labai bus idomu paskaityti kaip sekesi su skystu as siandien su NAOH dariau jogurtini muila su vilna, turejo buti puse balto muilo puse su kava ir kvepeti kava bei vanile, o rezultatas karameline spalva su ruda maisyta ir su kava dejau vanilino, bet ne vanilinio cukraus, kadangi buvo baltojo biciu vasko pedsakas buvo po 5min dejau sildyt puoda tai nzn gal del to vanilino is sviesaus muilo gavosi karamelinis gal kam taip buve, gal kas bande det toki vanilina? ir vilna neistirpo teko isgriebt toki gelsva plastelino gabaliuka, tai susinervinau ir ipyliau aromatinio aliejaus tai rezultate bent kvapas geras, dabar labai stipriai kvepia net erzina... idomu kas gausis is to muilo, vos spejau sukrest i forma... kas cia negerai kazin buvo gaminimo eigoj?
Kaip tai vaniliną dėjai - gryno cheminio turi ar vanilės eterinį naudojai? Vanilės EA tai man patamsino irgi, o kaip tikras vanilinas daro, tai nežinau
Vilna jei neištirpo (būna ir su šilkais kartais taip), tai geriausias vaistas šarmo mišinį pašildyti. Pirma aptarinėjot, kada šilką/vilną dedat. Aš tai dedu tiesiai į vandenį, gerai sušlapinu, ir tada ant jų barstau šarmą, pamaišydama. Temperatūra tada gaunasi aukštesnė tirpinimo metu ir dažniausiai iki galo ištirpsta, nepasiseka kai labai mažas kiekis ir greit atšąla, tada pašildau, ir mišinį darau metaliniam inde, kad patogiai užkaist galėčiau... Bent man taip.
Vilna jei neištirpo (būna ir su šilkais kartais taip), tai geriausias vaistas šarmo mišinį pašildyti. Pirma aptarinėjot, kada šilką/vilną dedat. Aš tai dedu tiesiai į vandenį, gerai sušlapinu, ir tada ant jų barstau šarmą, pamaišydama. Temperatūra tada gaunasi aukštesnė tirpinimo metu ir dažniausiai iki galo ištirpsta, nepasiseka kai labai mažas kiekis ir greit atšąla, tada pašildau, ir mišinį darau metaliniam inde, kad patogiai užkaist galėčiau... Bent man taip.
dejau vilna jau i sarmo misini vat todel ir taip gavosi nes prima karta vilna pamerkiau i vandeni ir pyliau sarma, ot varna as as dejau vanilina rudugyje gavau, palaiziau kartus toks, balti milteliai, tai nesuprantu ar jie dave ta spalva ar dar ir sildymas muilo dadejo tamsumo nes negalejau net pamaisyt tai teko pasildyt mase
QUOTE(Gutka @ 2012 11 02, 22:31)
dejau vilna jau i sarmo misini vat todel ir taip gavosi nes prima karta vilna pamerkiau i vandeni ir pyliau sarma, ot varna as as dejau vanilina rudugyje gavau, palaiziau kartus toks, balti milteliai, tai nesuprantu ar jie dave ta spalva ar dar ir sildymas muilo dadejo tamsumo nes negalejau net pamaisyt tai teko pasildyt mase
Taisyklingai viską padarei , vilną ir reikia į šarmo tirpalą dėti.
Ar esi tikra, kad vilna gryna? Aš kiek buvau pirkusi atsieit 100% - vis neištirpdavo iki galo, o galu gale gavau vilnos, kur esu garantuota, kad gryna - ta ištirpsta labai greitai ir be jokių liekanų
sake karsinys kiek pamenu tokio reikia ana karta tai uzpyliau sarmo i vilna su vandeniu tai akimirksniu istirpo dar bijojau del to aromatinio aliejaus bet kadangi ir taip maniau kad sugadinta tai sliukstelejau bet nieko ir keista kad labai kvepia nes ne daug pyliau. ar esat kuri naudojusi is "juara" tokius aliejus?
Labas rytas.
