Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

man iki gelyciu dar toli... smile.gif klausimas Campai kokia soda dejai paprasta ar kaustine? turiu muilo pastos nevykusi ji man kazkokia tai bandysiu pasveist tada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 08, 09:56)
man iki gelyciu dar toli...  smile.gif

kodel toli blink.gif ? taigi cia tas pats muilas, tik ispilstytas i silikonines gelyciu formas ir ikistas i kamera thumbup.gif paskui jis labai lengvai isimtas is kameros issiima is silikonines formos, tik reikia padeti ilgam bresti, kaip ir kitus muilus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 08, 08:11)
as saldau tik todel, kad is formos gelytes man issiimtu muilas graziai.
is vienos partijos darau ir saldytus ir kambario temperaturos muilus.. nepastebejau skirtumo spalvinio  g.gif

O as kiek kisau i kamera tai visada is kameros muilas sviesesnis o kambary buves tamsesniir vakar istraukta is kameros palyginau tai skiriasi tamsumai
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2012 11 08, 10:02)
O as kiek kisau i kamera tai visada is kameros muilas sviesesnis o kambary buves tamsesniir vakar istraukta is kameros palyginau tai skiriasi tamsumai

bigsmile.gif geras bigsmile.gif o maniskis vienodas ... keista g.gif gal mano kamera kokia "levesne" lotuliukas.gif
Atsakyti
as dar tik eksperimentuoju, vienas neblogas, kitas gavosi kazkoks neaiskus is karamelinio per savaite negras tapo lotuliukas.gif kai turesiu geresnius receptus tada bandysiu ir kazka grazesnio is tu muilu padaryti smile.gif o gal del spalvos ir ingridientai itakos turi, vienos receptu aliejai ir nesaldomi nepakeicia spalvos o kitos muilams saldymo reikia baltumui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(campa @ 2012 11 07, 23:34)
Ta pati muila panaudojau skalbimui, super issiskalbe, bet va kaip sampunas tai  nepatiko, pariebinau arganais 2  %, ilasinau i 100 ml 10 lasu pieno r ( bet atsirado baltu nuosedu ). Ir eteriniu palasinau.

Baltos nuosėdos reiškia, kad per daug rūgšties ir ph numuštas žemiau 7. Dėl to įvyko atgalinė reakcija ir muilas skilo į riebalus ir dar kažką (deja, tiksliai nežinau blush2.gif ).
Atsakyti
Mano skystas sampuninis man nelabai patiko. Isplaut isplauna tik riebaluojas plaukai greiciau verysad.gif Muilas virtas su 0%pariebinimo. Pabaigoj padarytas 1,5%pariebinimo. Kitakart reiks dar pabandyt maziau alieju pridet, tai gal geriau bus. NEs pats receptas pagal skaiciukus neblogas. kremiskumas tikrai mazas. Bet plaukai rodo, kad dar yra kur tobulet biggrin.gif

Del to kietu muilu saldymo. Bent jau as i saldikli dedu tik tuos muilus kur su pienu. Nes noriu sviesesnio. Jei be jokiu cukru (pienas, medus, alus ir pan.) muilas tai ir nesaldant jis bus sviesus. Na kiek pagal idetus aliejus gali buti sviesus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 08 lapkričio 2012 - 11:20
QUOTE(Gutka @ 2012 11 08, 08:56)
man iki gelyciu dar toli...  smile.gif klausimas Campai kokia soda dejai paprasta ar kaustine? turiu muilo pastos nevykusi ji man kazkokia tai bandysiu pasveist tada   biggrin.gif

Paprasta, maistine dejau. Emiau 50 gramu savo skysto muilo ( neskiesto, vargiai ji skystu pavadintum ), ipyliau 150 gramu vandens, istorpinau ir suverciau beveik visa pokiuka sodos, siek tiek liko, kokie 450 g tikrai suejo. Ismaisiau ir vualia. Cia buvo kazkuri rusu foruma imetus, tai is ten recepta kopinau. Va vakar indaploveje isbandziau- nepatiko, liko balti nuosede, nors rankom plaunant tai net girgzda is blizgesio g.gif matyt kita plovimo technika lemia, teks kurt is nao kazka indaplovei.

QUOTE(krepsyte @ 2012 11 08, 10:41)
Baltos nuosėdos reiškia, kad per daug rūgšties ir ph numuštas žemiau 7. Dėl to įvyko atgalinė reakcija ir muilas skilo į riebalus ir dar kažką (deja, tiksliai nežinau blush2.gif ).

