Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

Tai zodziu, jei skaiciuokle skaiciuoju, imu tarkim 1000 g kokosu (cia tarkim) ir kokius 600 g druskos, ir ten kur pariebinimas, tai vietoj 5 % det 20 %? O druska paprasta, ar kokia juros det? blush2.gif Ir toks muilas skaitosi kaip sveiciamasis? Jokiu papildomu alieju nedeti? Nu daug klausimu, bet man atrodo toks muilas labai gaivus ir norisi pasigaminti smile.gif kaip tik radau kokosu aliejaus litra uz 60 lt smile.gif

Aciu visoms uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 29, 09:44)
Tai zodziu, jei skaiciuokle skaiciuoju, imu tarkim 1000 g kokosu (cia tarkim) ir kokius 600 g druskos, ir ten kur pariebinimas, tai vietoj 5 % det 20 %? O druska paprasta, ar kokia juros det?  blush2.gif Ir toks muilas skaitosi kaip sveiciamasis? Jokiu papildomu alieju nedeti? Nu daug klausimu, bet man atrodo toks muilas labai gaivus ir norisi pasigaminti smile.gif kaip tik radau kokosu aliejaus litra uz 60 lt smile.gif

Aciu visoms uz paaiskinima  4u.gif

Nežinau, ar verta daryti su tokiu didžiuliu pariebinimu g.gif Užtektų 8%., ir vis tiek geriau kokio kitokio riebalo pridėti , ne tik kokoso. Kiek bandžiau vien kokosą - net su didesniu pariebinimu lieka odos sausinimo pojūtis. Labai tinka pienas, jogurtas ar kokoso pienas šitam muilui.
Druska, bent aš naudoju, smulkią jūros, dedu 50-60%.
Išeis ne šviečiamasis , o dezinfekuojantis - gydomasis muilas. Druska tirpsta, tik jei dėtum stambius kristalus jaustum šveitimą, bet tiksliau - braižymą (kol ištirps) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 lapkričio 2012 - 09:13
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 29, 09:12)
Nežinau, ar verta daryti su tokiu didžiuliu pariebinimu  g.gif Užtektų 8%., ir vis tiek geriau kokio kitokio riebalo pridėti , ne tik kokoso. Kiek bandžiau vien kokosą - net su didesniu pariebinimu lieka odos sausinimo pojūtis. Labai tinka pienas, jogurtas ar kokoso pienas šitam muilui.
Druska, bent aš naudoju, smulkią jūros, dedu 50-60%.
Išeis ne šviečiamasis , o dezinfekuojantis - gydomasis muilas. Druska tirpsta, tik jei dėtum stambius kristalus jaustum šveitimą, bet tiksliau - braižymą (kol ištirps) biggrin.gif

O druska i skaiciuokle isiraso? Ir dedasi po pedsako?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 29, 10:22)
O druska i skaiciuokle isiraso? Ir dedasi po pedsako?

Druska įmaišoma po pėdsako, paprastai - su mentele. Prajuokinai thumbup.gif - į kokią grafą skaičiuoklėj norėjai druską įrašyti? Į skaičiuoklę rašomi tik riebalai, vanduo ir šarmas, jokie priedai nerašomi.
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 29, 09:54)
Druska įmaišoma po pėdsako, paprastai - su mentele. Prajuokinai  thumbup.gif - į kokią grafą skaičiuoklėj norėjai druską įrašyti? Į skaičiuoklę rašomi tik riebalai, vanduo ir šarmas, jokie priedai nerašomi.

biggrin.gif as sugebu nusisneket biggrin.gif as geriau viska iki galo issiaiskinu anksciau, nei paskui akis isdegus lakstau ir nezinau kas kaip biggrin.gif
Atsakyti
Detalyte tikrai grazus druskiukas. wub.gif
Ir kaip jums merginos pavyksta taip graziai druskiu supjaustyt g.gif Man ir po 2val pjaustant aptrupa doh.gif druskos dedu 50%
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 25, 23:09)
Ir muilą naują pagaminau. Nepykit, čia neįdedu nuotraukų, kažko su Photobucket nebesusikalbu... Muilas rudens tema

Nuostabus rudeninis muiliukas wub.gif thumbup.gif
Sakote, kad nemokate grožių daryti..., o vat jei man toks "bardakėlis" gautųsi, tai 9-am danguje būčiau angel.gif victory.gif yahoo.gif

Detalyte, jūsų muiliukai - meno kūriniai, negaliu atsigrožėti wub.gif good.gif
Atsakyti
Reikia eksperimentuoti ir atrasti kam kas patinka. Bet jeigu dedat 8% pariebinimą, tai gal todėl ir džiovina odelę, o gal jūsų odelė jautresnė ir sausesnė, nes aš darau su 20 % pariebinimu ir man odos nedžiovina ax.gif, nors oda iš sausesniu. Aš daug eksperimentuoju, todėl esu bandžiusi įdėti ir taukmedžio sviesto, bet taip pat dariau su dideliu pariebinimu smile.gif. Kuris smagiau odai? Net negalėčiau nei vieno išskirti, nes didelio skirtumo nepajutau. O druskos muilas daugiau dezinfekuoja, nei šveičia smile.gif. Aš druską dedu smulkia apie 50-60 % visų aliejų masės smile.gif. O muilas pjaustant tikrai šiek tiek aptrupa, bet praktika daro savo ir pastebiu, kad jį sugebu supjaustyti vis gražiau smile.gif
Į skaičiuoklę reikia įtraukti ir vašką smile.gif
Atsakyti
koks grozis...cia rausvu moliu dazytas? ax.gif as siandien padariau pirma savo druskinuka, foto ikelti negaliu, nes minkstas dar, tegu pastovi tada iamzinsiu ir pasirodysim smile.gif
Atsakyti
Šis dažytas raudonuoju oksidu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Detalytė @ 2012 11 27, 13:52)
Aš kiekvienam marginimui darau skirtingai, jūsų marginimui su "pakaba" dariau sulaukus labai lengvo pėdsako, yra kuriuos darau nesulaukus pėdsako, bet tada reikia labai atsargiai, kad tikrai būtų gerai susimaišęs šarmas su aliejais. O kai kuriuos raštus darau jau tirštesnius, nes reikia kad spalva nepabėgtų  smile.gif
Papildyta:

Oi, o koks čia marginimo būdas, man negirdėtas blush2.gif Gal galima šiek tiek plačiau ar kokią nuorodą įmesti (staigiai užklausus Google visagalio nieko neradau g.gif )?
Atsakyti
va prasom mirksiukas.gif
cia
Atsakyti