Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(Gutka @ 2012 11 04, 10:22)
bukit geros pasakykit koki aliejus as cia nusipirkau, pirkau sita alieju kaip raudona palmiu alieju o apacioj parasyta kad "red palm kernel oil" tai cia palm oil ar palm kernel oil? kaip ji skaiciuoti skaiciuokleje?  g.gif

palm kernel oil smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

na ką, tike grožių prisižiūrėjusi užsimaniau ir aš pati pasigaminti muiliuko smile.gif šiuo metu skaitau visas temas nuo pradžių , iškilo klausimukas vienas kur perkate NAOH Kaune? Kažkur skaičiau , kad lyg veiverių gatvėje yra parduotuvė kuri prekiauja šiuo reikalu. Ar kas galit padėti ? ax.gif Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
bitininku parduotuves, Sv.Gertrudos gt berods smile.gif
Atsakyti
Sveikos, buvau apleidus ir foruma, ir muilo virima, bet jau taisausi smile.gif beje as Ievulyte, pasikeiciau nicka blush2.gif
Su kietais muilais visas aisku, va su skystu- bus pirmas blynas. Perskaiciau tai, ka praleidau, tai labai daug geru patarimu radau, aciu Agne/Ramute, saule/Guoda 4u.gif

Vakar susimixavau kieta sampunmuili, idejau 1% citrinos r I sarma, jokiu vulkanu nebuvo thumbup.gif tik va palikau soapcalc receptą pernakt, tai ryte hieroglifus radau, issitryne visi skaiciukai doh.gif
O dejau gal keliolika aliejų rūšių...

Dabar susikomplektavau skalbimmuili:

Kokosu al. 40%
Palmiu 10%
Rapsų 40%
Kukurūzų 10%

Hardness 39
Cleansing 27
Conditioning 52
Bubbly 27
Creamy 12
Iodine 65
INS 147

Lauric 19
Stearic 2
oleic 36
Linoleic+ linolenic 16

Dar žada deti 1 % citrinu r į sarma, kad citratu gauciau, o kita 1% po pedsako.
Kiek Na2CO3 ( skalbiamosios sodos) dėti į 1 kg muilo?
NaCl irgi įdėti? Koks kiekis nepagadintu reikalo?

Kazi kas čia gausis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campa: 04 lapkričio 2012 - 21:39
QUOTE(campa @ 2012 11 04, 22:37)
Sveikos, buvau apleidus ir foruma, ir muilo virima, bet jau taisausi smile.gif beje as Ievulyte, pasikeiciau nicka blush2.gif
Su kietais muilais visas aisku, va su skystu- bus pirmas blynas. Perskaiciau tai, ka praleidau, tai labai daug geru patarimu radau, aciu Agne/Ramute, saule/Guoda  4u.gif

Vakar susimixavau kieta sampunmuili, idejau 1% citrinos r I sarma, jokiu vulkanu nebuvo  thumbup.gif  tik va palikau soapcalc receptą pernakt, tai ryte hieroglifus radau, issitryne visi skaiciukai  doh.gif
O dejau gal keliolika aliejų rūšių...

Dabar susikomplektavau skalbimmuili:

Kokosu al. 40%
Palmiu 10%
Rapsų 40%
Kukurūzų 10%

Hardness 39
Cleansing 27
Conditioning 52
Bubbly 27
Creamy 12
Iodine 65
INS 147

Lauric 19
Stearic 2
oleic 36
Linoleic+ linolenic 16

Dar žada deti 1 % citrinu r į sarma, kad citratu gauciau, o kita 1% po pedsako.
Kiek Na2CO3 ( skalbiamosios sodos) dėti į 1 kg muilo?
NaCl irgi įdėti? Koks kiekis nepagadintu reikalo?

Kazi kas čia gausis  g.gif

Bandyk didinti cleasing ir mažinti oleic ( vietoj rapsų - gal saulėgrąžas). Citrinos r. galima dėti ir daugiau ( Agnė/Ramutė buvo radusi, kad deda iki 5%), bet aš dedu 2.
Druskos dedu apie 150g/ 1kg aliejų, sodos - kelis šaukštus ( iš akies, pabaigoj)

Atsakyti
Ačiū saule/guoda 4u.gif bandysiu koreguotis soapcalke, ir jei miegas akių nesulipins, raganausiu biggrin.gif
Atsakyti
viriau muila kuris turejo buti baltas bet del vanilino gavosi karamelinis, duomenys tokie
Hardness 34
Cleansing 23
Conditioning 54
Bubbly 41
Creamy 29
kai ploviau indus po 2d beveik neputojo ir ant vandens virsaus buvo tokia kaip balta kremine puta ar kazkas pan kaip nuosedos kremines, kodel neputoja ir tokie dalykai dedasi? pakomentuokit prasau ax.gif man kyla mintis kad kreamy per daug, bet cia kuno muilas turi but tai gal nieko? g.gif
Atsakyti
Sveikos,

sakykit, moliuga muilui reik sutarkuot per bulvine tarka ir uzsisaldyt toki kieki, kokio reikia vandens, ar perpus su vandeniu det?
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 04, 23:37)
viriau muila kuris turejo buti baltas bet del vanilino gavosi karamelinis, duomenys tokie
Hardness 34
Cleansing 23
Conditioning  54
Bubbly  41
Creamy  29
kai ploviau indus po 2d beveik neputojo ir ant vandens  virsaus buvo tokia kaip balta kremine puta ar kazkas pan kaip nuosedos kremines, kodel neputoja ir tokie dalykai dedasi? pakomentuokit prasau  ax.gif  man kyla mintis kad kreamy per daug, bet cia kuno muilas turi but tai gal nieko?  g.gif

O koks viršriebis muilo?
Atsakyti
virsriebis 7 ir vilnos deta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 11 05, 10:50)
virsriebis 7 ir vilnos deta  smile.gif

Tai jau niekaip indų su juo neišplausi biggrin.gif , riebalai nusėda, o putos tikrai gali būti tik kaip grietinėlės kremas.
Kūnui - gerai, bet irgi ne visiems patinka. Aš pati naudoju su Himalajų druska dideliu viršriebiu, o kitiems gaminu tik su 2-3% tualetinius muilus.
Atsakyti
indu plaust nenoriu tik kai ploviau indus no gamybos pastebejau tai ka rasiau. dar dejau jogurto lieso po pedsako ciut daugiau nei puse vandens kiekio gal ir cia turejo itakos g.gif . mano oda labai sausa, jei pavyks muiliukai ir kaledoms dovanu noriu idet giminaiciams kuriu labai sausa oda todel ir darau su tokiu virsriebiu.Tik keista kad pirma muila dariau su tuo paciu virsriebiu o muilas kai pabandziau pasakiskas, labai gerai putoja malonus toks... jau dabar bijau daryt kita muila o juolabiau sampuniskaji , neikertu as tu muilo duomenu kokie turi but unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 05 lapkričio 2012 - 10:21