Masciau masciau....
NaSarmas+ aliejus= NaDruska + glicerolis
NaDruska + lakto rugstis= NaLaktatas+ riebioji rugstis

3 riebiosios rugstys + glicerolis= aliejus.

Ar ne sitaip vyksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campa: 08 lapkričio 2012 - 14:28
QUOTE(campa @ 2012 11 08, 15:27)
Cia buvo kazkuri rusu foruma imetus, tai is ten recepta kopinau. Va vakar indaploveje isbandziau- nepatiko, liko balti nuosede, nors rankom plaunant tai net girgzda is blizgesio g.gif  matyt kita plovimo technika lemia, teks kurt is nao kazka indaplovei.
Masciau masciau....
NaSarmas+ aliejus= NaDruska + glicerolis
NaDruska + lakto rugstis= NaLaktatas+ riebioji rugstis

3 riebiosios rugstys + glicerolis= aliejus.

Ar ne sitaip vyksta?

kai parašei, kad tą pačią košę dėjai į indaplovę, pamąsčiau, kad bus nekoks rezultatas ax.gif Indaplovėm deda priedus (atrodo druską ir rūgštį) į atskirus stalčiukus, kad nebūtų nuosėdų; Aromarti forume yra prirašyta

Teoriškai gal ir taip, bet nemanau, kad galima suardyti muilą ir gauti aliejus, panašius į pradinius biggrin.gif ; tikriausiai lieka natrio laktatas ir riebalas, o paskutinei reakcijai (3 riebiosios rugstys + glicerolis= aliejus) kokios nors specialios terpės ar kitų spec. sąlygų reikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 lapkričio 2012 - 18:40
Svarbu moliuga ypac oranzini pasirinkti. Tarkuoti su tarka, kad tyrele gautusi, o ne tarkiai, nes juk sulciu reikia ar ir gabaleliu (tik bijau, kad tokios drozles tik gedima duotu). Moliugo sultis imant del spalvos tikrai ir 5dalio vandens kiekio uztektu, net ir maziau galima. paexperimentuokit - pasilikit siek tiek katik isvirto muilo nesupilto(pvz 100g) ir ipilkit bent pora valgomu saukstu moliugo sulciu - ismaise pamatysit spalvos intensyvuma ir paskui ziurekit smile.gif
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 07, 08:39)
Labas rytas

senai cia nebuvau smile.gif
muila supjausciau siandien  thumbup.gif  melioninis, kvepiantis eukaliptu  biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
nei viena nezinot  g.gif ? man irgi idomu ...

Atsakyti
Man indaplovėje be nuosėdų išplauna skystas be viršriebio muilas (jame mažai stearic rūgščių) su citrinos rūgštim gamintas, plius soda plius druska maždaug lygiom dalim, rūgšties jokios nebededu, tačiau vandens minkštinimo filtras yra. Kai bandžiau vien muilu plauti, irgi nuosėdų buvo likę. O dabar neturiu jokių priekaištų, tyčia pabandymui stiklinę taurę įmetu - ant jos viskas pasirodo... Blizga kaip su kondicionierium perskalauta. Ir kvapas indaplovėje nekokis praktiškai išnyko, nebesiveisia mikronizmai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 11, 19:04)
Man indaplovėje be nuosėdų išplauna skystas be viršriebio muilas (jame mažai stearic rūgščių) su citrinos rūgštim gamintas, plius soda plius druska maždaug lygiom dalim, rūgšties jokios nebededu, tačiau vandens minkštinimo filtras yra. Kai bandžiau vien muilu plauti, irgi nuosėdų buvo likę. O dabar neturiu jokių priekaištų, tyčia pabandymui stiklinę taurę įmetu - ant jos viskas pasirodo... Blizga kaip su kondicionierium perskalauta. Ir kvapas indaplovėje nekokis praktiškai išnyko, nebesiveisia mikronizmai 4u.gif

Bandziau jusu varianta, man lieka baltos apnasos, papildomas skalavimas indaploveje nepadea, nusiplauna tik patrynus. Gal as jau per daug pribandziau visko, gal reik leist " apsiprast" su nauja plovimo priemone ir indaplovei g.gif

Beje indaplovei pasidariau miltukus pagal az recepta: 100 g skalb.sodos, 100 g maistines sodos, 16 g natrio perkarbonato, 7 g SLSA. Jauciu kokia festal ar enzystal tabletike nepamaisytu, kazi yra dar parduotuvese like kur g.gif
Atsakyti