QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 12 09, 20:09)
Ai nenoriu, bet vėl bjauri būsiu. Nebūna muilas 7 pH. Boraksas gerai, jis nesuskaldo muilo, nenumuša perdaug, jis yra švelnus šarmas, ne rūgštis, su 9,2 pH. Vandentiekio vanduo maždaug 7 pH, tai neutralus skaičius. Muilas gali būti tik šarminis. Buvau nematavusi, tai prisiruošiau ir pamatavau savo paskutinio skysto muilo - neatskiesto muilo 9,2-9,3 pH, atskiesto (t.y. matavimo prietaiso muiluotą antgalį panardinau į vandenį, pamaišiau, ir matavau tirpalo pH) toks pat, 9,3. Nepamenu, atrodo nei vieno mano gaminto muilo žemiau 8,5 nesu radusi. Einu tikrint kurių dar nematavau...
Juostelės rodo kitaip. To paties skysto muilo - pagal juostelę 8 neatskiedus, o tirpalo kiek mažiau, šviesesnė, geltonesnė spalva. Prietaiso paklaida plius/minus 0,1 pH.
Juostelės rodo kitaip. To paties skysto muilo - pagal juostelę 8 neatskiedus, o tirpalo kiek mažiau, šviesesnė, geltonesnė spalva. Prietaiso paklaida plius/minus 0,1 pH.
100% pritariu Agnei/Ramutei. Juostelės rodo viena, o ph prietaisas kitą rezultatą. Koks man buvo man šokas, kai pritūkusi juostelių, pamatavau skysto muilo-šampūno ph su prietaisu. Jis rodė 9,2. O atrodė, kad receptas toks pat kaip anksčiau, o gal netgi dar švelnesnis. Išknisau visą spintelę ir radau užsilikusį gabaliuką juostelės. Pamatavau- o gi ta pati žalsva spalva, kuri žymi 7-tą skalėje. Vadinasi, iš tikrųjų yra tokia paklaida.