Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Detalytė @ 2012 11 29, 15:22)
Reikia eksperimentuoti ir atrasti kam kas patinka. Bet jeigu dedat 8% pariebinimą, tai gal todėl ir džiovina odelę, o gal jūsų odelė jautresnė ir sausesnė, nes aš darau su 20 % pariebinimu ir man odos nedžiovina ax.gif, nors oda iš sausesniu. Aš daug eksperimentuoju, todėl esu bandžiusi įdėti ir taukmedžio sviesto, bet taip pat dariau su dideliu pariebinimu smile.gif. Kuris smagiau odai? Net negalėčiau nei vieno išskirti, nes didelio skirtumo nepajutau. O druskos muilas daugiau dezinfekuoja, nei šveičia smile.gif. Aš druską dedu smulkia apie 50-60 % visų aliejų masės smile.gif. O muilas pjaustant tikrai šiek tiek aptrupa, bet praktika daro savo ir pastebiu, kad jį sugebu supjaustyti vis gražiau smile.gif
Į skaičiuoklę reikia įtraukti ir vašką  smile.gif

Čia į mano komentarą atsakėt? Aš druskos muilą naudoju kasdien jau keli metai vietoj dušo žele, išbandžiau visokių variantų.
Man, šeimai, draugams, kuriems dalinu, geriausiai tinka su 8% pariebinimu ne vien kokoso aliejaus (dedu sviestmedį, truputį ricinos, kartais avokadų, vynuogių, migdolų ar pan.).
Druskos muilas tik kokoso - sausina odą, o su dideliu pariebinimu (esu virusi su 15+ grietinėlė, tai išėjo 18-20) palieka juntamą riebalų plėvelę ant odos - visi "bandytotojai" taip įvertino, ne vien aš ax.gif nebent pas jus vanduo labai minkštas ( pas mus - paprastas miesto vandentiekio be jokių filtrų).
Dar - tik pradėjus virti muilą su 20% viršriebio gali nesigauti, manau, kad tam reikia praktikos g.gif
Aišku - kiekvienam skirtingai jaučiasi ir tinka 4u.gif
Atsakyti
Todėl ir sakau, kad kiekvienas turi eksperimentuoti ir atrasti savo smile.gif Nesu susidūrusi su problemomis darant su 20 % pariebinimu, gal galit truputi plačiau apie tai g.gif ?
Atsakyti
as vakar dariau su kokoso aliejum, kakavos sviestu, ricinos aliejumi ir vynuogiu kauliuku aliejumi, pariebinima dariau 15% ir vandeni keiciau kokoso pienu. Mano oda labai sausa tai mazesnio pariebinimo net nesvajojau daryt su tokiu kokoso al. kiekiu ax.gif po 2 val pjaustesi visai nieko kaip sviestas koks, netrupejo, tik lipo prie peilio ir pirstu biggrin.gif druskos deta 50% alieju mases smile.gif priminkit dar kiek laiko jis turi bresti kad jaustusi tokio muilo privalumai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 29, 23:10)

Labai ačiū, superinė technika thumbup.gif Negi ir man gali pavykti?!!!:bigsmile:
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 30, 08:25)
as vakar dariau su kokoso aliejum, kakavos sviestu, ricinos aliejumi ir vynuogiu kauliuku aliejumi, pariebinima dariau 15% ir vandeni keiciau kokoso pienu. Mano oda labai sausa tai mazesnio pariebinimo net nesvajojau daryt su tokiu kokoso al. kiekiu  ax.gif  po 2 val pjaustesi visai nieko kaip sviestas koks, netrupejo, tik lipo prie peilio ir pirstu  biggrin.gif  druskos deta 50% alieju mases  smile.gif  priminkit dar kiek laiko jis turi bresti kad jaustusi tokio muilo privalumai?  rolleyes.gif

Aš brandinu druskos muilus kaip ir kitus muilus 4 savaites smile.gif Labai smagu, kad gerai pjaustėsi thumbup.gif

krepsyte, tikrai labai smagi dekoravimo technika, esu bandžiusi "pakabą" pasidaryti plonesnę ir storesnę, sluoksnių pločius įvairius ir raštai gaunasi visada lyg ir panašūs, bet jie kitokie smile.gif Tikrai nesudėtinga ir visada gaunasi gražiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2012 11 30, 08:59)
Todėl ir sakau, kad kiekvienas turi eksperimentuoti ir atrasti savo  smile.gif Nesu susidūrusi su problemomis darant su 20 % pariebinimu, gal galit truputi plačiau apie tai  g.gif ?

Senesnėse temose buvo diskusija apie tai, atrodo Evah rašė daugiau, esu daug skaičiusi rusiškuose forumuose - tiesiog gali tinkamai nesureaguoti aliejai su šarmu ir likti aiškiai matomo aliejaus. Labai reikia nutaikyti temperatūras, tinkamai plakti ir t.t. ax.gif
Tiesa sakant, man taip nepasitaikė, čia mano teorinės žinios biggrin.gif
Jums tai negresia - labai gražūs muilai, matosi , kad technika meistriška 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 30 lapkričio 2012 - 09:37
As jau kuri laika planuojuos daryt su pakaba. Siandien va prisiruosiau. Einu kaip tik darbuotis. Ziuresiu ar ir man graziai gausis rolleyes.gif
Atsakyti
matomai man pasiseke kad su tokiu pariebinimu gavosi viskas gerai ax.gif 15% ir dar kokosu pienas tai pariebinimas dar didesnis gavosi taip iseina smile.gif
Atsakyti
Dabar tik supratau, kame saknys tame pavadinime "su pakaba" biggrin.gif man daeina kaip zirafai...
Atsakyti
idedu druskiuka savo user posted image
gaila kad fotoaparato neturiu tai telefonu fotografuojant kokybe nekokia, nukencia spalvos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 30 lapkričio 2012 - 10:45
Labai gražus druskinukas smile.gif. Man labai graži žalia spalva smile.gif Koks kvapas ax.gif
Atsakyti
si muila dariau del vyro, tai kvapas nera labai gundantis smile.gif deta saltmetes, metos, eukalipto, paciuliu ir citrinzoles smile.gif bet is tikro gavosi visai nieko kvapas, maniau bus blogiau biggrin.gif
Atsakyti