Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

Aciu 4u.gif
reikes pabandyti rolleyes.gif
Papildyta:
Kad jau prisijungiau prie jusu, tai bandau ir pasirodyti ka nuveikusi ax.gif
user posted image
o cia mano grazusis druskiukas( na kol kas graziausias) rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisle159: 05 vasario 2013 - 21:06
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 05, 21:28)
nieko mandro dar nenaudoju, dar nepribrendau  blush2.gif  varko retai kada dedu, ir dazniausiai bekvapiai mano muiliukai, kietuju alieju dazniausiai dedu 60 % kartais daugiau, palmiu ne daugiau 20%, is pradziu galvojau gal vanduo kaltas, bandziau su saltinio vandeniu, bet dabar su distiliuotu ir jokio skirtumo  g.gif  kaip bebutu keista vienintelis grazus swirlas gavosi su druskos muiliuku  bigsmile.gif  reikes bandyti su sluotele, be blenderio  rolleyes.gif

O kokį % vandens skaičiuoji? Irgi labai įtakoja.
Gal galima padidinti, kad būtų skysčiau ? Tikrai, galima pilstyti nelaukiant pėdsako, bet dedi daug sviestų, nuo jų tikrai daug greičiau tirštėja muilas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 vasario 2013 - 23:59
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 05, 22:02)
Kad jau prisijungiau prie jusu, tai bandau ir pasirodyti ka nuveikusi  ax.gif

thumbup.gif
merginos, koki kieki muilo dazniausiai gaminate vienu kartu g.gif ?
Atsakyti
vadens naudoju pagal skaiciuokle 38%
o muiliukus pradzioi dariau po 0.5kg dabar apie 1 kg
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 09:16)
thumbup.gif
merginos, koki kieki muilo dazniausiai gaminate vienu kartu  g.gif ?

As nedidelem partijom darau. Po 500-700gr, nes norisi skirtingai pakvepint, paspavint ax.gif Kazkada dariau daugiau galvoju padalinsiu i du ir skirtingus padarysiu, tai antro nespejau jau pamargint, kol pirma padariau antram jau buvo laba tirsta rolleyes.gif Daug nesunaudoju muilo, tai man tinkamos nedideles partijos.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 09:16)
thumbup.gif
merginos, koki kieki muilo dazniausiai gaminate vienu kartu  g.gif ?

Šampūninius - apie 500-700g aliejų, ūkiškus - apie 1200g, su Himalajų druska ir kastilija - apie 1,0- 1,3 kg.
Kadangi dabar maišau tik savo reikmėms, tai ne per didižiausi kiekiai, o ir puodo didesnio neturiu
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 09:42)
vadens naudoju pagal skaiciuokle  38%

Nemažas vandens procentas, gal tada tikrai sviestų daugoka; užtenka ir 50% - muilas kietas būna.
kartais padidinu vandens iki 40%, didelio skirtumo nepastebėjau, bet esu skaičiusi, kad džiūdamas toks muilas gali skilinėti, nors man taip nepasitaikė
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 06, 11:00)
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai  smile.gif

ir kaip muges smile.gif? paklausa muilai turejo smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 06, 11:00)
Šampūninius - apie 500-700g aliejų, ūkiškus - apie 1200g, su Himalajų druska ir kastilija - apie 1,0- 1,3 kg.
Kadangi dabar maišau tik savo reikmėms, tai ne per didižiausi kiekiai, o ir puodo didesnio neturiu
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai  smile.gif

bigsmile.gif Va cia tai kiekis.
Kaip sekesi mugese? Mane siemet drauge kalbino - sako turi gi prisidarius visokiu, dar kelis padaryk ir einam - lentynas aptustinsi. Pagalvojau, pas mane nemazai muiliuku bekvapiu, o zmogui daznai kvapas svarbiausia (kai dovanoju visu pirma uosto doh.gif ). Arba tokio kvapo kuris man patinka - ylang ir levandos. Tai atsisakiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 06 vasario 2013 - 10:09
turiu viena kvaila klausimeli ax.gif o jai grietinele supilciau i alieju, ne isarma ir ne po pedsako ? blush2.gif
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas) doh.gif o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma
Atsakyti
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 13:58)
turiu viena kvaila klausimeli  ax.gif  o jai grietinele supilciau i alieju, ne isarma ir ne po pedsako ?  blush2.gif
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas)  doh.gif o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma

manau, kad neisdegs taip smile.gif pabandyk sumazinti kietuju alieju kieki. man su ozkos pienu puikiausiai gaunasi , TIK pastebejau, kad geriau, kai pienas susaldytas mazais ledukais. nes kazkada buvau susaldzius visa kieki maisely, tai sarmas tirpde visa luita ir trauke iskart ..
Atsakyti
susaldziusi buvau pasukas, i du nemazui luitelius, bet pries pildama sarma sumaliau iki serbeto, kazkuri yra cia taip rasiusi, bet vis tiek sutrauke verysad.gif
o gal cia nesivadina kad sutrauke g.gif zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta
Atsakyti
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit. Tada turetu but su tirstumu viskas gerai. Tiesiog ta muila darykit su vandeniu, kad isitikint ar cia buvo jusu klaida 4u.gif
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese) mirksiukas.gif grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta 4u.gif
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu. schmoll.gif Po pedsako viskas gerai.
Atsakyti