QUOTE(bella272 @ 2012 10 29, 12:43)
Ar galit man neismanėlei paaiskinti paraudoninta teigini? As supratau kad natrio citratas susidaro dedant citrinos rugstele. Ar atskirai galima pasigaminti natrio citrata?
Gal gali kas receptu pasidalinti ukisko muilo. Kiek ieskau recepto, tai tik randu , kad sutarkuoti,muiliuka, det vandens, kalciuonuotos sodos, dar boraksas visur minimas. Jus mergytes kalbejot apie skalbimui naudojamus muilus, tai labai noriu sau pasigaminti toki, kuris butu tinkamas naudoti skalbti skalbimo masina.
Gal gali kas receptu pasidalinti ukisko muilo. Kiek ieskau recepto, tai tik randu , kad sutarkuoti,muiliuka, det vandens, kalciuonuotos sodos, dar boraksas visur minimas. Jus mergytes kalbejot apie skalbimui naudojamus muilus, tai labai noriu sau pasigaminti toki, kuris butu tinkamas naudoti skalbti skalbimo masina.
Gaminama taip:
Sodium citrate
Just mix 50g of citric acid + 102.4 g of sodium hydroxide in 30.5%. It is an exothermic reaction that generates heat but is not dangerous.
Must evaporate the water by boiling over low heat until crystals appear.
or else
31.2 g of sodium hydroxide pellets diluted in 40 g of water, add 50g of citric acid in the prepared laundry still warm, mix and forget a few hours. Citrate crystals will precipitate.
Once stabilized shampoo, you can use it right away, even if a small cure a week would make him the greatest good.
Aš dariau kaip muilui - ištirpinau vandenyje citrinos r., tada pylaiu lėtai lėtai šarmą, labai smarkiai putoja, užverda, aš buvau įdėjusi į kriauklę, tai niekur neaptiško.
Tada garinti maišant. dėjau tiesiai ant mažos ugnies ir maišiau. kai susikristalizavo, palikau džiūti tame pačiame inde, kartais vis pamaišydavau. rezultate - balti kristalai ir milteliai.
dėl ūkiško muilo - reikia virti su 0 viršriebiu, rodiklai - cleansing apie 25-30, putojimo mažai.
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 11:35)
citrinos rugsti dejau kartu su vilna i sarma, muilas skaidrus praskiestas toks gelsvas, turiu pieno rugsties tai dabar galiu bandyt lasint iki zalsvos spalvos? gal del to ir galvoj buvo bardakas ja isplovus su tokiu muilu nes galejau varnom lizda sukt
Nirida pirmas blynas labai saunus , net nepanasus i pirma, atrodo kad esat darius ne karta
Nirida pirmas blynas labai saunus , net nepanasus i pirma, atrodo kad esat darius ne karta
Ar skalavai su parūgštintu vandeniu? reikai ne šiaip perplauti, o tikrai skalauti, kaip anksčiu bliude galvą makaluodavo. aš tai užpilu parūgštintą vandenį ant plaukų ir ilgokai masažuoju, kad tolygiai pasisikirstytų, iš kart nenuplaunu, po truputį pilu švarų vandenį ir vis plaukus sklaidau