Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

Vaiva number 1 Grazu. smile.gif dideles jusu partijos
O kaip del tu gelyciu patogumo? As nusipirkau irgi gelyciu forma. Nesenai dar tik pirmakart dariau, tai dar nenaudojamos, bet kai isiminejau is formos pagalvojau, kad man didokas muilas ir kadangi apvalus kazin ar bus patogu g.gif iki tol turejau gelytes is AZ bet tos mazokos atrode. ax.gif Va ir neitinka man formos biggrin.gif

Saule/Guoda kada jus ta ispauda spaudziat? As irgi turiu, bet dar tik karta bandziau ir man kazkaip nesigavo su juo...is pradziu buvo per ankti, po to jau per velai doh.gif tai ir nebegadinu muilo blush2.gif
Oi kiek daug muiliuku pridejot kol parasiau thumbup.gif paskutinis muiliukas man labai labai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 05 vasario 2013 - 14:27
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 12:28)
nu tai tada manieji - savaitgaliniai smile.gif

O kokios sudėtys?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 15:24)
Vaiva number 1 Grazu. smile.gif dideles jusu partijos
O kaip del tu gelyciu patogumo? As nusipirkau irgi gelyciu forma. Nesenai dar tik pirmakart dariau, tai dar nenaudojamos, bet kai isiminejau is formos pagalvojau, kad man didokas muilas ir kadangi apvalus kazin ar bus patogu g.gif iki tol turejau gelytes is AZ bet tos mazokos atrode. ax.gif  Va ir neitinka man formos  biggrin.gif

man patogus smile.gif nejauciu skirtumo tarp gelyciu ir paprastu kvadratiniu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:27)
O kokios sudėtys?

patys paprasciausi smile.gif su alyvuogiu ir kokosu aliejais, kadangi dariau sunaus kaziuko mugei mokykloj, tai brangiu alieju nedejau jokiu.
vienas muilas su kavos tirsciais, kitas su kokoso pienu vietoj vandens. kvapai - metu + pipirmeciu, kitas eukaliptas + keniai.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 15:24)
Saule/Guoda kada jus ta ispauda spaudziat? As irgi turiu, bet dar tik karta bandziau ir man kazkaip nesigavo su juo...is pradziu buvo per ankti, po to jau per velai  doh.gif tai ir nebegadinu muilo blush2.gif
Oi kiek daug muiliuku pridejot kol parasiau thumbup.gif paskutinis muiliukas man labai labai  smile.gif

Spaudžiu, kai supjaustau. ne visiems gerai išeina - pav. su druska labai kieti, neplastiški iš karto, tai sunkiai blink.gif , o jei padaužyti (kaip AZ siūlo) kad ir plokščiu daiktu - skilinėja
geriau įsispaudžia į karštu būdu darytus, nes jie kaip irisų masė išeina, bet aš daugiausia maišau šaltuoju būdu. Mano nuomone tokių savybės geresnės, lėčiau susimuilina smile.gif
Dar esu bandžiusi karštu būdu tik įpylus į formą viršuj įspausti, irgi gerai gaunasi: palaikai, kol apstingta, lieka ženklai, tada perkeli įkitą vietą (pas mane plokščios kvadratinės medinės dėžės, ne pailgos)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 vasario 2013 - 14:34
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:12)
Na bandau, grožio tai pas mane diiiiiidelis 0  biggrin.gif , svarbiausia - geros savybės naudojant 

Jusu muilai tokie "masyvus" 4u.gif bet grazus , savotiskai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 15:33)
Jusu muilai tokie "masyvus"  4u.gif  bet grazus , savotiskai  smile.gif

