Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(cibulis @ 2012 10 29, 12:47)
Net pagal detalų planą būna nurodyta, kokia sklypo dalis turi likti žalia. Mano atveju, jei gerai pamenu, apie 2,4 aro. Taip kad neperlenk čia lazdos.

Kita vertus, tingio namas nėra tik žolė. Tai pirmiausia kuo mažesnė šildymo priežiūrą. Kam krauti malkas, valyti kaminą, išnešti pelenus, jei viso to daryti nereikia.

o laistymo sistema zolei vesies? juk tai taippat tinginio itaisas smile.gif

Nors seip pas mane taippat namas 8 aru sklype .Tam kad zoles nebutu daug pjauti.. bet uztai planuoju japoniska soda tureti,kuriame knisiuos savaitgaliais issisiepes.. Ir zidinys bus name.. Ot koks as iskrypelis..Nors nama taippat labai silta stataus.. ir manau per kamina isejusia siluma,kompensuosiu valandziukei pakures zidini nuo kurio bus silta,gera ir jauku smile.gif

P.s. Kiekvienam savo..
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 29, 11:50)
kazkoks nevisai lietuvis, prie zemes taves visai netraukia smile.gif o kam tu tas truputis zoles, taigi del jos visvien teks "plerpala" traukt, o traukimo daznis nepriklauso nuo pievos dydzio, tik nuo zoles augimo greicio. Teks tau mulciuot ta likuti smile.gif

Su aru - dviem susitvarkytų robotas, bet jei rimta veja tai teks *** sodininką samdyt biggrin.gif Dar variantas - neplerpianti akumuliatorinė, dabar net pigiau nei plerpalas, tik vėl - ribotam plotui. Bet ne tame esmė - aš namo grįžtu pas šeimą ir ilsėtis, planuose tikrai nėra vietos malkoms, žolei ar kitiems "lietuviškiems" hobiams biggrin.gif
Prie žemės trauks po sekančių tikiuosi keturiasdešimt metų, apsirengsiu medinį makintošą ir pirmyn prie žemės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 10 29, 12:07)
tada jum  su Vilium labiausia tiktu sublokuotas namas ant kokiu  7 a sklypo - ir pigu ir silta, o dar geriau visa gatve sublokuotu, kaip londone, tada isvis tik fasadine ir kiemo sienos butu isorines smile.gif

Variantas labai tinkamas, tik gerai, jei kaimynas irgi ŽMOGUS, ne pakis ar banglas. Londonas atpuola nesvarstytinai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 10 29, 11:47)
Net pagal detalų planą būna nurodyta, kokia sklypo dalis turi likti žalia. Mano atveju, jei gerai pamenu, apie 2,4 aro. Taip kad neperlenk čia lazdos.

Kita vertus, tingio namas nėra tik žolė. Tai pirmiausia kuo mažesnė šildymo priežiūrą. Kam krauti malkas, valyti kaminą, išnešti pelenus, jei viso to daryti nereikia.

taigi juokauju, atsipalaiduok. O siaip tai po pridavimo gali det skersa ant to rekalavimo. turbut.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 10 29, 12:26)
Man visai patiktų toks tavo siūlomas variantas kažkur miesto centre.

Jei jau centre - bent pasvajokite apie malūnsparnio nusileidino aikštelę. Pagyvensite priemestyje - centrą matysite tik savo košmariškiausiame sapne smile.gif aš jau Kauno centro atsikandu, tai jei dar Vilnius tai iškart nusišaust doh.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 29, 13:03)
o laistymo sistema zolei vesies? juk tai taippat tinginio itaisas smile.gif

Nors seip pas mane taippat namas 8 aru sklype .Tam kad zoles nebutu daug pjauti.. bet uztai planuoju japoniska soda  tureti,kuriame knisiuos savaitgaliais issisiepes..   Ir zidinys bus name.. Ot koks as iskrypelis..Nors nama taippat labai silta stataus.. ir manau per kamina isejusia siluma,kompensuosiu valandziukei pakures zidini nuo kurio bus silta,gera ir jauku smile.gif 

P.s. Kiekvienam savo..

