Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu VIId .

QUOTE(bella272 @ 2012 10 29, 12:43)
Ar galit man neismanėlei paaiskinti paraudoninta teigini? blush2.gif  As supratau kad natrio citratas susidaro dedant citrinos rugstele. Ar atskirai galima pasigaminti natrio citrata?

Gal gali kas receptu pasidalinti ukisko muilo. Kiek ieskau recepto, tai tik randu , kad sutarkuoti,muiliuka, det vandens, kalciuonuotos sodos, dar boraksas visur minimas. Jus mergytes kalbejot apie skalbimui naudojamus muilus, tai labai noriu sau pasigaminti toki, kuris butu tinkamas naudoti skalbti skalbimo masina.

Gaminama taip:
Sodium citrate
Just mix 50g of citric acid + 102.4 g of sodium hydroxide in 30.5%. It is an exothermic reaction that generates heat but is not dangerous.
Must evaporate the water by boiling over low heat until crystals appear.

or else
31.2 g of sodium hydroxide pellets diluted in 40 g of water, add 50g of citric acid in the prepared laundry still warm, mix and forget a few hours. Citrate crystals will precipitate.
Once stabilized shampoo, you can use it right away, even if a small cure a week would make him the greatest good.
Aš dariau kaip muilui - ištirpinau vandenyje citrinos r., tada pylaiu lėtai lėtai šarmą, labai smarkiai putoja, užverda, aš buvau įdėjusi į kriauklę, tai niekur neaptiško.
Tada garinti maišant. dėjau tiesiai ant mažos ugnies ir maišiau. kai susikristalizavo, palikau džiūti tame pačiame inde, kartais vis pamaišydavau. rezultate - balti kristalai ir milteliai.
dėl ūkiško muilo - reikia virti su 0 viršriebiu, rodiklai - cleansing apie 25-30, putojimo mažai.
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 11:35)
citrinos rugsti dejau kartu su vilna i sarma, muilas skaidrus praskiestas toks gelsvas, turiu pieno rugsties tai dabar galiu bandyt lasint iki zalsvos spalvos?  g.gif gal del to ir galvoj buvo bardakas ja isplovus su tokiu muilu  biggrin.gif nes galejau varnom lizda sukt  lotuliukas.gif
Nirida pirmas blynas labai saunus , net nepanasus i pirma, atrodo kad esat darius ne karta  clap.gif

Ar skalavai su parūgštintu vandeniu? reikai ne šiaip perplauti, o tikrai skalauti, kaip anksčiu bliude galvą makaluodavo. aš tai užpilu parūgštintą vandenį ant plaukų ir ilgokai masažuoju, kad tolygiai pasisikirstytų, iš kart nenuplaunu, po truputį pilu švarų vandenį ir vis plaukus sklaidau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 spalio 2012 - 12:53
aciu merginos uz tiek info, buciau bandzius isgaut zalia muila is geltono lotuliukas.gif pasakykit ar as blogai dejau citrinos rugsti: i vandeni idejau vilna, pyliau sarma maisydama, tada supyliau tiesiai po truputi citrinos rugsti, nezinau kad ja pries tai patirpint reikia ax.gif istirpo viskas nebuvo jokiu kristalu...
Atsakyti
Dekui už atsakyma 4u.gif
Ar teisingai supratau, kad natrio citrata naudojat šampūniniuose skystuose muiluose? Koki % galima jo naudoti?
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2012 10 29, 14:02)
Dekui už atsakyma 4u.gif
Ar teisingai supratau, kad natrio citrata naudojat šampūniniuose skystuose muiluose? Koki % galima jo naudoti?

Rašo, kad galima iki 5%, aš dedu į šampūninį ir indų ploviklį, bet tik iki 2%.
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2012 10 29, 13:54)
aciu merginos uz tiek info, buciau bandzius isgaut zalia muila is geltono  lotuliukas.gif  pasakykit ar as blogai dejau citrinos rugsti: i vandeni idejau vilna, pyliau sarma maisydama, tada supyliau tiesiai po truputi citrinos rugsti, nezinau kad ja pries tai patirpint reikia ax.gif  istirpo viskas nebuvo jokiu kristalu...

