Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG. @ 2012 10 19, 23:42)
Bet va norėjau būtinai pasakyt, kad žmonių, kurie nepraleidžia pro pirštus neteisybės, tikrai  negalima smerkt, tik ranką spaust už drąsą smile.gif 

drinks_cheers.gif
Atsakyti
O va mano nuomone, kopijuonačių temoj nebuvo taip jau daug kaip čia teigiama.. Besilygiuojančių į savo mėgiamus fotografus- taip, turbūt beveik visos čia tokios, ypač pradedančios, bet tai nėra kopijavimas. Aš asmeniškai esu nukopijavusi tik vieną nuotrauką- t.y. įžūliai: pozą, rūbus, vietą, aplinką, makijažą, spalvas- VISKĄ. Ir pateikiau tai kaip savo darbą- kūrinį. doh.gif Tada gavau per snapą ir siaubingai susigėdau. Nes ištiesų tam tikra prasme tai yra kūrybinė vagystė. Daugiau- lygiuojuosi į savo guru pagal nuotaiką, vieną dieną tai vienas autorius, kitą- kitas, bet nesutinku, kad tai kopijavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 19 spalio 2012 - 23:58
Jomajo!!! Ciupt uz vadziu- vel is pradziu. doh.gif biggrin.gif Visoms kaltinancioms siulau skaityti kiekviena mano posta, nes esu begale kartu pripazinusi savo kopijavima ir pripazistu. smile.gif Bet kai nekopijuoju, o fotografuoju ekspromtu fs nepasiruosusi, po pateiktu kaltinimu kopijavimu tada jau bandau irodyti, jog nesiekiau kopijuoti, o jeigu tai ir padariau tai tikrai "nesamoningai" biggrin.gif Ir tos ikeltos mano "nukopijuotos" foto sulauke pastabu del kopijavimo, bet as to neneigiau visai. Todel, kad to norejau. biggrin.gif Kai nenoriu, tai ir nekopijuoju. Suprantat. As kai noriu, begalinio smalsumo vedima, issiaiskinti kaip buvo suredaguota ta foto, arba bent isivaizduoti, kokie nustatymai buvo parinkti, kokia sviesa ir t.t. ir pan., tada ir kopijuoju. Tikrai ne del to, jog sulaukciau pagyru. Tokioms "nuplagijuotoms" nuotraukoms ju duoti negalima. schmoll.gif biggrin.gif Tikriausiai ir rodyti man ju nevertetu. Tikrai. Nebedarysiu to daugiau. Kopijuosiu savo tikslams igyvendinti- ivaldyti PS, pajausti spalvu derinamuma ir t.t. smile.gif Minciu pas mane ir ideju galvoje tikrai netruksta, tik laiko ir salygu kartais neturiu. smile.gif Nesu as visiska tusciagalve, plagijatore... cool.gif Tiesiog tas norejimas SUZINOTI, ISSIAISKINTI, tiesiog uzvaldes mane. biggrin.gif biggrin.gif Gero vakaro visoms ir aciu uz mazgotes per veida. Ir tu kartais reikia. biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Yvette, tavo ideta foto tikrai ne kopijavimo pavyzdys. biggrin.gif Tukstanciai taip koreguoja foto, sviesina iki pieno baltumo. Ir as taip dariau. Ir darau dar kartais. Pagal situacija. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 19 spalio 2012 - 23:57
QUOTE(kristukass @ 2012 10 19, 23:54)
As kai noriu, begalinio smalsumo vedima, issiaiskinti kaip buvo suredaguota ta foto, arba bent isivaizduoti, kokie nustatymai buvo parinkti, kokia sviesa ir t.t. ir pan., tada ir kopijuoju.

Aš suprantu tavo norą, bet kam tuomet darbą pateikti kaip savo? g.gif Tada reiktų dėti kažkokias žymes po foto, nuorodą į šaltinį... (tokiu atveju jei atitinka, poza, spalvos, drabužiai, fotografavimo vieta ir kt.) bent jau aš taip įsivaizduoju... Kad visiems būtų aišku, kad tai nėra vagystė, bet tik mokymosi procesas g.gif bandymas atkartoti g.gif ir Yvette šiuo atveju pateikė, mano galva, visai neadekvatų pavyzdį g.gif nes foto šviesinimas ir pastelinimas nėra visiška nuotraukos kopija g.gif aišku, čia galima išvedžioti daug ką...tarkim kada foto skaitosi plagiatas, o kada ne...jei poza ir aplinka panašios...čia plagiatas ar ne ir pan...tai vat aš siūlau dėti šaltinį ten, kur tu pati sakai, kad darei kopiją savo noru...

Aš čia nepiktai, aš tik siūlau...nes iš tiesų...gaunasi, kad kol nenurodytas šaltinis, tol tai yra vagystė g.gif ar aš blogai mąstau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 20 spalio 2012 - 01:50
Gotte, mano pavyzdys buvo kiek ironiškas. Nes kaip ir Jurzolei, man labai nepatinka tokie tampymaisi už plaukų.
O dar pikčiau, kai tokiems plepalams, koliažų darymams su svetimom foto laiko užtenka, o nuotraukų pakomentavimui, ND užskaitymui ne.
Kad ir tos, kurios vakar tąsėsi už plaukų, pasiklauskit savęs, ar pakomentavot temoje esančias foto? Pasakymas neturėjau laiko kaip ir netinka. Turėjot.