Kam tą *** laistyti, jei noras, kad ji kuo lėčiau augtų??? biggrin.gif

Koks tu iškrypėlis...greičiau tradicinis tautietis, su trupučiu fengšui priemaišos smile.gif aš tikrai nematau nieko blogo tokiuose užsiėmimuose. O va su židiniu tai tik sėkmės palinkėsiu - jei namas pavyks, kūrensi atlapais langais: bus tik jauku, šilta - tikrai ne 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 10 29, 13:09)
O siaip tai po pridavimo gali det skersa ant to rekalavimo. turbut.

Manau ir iki pridavimo. Nu nušaukit netikiu, kad koks nors biurokratas eis su rutele ir matuos žolės plotą. Čia jau būtų visiškai "nomier".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 29 spalio 2012 - 12:17
QUOTE(cibulis @ 2012 10 29, 09:34)
Žinau, kad nuskambės kvailai mano klausimas šioje temoje, bet aš vis tiek jį užduosiu. Architektas pateikė išplanavimo variantus, tačiau techninėje patalpoje (katilinėje) nėra kamino.

Galvoju, kad gal ir geras sprendimas: pasyviam namui kaminas nereikalingas, tai jis jo ir nenupiešė. Kita vertus, ar nebus taip, kad vieną dieną pasigailėsiu, kad nėra kamino. Žinoma, malkomis ir dujomis šildytis nesiruošiu. Prijaučiu granulėms.

Gal sakau dėl viso pikto reikia to kamino? Kokia bus šildymo sistema dar nenusprendžiau, bet kažkas labai minimalaus. Gal reikės rekuperatoriaus įpučiamą orą pašildyti. Arba statyti šilumos siurblį, kuris ims energiją iš oro arba iš žemės.

Jei jau taip nedrasu ir norisi atsarginio varianto, tai katilinėje numatyti kurioje vietoje būtų tinkamiausia vieta kaminui ir toje vietoje paruošti pamatą jam. O vėliau jau gyvendamas name matysi ar to kamino realiai reikia. Jeigu reikės, tai išsikelsi ir problemų nebus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 29, 13:19)
Jei jau centre - bent pasvajokite apie malūnsparnio nusileidino aikštelę. Pagyvensite priemestyje - centrą matysite tik savo košmariškiausiame sapne smile.gif  aš jau Kauno centro atsikandu, tai jei dar Vilnius tai iškart nusišaust doh.gif
Papildyta:

Kam tą *** laistyti, jei noras, kad ji kuo lėčiau augtų??? biggrin.gif

Koks tu iškrypėlis...greičiau tradicinis tautietis, su trupučiu fengšui priemaišos smile.gif  aš tikrai nematau nieko blogo tokiuose užsiėmimuose. O va su židiniu tai tik sėkmės palinkėsiu - jei namas pavyks, kūrensi atlapais langais: bus tik jauku, šilta - tikrai ne 4u.gif
Papildyta:

Manau ir iki pridavimo. Nu nušaukit netikiu, kad koks nors biurokratas eis su rutele  ir matuos žolės plotą. Čia jau būtų visiškai "nomier".

As zinau kad tu uzkieejas zidiniu priesas,bet .. Manau kad langu nedarinesiu nes imsiu zidinuka pacio maziausio galingumo. Desiu sandaria sklende kuri bus naudojama ne is po pat zidinio kurimo,bet pvz paryciais.. Vienu zodziu vaistu rasim.. smile.gif
Kas liecia zidinu PN name,kaiptik viena siauliete statosi,turi zidini ir jau isbande. sake puiku ir labai silta. Beje,pagal mano senas zinias,ta nama statyti padejo EVOY... Nors ar iki galo,nezinau.

Kas liecia zoles laistyma.. Tueresi zole ir laistysi,nes nesinores matyti zoles nurudavusios.. O tada ir pjausi. Bet dideli plota nupjauti ne problema. vat koki 10 aru drainti bent karta i savaite tai jau butu nekas.. Uztai dziaugiuos kad sklypas pas mane mazas. As taippat nesu is tu kuriuos dziugina lakstymas aplink KK peciu,nuosavos sienavimo pievios ir bulves uz lango..
Bet sielos atgaivai reikia zidinuko,reikia mini sodo,pirties,reikia akvariumo namie... Kam gyventi jei atsisakyti visko,tam kad nereiktu nieko veikti..

