Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Gutka @ 2013 01 02, 13:17)
as isbandziau savo druskinuka, tai likau labai maloniai nustebinta ax.gif  nors jam dar tik 1 men, skaiciau kad ilgiau palaikius dar pagereja savybes, bet nemanau kad liks jo  biggrin.gif norejau paklausti ar visi drsukiukia prausiantis duoda tokia puta kaip pienelis  ax.gif  nei vienas muilas taip nenustebino, ta puta nedidele, daugiau pienelis toks, taip turi buti ar cia kazkas naujo ?  ax.gif

Mano druskinių irgi tokia puta, tik jis labai blogai putoja, jei kur kietesnis vanduo 4u.gif
Atsakyti
as manaiu visai putos neisvysiu ypac kai tik menesi brandintas, bet putojo, ne dideliais burbulais bet neblogai, esu ir su blogesne puta muilu padarius biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms muilavirems smile.gif
Nauji metai, nauji planai, naujos mintys ir vel nepaleidziantis noras gaminti pasakiskus muilus. Po kaledu viskas isdovanota, lentynos istustejo, tad vel emiausi nauju darbu smile.gif
Pasirodau su savo muiliuku
user posted image
user posted image
Patyriau ir pora nesekmiu, gaminau muila su medumi ir ozkos pienu, naudojau vietoj vandens 100% ozku piena, pariebinimas 5%. Taciau ant pavirsiaus atsiskyre siektiek alieju, pjaustant keliose vietose vadinamos nedideles riebalu kisenes. Galvoju kodel taip nutiko g.gif su ozkos pienu teko gaminti, taciau taip nenutikdavo. Gal patars patyrusios muilavires? Gal reikejo pariebinimo % sumazinti?
Dabar sekantis klausimas, ketinu perlydyti. Dar nera teke to daryti, tad nezinau kaip, nor zinoma info ieskojau, vaizdine medziaga ziurejau. Taciau galvoju, jei atsiskyre aliejus, tai pritruko sarmo. Galvosukis kiek prideti sarmo perlydant? ismananciu prasau patarimo. Mano alieju svoris 1300g, neisivaizduoja kaip paskaiciuoti trukstama sarmo kieki.
Sekanti nesekme, gaminau iprasto reepto muila, ir po pedsako kvepinai roziu aromatiniu alieju, ji pirkau kur norodyta kad tinkamas muilo gamybai, taciau man pradejo traukti visa mase i varske. bandziau gelbeti, isukau viska graziai, ir supyliau i forma, siandien po darbo imsiu lauk ir pjaustysiu, ziuresiu kas ten man gavos.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2013 01 07, 14:30)

Patyriau ir pora nesekmiu, gaminau muila su medumi ir ozkos pienu, naudojau vietoj vandens 100% ozku piena, pariebinimas 5%. Taciau ant pavirsiaus atsiskyre siektiek alieju, pjaustant keliose vietose vadinamos nedideles riebalu kisenes. Galvoju kodel taip nutiko  g.gif su ozkos pienu teko gaminti, taciau taip nenutikdavo. Gal patars patyrusios muilavires? Gal reikejo pariebinimo % sumazinti?
Dabar sekantis klausimas, ketinu perlydyti. Dar nera teke to daryti, tad nezinau kaip, nor zinoma info ieskojau, vaizdine medziaga ziurejau. Taciau galvoju, jei atsiskyre aliejus, tai pritruko sarmo. Galvosukis kiek prideti sarmo perlydant? ismananciu prasau patarimo. Mano alieju svoris 1300g, neisivaizduoja kaip paskaiciuoti trukstama sarmo kieki.
Sekanti nesekme, gaminau iprasto reepto muila, ir po pedsako kvepinai roziu aromatiniu alieju, ji pirkau kur norodyta kad tinkamas muilo gamybai, taciau man pradejo traukti visa mase i varske. bandziau gelbeti, isukau viska graziai, ir supyliau i forma, siandien po darbo imsiu lauk ir pjaustysiu, ziuresiu kas ten man gavos.

Manau, kad nereikia šarmo pridėti perverdant, o tik išlydyti ir gerai išmaišyti, tada pakaitinti, turi susijungti, nes viršriebis, net skaičiuojant pieną, nebus milžiniškas, merginos rašė, kad verda ir su 18% biggrin.gif. Kiek esu pervirusi, tai pridėdavau truputį alkoholio (suskystina), pakaitindavau iki vaško stadijos ir viskas.
Gal šarmas buvo senas, nes tada praranda stiprumą g.gif
Aromatai dažnai sutraukia, sako, kad juos reikia įterpti į aliejų prieš maišant su šarmu, tada nesugadina masės. Tikėkimės, kad bus geras muilas, jei pavyko atgaivinti 4u.gif
Atsakyti
Aciu Saule/Guoda uz atsakyma. Sarma tik ka nauja buvau nusipirkus is Avsistos, tai gal negaletu but pasenes. Bandysiu pervirinet, aciu uz patarimus. Kiek tas truputeli alkoholio butu ant 1.3kg alieju? Ar tinka paprasta degtine?
Isemiau muila kuri kvepinau roziu kvapu. Tai mano dziaugsmui jis yra geros isvaizdos, atrodo , kad gaminant nebutu buve jokiu problemu. As vakar kai gaminau, vienu momentu jau viska isversti laukan ketinau, gerai kad nepasidaviau tam susinervinimui ir nusivylimui. Kaipsakant is savo klaidu mokomes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2013 01 07, 22:36)
Aciu Saule/Guoda uz atsakyma. Sarma tik ka nauja buvau nusipirkus is Avsistos, tai gal negaletu but pasenes. Bandysiu pervirinet, aciu uz patarimus. Kiek tas truputeli alkoholio butu ant 1.3kg alieju? Ar tinka paprasta degtine?
Isemiau muila kuri kvepinau roziu kvapu. Tai mano dziaugsmui jis yra geros isvaizdos, atrodo , kad gaminant nebutu buve jokiu problemu. As vakar kai gaminau, vienu momentu jau viska isversti laukan ketinau, gerai kad nepasidaviau tam susinervinimui ir nusivylimui. Kaipsakant is savo klaidu mokomes 4u.gif

