Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(mintas @ 2012 11 01, 23:20)
Ne name, o bute.

Suprantu kad problema bute, bet name gi sios problemos nebus tai kam apie ja sneket? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 01, 23:20)

... su tokiomis saulės elementų iki 30kW ... su tokiu galingumu, vien elektra bus galima šildyti ir standartą ...

mane seniai domina mintis vien "savo" elektra aprupinti/sildyti nama. taciau man ziauriai nepatinka visokios akumuliacines talpos, irenginiu prieziuros hemorojus, etc.

as dar neturejau laiko konkreciai dometis detalemis, tad galiu tik diletantiskai kai ka pamastyti - domina mane kazkas panasaus i WindCore http://www.wipo-windpower.de/ arba horizontali vejo jegaine, kad kaimynams nervai laikytu. aisku, kainu neanalizavau.

kol kas dar tai yra tik 'idea fix' visa nama pilnai autonomiskai aprupinti elektros energija kompleksu 'saules elementai + fotoelektra + vejo jegaine' be jokiu hemorojiniu prieziuru, nes jokiu detaliu (ekonomiskumo, etc.) dar neskaiciavau ir t.t. galbut po pirmu namo eksploatavimo metu pasirodys, jog ekonomiskaiusias variantas yra naudoti LESTO tiekiama energija. jei ne - kazka mastysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 11 02, 08:33)
...aisku, kainu neanalizavau.

kol kas dar tai yra tik 'idea fix' visa nama pilnai autonomiskai aprupinti elektros energija kompleksu 'saules elementai + fotoelektra + vejo jegaine' be jokiu hemorojiniu prieziuru, nes jokiu detaliu (ekonomiskumo, etc.) dar neskaiciavau ir t.t. galbut po pirmu namo eksploatavimo metu pasirodys, jog ekonomiskaiusias variantas yra naudoti LESTO tiekiama energija. jei ne - kazka mastysiu  g.gif

Jo, jei jau kalba eitų apie autonominių elektros jėgainių pagamintos elektros energijos kainą, tai vargiai kas sudarys konkurenciją šios dienos Lesto kainoms. Tik parduodant subsidijuotomis supirkimo kainomis, saulės jėgainių įsigijimas ekonomiškai pagrįstas. Kai elektros kaina priartės prie 1 Lt už 1kW, tik tuomet galima bus mąstyti apie ekonomiškai pagrįstą autonomines jėgainės įsigijimą, bet ir vėl, tada reikės investuoti į pakankamai didelės galios akumuliatorius, o jų kaina šiai dienai žvėriška, o ir tarnavimo laikas neilgas sad.gif

Beje, 1Lt už 1kW kainos ilgai laukti nereikės, greitai turėsim AE ir su ja atitinkamą elektros energijos kainą.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 11 02, 07:26)
Mintai, prabusk. Jau senai nieko už dyką neduoda. Komunizmą jau pastatėm. Dabar kiekviena prekė turi savo kainą. Tai rinka, nors ir oligopilinė. Tai ekonomika.

Jo prabudau, todėl ir reiškiu nepasitenkinimą valstybės remiamoms ir ekonomiškai bei sveiku protu nepagrįstoms monopolijų kainoms. Juk teigiama, kad nuostoliai, dėl transportavimo tesudaro 3%-10%, o Lesto lupa daugiau nei 100% didesnę kainą. Nu ko čia stebėtis, juk ne vienintelį pavyzdį turim. Mažeikių nafta irgi tas pats, patys naftą perdirbam, o už benziną mokam brangiausiai palyginus su kaimynais.

Apie kokią demokratiją su laisvos rinkos kainomis kalbat. Būtent komunizmą, kai visos kiaulės lygios, bet kai kurios kiaulės lygesnės ir turim. Atmerkit akis.

Ten buvo straipsnio nuorodą į ekonomika.lt

Tame straipsnyje trumpai buvo pristatomas filmas ir nuoroda į filmą buvo pateikta. Ar kada nors atsiverčiate pateiktą nuorodą, prieš pateikdami komentarus?

O tai už kokius pinigus Lesto važiuoja vėtros nutrauktus laidus tvarkyti? Kodėl tau ir kitiems prie namo vedantiems elektrą didžiają dalį kompensuoja? Manai už gražias akis?

