekaistu, jei labai kais nuklokit, jei esat uzdengus su kokia paklode ar ranksluosciu. As medaus muila kai darau vis stebiu kaip syla, kai jau matau, kad gelis geras, nuimu apklota, kad neperkaistu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:16)
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit.

o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:21)
o tai Jus sarma netirpinta iskart dedat i aliejus  g.gif ? ar dedat dali vandens, dali grietineles, vandeny istirpinat sarma, o po pedsako likusia dali sudedat grietineles  g.gif ?

tirpinu tirpinu sarma. Kaip netirpinta idesi...Kai darau su grietinele ar jogurtu jais keiciu tik dali vandens 4u.gif keiciu iki puses kiekio.
Atsakyti
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele blush2.gif ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:25)
tirpinu tirpinu sarma. Kaip netirpinta idesi...Kai darau su grietinele ar jogurtu jais keiciu tik dali vandens 4u.gif keiciu iki puses kiekio.


aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:23)
o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%

As irgi mazdaug tiek dedu. Kartais truputi daugiau. Tiesiog parasiau, kad nepadauginkit, nes jis greitina pedsaka 4u.gif Bet ne ricina pas jus kalta.
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:27)
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele  blush2.gif ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu  smile.gif
Papildyta:
aisku, dekui ..
as daznai keiciu vandeni visa kokosu ar ozku pienu, melionio tirsciais esu bandzius - neskiedziu vandeniu ...

Kai su pienu tai irgi keiciu visa vandens kieki. Ten apie grietinele rasiau, kad man sutrauke, tai dabar tik dali keiciu ir dedu po pedsako 4u.gif
As ryt planuojuos sokoladini daryt. KAzkada mama parnesdavo tikro sokolado, bet tas buvo labai senai, dar mokykloj mokiausi. Dabar kokiose konditerinese firminese pard. manau turetu but. Jis toks kartus. Man ji valgyt nepatikdavo, tai dedavom drozlem i pyragus ant ledu ir pan. O maniskiam ryt planuojamam tikro sokolado neturiu, tai ir nedesiu. bus su nemazai kakavos sviesto ir kakava spalvinatas rolleyes.gif
Atsakyti
Va jau sumaisiau bigsmile.gif kaskas gavosi smile.gif paziuresime rytoi
Neatsispyriau pagundai ikisti blenderi, vos pora kartu pasukau, labai bijau kad gerai neismaisysiu, tai sudejau kaip vaikiska tyrele, gal kita karta isdrysiu visai su blendeiu nemaisyti ax.gif
Kietuju alieju gavosi 45%, ricinos tik 5% i pedsaka dejau grietineles ir sokolado
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisle159: 06 vasario 2013 - 14:45
Grazu. Tikras sokoladas smile.gif
Kaip tyreles mase, tai cia normalu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 15:44)
Kietuju alieju gavosi 45%, ricinos tik 5% i pedsaka dejau grietineles ir sokolado
user posted image


rytoj lauksiu foto supjaustyto wub.gif
o cia itiesta paprasta maistine plevele g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 06 vasario 2013 - 15:19
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 11:07)
ir kaip muges smile.gif? paklausa muilai turejo  smile.gif ?

Na taip, išpardavė viską, bet čia 2011m. buvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 16:18)
o cia itiesta paprasta maistine plevele  g.gif  ?

Kodėl galvoji, kad maistinė plėvelė negerai?
Papildyta:
QUOTE(goccia @ 2013 02 06, 14:19)
tai jums nedaug ten sutrauke. Man buvo visa sutrauke. ismeciau tada. Jus tiesiog stebekit kad per daug tas sarmo tirpalas nekaistu. As iki serbeto gabaliukus smulkinu, bet palieku kelis truputi didesniu, kad iki galo butu kam saldyt ta tirpala ir sarma pilu labai letai, kad neuzkaistu daug 4u.gif

Kiek maišiau su grietinėle ar kokoso pienu, geriausiai man išeina, kai keičiu apie pusę vandens kiekio.
Vandenyje ištirpinu šarmą, tada po turputį mašant dedu sumaltą iki šerbeto šaldytą grietinėlę, žiūriu, kad neužkiltų temperatūra. Tada nepagelsta ir nesutraukia.
Su pasukom ar išrūgom nesu dariusi, gal čia kiek kitaip šarmas reaguoja, bet jei tik keli grūdeliai - tai įmaišius į aliejus ir su blenderiu prasukus turi išsimaišyti
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 14:27)
Sokolado, kaip ir medaus, nereikia skaiciuot i lentele  blush2.gif ? kiek sokolado dedat kilogramui alieju ir koki sokolada renkates ? uzsimaniau pabandyt su sokoladu  :


Teoriškai čia yra kakavos sviestas, tik reikia žinoti procentą, būna įvariai nuo 30 iki 55 šokolado svorio. Bet jei nedaug dedi, paprasčiausiai bus didesni viršriebis (kaip ir su greitinėle ar ožkos pienu)
Papildyta:
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 14:23)
o kiek tas ne per daug ricinos? as pasizymejusi kad iki 30% (kazkur buvau rarusi toki skaiciu), siaip dedu apie 5%

Apie riciną rašo įvariai, kiti tikrai deda didelius kiekius, bet man atrodo 5-10% optimalu, dažniausiai dedu 5 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 06 vasario 2013 - 16:34