Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Gutka @ 2012 11 07, 17:51)
doh.gif  oi varna as, kietas muilas su vilna ir jogurtu, vis dar bandysiu daryt balta muila  smile.gif
Coconut Oil, 76 deg 25%
Castor Oil 10 %
Grapeseed Oil 20%
Babassu Oil 10%
Rapeseed Oil 10%
Corn Oil 15%
Olive Oil  10%
pariebinimas 7% , as galvoju jei deciau propolio istrauka alyvuogiu aliejuje ar kuri bandet? cia vietoj alyvuogiu aliejaus smile.gif

Man atrodo, kad nuo pikio pageltonuos muilas.
Šiaip viskas normaliai, bet aš iš rapsų ir kukurūzų pasirinkčiau vieną kurį nors, pav. dėčiau palmių balto aliejaus 15 ir kukurūzų 10
Atsakyti
del to propolio ir as suabejojau, siaip istrauka nera labai geltona, bet kaip sureaguos neaisku g.gif o galit pakomentuoti kodel viena keistumete palmiu aliejumi, labai smalsu ax.gif as bijau kad vel nebutu kaip paskutinis kreminis neputojantis toks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 07, 18:37)
del to propolio ir as suabejojau, siaip istrauka nera labai geltona, bet kaip sureaguos neaisku  g.gif o galit pakomentuoti kodel viena keistumete palmiu aliejumi, labai smalsu  ax.gif  as bijau kad vel nebutu kaip paskutinis kreminis neputojantis toks  rolleyes.gif

Palmės priduoda kietumo ir putoja neblogai. Ar atkreipei dėmesį (kur Evah nuoroda), kad standartinė muilo sudėtis nurodyta tokia: 50 - alyvuogės, 25- kokosas ir 25 - palmės, ir gerai atrodo, kietas, putoja
dar turiu įvertinimus muilų iš vienos rūšies aliejaus (nuo 1 iki 5 balų), čia palmių muilo (ne kernel ir ne raudono) įvertinimas:
2. Palm Oil- Excellent bar, somewhat waxy texture. Very fast drying soap
color 5 light cream
hard 5 no shrinkage
texture 5 nice, waxy shiny texture
odor 5 none
lather 5 big bubbles fading quickly into cream. Feels like lotion
conditioning 4 very nice. Squeaky clean
Impression 5 - Fantastic soap, Perfect.
Jei mono variantas - gal perdaug "vaškinis", bet užtenka dėti 15-20%
Į kietus muilus visada dedu palmių ( išskyrus kastiliją) , ir muilas patinka ir ekonomiška, ilgai negendantis aliejus, ir muilo amžių prailgina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 lapkričio 2012 - 17:58
Gutka as irgi prideciau palmiu. Pas jus mazokai kietuju alieju, tai ir muilas ilgiau bus minkstesnis, ir naudosis netaupiai
P.s. Man patinka truputi kakavos sviesto i kietuosius muilus idet mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 07 lapkričio 2012 - 19:09
QUOTE(goccia @ 2012 11 07, 20:07)
Gutka as irgi prideciau palmiu. Pas jus mazokai kietuju alieju, tai ir muilas ilgiau bus minkstesnis, ir naudosis netaupiai
P.s. Man patinka truputi kakavos sviesto i kietuosius muilus idet mirksiukas.gif

thumbup.gif aš dar dedu sviestmedžio, bet jis priduoda daugiau kremiškumo negu kietumo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 lapkričio 2012 - 19:36
aha aiskiau dabar, turiu ir kakavos ir palmiu balto aliejaus tai reikes vel perdaryt recepta...aciu jums merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 07, 20:43)
aha aiskiau dabar, turiu ir kakavos ir palmiu balto aliejaus tai reikes vel perdaryt recepta...aciu jums merginos  4u.gif

Standartiškai - apie 60% kietų sviestų turėtų būti gabaliniame muile ( iš jų apie 30%putojančių kokosas, babasu, palmių branduolių); kiti kieti - palmių, gyvuliniai(aš nenaudoju, bet rašo, kad patys geriausi muilai su jais), kakava, ši, mango, kokum
Atsakyti
Sveikos muilavires biggrin.gif pavyko pirmasis mano skystas blynas, tai naudoju i kaire, i desine lotuliukas.gif
Coconut, olive, rapeseed, sunflower aliejai
Cleansing 26
Creamy 11

Linoleic+linolic 29
Lauric 18
Oleic 28
Stearic 3
Palmitic 8

Zodziu, su 50 gramu sio muilo, sumaisius su sod( pasidariau pasta) isvaliau 2 sanmazgus, 2 drekintuvus ( paruosiau sezonui), isploviau vaiko buteliukus, atsveiciau kepttuves, dujine isvaliau, vaiku staliukus apskretusius lengvai nuvaliau, dabar indai indaplovej plaunas, testuosiu.

