Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(mairux @ 2012 11 20, 00:24)
Gal galima receptuką? 4u.gif

Galima, viską kaip per išpažintį čia išpasakojau
Kai ankstesnį viriau, temoje su Saule/Guoda ir kitomis mergaitėmis konsultavausi ir raportavau apie kiekvieną žingsniuką. 4u.gif
Atsakyti
idedu savo vakarykscia nesekme nes ziuriu mazai nuotrauku cia paskutiniu metu ax.gif cia va kokosu pieno su medum ir avizomis kuris pasposino vakar user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 20 lapkričio 2012 - 10:54
Na ir visai normalus muilas, Gutka 4u.gif Matyt buvo per trumpai plaktas, kad dalys atsiskyrė. Bent jau aš kitos priežasties nesugalvoju... Ne taip gavosi kaip norėjai, bet naudot bus galima. Ir tikiuos labai patiks! biggrin.gif
Atsakyti
kad pedsakas buvo labai aiskus, vos spejau sudet i forma ir virsu pagrazint jau sunkokai sekesi, as galvoju ar negalejo but taip kad po pedsako medus pakele temp? ir man reikejo taip greit nevyniot jo siltai g.gif nes kai patikrinau buvo labai karsta forma ir aliejai i virsu lipo, ar nusikalbejau? noreciau isiaiskinti kas negerai kad kita kart nebutu liapsuso biggrin.gif eteriniu nera jame, tik avizos maltos ir medus po pedsako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 20, 12:48)
kad pedsakas buvo labai aiskus, vos spejau sudet i forma ir virsu pagrazint jau sunkokai sekesi, as galvoju ar negalejo but taip kad po pedsako medus pakele temp? ir man reikejo taip greit nevyniot jo siltai  g.gif nes kai patikrinau buvo labai karsta  forma ir aliejai i virsu lipo, ar nusikalbejau? noreciau isiaiskinti kas negerai kad kita kart nebutu liapsuso  biggrin.gif  eteriniu nera jame, tik avizos maltos ir medus po pedsako  smile.gif

Nenusikalbėjai viską tiksliai pastebėjai 4u.gif
Medus labai smarkiai sukelia temperatūrą. Kiek dėjai medaus ir į kokį kiekį muilo?
Man yra buvę nuo 1 valg.š su kaupu į 0,5 kg alieju pradėjo vos ne putoti, bet į formas nepilsčiau, maišiau kol pravėso, jokio atsisluoskniavimo nebuvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 20 lapkričio 2012 - 12:48
0.5 kg alieju dejau 1.5 sauksto tokius mazesnius kur buna, rusu laikais budavo vaikams sriuba labai tikdavo valgyt smile.gif nezinau kaip paaiskint lotuliukas.gif nu tai kazkur gavosi apie 1 normalu sauksta madaus rolleyes.gif kaip turi atrodyti kokoso pienas sureagaves su sarmu? man toks gavosi tirstas kaip kondensuotas net velesi ir lipo prie menteles tai dar teko sildyt nes labai numusiau temperatura su tais pieno ledukais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 20 lapkričio 2012 - 13:07
Šiandien gavau kokosų aliejaus (rafinuotas, tinkamas maistui), galiojimo laikas iki birželio mėnesio o aš tiek nespėsiu sunaudoti, jeigu kam reikia galėčiau šiek tiek parduoti. Dabar virsiu druskos muilą smile.gif Aš jį taip mėgstu smile.gif
Atsakyti
Jau mane zinokit nervint pradeda... kas cia yra po velniais.. kaip tik su mėtu eteriniu darau, taip gaunasi va kas... Atrodo visai grazu ir tinka, nu bet "sudelis su bruknem..." doh.gif

user posted image
Papildyta:
Gal per staigiai supilu as tuos eterinius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 21 lapkričio 2012 - 10:29
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 20, 02:04)
Galima, viską kaip per išpažintį čia išpasakojau
Kai ankstesnį viriau, temoje su Saule/Guoda ir kitomis mergaitėmis konsultavausi ir raportavau apie kiekvieną žingsniuką. 4u.gif

Ačiū labai, seku tą puslapį, labai patinka 4u.gif
Neturiu kalio šarmo, manau panašų muilą būtų galima su natrio šarmu daryti?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 21, 10:33)
Jau mane zinokit nervint pradeda... kas cia yra po velniais.. kaip tik su mėtu eteriniu darau, taip gaunasi va kas... Atrodo visai grazu ir tinka, nu bet "sudelis su bruknem..."  doh.gif

user posted image
Papildyta:
Gal per staigiai supilu as tuos eterinius  g.gif

Aš esu dariusi su mėtų eteriniu aliejumi, bet man pokštų nekrečia g.gif , bet aš visus kvapus pilu labai lėtai ir vis maišau su mentele.
Bet raštas gavosi labai gražus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Detalytė: 21 lapkričio 2012 - 12:13
Matyt kad staigiai supilu... ir as su blenderiu dar pasuku...
Atsakyti
as irgi dariau su metom nesenai, bet ne tik metos buvo, paciules ir lauru EA dar dejau. pyliau po truputi pamaisydama ir super tikrai viskas buvo thumbup.gif tik nepamenu blenderiu pamaisiau ar mentele g.gif grazus muilas gavosi man kaip su dekupazu, noredamas taip nepadarysi biggrin.gif
Atsakyti