Tai kodėl nepanaikinama monopolija? Tik kai veikia laisva rinka, pamatysim kiek visa tai iš tikrųjų kainuoja. Šiai dienai aš manau kad Lesto iš savo didelio pelno dalies net nepastebi smulkmės tiems darbams vykdyti, apie kuriuos Jūs užsiminėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 lapkričio 2012 - 09:28
QUOTE(mintas @ 2012 11 02, 09:27)
Tame straipsnyje trumpai buvo pristatomas filmas ir nuoroda į filmą buvo pateikta. Ar kada nors atsiverčiate pateiktą nuorodą, prieš pateikdami komentarus?

Mintai, aš tavo minčių nemoku skaityti. Man tavo nuorodoje atsidarė ekonomika.lt straipsnis apie ežerą Rusijos viduryje, kuriame pilna radioaktyvių atliekų.

Ką tu man ir kitiems dar norėjai parodyti ir pasakyti, tai žinai tik tu vienas.

Kitą kartą taip ir parašyk: ne skaityk straipsnį, o žiūrėk video.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 lapkričio 2012 - 09:49
QUOTE(cibulis @ 2012 11 02, 07:26)
Kodėl tau ir kitiems prie namo vedantiems elektrą didžiają dalį kompensuoja?

Beje, būtent dėl šito punkto. Normalios rinkos sąlygomis, tų darbų kaina būtų maždaug 80% mažesnė. Šios dienos kainomis, už tuos darbus, kuriuos atliko Lesto, kitoms firmoms aš tikrai būčiau sumokėjęs tiek pat ar net mažiau, nei Lesto su 80% nuolaida. Apie kokią rinkos ekonomikos reguliuojamą kainą kalbame, kai kalba eina apie monopolininką. Tegul jis ir 99% kompensuoja, vis tiek aš nemokėsiu mažiau.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 11 02, 09:49)
Mintai, aš tavo minčių nemoku skaityti. Man tavo nuorodoje atsidarė ekonomika.lt straipsnis apie ežerą Rusijos viduryje, kuriame pilna radioaktyvių atliekų.

Ką tu man ir kitiems dar norėjai parodyti ir pasakyti, tai žinai tik tu vienas.

Kitą kartą taip ir parašyk: ne skaityk straipsnį, o žiūrėk video.

Ok, įmetu tiesioginę nuorodą į filmą kurio kūrimo metu vargiai buvo atsižvelgta į Uspaskicho pageidavimus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 02, 10:07)
Ok, įmetu tiesioginę nuorodą į filmą kurio kūrimo metu vargiai buvo atsižvelgta į Uspaskicho pageidavimus.

Filmas iš esmės atitinka straipsnį. Tik video medžiaga platesnė.

Tačiau esmė yra ne atome. Esmė yra rusiškame neūkiškume ir pochu***izme. Tu man parodyk, kur rusai normaliai tvarkosi. Jie visur baisiai neūkiški ir tik naikina savo gamtos turtus. Čia yra tautos mentaliteto klausimas. Kur atėjo rusas, ten bus prišikta. Čia faktas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 02, 11:37)
Filmas iš esmės atitinka straipsnį. Tik video medžiaga platesnė.

Tačiau esmė yra ne atome. Esmė yra rusiškame neūkiškume ir pochu***izme. Tu man parodyk, kur rusai normaliai tvarkosi. Jie visur baisiai neūkiški ir tik naikina savo gamtos turtus. Čia yra tautos mentaliteto klausimas. Kur atėjo rusas, ten bus prišikta. Čia faktas.

Ok, su viskuo sutinku.

Dabar įsivaizduok situaciją, kad Lietuvoje pastatytoje AE atsitiko nelaimė. Patikėk, būtų situacija absoliučiai ta pati, kaip tame filme. Gal ir draustų vaikams maudytis upelyje geriau, gal ir bus perspėjimai visur, kad radioaktyvu, bet tai bus visoje Lietuvoje. Kaip manai, ar kuri nors šalis norės įsileisti radioaktyvius piliečius į savo šalį?

