Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Gutka @ 2012 11 21, 12:23)
as irgi dariau su metom nesenai, bet ne tik metos buvo, paciules ir lauru EA dar dejau. pyliau po truputi pamaisydama ir super tikrai viskas buvo  thumbup.gif tik nepamenu blenderiu pamaisiau ar mentele  g.gif  grazus muilas gavosi man kaip su dekupazu, noredamas taip nepadarysi  biggrin.gif

Tai va gi... kaip dekupazuotas muilas... biggrin.gif
Atsakyti
rugiagele26 tikrai labai grazus. thumbup.gif Nors i paroda nesk, niekas tokio netures ax.gif
As eterinius irgi is leto, pamaisydama pilu. Bet kazin ar taip gali itakoti eteriniu alieju pylimo greitis?
Atsakyti
Aciu biggrin.gif

Tiesa, cia sita muila dariau su silku smile.gif prismirdo man namai kokiu svilesiu... doh.gif nors kieme as tirpdziau sarma, bet uzteko namie pranest... tikiuosi bus svelnutis muilas, dekupazuotas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2012 11 21, 11:36)
Ačiū labai, seku tą puslapį, labai patinka 4u.gif
Neturiu kalio šarmo, manau panašų muilą būtų galima su natrio šarmu daryti?

Tikrai - ne; esmė kalio šarme ir yra 4u.gif
Su natrio šarmu išeis tik gabalinis ūkinis muilas.
Atsakyti
Laba diena, merginos smile.gif noriu ir aš prisijungti prie muilo gamintojų 4u.gif
Pirmam pasibandymui galvoju tokį paprastą receptuką pasibandyti ("Kastilija" vadinasi, jei neklystu..):

Alyvuogių aliejus 91 proc / 500g
Bičių vaškas 9 proc / 50g
Skaičiuoklė paskaičiavo:
Vanduo 209g
NaOH 67,533 g

Ar turėtų gautis muilas iš tokių dalių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mixi @ 2012 11 22, 16:48)
Laba diena, merginos smile.gif noriu ir aš prisijungti prie muilo gamintojų 4u.gif
Pirmam pasibandymui galvoju tokį paprastą receptuką pasibandyti ("Kastilija" vadinasi, jei neklystu..):

Alyvuogių aliejus 91 proc / 500g
Bičių vaškas 9 proc / 50g
Skaičiuoklė paskaičiavo:
Vanduo 209g
NaOH 67,533 g

Ar turėtų gautis muilas iš tokių dalių?  ax.gif

man rodos biciu vasko daugoka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 22, 16:49)
man rodos biciu vasko daugoka  g.gif

Geriau dėti perpus mažiau?
Atsakyti
QUOTE(mixi @ 2012 11 22, 17:43)
Geriau dėti perpus mažiau?

Sveika atvykusi 4u.gif
Bičių vaško į kastiliją dedu 3 proc.

Kiek visko prišnekėjote ir prigaminote, mergaitės wub.gif Buvau kažkaip pametusi temą, kai senoji baigėsi per darbelius tik neseniai sumojau kad naujos dar neieškojau blush2.gif
Atsakyti
As pasizymejus, kad i muila galima det iki 5%.

Neringa verta det i kastilija vasko? Labiau patinka muiliukas nei be vasko?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 11 22, 19:47)
As pasizymejus, kad i muila galima det iki 5%.

Neringa verta det i kastilija vasko? Labiau patinka muiliukas nei be vasko?

Gal greičiau sukietėja, bet paskui naudojant didelio skirtumo nepajutau; taip pat gleivėjasi. Vaško buvo 2,5%
Atsakyti
Aš gaminant muilą pirmą kartą gal net ir nedėčiau vaško, galit susidurti su netikru pėdsaku, nors gal nieko baisaus, bet man atrodo, kad muilo virime reikia judėti nuosekliai ir po truputi (žinoma jeigu norite neturėti nuostolių smile.gif ) Pradžioje gaminti labai daug neeksperimentuojant o po truputi drąsintis ir leisti savo fantazijai lietis per kraštus ax.gif .
Atsakyti
mixi As irgi pirma muiliuka maisyciau be vasko. Is paprastu alieju, skalbimui ji galesit sunaudot. As pirma pagrinde is kiaules tauku dariau, kad suprast pati procesa. mirksiukas.gif

Detalyte pasirodau ir as. Mano paprasti, kaip sakiau groziu nemoku padaryt, tai ir nedarau. Svarbu kad patinka naudot ax.gif Cia mano megstamiausi su ozku pienu
user posted image
user posted image
Atsakyti