QUOTE(bella272 @ 2013 01 07, 14:30)
Patyriau ir pora nesekmiu, gaminau muila su medumi ir ozkos pienu, naudojau vietoj vandens 100% ozku piena, pariebinimas 5%. Taciau ant pavirsiaus atsiskyre siektiek alieju, pjaustant keliose vietose vadinamos nedideles riebalu kisenes. Galvoju kodel taip nutiko
su ozkos pienu teko gaminti, taciau taip nenutikdavo. Gal patars patyrusios muilavires? Gal reikejo pariebinimo % sumazinti?
Dabar sekantis klausimas, ketinu perlydyti. Dar nera teke to daryti, tad nezinau kaip, nor zinoma info ieskojau, vaizdine medziaga ziurejau. Taciau galvoju, jei atsiskyre aliejus, tai pritruko sarmo. Galvosukis kiek prideti sarmo perlydant? ismananciu prasau patarimo. Mano alieju svoris 1300g, neisivaizduoja kaip paskaiciuoti trukstama sarmo kieki.
Sekanti nesekme, gaminau iprasto reepto muila, ir po pedsako kvepinai roziu aromatiniu alieju, ji pirkau kur norodyta kad tinkamas muilo gamybai, taciau man pradejo traukti visa mase i varske. bandziau gelbeti, isukau viska graziai, ir supyliau i forma, siandien po darbo imsiu lauk ir pjaustysiu, ziuresiu kas ten man gavos.
Manau, kad nereikia šarmo pridėti perverdant, o tik išlydyti ir gerai išmaišyti, tada pakaitinti, turi susijungti, nes viršriebis, net skaičiuojant pieną, nebus milžiniškas, merginos rašė, kad verda ir su 18%
. Kiek esu pervirusi, tai pridėdavau truputį alkoholio (suskystina), pakaitindavau iki vaško stadijos ir viskas.
Gal šarmas buvo senas, nes tada praranda stiprumą
Aromatai dažnai sutraukia, sako, kad juos reikia įterpti į aliejų prieš maišant su šarmu, tada nesugadina masės. Tikėkimės, kad bus geras muilas, jei pavyko atgaivinti