Kas liecia biurokratus tai manau zoles tikrai nematuos,bet aplink namo kampus lakstys tikrai. O vdrug prasiplatinai koki pusmetri...
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 10 29, 09:33)
PS namas be zidinio tai "detached" butas smile.gif pasyvaus namo nepastatysiu, bus tiesiog "taupukas" biggrin.gif

O tai kaip pavadinti butą su židiniu?

Turiu tokį ir dėl juntamo dūmų kvapo viduje paprastai jo nenaudoju, o nenaudojant per jį tiesiog skersvėjai traukia.

Turiu patirties su kaminą turinčiu šildymo prietaisu, tai ne tik kad neprojektavau, bet kategoriškai neleisiu tokiam atsirasti manajame name, o šildymo būdų, ypač gerai apšiltintame name yra daugybė, pradedant elektra, saulės kolektoriumi ir baigiant geoterminiu.

Granuolinis nors iš KKK manau yra vienas iš geresnių, bet atitinkamai ir vienas brangesnių. Kai kalba eina apie nedidelius energijos poreikius, manau, už panašią kainą galima bus įsivesti nedidelio galingumo gruntinį ŠS nekalbant jau apie ŠS oras-vanduo ar oras-oras, o kadangi pastariesiems kaminas nereikalingas, mano požiūriu jie žiūrisi patraukliau.
Papildyta:
QUOTE(Igr540 @ 2012 10 29, 15:11)
Jei jau taip nedrasu ir norisi atsarginio varianto, tai katilinėje numatyti kurioje vietoje būtų tinkamiausia vieta kaminui ir toje vietoje paruošti pamatą jam. O vėliau jau gyvendamas name matysi ar to kamino realiai reikia. Jeigu reikės, tai išsikelsi ir problemų nebus.

nereikalingas pamatas - nereikalingas šalčio tiltelis.

Dujiniams katilams kaminą galima ir per sieną pravesti ir jokio pamato nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 10 29, 23:14)
Turiu tokį ir dėl juntamo dūmų kvapo viduje paprastai jo nenaudoju, o nenaudojant per jį tiesiog skersvėjai traukia.

Tai problema aiski, nera sandarumo smile.gif kuris jusu name numatytas. Tikrai nesu zidiniu ar kapsuliu ekspertas, taciau kaip suprantu turi buti oro padavimas ir gera trauka (ka pas save pasidariau). O jai pas jus pucia dumus i vidu tai zininio megimas ar ne nieko nepakeis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 30 spalio 2012 - 08:10
QUOTE(*** @ 2012 10 30, 08:07)
Tai problema aiski, nera sandarumo smile.gif kuris jusu name numatytas.

Ne name, o bute. Ten spėju apie sandarumą net nebuvo mąstoma, kai namas kuriame yra mano butas buvo statomas. Švilpauja vėjai pastoviai, pagrinde per kaminą wink.gif, ir jau išsisandarinusius langus.

Tikrai nesu zidiniu ar kapsuliu ekspertas, taciau kaip suprantu turi buti oro padavimas ir gera trauka (ka pas save pasidariau). O jai pas jus pucia dumus i vidu tai zininio megimas ar ne nieko nepakeis smile.gif

Trauka yra, kai židinys įsidega, net švilpia, kaip kaminas traukia, bet problema - židinio įkūrimas. Per tą laiką spėja į kambarį prieiti tiek dūmų, kad kelias dienas po to vėdindamas neišvėdini, vis jaučiasi dūmų kvapas. Gal į medžiaginius baldus spėja dūmų kvapas persismelkti g.gif .
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 10 27, 18:49)
Ekonimika.lt yra Uspaskicho ruporas. Tuo viskas ir pasakyta.

Na ten šeip tai Youtube filmukas patalpintas. Siūlyčiau prieš rašant peržiūrėt, suprasit kad Uspasckihas ne į temą šiuo atveju.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2012 10 21, 08:58)
drinks_cheers.gif analogiskai. tik as vietoj silumos siurbliu meginsiu ikinkyti veja

Dabar dėl atvėsusių orų sumažėjo darbų prie statybų, atsirado daugiau laiko pasižmonėjimui, naujienų paskaitinėjimui.