Dar nebaigtas mano pirmasis skystas. Atrodo kad iki siol viskas neblogai buvo. Siandien reiks pabaigt. Tik kaip visad silkas nenorejo tirpti iki galo (gal per greit atveso, nes sarma visad balkone maisau, o lauke jau nebesilta) tai vel kaitinau sarma. Ir su vilna jei netirptu turbut taip daryciau
Iki reikiamo pedsako praejo truputi daugiau nei pusval. Galvojau kad ilgiau uztruks. Kaitinau iki tos mases kaip vazelinas apie tris val. tai kaip ir viskas o.k. Skiesiu siandien. Vakar vakare bandziau truputeli praskiest, tai skaidrus ir jo ph 8.5. Cia bus sampunmuilis. Kazin ar reikia dar bandyt truputi numust ph?
Dar nebaigtas mano pirmasis skystas. Atrodo kad iki siol viskas neblogai buvo. Siandien reiks pabaigt. Tik kaip visad silkas nenorejo tirpti iki galo (gal per greit atveso, nes sarma visad balkone maisau, o lauke jau nebesilta) tai vel kaitinau sarma. Ir su vilna jei netirptu turbut taip daryciau
Iki reikiamo pedsako praejo truputi daugiau nei pusval. Galvojau kad ilgiau uztruks. Kaitinau iki tos mases kaip vazelinas apie tris val. tai kaip ir viskas o.k. Skiesiu siandien. Vakar vakare bandziau truputeli praskiest, tai skaidrus ir jo ph 8.5. Cia bus sampunmuilis. Kazin ar reikia dar bandyt truputi numust ph?
as irgi kaitinau sarma bet tas vilnos plastelino gabalas nenorejo tirpti neturejau laiko zaisti su juo tai isgreibiau as prie atviro lango maisiau gal irgi per vesus sarmo tirpalas buvo?
O gal galit pasidalnt kiek viinos sedative, koki %
as dejau 2% skaiciau kad tiek deda
Aciukas ir as pabandysiu deti 2%, bet cia gana nemazai gaunasi ruosiuosi virti dar viena partija, tikiuosi sikart bus puikiai
Papildyta:
Noriu paprasyt pagalbos, ar viskas tvarkoj su mano receptu, gal patarsit ir pakomentuosit
Alyvuogiu al. 65% 455
Kokosu 15% 105
Kakavos sviesto 10% 70
Avokado al. 5% 35
Vilnos 2% 14g
Vitamino C 155g ar cia ne perdaug paskaiciavau?
Vasko 5% 35
NaOH 93.3g
Vandens faze 230g
Is anksto dekinga .
Papildyta:
Noriu paprasyt pagalbos, ar viskas tvarkoj su mano receptu, gal patarsit ir pakomentuosit
Alyvuogiu al. 65% 455
Kokosu 15% 105
Kakavos sviesto 10% 70
Avokado al. 5% 35
Vilnos 2% 14g
Vitamino C 155g ar cia ne perdaug paskaiciavau?
Vasko 5% 35
NaOH 93.3g
Vandens faze 230g
Is anksto dekinga .
Žemiau 8,5 pH numušinėt rizikinga, kad nesuardytumėt muilo. Nebent labai atsargiai, nestipriu rūgšties tirpalu, po truputį. Galit nusipilt pvz. 50 g muilo ir įmaišyti 0,5 g 10 ar 20 proc. citrinos rūgšties tirpalo. Jei lieka skaidrus, dar pusę gramo, kiekvieną kartą pH pamatuot. Taip apskaičiuosit, kiek galit pilti į visą muilą. Šitą makalą, jei ir pabals, muile išmaišyti galima, tik įskaičiuokit kiek su juo rūgšties papuola, ir dar jei ketinat daugiau pridėti - minusuokit. Jei juostelė 8,5 rodo, tai juk dar paklaida yra, gali muilas realiai būti 8 ar 9. Nieko baisaus, normalu
Oi, kam į muilą vitaminas C? Vietoj rūgšties? Brangu ir nežinau kas iš jo ten lieka, nuo šarmo ir temperatūros irsta. Gal kas ir deda, bet lyg ir nesusidūriau
Oi, kam į muilą vitaminas C? Vietoj rūgšties? Brangu ir nežinau kas iš jo ten lieka, nuo šarmo ir temperatūros irsta. Gal kas ir deda, bet lyg ir nesusidūriau