Keliu vieną foto. Retai kada taip įsimyliu savo foto, bet šita vat vieną jų.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 20 spalio 2012 - 08:09
Graži diena. Išvedam į lauką fotikus pasivaikščiot? mirksiukas.gif
O kokį nors dienos konkursėlį ar užduotį nedarot? Sakykim šios dienos pagautas momentas. Toks niekuom neįpareigojantis.
Plepalai atsiranda iš neturėjimo ką veikti biggrin.gif Būtų temoj daugiau nuotraukų, atsirastu diskusijos smile.gif
Vakar man buvo egzaminas (po N metų pertraukos studijos... doh.gif ), tai šiandiena laukais norisi lėkti, taarsi akmuo nusirito nuo pečių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsi_: 20 spalio 2012 - 08:28
QUOTE(smalsi_ @ 2012 10 20, 09:21)
Graži diena. Išvedam į lauką fotikus pasivaikščiot?  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Smalsi, vyksta Ka paskelbtas konkursas.
Jau antroje temoje vyksta konkursas "Muzika", tiesa, dar nei vienos foto tai temai nebuvo.
Isora paskelbusi irgi, apie skirtingas kompozicijas.
Tik fotografuoti telieka
Atsakyti
aš esu įžūliai nukopijavusi vieną foto. įdėjusi be nuorodų į tikrąjį autorių. foto buvo gana gerai įvertinta. ale kaip man nejauku dėl to smile.gif man tiesiog buvo įdomi ta poza, rankų padetis, paprašiau modelio tai pakartoti ir pamačiau, kad gražus kadras gaunasi, tad jį padariau.

kopijuoti nėra tik blogai. kartais. mes visos sąmoningai ar nesąmoningai tai darome pradžioje arba ir jau pažengę. svarbiausia, man rodos, į kiekvieną įkvėpimo šaltinį įdėti nors ką nors savo, suvaldyti peržiūrėtų foto vaizdinius galvoje. bent jau siekti to.

labas rytas smile.gif
Atsakyti
Sveikos.... ax.gif

Oooo, žiūriu vėl uraganai čia siaučia...

Nesivelsiu, geriau tikrai eisiu foto peržiūrėt vakar dienos, ko nemačiau, pakomentuosiu kaip man atrodo..

Beje, ačiū pastebėjusiom mano foto... biggrin.gif
Galėtumėt gal pasakyt, ko maniškės tiek mažai dėmesio sulaukia, ar tokios jau neįdomios, nors atvirai dar neįdomesnės sulaukia daug daugiau... Ar čia many bėda? Na čia šiaip, nekelkit tik viesulo, paprastas klausimas, man be galo aktualus... ax.gif Ar asmeniškumai, ar tikrai jau tokia niekam tikus esu?

Vakar vėl visą dieną senamiesty blaškėmės, gaudžiau ka begalėjom, nuo senukų besimėgaujančių paskutiniais šiltais saulės apkabinimais iki žvirblių,kurie kartu su karveliais valgė vyro mėtomą batoną.. lotuliukas.gif

Bet jetus kaip sunku tą daiktą kokias 4 valandas tampyt buvo, kaip niekad prie žemės traukė jis mane.. biggrin.gif Bet nieko, malonus traukimas... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 20, 09:55)
Galėtumėt gal pasakyt, ko maniškės tiek mažai dėmesio sulaukia, ar tokios jau neįdomios, nors atvirai dar neįdomesnės sulaukia daug daugiau...

Pati ir atsakei i savo klausima mirksiukas.gif Maziausiai komentaru paprastai sulaukia vidutiniskos nuotraukos - nei ypac blogos, nei labai geros. Jei kazkas tikrai blogai padaryta, tai merginos paprastai pasako, kas, bet jei nuotrauka tiesiog neuzkabina, nesudomina, tai dazniausiai ji ir lieka be komentaru. Nieko cia asmenisko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rG. @ 2012 10 20, 00:42)
Juržole, aišku žinau, todėl ir rašau. Nenoriu už kitus kalbėt, bet jiems skaudu labiausiai dėl idėjų, o ne dėl spalvų.

Dar pasakysiu, kad negalima smerkt žmonių, kurie apskritai dar kažką kalba dėl neteisybės.

Galima ir kitaip paziureti - kopijuoja, vadinasi, yra ka kopijuoti mirksiukas.gif Juokauju, neuzkibk 4u.gif

Del reakcijos i neteisybe sutinku, tik nesu tikra,kad interneto forumai yra tinkamiausia vieta tokiems kalbejimams, ypac kai jie ima kartotis. Man si tema patinka dar ir tuo, kad cia dazniausiai bendraujama ramiai ir kulturingai, ir visai nesinoretu, kad ji pavirstu dar vienu neisibaigiancio teisybes ieskotoju musio lauku. SM ju ir taip jau uztenka smile.gif

Ech, norejau siandien vaziuoti i japoniska soda... spalvos ten dabar turetu buti fantastiskos. Bet oru prognoze pasikeite per nakti - turejo buti debesuota su pragiedruliais, o dabar jau patapo "apsiniauke ir su lietum" verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 spalio 2012 - 09:20
Jurzole , ačiū, na gal kada padarysiu, nors ne GAL,o tikrai padarysiu tokią kuri sulauks wow. biggrin.gif

Einu ieškot kažko kaip pvz Statinei kompozicijai. ax.gif
Atsakyti