Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

Palmių branduolių ir lanolino pirkau iš Anglijos .soapkitchenonline.co.uk Ten kiek brangiau negu Akomos aliejai, bet jų ir priedų pasirinkimas didesnis, dabar kaip tik viskam akcija, vėl pirksiu. Atsiuntimas nuo bendro svorio skaičiuojasi. Jei kam vien palmių branduolių - galiu imti daugiau, sau ketinau 5 kg. Lanolinas kvapą turi, bet irgi nelabai ryškų.
Plaukams dariau su lanolinu, tai dėjau 2 proc. Jei kūnui, sausai odai, tai manau daug daugiau galima, ketinu bandyti 5-10. Planai ateičiai.

Kai muilą perlydinėjau, truputį vandens pyliau. Juk ir verdant, ir kol stovėjo nugaravo, geriau lydosi, bet nepyliau degtinės - nežinojau. Ačiū, Saule/Guoda 4u.gif . Dėt papildomai šarmo ar ne - hmmm. Skystuose paprasčiau suprasti ar jo trūksta. Patikrink pH, lyžtelk. Jei juostelė rodo apie 7-9, tikrai daugiau nedėčiau. Pasitikrink savo užrašus, receptą, prisimink ar tiksliai šarmą pasvėrei. Gal recepte klaida yra ir jo tikrai mažai, tik tada dėčiau papildomai (pvz. užsirašei reikiamą šarmo kiekį 1 kg aliejų, o paskui gaminai iš 1,3, tik tada dėčiau trūkstamą ištirpinus nebegalvodama). Gal neišsiplakė gerai. 4u.gif
Atsakyti
Jau apsiprekinau toje parduotuvėje. Mergaitės, jei kam reikia ko nors - kooperuokitės, dabar ten geros kainos gaunasi, nuolaidos padengia ir viršija atsiuntimo kainą. Pvz. įmesiu kaip skaičiavosi palmių branduolių savikaina:
Kursas gavosi 4,16 LTL lygu 1 GBP, neblogas visai. Pirkau svarais, atsiskaitinėjau PayPal.
Palmių branduolių 10kg viso 39,75, nuolaida 7,95, plius VAT 20 proc. , dalint iš 10 lygu: 1 kg kaina 3,82 svaro. Plius atsiuntimas 0,7 svaro - gaunasi 4,52 svaro arba 18,80 LTL.
Atsiuntimas kainavo 19,95 svaro, sumavau visą svorį (28,35 kg) ir skaičiavau kiek kainavo už kilogramą, tai gavosi apie 0,7 svaro už kg.
Lanolinui nuolaida didesnė, 25 proc. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 16, 22:43)
Jau apsiprekinau toje parduotuvėje. Mergaitės, jei kam reikia ko nors - kooperuokitės, dabar ten geros kainos gaunasi, nuolaidos padengia ir viršija atsiuntimo kainą. Pvz. įmesiu kaip skaičiavosi palmių branduolių savikaina:
Kursas  gavosi  4,16 LTL lygu 1 GBP, neblogas visai. Pirkau svarais, atsiskaitinėjau PayPal.
Palmių branduolių  10kg viso 39,75, nuolaida 7,95, plius VAT 20 proc. , dalint iš 10 lygu:  1 kg kaina 3,82 svaro. Plius atsiuntimas 0,7 svaro - gaunasi 4,52 svaro arba 18,80 LTL. 
Atsiuntimas kainavo 19,95 svaro, sumavau visą svorį (28,35 kg)  ir skaičiavau kiek kainavo už kilogramą, tai gavosi apie 0,7 svaro už kg.
Lanolinui nuolaida didesnė, 25 proc.  4u.gif

smulki pastabėlė: visgi reikia atidžiai žiūrėti, ką apsimoka joje pirkti. Pvz. ea pigesni A-Z...
Atsakyti
Gali būti, netikrinau. Nei vieno EA ten nepirkau; muilams kažkiek iš JAV siunčiausi, iš ten geriau nei AZ gaunasi, ir kartais pigiau iš UK hermitageoil kai kas būna. Taip, visur pasiskaičiuot reikia, teisybė. biggrin.gif
Atsakyti
Agne/Ramute jus daznai darot su dervom. Kaip ilgai tirpinat? Pirma kart nutariau pabandyt su derva. Jau daugiau nei 20min laikau vandens vonelej ant virykles (kokosu aliejuj) nesimato, kad nors truputi tirptu doh.gif pries dedant i alieju smulkinau, bet greiciausiai vistiek teks nukost. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 01 17, 12:42)
Agne/Ramute jus daznai darot su dervom. Kaip ilgai tirpinat? Pirma kart nutariau pabandyt su derva. Jau daugiau nei 20min laikau vandens vonelej ant virykles (kokosu aliejuj) nesimato, kad nors truputi tirptu  doh.gif pries dedant i alieju smulkinau, bet greiciausiai vistiek teks nukost.  verysad.gif