Užtikau info, kad su tokiomis saulės elementų iki 30kW pagamintos elektros energijos supirkimo kainomis, investicijos atsiperka per 4-6 metus. Pasiėmus iš banko paskolą, po 6 metų ją atidavus su tokiu galingumu, vien elektra bus galima šildyti ir standartą g.gif .

Panašu, kad į geriausių supirkimo kainų traukinį jau pavėlavau, bet gal vertą į sekantį šokti g.gif
Atsakyti
Pradėjus domėtis saulės jėgainėmis, sužinojau, kad jau yra Lesto konkurentas Elektrum. Užkliuvo ir ten rasta informacija apie Nord Pool vidutinę mėnesio elektros energijos Spot kainą. Ji yra nuo ~12cnt iki 18cnt už kW. Už tokią kainą pagrinde superkama "žalioji" energija. Lesto už elektros energijos persiuntimą prašo 26 cnt. Palikim akiplėšišką monopolininkų "rinkodarą" neaptartą, gryžkim prie atominės elektrinės planuojamą elektros kainos 18cnt už kilovatvalandę. Palyginus, man jau tokia kaina kelia pasibaisėjimą, o kur kitų ekonomistų paskaičiuota AE pagamintos elektros savikaina siekianti ~32cnt. Ne, sakykit ką norit, bet prabanga statytis AE, ir vėliau už elektrą mokėti 1 Lt (tokia kaina mokama pavyzdžiui Danijoje, turinčioje AE nes vietiniai gyventojai turi subsidijuoti AE pagamintos energijos pardavimą kitoms šalims, kad ji būtų patraukli rinkoje).

Aišku cibulis ir vėl pradės įrodinėti žaliosios energijos "sezoniškumą", bet sakykit ką norit, manęs tai neįtikina. Kam jei ne akumuliacinėms hidroelektrinėm ir panašiems kitiems sprendimams išlaikyti yra skiriami tokie žvėriški Lesto, elektros energijos perdavimo įkainiai? Be to, kai jau pritrūktų žaliosios elektros energijos, tikrai nepagailėčiau nusipirkti, pigios subsidijuojamos (tiktai kitoms šalims parduodama AE pagaminta elektros energija yra pigi, tą galime teigti ir iš Ignalinos AE patirties) elektros energijos iš Danijos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 01, 23:42)
Lesto už elektros energijos persiuntimą prašo 26 cnt.

Žvilgtelėję į Lesto pateiktą Visuomeninės elektros energijos kainos sandarą matom, Lesto energijos perdavimo nuostoliai, sisteminių paslaugų kaina, VIAP kaina ir PVM (perdavimui PVM būtų mažesnis) kainuoja tik 17.89, o prašoma 25.90cnt.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 02, 00:47)
Žvilgtelėję į Lesto pateiktą Visuomeninės elektros energijos kainos sandarą matom, Lesto energijos perdavimo nuostoliai, sisteminių paslaugų kaina, VIAP kaina ir PVM (perdavimui PVM būtų mažesnis) kainuoja tik 17.89, o prašoma 25.90cnt.

Mintai, prabusk. Jau senai nieko už dyką neduoda. Komunizmą jau pastatėm. Dabar kiekviena prekė turi savo kainą. Tai rinka, nors ir oligopilinė. Tai ekonomika.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 11 01, 23:20)
Na ten šeip tai Youtube filmukas patalpintas. Siūlyčiau prieš rašant peržiūrėt, suprasit kad Uspasckihas ne į temą šiuo atveju.

Ten buvo straipsnio nuorodą į ekonomika.lt
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 11 02, 00:47)

O tai už kokius pinigus Lesto važiuoja vėtros nutrauktus laidus tvarkyti? Kodėl tau ir kitiems prie namo vedantiems elektrą didžiają dalį kompensuoja? Manai už gražias akis?
Papildyta:
Ir be to gana kelti vėjus dėl VAE. Ne tam skirta tema.
Atsakyti