Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Gutka @ 2012 11 05, 11:20)
indu plaust nenoriu tik kai ploviau indus no gamybos pastebejau tai ka rasiau. dar dejau jogurto lieso po pedsako ciut daugiau nei  puse vandens kiekio gal ir cia turejo itakos g.gif . mano oda labai sausa, jei pavyks muiliukai ir kaledoms dovanu noriu idet giminaiciams kuriu labai sausa oda todel ir darau su tokiu virsriebiu.Tik keista kad pirma muila dariau su tuo paciu virsriebiu o muilas kai pabandziau pasakiskas, labai gerai putoja malonus toks... jau dabar bijau daryt kita muila o juolabiau sampuniskaji , neikertu as tu muilo duomenu kokie turi but unsure.gif

Analizuok, kaip pakeitei sudėtį: kokius aliejus keitei ir kokie jų procentai, kaip skiriasi ne vien rodikliai Cleancing - bubbly ir t.t., bet ir rieb. rūgščių procentai.
Mano visi muilai su dideliu viršriebiu purota tokia standžia tankia putele, kaip kremu, bet aš patenkinta
O muilas (jei šaltuoju būdu) labai pasikeis po poros savaičių, jei šaltuoju būdu - po 4 savaičių. Man atrodo, kad iki poros mėn. savybės gerėja smile.gif
Atsakyti
as skaiciuokleje sedziu parom biggrin.gif antras saltuoju bet siek tiek pasildziau gal 10min kas suminkstetu nes kaip supratau nuo biciu vasko greit sukietejo ir negalejau nieko padaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 05, 12:37)
as skaiciuokleje sedziu parom  biggrin.gif  antras saltuoju bet siek tiek pasildziau gal 10min kas suminkstetu nes kaip supratau nuo biciu vasko greit sukietejo ir negalejau nieko padaryt smile.gif

Su bičių vašku kietesni, bet mažiau putoja. Sausai odai turėtų būti gerai, lyg ir plėvelę sudaro.
Dėl vilnos ar šilko įtakos putojimui - nepasakysiu, nieko nepastebėjau. Kiek žinau, pieno milteliai skatina putojimą. pažiūrėk praeitos temos 5 žinutėj Evah buvo įdėjusi nuorodą, kaip muilininkės muilų pavyzdžius nagrinėjo (putojimą pagal atskirus priedus), gal bus naudinga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 05 lapkričio 2012 - 12:10
ziurejau ta nuoroda labai patiko thumbup.gif pastebejau kad antram muile Linoleic 4 kart maziau nei pirmam. Va tas biciu vaskas dar galejo itakos duoti,radau skirtuma ir creamy pirmam 21 sitam 29 kiti parametrai plius minus mazai skiriasi smile.gif
Atsakyti
Na ka pasidariau pirma skysta muila. PH nebemazinau, nes pagal juosteles gavos 8. tai manau neblogai. Tik man atrodo reikes daugiau atskiest. Skiedizau 1:1 bet kol tirpo viskas, tai aisku nusigaravo vandens, tai per tirstas atrodo. Vakar bandziau galva issiplaut - isplove gerai. Bet ziuriu, kad riebaluosis plaukai greiciau, nei su sampunu savos gamybos budavo. Su sampunu plaudavau kas 3-4d. o cia reiks kas 2 dienas tikrai. doh.gif

Del indu plovimo ir po keliu dienu ir tos puteles. Gal tiesiog pas jus daugiau sviestu recepte? KAi darau muila kuriam reiks ilgiau pastovet kad kietesniu butu, tai ir puoduj duodu daugiau pastovet, po ilgesnio laiko geriau issiplauna mirksiukas.gif
O as darau kieta muila ir su 7% pariebinimu. Putoja gerai. MAn jis labai patinka. Tiesa jame yra babasu aliejaus, tai cia turbut jis ta putojima gera priduoda.
Atsakyti
plaukam 7% pariebinimas ne per daug? Merginos rase kad daro 2% smile.gif
Atsakyti
Ne ne 7% tai ne plaukam. schmoll.gif Tiesiog anksciau snekejot apie pariebinima, (mano dvi inutes sudejo i kruva) tai parasiau, kad darau su tokiu pariebinimu. Muilas prausimuisi. Ir man visai patinka wink.gif
Atsakyti
Labas rytas

senai cia nebuvau smile.gif
muila supjausciau siandien thumbup.gif melioninis, kvepiantis eukaliptu biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 05, 09:14)
Sveikos,

sakykit, moliuga muilui reik sutarkuot per bulvine tarka ir uzsisaldyt toki kieki, kokio reikia vandens, ar perpus su vandeniu det?

nei viena nezinot g.gif ? man irgi idomu ...
Atsakyti
Pati nedariau, pamenu senesnese temose mergaites apie tai snekejo ir dare. Gal google paieska rastu tuos pokalbius g.gif
Atsakyti
ramu sitoj temoj kazkodel smile.gif tesiam diskusijas smile.gif pakomentuokit apie tokius recepto duomenis, bandysiu dar viena muila daryti ax.gif
Hardness 35
Cleansing 24
Conditioning 60
Bubbly 33
Creamy 20
Lauric 17
Myristic 7
Palmitic 8
Stearic 3
Ricinoleic 9
Oleic 26
Linoleic 25
Linolenic 1
dekinga busiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 07, 17:02)
ramu sitoj temoj kazkodel smile.gif tesiam diskusijas  smile.gif  pakomentuokit apie tokius recepto duomenis, bandysiu dar viena muila daryti  ax.gif
Hardness 35
Cleansing 24
Conditioning 60
Bubbly 33
Creamy 20
Lauric 17
Myristic 7
Palmitic 8
Stearic 3
Ricinoleic 9
Oleic 26
Linoleic 25
Linolenic 1
dekinga busiu  4u.gif

Komentuoti geriau, kai nurodyta aliejų sudėtis ir kokie bus priedai. Kokia muilo paskirtis, skystas ar kietas?
Atsakyti
doh.gif oi varna as, kietas muilas su vilna ir jogurtu, vis dar bandysiu daryt balta muila smile.gif
Coconut Oil, 76 deg 25%
Castor Oil 10 %
Grapeseed Oil 20%
Babassu Oil 10%
Rapeseed Oil 10%
Corn Oil 15%
Olive Oil 10%
pariebinimas 7% , as galvoju jei deciau propolio istrauka alyvuogiu aliejuje ar kuri bandet? cia vietoj alyvuogiu aliejaus smile.gif
Atsakyti