Ta pati muila panaudojau skalbimui, super issiskalbe, bet va kaip sampunas tai nepatiko, pariebinau arganais 2 %, ilasinau i 100 ml 10 lasu pieno r ( bet atsirado baltu nuosedu ). Ir eteriniu palasinau.

Darvatradau kad tirpinant muila karstam vandeni ir plakant blenderiu, gaunas tirstos kremines putos, kaip kokiam hamame rolleyes.gif

Oj kaifinuos, isimylejau kalio sarma wub.gif
Atsakyti
QUOTE(campa @ 2012 11 07, 22:34)
Zodziu, su 50 gramu sio muilo, sumaisius su sod( pasidariau pasta) isvaliau 2 sanmazgus, 2 drekintuvus ( paruosiau sezonui), isploviau vaiko buteliukus, atsveiciau kepttuves, dujine isvaliau, vaiku staliukus apskretusius lengvai nuvaliau, dabar indai indaplovej plaunas, testuosiu.

Ta pati muila panaudojau skalbimui, super issiskalbe, bet va kaip sampunas tai  nepatiko, pariebinau arganais 2  %, ilasinau i 100 ml 10 lasu pieno r ( bet atsirado baltu nuosedu ). Ir eteriniu palasinau.

Darvatradau kad tirpinant muila karstam vandeni ir plakant blenderiu, gaunas tirstos kremines putos, kaip kokiam hamame  rolleyes.gif

Oj kaifinuos, isimylejau kalio sarma  wub.gif

Pritariu 4u.gif
man labai patinka su juo virtuvėj visokias riebias apnašas valyti - tiesiog akimirksniu nusivalo.
O dėl šampūninio - man atrodo, kad tu ir buvai parašiusi savo kieto šampūninio sudėtį, kai rašiau, kad nepritaikau plaukams, po to patobulinau ir dabar geresnio plovimo nesu turėjusi biggrin.gif Prisimink savo senus receptus kieto šampūninio, turėtų truputį pataisius viskas būti gerai 4u.gif Ar buvo dėt acitrinos rūgšties ir vilnos arba šilko?
jei nebuvo, reikia įdėti gryno citrato sumaišius, deda iki 5%, aš dedu iki 2%
Aš dabar į šampūninį dedu tik brokolių, cocosilikono ir eterinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 07 lapkričio 2012 - 22:05
dar man kilo klausimas, norint kad butu grazus baltas muilas butina saldyti kad nebutu gelio fazes ar nebutinai? g.gif skaiciau kad kitos saldo, jei gerai supratau kai deda piena vietoj vandens ar klystu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 11 07, 22:01)
Pritariu  4u.gif
man labai patinka su juo virtuvėj visokias riebias apnašas valyti - tiesiog akimirksniu nusivalo.
O dėl šampūninio - man atrodo, kad tu ir buvai parašiusi savo kieto šampūninio sudėtį, kai rašiau, kad nepritaikau plaukams, po to patobulinau ir dabar geresnio plovimo nesu turėjusi  biggrin.gif Prisimink savo senus receptus kieto šampūninio, turėtų truputį pataisius viskas būti gerai  4u.gif Ar buvo dėt acitrinos rūgšties ir vilnos arba šilko?
jei nebuvo, reikia įdėti gryno citrato sumaišius, deda iki 5%, aš dedu iki 2%
Aš dabar į šampūninį dedu tik brokolių, cocosilikono ir eterinius.

Jo, pamenu savo kieta senaji sampunini- geras buvo, tik kad pariebinus daugokai buvau. Dabar vel kieta susikonstravau, laukiu kol subres. Tikejaus tik is sio skysto , kad jis plaukam patiks, gi tu polinesociu r nemazai, bet gal dar pabandysiu neriebint visai. Dariau citratu 1% i skystaji muila, praskiedus i sampunini dar pieno r. palasinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campa: 07 lapkričio 2012 - 22:28
QUOTE(Gutka @ 2012 11 07, 23:17)
dar man kilo klausimas, norint kad butu grazus baltas muilas butina saldyti kad nebutu gelio fazes ar nebutinai?  g.gif  skaiciau kad kitos saldo, jei gerai supratau kai deda piena vietoj vandens ar klystu?  ax.gif

as saldau tik todel, kad is formos gelytes man issiimtu muilas graziai.
is vienos partijos darau ir saldytus ir kambario temperaturos muilus.. nepastebejau skirtumo spalvinio g.gif
Atsakyti