Aciu
reikes pabandyti
Papildyta:
Kad jau prisijungiau prie jusu, tai bandau ir pasirodyti ka nuveikusi
o cia mano grazusis druskiukas( na kol kas graziausias)
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 05, 21:28)
nieko mandro dar nenaudoju, dar nepribrendau varko retai kada dedu, ir dazniausiai bekvapiai mano muiliukai, kietuju alieju dazniausiai dedu 60 % kartais daugiau, palmiu ne daugiau 20%, is pradziu galvojau gal vanduo kaltas, bandziau su saltinio vandeniu, bet dabar su distiliuotu ir jokio skirtumo kaip bebutu keista vienintelis grazus swirlas gavosi su druskos muiliuku reikes bandyti su sluotele, be blenderio
O kokį % vandens skaičiuoji? Irgi labai įtakoja.
Gal galima padidinti, kad būtų skysčiau ? Tikrai, galima pilstyti nelaukiant pėdsako, bet dedi daug sviestų, nuo jų tikrai daug greičiau tirštėja muilas
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 05, 22:02)
Kad jau prisijungiau prie jusu, tai bandau ir pasirodyti ka nuveikusi
merginos, koki kieki muilo dazniausiai gaminate vienu kartu ?
vadens naudoju pagal skaiciuokle 38%
o muiliukus pradzioi dariau po 0.5kg dabar apie 1 kg
o muiliukus pradzioi dariau po 0.5kg dabar apie 1 kg
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 09:16)
As nedidelem partijom darau. Po 500-700gr, nes norisi skirtingai pakvepint, paspavint Kazkada dariau daugiau galvoju padalinsiu i du ir skirtingus padarysiu, tai antro nespejau jau pamargint, kol pirma padariau antram jau buvo laba tirsta Daug nesunaudoju muilo, tai man tinkamos nedideles partijos.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 06, 09:16)
Šampūninius - apie 500-700g aliejų, ūkiškus - apie 1200g, su Himalajų druska ir kastilija - apie 1,0- 1,3 kg.
Kadangi dabar maišau tik savo reikmėms, tai ne per didižiausi kiekiai, o ir puodo didesnio neturiu
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai
Papildyta:
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 09:42)
Nemažas vandens procentas, gal tada tikrai sviestų daugoka; užtenka ir 50% - muilas kietas būna.
kartais padidinu vandens iki 40%, didelio skirtumo nepastebėjau, bet esu skaičiusi, kad džiūdamas toks muilas gali skilinėti, nors man taip nepasitaikė
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 06, 11:00)
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai
ir kaip muges ? paklausa muilai turejo ?
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 06, 11:00)
Šampūninius - apie 500-700g aliejų, ūkiškus - apie 1200g, su Himalajų druska ir kastilija - apie 1,0- 1,3 kg.
Kadangi dabar maišau tik savo reikmėms, tai ne per didižiausi kiekiai, o ir puodo didesnio neturiu
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai
Kadangi dabar maišau tik savo reikmėms, tai ne per didižiausi kiekiai, o ir puodo didesnio neturiu
Esu maišiusi mugėm iš 5 kg, bet jau senokai
Va cia tai kiekis.
Kaip sekesi mugese? Mane siemet drauge kalbino - sako turi gi prisidarius visokiu, dar kelis padaryk ir einam - lentynas aptustinsi. Pagalvojau, pas mane nemazai muiliuku bekvapiu, o zmogui daznai kvapas svarbiausia (kai dovanoju visu pirma uosto ). Arba tokio kvapo kuris man patinka - ylang ir levandos. Tai atsisakiau
turiu viena kvaila klausimeli o jai grietinele supilciau i alieju, ne isarma ir ne po pedsako ?
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas) o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas) o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma
QUOTE(krisle159 @ 2013 02 06, 13:58)
turiu viena kvaila klausimeli o jai grietinele supilciau i alieju, ne isarma ir ne po pedsako ?
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas) o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma
kiek bandziau su sarmu maisyti visada sutrauke, tokia kaip smulki varskyte buvo, bandziau ir saldyta ir ne saldyta ir skiesta (cia tame tarpe ir pasukos ir grietinele ir ozkos pienas) o po pedsako nieko daugiau nespeju padaryti, kol ismaisau jau reikia deti i forma
manau, kad neisdegs taip pabandyk sumazinti kietuju alieju kieki. man su ozkos pienu puikiausiai gaunasi , TIK pastebejau, kad geriau, kai pienas susaldytas mazais ledukais. nes kazkada buvau susaldzius visa kieki maisely, tai sarmas tirpde visa luita ir trauke iskart ..
susaldziusi buvau pasukas, i du nemazui luitelius, bet pries pildama sarma sumaliau iki serbeto, kazkuri yra cia taip rasiusi, bet vis tiek sutrauke
o gal cia nesivadina kad sutrauke zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta
o gal cia nesivadina kad sutrauke zodziu, susidare"nuosedos" labai panasios i smulkute varskyte, kurios iskilo i virsu, muiliuka vis tiep padariau, jokiu neigiamu pozymu nepastebejau, tik dar nebandytas, bresta
krisle159 pabandykit padaryt koki muila su mazesne kietuju alieju ir sviesu dalimi ir ricinos nepadauginkit. Tada turetu but su tirstumu viskas gerai. Tiesiog ta muila darykit su vandeniu, kad isitikint ar cia buvo jusu klaida
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese) grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu. Po pedsako viskas gerai.
Piena as saldau mazais gabaliukais (leduku formelese) grietinele, jogurta, pasukas dedu po pedsako nesaldyta
Kaip jums sutraukia as zinau, man taip sutrauke buvo kokoso piena (ten buvo labai riebus cocoso kremas parasyta) labiau pavadinciau ji kokoso grietinele. Dejau uzsaldyta ir jame tirpinau sarma - sutrauke. tai daugiau grietineliu i sarmo tirpala nededu. Po pedsako viskas gerai.