Senokai pervirinėjau, tai tiksliai nepasakysiu. Kiek atsimenu į panašų kiekį maktelėjau kokias dvi menzurėles po 40ml kroatiškos vynuogių degtinės, užpiltos ant graikiškų riešutų; stiprumas turėjo būti apie 40-45l., žodžiu, kaip paprastos degtinės.
reikia žiūrėti, kaip lydysis, nes pas mane buvo su 33% vandens ir daug kietų riebalų, toks tvirtokas, ir sunkiai minkštėjo.
Dar paskaityk, kur Agnė/Ramutė yra rašiusi, ji kelis kartus yra papildomai šviežią muilą kaitinusi (kur su dervomis, jei gerai atsimenu) .
Šiaip įvariuose muilininkų forumuose rašo, kad ir nieko papildomai nededant, karšto vandens vonioj uždengus palikti ir vis tiek suminkštės. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 sausio 2013 - 22:45
ateinu prisiduot - metinis muilas su juros dumbliais isejo liuksusinis, ir putoja smagiai, ir kvapas 'teisingas' - kvepia metom ant juros kranto biggrin.gif kita irgi daziau su spirulina, dejau maziau, irgi pirmas pora dienu nekaip buvo bet paskui susitvarke.

ir sampuninis muilas gavosi thumbup.gif cia man pirmas kartas kai esu patenkinta savo gamybos plauku plovimo priemone, o bandziau daug ka - ir sampunus is bazes, ir cocosulfatus, nieks netiko (plaukai sviesinti, iki peciu). plaukai isplovus net 'girgzda' is svarumo. pariebinimas lygtais 2%, pamirsau uzsirasyt doh.gif . imetu recepta
155 g
Coconut oil 27
Palm oil 29
Lanolin 1
Castor oil 9
Olive oil 15
Sunflower 10
Flaxseed oil 1

Citric Acid 5

Water 38
Lye 17.5

Lecithin 1
Silk 0.05
Rosemary eo 0.5
Orange eo 1.5
Bay eo 0.1

prisipirkau lanolino 500g, kiek max galima det i muila? kokius 5%?

noriu issivirti isgirtaji 100% alyvuogiu aliejaus muila, kokios temperaturos geriausia maisyt alieju su sarmu butent sitam muilui? koks 40oC?

Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2013 01 09, 17:31)
ateinu prisiduot - metinis muilas su juros dumbliais isejo liuksusinis, ir putoja smagiai, ir kvapas 'teisingas' - kvepia metom ant juros kranto  biggrin.gif kita irgi daziau su spirulina, dejau maziau, irgi pirmas pora dienu nekaip buvo bet paskui susitvarke.

ir sampuninis muilas gavosi  thumbup.gif  cia man pirmas kartas kai esu patenkinta savo gamybos plauku plovimo priemone, o bandziau daug ka - ir sampunus is bazes, ir cocosulfatus, nieks netiko (plaukai sviesinti, iki peciu). plaukai isplovus net 'girgzda' is svarumo. pariebinimas lygtais 2%, pamirsau uzsirasyt  doh.gif . imetu recepta
                      155 g
Coconut oil 27
Palm oil  29
Lanolin  1
Castor oil  9
Olive oil  15
Sunflower  10
Flaxseed oil 1

Citric Acid  5

Water  38
Lye          17.5

Lecithin  1
Silk          0.05
Rosemary eo 0.5
Orange eo 1.5
Bay          eo    0.1

prisipirkau lanolino 500g, kiek max galima det i muila? kokius 5%?

noriu issivirti isgirtaji 100% alyvuogiu aliejaus muila, kokios temperaturos geriausia maisyt alieju su sarmu butent sitam muilui? koks 40oC?

o kur pirkot lanoliną? Ir aš jo noriu...
Aš maišau temperatūroje nuo 49 iki 54 laipsniu. Kadangi kietųjų aliejų neplanuojat naudoti, tai temperatūra ne laip jau ir svarbu. Rizikingiau, kaip naudoji kietuosius aliejus, tada rizikuoji, kad atsiras apgaulingas pėdsakas.
O nebijot, kad alyvuogių muilas ,,snarglėjasi"? man dėl to ir nelabai patinka jis...Be to šio aliejaus porų kamšumo koeficientas - 4 (iš 5).
Atsakyti
lanolina pirkau is cia http://www.newdirect.../shop/index.php , ten ju didesniais kiekiais ir ea kainos neblogos (tik kainos be PVM, 20% parodytos). siek tiek su kvapu, nera kaip lansinoh visiskai bekvapis, gelsvos spalvos, bet kvapo net kreme nesijaucia.

alyvuogiu muila brandinsiu min 6 men, turejau gero pirktinio tai dabar paciai maga pasidaryt
Atsakyti
merginos o sitoks lanolinas netiktu ax.gif ? http://www.kanapinis...p?id_product=57
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 01 11, 23:59)
merginos o sitoks lanolinas netiktu  ax.gif ? http://www.kanapinis...p?id_product=57

Geras lanolinas, tik labai brangus
Atsakyti
Merginos,
patarkite prašau kur už padorią kainą nusipirkti palmių branduolių aliejaus? Ankstesnėse temose kažkas sakė, kad iš anglijos perka.

ačiū
Diana
Atsakyti