Tiesą sakant visai neteisingai g.gif : vandenyje ištirpinama citrinos rūgštis(pilnai), tada pilamas šarmas; kai jis visai ištirpsta - tirpinama vilna arba šilkas.
Gali būti, kad citrinos r. pas tave neištirpo iki galo. Čia ankstesnėje žinutėje , kur rašiau apie citrato gamybą, parašyta, kad geriau palaukti porą savaičių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 spalio 2012 - 13:56
Merginos buvau avsistoj. Tai jie turi borakso ir prekiauja. Nereikia uzsieni ieskot. mirksiukas.gif Pas juos vadinas natrio tetraboratas. Vilniuj neturi, tai uzsisakiau, kad atveztu.
Atsakyti
O kaip gerai, kad nebereikes lauzyt galvos is kur to borakso gauti smile.gif kokia jo kaina?. Turiu susidarius saraseli, teks vyrui aplankyti Avsista.

dar dėl ūkinio muilo noriu paklausti. Perziurejau visa soapcalc lentele, tai praktiškai visi aliejai cleansing = bubbly. Zaidziu su skaiciuokle : alyvuogiu ispaudu aliejus 40%, kokosu 45%, palmiu 15%.
Hardness 50
Cleansing 30
Conditioning 45
Bubbly 30
Creamy 20
Iodine 46
INS 179
Ar tinkamas tokios sudeties muilas, kuris butu skirtas skalbimui skalbimo masina.
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2012 10 29, 15:19)
O kaip gerai, kad nebereikes lauzyt galvos is kur to borakso gauti smile.gif kokia jo kaina?. Turiu susidarius saraseli, teks vyrui aplankyti Avsista.

dar dėl ūkinio muilo noriu paklausti. Perziurejau visa soapcalc lentele, tai praktiškai visi aliejai cleansing = bubbly. Zaidziu su skaiciuokle : alyvuogiu ispaudu aliejus 40%, kokosu 45%, palmiu 15%.
Hardness   50
Cleansing      30
Conditioning  45
Bubbly   30
Creamy          20
Iodine   46
INS                   179
Ar tinkamas tokios sudeties muilas, kuris butu skirtas skalbimui skalbimo masina.

Man asmeniškai alyvuogių al. duoda minkštumą-riebumą, į ūkišką visai nedėčiau, geriau pigesnius - saulėgrąžų, rapsų. Dėl putojimo - Agne/Ramutė prieš kelis psl. rašė, kas nugesina putojimą, reikia peržiūrėti (gal druska, ir aš neatsimenu) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 spalio 2012 - 14:38
del kainos kazkaip ir nepaklausiau blush2.gif Tik paprasiau, kad atveztu.
Jei vyra siusit, tai gal tada is anksto pasiskambinkit. Nes gali buti, kad kazko netures ir reikes uzsisakyt, kad atveztu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 29 spalio 2012 - 14:40
Rapsu aliejaus nenaudoju visiskai, nei muilo gamyboje, nei maisto. perzvelgus parduotuviu lentynas neradau nei vieno aliejaus kuris butu nerafinuotas.
Nors muilui kuris bus skirtas skalbimui, gal ner jokio skirtumo rafinuotas jis ar ne g.gif
Papildyta:
Aškaip visada, pirma paklausisu, o poto pati pagalvoju blush2.gif pasiziurejau avsistoj puslapyje: natrio tetraboratas 1kg 22,89, kitas 25,42kg, tik nezinau kodel skiriasi kainos.
Taip ir padarysiu, pasiskambinsiu. smile.gif
Gal Klaipedietem ko reikia is avsistos ? mano vyras dirba Vilniuje o savaitgali grizta i pajurį. Gali tuo paciu parvezti. Taip ir kankinu ji su visokiais savo igeidziais tongue.gif
Papildyta:
Kaip matau Avsistoj yra pirkti ir natrio citrato, apie kuri nesenai su Saule/Guoda snekejom
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2012 10 29, 15:52)
Rapsu aliejaus nenaudoju visiskai, nei muilo gamyboje, nei maisto. perzvelgus parduotuviu lentynas neradau nei vieno aliejaus kuris butu nerafinuotas.
Nors muilui kuris bus skirtas skalbimui, gal ner jokio skirtumo rafinuotas jis ar ne g.gif
Papildyta:

Na jau tikrai ūkiškam tinka rafinuoti, gal dar geriau - mažiau bus tų kosmetikai reikalingų komponentų (nesusisaponifikuojančių), jaučiu ūkiškiems muilams jie tik sudarytų papildomas apnašas ax.gif
Aš irigi rapsų visai nenaudoju, nusipirkau kartą muilui, tai dar iki šiol puslitris yra, priminei, dabar sunaudosiu ūkiškam muilui biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 spalio 2012 - 15:46
aciu Saule/Guoda 4u.gif ka as be jusu visu daryciau ax.gif nu ir as varna pavasario, kazkaip nepasidomejau apie ta citrinos rugsti kada ir kaip deti doh.gif tai man dabar nepilti pieno rugsties o palaukt pora savaiciu? g.gif
Atsakyti
Tas natrio citratas dedamas i maista kaip koncervantas, o ydomu kokia jo kaina Avsistoj kas skambinsit paklauskit , o jei nepamirsiu tai kai sarma uzsisakinesiu ir pati pasiklausiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 29 spalio 2012 - 15:54