Atsakysiu apie savo bandymus:
esu virusi su pušų sakais ir kanifolija ( anksčiau dėdavo labai nemažą % jos į muilą).
Sakai buvo švieži, tai gana gerai ištirpo, o kanifolija kaitinau apie 40 min., bet emė - visą laiką maišyti, tada daug greičiau tirpsta ir temperatūrą turėtų būti gana aukšta, didesnė negu parastai muilo aliejų tirpdymui.
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
Gal žinote, ar būna pirkti pušų sakų, ar tik pačiai rinkti teks? Mėginau googlinti, bet neužmačiau ax.gif
Esu gaminusi su mastikos derva - ištirpo be problemų, mira ir frankenčensė paliko nuosėdų, bet jų sąmoningai nenukošinėjau, man patinka muilai su visokiais grūdeliais biggrin.gif
Savaitgaliui planuoju skalbiklį su kanifolija, niekada su ja negaminau. Ar tinka iš "Senukų", ar pan? Dukrai smuiko smičiui tepti perku specialią kanifoliją muzikos prekių parduotuvėse. Gal tokia labiau tinka, ji minkštesnė g.gif
Atsakyti
Kanifolijos šeimynykščiams nereikia, bet kiek pamenu tai sakai tik be teroentino, lyg Saulė/Guoda seniau rašė. Manau tiks, kodėl ne.
Sakai kai kurie tirpūs vandenyje - pvz. slyvų, nes tai jau guma. Bet spygliuočiai aliejuj tirpsta, o temperatūra tai jo, nemaža turi būti, ir aš irgi visą laiką maišau.
Pirkti būna smilkalų, ezoterikos parduotuvėse, čia buvo kažkada ir didesniais kiekiais dabar tik po 50g, tokių pard. gausybė yra UK:
http://www.inmyminds...rams-2195-p.asp
Čia visokių yra, bet JAV, ir po daugiau taip pat, tik ne visos tirpsta (teko ir man perkošinėt, kai migdolų į aliejus supyliau... doh.gif )
http://www.scents-of...kyourownin.html
Šita amerikonų gera parduotuvė, kokybiška, bet supakavimai tai dervų šiaip sau... Pabyrėjusių buvo, bet pušys nebrangiai gavosi. Įdomus kodistilatas yra pelargonijų su rožėm, man patiko "Rose Geranium sur fleur roses", na ir dar visa ko, akys raibsta. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 17 sausio 2013 - 22:02
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 17, 22:54)
Kanifolijos šeimynykščiams nereikia, bet kiek pamenu tai sakai tik be teroentino, lyg Saulė/Guoda seniau rašė. Manau tiks, kodėl ne.
Sakai kai kurie tirpūs vandenyje - pvz. slyvų, nes tai jau guma. Bet spygliuočiai aliejuj tirpsta, o temperatūra tai jo, nemaža turi būti, ir aš irgi visą laiką maišau.
Pirkti būna smilkalų, ezoterikos parduotuvėse, čia buvo kažkada ir didesniais kiekiais dabar tik po 50g, tokių pard. gausybė yra UK:
http://www.inmyminds...rams-2195-p.asp
Čia visokių yra, bet JAV, ir po daugiau taip pat, tik ne visos tirpsta (teko ir man perkošinėt, kai migdolų į aliejus supyliau...  doh.gif )
http://www.scents-of...kyourownin.html
Šita amerikonų gera parduotuvė, kokybiška, bet supakavimai tai dervų šiaip sau... Pabyrėjusių buvo, bet pušys nebrangiai gavosi. Įdomus kodistilatas yra pelargonijų su rožėm, man patiko "Rose Geranium sur fleur roses", na ir dar visa ko, akys raibsta.  doh.gif  4u.gif

aciuks.gif , einu akių varvinti, ką mes be tavęs darytume smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2013 01 17, 21:32)
Gal žinote, ar būna pirkti pušų sakų, ar tik pačiai rinkti teks? Mėginau googlinti, bet neužmačiau ax.gif
Esu gaminusi su mastikos derva - ištirpo be problemų, mira ir frankenčensė paliko nuosėdų, bet jų sąmoningai nenukošinėjau, man patinka muilai su visokiais grūdeliais biggrin.gif
Savaitgaliui planuoju skalbiklį su kanifolija, niekada su ja negaminau. Ar tinka iš "Senukų", ar pan? Dukrai smuiko smičiui tepti perku specialią kanifoliją muzikos prekių parduotuvėse. Gal tokia labiau tinka, ji minkštesnė g.gif

man sakų vaikai pririnko nuo pušų kamienų Druskininkuose, o kanifolija buvo paprasta, pirktinė, tik ne iš senukų, o iš kažkurios cheminių reagentų parduotuvės.
Minkštesnė turėtų geriau tirpti, o dėl grynumo ar švarumo - manau, kad ten vis tiek perdirbti sakai po terpentino išskyrimo
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2013 01 17, 23:44)
aciuks.gif , einu akių varvinti, ką mes be tavęs darytume smartass.gif

Pirmojoje parduotuvėje tai siuntimo kaina kosminė g.gif Gal Agne/Ramute per tarpininkes pirkot?smile.gif

aš tai iš šitos bandysiu užsisakyti, gal kam pravers:
http://www.ajurvedav...c...ktai&id=251
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 01 18, 09:49)
per tarpininkes pirkot?smile.gif

Aha, kitaip dažniausiai iš JAV brangiau ir ne visos siunčia į LT. 4u.gif
Atsakyti