Vaiva number 1 Grazu. dideles jusu partijos
O kaip del tu gelyciu patogumo? As nusipirkau irgi gelyciu forma. Nesenai dar tik pirmakart dariau, tai dar nenaudojamos, bet kai isiminejau is formos pagalvojau, kad man didokas muilas ir kadangi apvalus kazin ar bus patogu iki tol turejau gelytes is AZ bet tos mazokos atrode. Va ir neitinka man formos
Saule/Guoda kada jus ta ispauda spaudziat? As irgi turiu, bet dar tik karta bandziau ir man kazkaip nesigavo su juo...is pradziu buvo per ankti, po to jau per velai tai ir nebegadinu muilo
Oi kiek daug muiliuku pridejot kol parasiau paskutinis muiliukas man labai labai
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 15:24)
Vaiva number 1 Grazu. dideles jusu partijos
O kaip del tu gelyciu patogumo? As nusipirkau irgi gelyciu forma. Nesenai dar tik pirmakart dariau, tai dar nenaudojamos, bet kai isiminejau is formos pagalvojau, kad man didokas muilas ir kadangi apvalus kazin ar bus patogu iki tol turejau gelytes is AZ bet tos mazokos atrode. Va ir neitinka man formos
man patogus nejauciu skirtumo tarp gelyciu ir paprastu kvadratiniu
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:27)
O kokios sudėtys?
patys paprasciausi su alyvuogiu ir kokosu aliejais, kadangi dariau sunaus kaziuko mugei mokykloj, tai brangiu alieju nedejau jokiu.
vienas muilas su kavos tirsciais, kitas su kokoso pienu vietoj vandens. kvapai - metu + pipirmeciu, kitas eukaliptas + keniai.
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 15:24)
Saule/Guoda kada jus ta ispauda spaudziat? As irgi turiu, bet dar tik karta bandziau ir man kazkaip nesigavo su juo...is pradziu buvo per ankti, po to jau per velai tai ir nebegadinu muilo
Oi kiek daug muiliuku pridejot kol parasiau paskutinis muiliukas man labai labai
Spaudžiu, kai supjaustau. ne visiems gerai išeina - pav. su druska labai kieti, neplastiški iš karto, tai sunkiai , o jei padaužyti (kaip AZ siūlo) kad ir plokščiu daiktu - skilinėja
geriau įsispaudžia į karštu būdu darytus, nes jie kaip irisų masė išeina, bet aš daugiausia maišau šaltuoju būdu. Mano nuomone tokių savybės geresnės, lėčiau susimuilina
Dar esu bandžiusi karštu būdu tik įpylus į formą viršuj įspausti, irgi gerai gaunasi: palaikai, kol apstingta, lieka ženklai, tada perkeli įkitą vietą (pas mane plokščios kvadratinės medinės dėžės, ne pailgos)
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:12)
Na bandau, grožio tai pas mane diiiiiidelis 0 , svarbiausia - geros savybės naudojant
Jusu muilai tokie "masyvus" bet grazus , savotiskai
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 15:33)
Jusu muilai tokie "masyvus" bet grazus , savotiskai
Kadangi tik savo naudojimui, tai darau masyvesnius gabalus - tokius mėgstu, o grožio tik kažkada pradžioj siekiau, dabar supjaustau ir tiek O tas su kanifolija buvo virtas vyrams, sakė, kad reikia didelių gabalų
Gal todėl ir nefotografavau, kad paprasti
Sekantį kartą įdėsiu savo skystus su KOH ( ruošiuosi virti ūkišką ir šampūninį).
Tik dabar padriusi nuotraukas supratau, kad merginos daro labai mažus muiliukus, jei net iš apvalios formytės bus per dideli
Buvau pridariusi ir vaikiškų muiliukų visai mažučiu ( AZ panašios formelės yra su katyte), bet jau išdalinau nenufotografavusi
Na kvadratiniai ir mano nera mazi, bet tas apvalus as kai paemiau i delna, visa ir uzeme, tai pagalvojau, kad man didokas. Sitos gelytes ne kaip is AZ. Sitos gerokai didesnes O tas apvalumas kazkaip ir itakoja, kad ne taip patogu kaip kvadratinis. Pailgi mano mylimiausi, nes patogiausia paimt. Ai maze as esu, tai ir delnai nedideli (kazkada kai grodavau akordeunu, tai sunkiai man sekdavosi per oktava pasiekt)
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:35)
Buvau pridariusi ir vaikiškų muiliukų visai mažučiu ( AZ panašios formelės yra su katyte), bet jau išdalinau nenufotografavusi
As vaikiskus irgi mazus formelese darau. Kaip tik dukrytes rankytei gaunasi ir jai labai patinka ta silikonine forma kur ivairios figuros - masinele, meskutis, vezliukas ir kitos. Jie mazuciai, bet mazo vaiko rankytei pats tas
Beje Saule/Guoda ziurint pagal ispauda muile, tai maniskai panasaus dydzio kaip jusu gaunas. Tik mano forma gal siek tiek platesne, tai daznai darau ne kvadratinius muilus, o pailgus (tokius kaip jau rasiau man patogiausia paimt). Kvadratiniam labai daug i forma reik prikraut
i kvadratini gal sitas buvo panasiausias, tai forma beveik iki virsaus buvo prikrauta. TAs ispaudas butu cia mazas. Keturis turbut galeciau sudet
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 17:03)
As vaikiskus irgi mazus formelese darau. Kaip tik dukrytes rankytei gaunasi ir jai labai patinka ta silikonine forma kur ivairios figuros - masinele, meskutis, vezliukas ir kitos. Jie mazuciai, bet mazo vaiko rankytei pats tas
o kaip Jus juos isimat is tokiu formu paskui ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 17:14)
o kaip Jus juos isimat is tokiu formu paskui ?
jei manes klauset tai ten formele silikonine. Az tokia yra. Kaip ir gelytes pasaldau ir isimu muiliukas tikrai mazas gaunas, bet dukrytei kaip tik
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 17:18)
jei manes klauset tai ten formele silikonine. Az tokia yra. Kaip ir gelytes pasaldau ir isimu muiliukas tikrai mazas gaunas, bet dukrytei kaip tik
as galvojau is tu smelio tokiu formeliu daro silikonines as irgi pasaldzius isimu puikiai.
o Jus pirma paliekat jas kambario temp. ar iskart supyle dedat i kamera?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 17:19)
as galvojau is tu smelio tokiu formeliu daro silikonines as irgi pasaldzius isimu puikiai.
Taip palieku. po to saldau kai isimt noriu. Dabar ziema gerai - i balkona isnesei ir viskas
Gelytes kai dariau ( didziasais), tai nesiau i balkona. Tada buvo daugiau nei -10. Tikejausi morkines spalvos (tokia mase buvo) bet kadangi saldziau, nepraejo gelio ir gavosi gelsvos. dariau medetku muila tai reikejo morkiniu. nepagalvojau daugiau raudonuju palmiu idet Ai kaip sakau - man visad ne taip gaunas kaip planuota
Smelio formelej viena kart bandziau viena muiliuka (aciu D. daugiau nepridejau i formeles) kiek vargau kol isemiau. Nei saldymai nepadejo Daugiau neberizikuoju. Tada pamenu uzsaldziau, po to staigiai i silta vandeni. Ne velnio vyras dauzydamas kazkaip iskrapste. Formele net skilo.