Mergaitės, abiejų tokie gražūs muilai, kad gera vien žiūrėti, o kaip faina bus juos naudot!
Tas dekupažinis muilas išties įspūdingas. Pagalvok gerai kaip ką darei ir smulkiai sau užsirašyk! Gal kada norėsi pakartot ir išgaut panašų efektą, labai gražu, nematyta, įdomu.
Man grožiai visai nesigauna... Bet juk svarbiausia kad naudoti tinka ir patinka.
Man paskutiniu metu irgi labai greit stingsta. Pries kelias dienas dariau, tai kol viska sudejau jau kaip bulviu kose i forma sukroviau JEi dar buciau pabaigoj jogurto nedejus, tai dar buvo visai nieko, o jogurto idejus tai taip sutirstejo
Agne/Ramute Maniskis tas pirmoj nuotraukoj jau beveik sunaudotas (is visu mano muilu man pats mieliausias) tai del to tas antrasis pagal toki pat recepta darytas tik kvapai kiti deti jau greit ir antraji galesiu megint
Agne/Ramute Maniskis tas pirmoj nuotraukoj jau beveik sunaudotas (is visu mano muilu man pats mieliausias) tai del to tas antrasis pagal toki pat recepta darytas tik kvapai kiti deti jau greit ir antraji galesiu megint
QUOTE(goccia @ 2012 11 22, 19:47)
As pasizymejus, kad i muila galima det iki 5%.
Neringa verta det i kastilija vasko? Labiau patinka muiliukas nei be vasko?
Neringa verta det i kastilija vasko? Labiau patinka muiliukas nei be vasko?
Be vaško nesu gaminusi, negaliu palyginti. Kaip tik baigiau naudoti pernykščią kastiliją na nesisnargliavo jis man . Tik kai liko plonytis gabaliukas ir kažkas muilinėje vandens naktį paliko, pasijuto snargliukai
Gal truputi ne i tema, bet arbandet kuri pelesiui kokia priemone pasidaryt? As ismeginau siandien, susimaisiau perkarbonato, citrinu rugsties, vandens ir prilasinau arbatmedzio, manukos, gvazdikeliu, eukaliptu, slamuciu eterini. Kvapas slykstus, ant misinio uzpylus vandens, eme smarkiai putoti, padariau skystoka, tai sunkiai i tuos duso kampus ikomponavau, bet pelesis lyg ir eme svieset ( is juodo parudavo). Pas mus tas pelesis beda, vonia remontuota, sienos su spec priemonem apdorotos, bet vis lenda jis
Agne/ ramute, bandau plauti indus su jusu aprasytu indaploves misin, ziuresim gal pavyks beje norejau jusu paklaust, bloge skaiciau kad savo 2,5 kg skysto muilo jus skiedete 10 litru vandens. Gavosi jumstirstas, ne vandenelis. As skiedziu 1:2 santykiu ir man skystymelis gaunas, gal kad alieju sudetis muile kita? ir jum nesuges tas skiestas mulas?
Agne/ ramute, bandau plauti indus su jusu aprasytu indaploves misin, ziuresim gal pavyks beje norejau jusu paklaust, bloge skaiciau kad savo 2,5 kg skysto muilo jus skiedete 10 litru vandens. Gavosi jumstirstas, ne vandenelis. As skiedziu 1:2 santykiu ir man skystymelis gaunas, gal kad alieju sudetis muile kita? ir jum nesuges tas skiestas mulas?
Nu kad nesugedo, kur anksčiau buvau pasigaminusi... Muilas gi ne pienas, nesurūgs. Patirština gerokai druska ir boro rūgštis arba boraksas. Kaip skystas dirbtinis medus gaunasi, toks geriausias apibūdinimas. 2,5 kg buvo aliejų; kiek gavosi muilo, nesvėriau, bet daugiau.
Indams plauti netgi dar atskiedžiu truputį, ypač kai jau kelis mėnesius pastovi, ar iš seniau atidaryto indo įsipilu - tiesiog šliūkšteliu karšto vandens iš arbatinuko; ir dar indams pridedu šiek tiek papildomai geriamosios arba kalcinuotos sodos. Iš akies, arbatinį šaukštelį ar du, nesureikšminu kiekio, ir tada gerai suplaku.
Kuo geriau prabalinti, gal AZ dar receptų pažiūrėk, aš nenagrinėjau atidžiai. Pelėsį stipriausiai naikina čiobrelių eterinis aliejus, timolio, korvakrolio tipo. Aš pavasarį šiltnamio sienas su čiobreliais, gal dar rozmarinais ir pelenų antpilu kai nuvaliau - jokio pelėsio, grybelio, kenkėjo visus metus niekur nebuvo, o praėjusiais buvo apaugę baisingai. Mano duše viename irgi gyvena pelėsis, reikia kabiną permontuoti, naujai užsandarinti, tada imsiu naikinti...