Ok, aš baigiu apie AE. Ji absoliučiai nesuderinama su pasyvaus namo tema. Va žalioji energetika, tai tikrai pasyvaus namo temos dalis wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 lapkričio 2012 - 12:43
QUOTE(cibulis @ 2012 11 02, 08:26)

O tai už kokius pinigus Lesto važiuoja vėtros nutrauktus laidus tvarkyti? Kodėl tau ir kitiems prie namo vedantiems elektrą didžiają dalį kompensuoja? Manai už gražias akis?

Neiskenciau ir as trigrasio neikises smile.gif .
Nusipirkom sena lusna,kurios kieme stovejo stulpas,tik laidai buvo pavogti.Galvojom,kad uzmes laidus ir vel patapsim LESTO abonentais.Ne velnio,kaip gi kitaip tuos kosminius pelnus isplaut jeigu ne per kompensuojamas paslaugas?
Visu pirma pareiske,kad ilgiau kaip 3 metus atsijungus abonentui,reikia sudaryt sutarti is naujo!Stulpas ir laidai nebetinka!Nors galingumo prasiau tik 5KW,o laidai iki sklypo min. 8mm diametro!Atvede iki sklypo ribos pozeminiu kabeliu nuo gatves (apie 200m),pastate dezute ir kainavo man tai apie 3000lt.
Taip,kad dejau as ant tokiu monopolistiniu "geradeju" gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2012 11 02, 14:27)
Neiskenciau ir as trigrasio neikises  smile.gif  .
Nusipirkom sena lusna,kurios kieme stovejo stulpas,tik laidai buvo pavogti.Galvojom,kad uzmes laidus ir vel patapsim LESTO abonentais.Ne velnio,kaip gi kitaip tuos kosminius pelnus isplaut jeigu ne per kompensuojamas paslaugas?
Visu pirma pareiske,kad ilgiau kaip 3 metus atsijungus abonentui,reikia sudaryt sutarti is naujo!Stulpas ir laidai nebetinka!Nors galingumo prasiau tik 5KW,o laidai iki sklypo min. 8mm diametro!Atvede iki sklypo ribos pozeminiu kabeliu nuo gatves (apie 200m),pastate dezute ir kainavo man tai apie 3000lt.
Taip,kad dejau as ant tokiu monopolistiniu "geradeju"  gun_bandana.gif

Na, ir žmonių tamsumas, o dar pasyviais namais domisi. Nieko keisto, kad Lesto, jei ilgai nebuvote klientais, ne stulpą tvarkė, o kabelį vedė. Juk jiems, o ne jums, reikės tvarkyti vėtros nutrauktą kabelį. O dabar užkasė po žeme - ir ramybė.

Jei visi kabeliai būtų po žeme, tai vėtrai praūžus nerašytų, kad 15 000 vartotojų vis dar be elektros.

Patinka man tas tūlas lietuvis: valdžia bloga, viešos paslaugos per brangios, visi vagys ir banditai, bet pats balsuoja už DP.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 lapkričio 2012 - 18:27
Toks vaizdas,kad is to valdzios lovio srebalo gauni biggrin.gif .
Taigi kabeli irgi nuo kito stulpo atvede ir anie stulpai po medziais stovi,o ne tas,kur mano kieme.O kad po 3 metu tapt abonentu ,vel pinigus reikia moket ir galinguma issipirkt reikia kaip naujam klientui.Tau tai patiktu?Kai taves tokie dalykai nepaliecia,tai labai lojalus valdziai ir monopolistams.Irgi mat sviesuolis...
p.s. balsuot ejau PRIES ELEKTRINE ir nei uz jokia partija.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2012 11 02, 23:04)
Toks vaizdas,kad is to valdzios lovio srebalo gauni  biggrin.gif  .
p.s. balsuot ejau PRIES ELEKTRINE ir nei uz jokia partija.

Ne, nesrebiu iš lovio. O iš pasisakymų matosi, kad esi protestuotojas.

Kiek žinau Lesto turi planą ilguoju laikotarpiu visus laidus pakišti po žeme. Ir vaizdas gatvėse bus gražesnis, ir dėl audrų ar medžių saugiau. Žodžiu, tikrai apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 02, 08:18)
Suprantu kad problema bute, bet name gi sios problemos nebus tai kam apie ja sneket? smile.gif

Tavo namas su balkonu. Kaip galvoji išspręsti šalčio tiltą, nes balkonas greičiausiai yra perdangos tęsinys.
Atsakyti