Kadangi tik savo naudojimui, tai darau masyvesnius gabalus - tokius mėgstu, o grožio tik kažkada pradžioj siekiau, dabar supjaustau ir tiek g.gif O tas su kanifolija buvo virtas vyrams, sakė, kad reikia didelių gabalų
Gal todėl ir nefotografavau, kad paprasti
Sekantį kartą įdėsiu savo skystus su KOH ( ruošiuosi virti ūkišką ir šampūninį).
Tik dabar padriusi nuotraukas supratau, kad merginos daro labai mažus muiliukus, jei net iš apvalios formytės bus per dideli biggrin.gif
Buvau pridariusi ir vaikiškų muiliukų visai mažučiu ( AZ panašios formelės yra su katyte), bet jau išdalinau nenufotografavusi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 vasario 2013 - 14:40
Na kvadratiniai ir mano nera mazi, bet tas apvalus as kai paemiau i delna, visa ir uzeme, tai pagalvojau, kad man didokas. Sitos gelytes ne kaip is AZ. Sitos gerokai didesnes mirksiukas.gif O tas apvalumas kazkaip ir itakoja, kad ne taip patogu kaip kvadratinis. Pailgi mano mylimiausi, nes patogiausia paimt. Ai maze as esu, tai ir delnai nedideli blush2.gif (kazkada kai grodavau akordeunu, tai sunkiai man sekdavosi per oktava pasiekt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 05 vasario 2013 - 14:45
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 02 05, 15:35)
Buvau pridariusi ir vaikiškų muiliukų visai mažučiu ( AZ panašios formelės yra su katyte), bet jau išdalinau nenufotografavusi

As vaikiskus irgi mazus formelese darau. Kaip tik dukrytes rankytei gaunasi ir jai labai patinka thumbup.gif ta silikonine forma kur ivairios figuros - masinele, meskutis, vezliukas ir kitos. Jie mazuciai, bet mazo vaiko rankytei pats tas smile.gif

Beje Saule/Guoda ziurint pagal ispauda muile, tai maniskai panasaus dydzio kaip jusu gaunas. Tik mano forma gal siek tiek platesne, tai daznai darau ne kvadratinius muilus, o pailgus (tokius kaip jau rasiau man patogiausia paimt). Kvadratiniam labai daug i forma reik prikraut biggrin.gif
i kvadratini gal sitas buvo panasiausias, tai forma beveik iki virsaus buvo prikrauta. TAs ispaudas butu cia mazas. Keturis turbut galeciau sudet ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 05 vasario 2013 - 16:15
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 17:03)
As vaikiskus irgi mazus formelese darau. Kaip tik dukrytes rankytei gaunasi ir jai labai patinka  thumbup.gif ta silikonine forma kur ivairios figuros - masinele, meskutis, vezliukas ir kitos. Jie mazuciai, bet mazo vaiko rankytei pats tas smile.gif

o kaip Jus juos isimat is tokiu formu paskui g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 17:14)
o kaip Jus juos isimat is tokiu formu paskui  g.gif ?

jei manes klauset tai ten formele silikonine. Az tokia yra. Kaip ir gelytes pasaldau ir isimu mirksiukas.gif muiliukas tikrai mazas gaunas, bet dukrytei kaip tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 02 05, 17:18)
jei manes klauset tai ten formele silikonine. Az tokia yra. Kaip ir gelytes pasaldau ir isimu  mirksiukas.gif muiliukas tikrai mazas gaunas, bet dukrytei kaip tik  smile.gif

as galvojau is tu smelio tokiu formeliu daro smile.gif silikonines as irgi pasaldzius isimu puikiai.
o Jus pirma paliekat jas kambario temp. ar iskart supyle dedat i kamera?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 05, 17:19)
as galvojau is tu smelio tokiu formeliu daro  smile.gif  silikonines as irgi pasaldzius isimu puikiai.
o Jus pirma paliekat jas kambario temp. ar iskart supyle dedat i kamera?

Taip palieku. po to saldau kai isimt noriu. Dabar ziema gerai - i balkona isnesei ir viskas thumbup.gif
Gelytes kai dariau ( didziasais), tai nesiau i balkona. Tada buvo daugiau nei -10. Tikejausi morkines spalvos (tokia mase buvo) bet kadangi saldziau, nepraejo gelio ir gavosi gelsvos. doh.gif dariau medetku muila tai reikejo morkiniu. nepagalvojau daugiau raudonuju palmiu idet doh.gif Ai kaip sakau - man visad ne taip gaunas kaip planuota ax.gif
Smelio formelej viena kart bandziau viena muiliuka (aciu D. daugiau nepridejau i formeles) kiek vargau kol isemiau. Nei saldymai nepadejo schmoll.gif Daugiau neberizikuoju. Tada pamenu uzsaldziau, po to staigiai i silta vandeni. Ne velnio schmoll.gif vyras dauzydamas kazkaip iskrapste. Formele net skilo. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 05 vasario 2013 - 16:27