Ir muilą naują pagaminau. Nepykit, čia neįdedu nuotraukų, kažko su Photobucket nebesusikalbu... Muilas rudens tema
Indams plauti netgi dar atskiedžiu truputį, ypač kai jau kelis mėnesius pastovi, ar iš seniau atidaryto indo įsipilu - tiesiog šliūkšteliu karšto vandens iš arbatinuko; ir dar indams pridedu šiek tiek papildomai geriamosios arba kalcinuotos sodos. Iš akies, arbatinį šaukštelį ar du, nesureikšminu kiekio, ir tada gerai suplaku.
Kuo geriau prabalinti, gal AZ dar receptų pažiūrėk, aš nenagrinėjau atidžiai. Pelėsį stipriausiai naikina čiobrelių eterinis aliejus, timolio, korvakrolio tipo. Aš pavasarį šiltnamio sienas su čiobreliais, gal dar rozmarinais ir pelenų antpilu kai nuvaliau - jokio pelėsio, grybelio, kenkėjo visus metus niekur nebuvo, o praėjusiais buvo apaugę baisingai. Mano duše viename irgi gyvena pelėsis, reikia kabiną permontuoti, naujai užsandarinti, tada imsiu naikinti...
Ir muilą naują pagaminau. Nepykit, čia neįdedu nuotraukų, kažko su Photobucket nebesusikalbu... Muilas rudens tema
mano paskutiniai ( tiksliau musu, nes dariau dar su keliom mamom kaledom dovanom )
o cia mano senesnis
Papildyta:
nerealus
o cia mano senesnis
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 25, 23:09)
nerealus
QUOTE(goccia @ 2012 11 23, 18:06)
mixi As irgi pirma muiliuka maisyciau be vasko. Is paprastu alieju, skalbimui ji galesit sunaudot. As pirma pagrinde is kiaules tauku dariau, kad suprast pati procesa.
Detalyte pasirodau ir as. Mano paprasti, kaip sakiau groziu nemoku padaryt, tai ir nedarau. Svarbu kad patinka naudot Cia mano megstamiausi su ozku pienu
Detalyte pasirodau ir as. Mano paprasti, kaip sakiau groziu nemoku padaryt, tai ir nedarau. Svarbu kad patinka naudot Cia mano megstamiausi su ozku pienu
Labai gražūs muiliukai, o antro kokios gražios spalvytės
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 21, 12:13)
Matyt kad staigiai supilu... ir as su blenderiu dar pasuku...
Nežinau ar nuo to kas nors priklauso, bet aš kai įdedu kvapus tai blenderio nebenaudoju, tik su mentele išmaišau
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 26, 10:28)
mano paskutiniai ( tiksliau musu, nes dariau dar su keliom mamom kaledom dovanom )
o cia mano senesnis
Papildyta:
nerealus
o cia mano senesnis
Papildyta:
nerealus
Labai gražūs muiliukai, ypač tas su mėlyna spalva . Aš viena virtuvėje netelpu, kai verdu muilą (ir ne todėl, kad virtuvė maža ), kaip jus kelios sugebate gaminti . Man tai toks procesas, kai reikia tai muzikos tai tylos ir susikaupimo tai dar ko nors
Papildyta:
Pasirodysiu ir aš ką gaminu
Obuolių kvapo muiliukas su šilku
QUOTE(Detalytė @ 2012 11 26, 23:40)
. Aš viena virtuvėje netelpu, kai verdu muilą (ir ne todėl, kad virtuvė maža ), kaip jus kelios sugebate gaminti . Man tai toks procesas, kai reikia tai muzikos tai tylos ir susikaupimo tai dar ko nors
Papildyta:
Papildyta:
kai norim - telpam man kazkaip nesinori muila gaminant nei tylos, nei susikaupimo
muilas
idedu vakaryksti su silku, sitas man labai patinka nors nesigavo margumynas kaip norejau
kaip jus darote noritn graziai spalvas sumaisyti? nelaukiate aiskaus pedsako ir dazote bei muila i forma pilate kol skystas? nes man tai cia supilstyti neisejo ...
kaip jus darote noritn graziai spalvas sumaisyti? nelaukiate aiskaus pedsako ir dazote bei muila i forma pilate kol skystas? nes man tai cia supilstyti neisejo ...
Kosmetiką gaminti mėgstu smagiai (net ir su vyno taure ), bet muilą verdant nieko neįleidžiu, bijau, kad kas nors ko nors neužsipiltų, kad garų neprisiuostytų o ir šalta pas mane būna, nes langą atsidarau