Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(Igr540 @ 2012 10 23, 16:52)
O išnešimas į išorę jam atrodo nelabai stabilus sprendimas.

Na ką aš galiu pasakyti, tik doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Jei PN konstruktoriui ATRODO tai tik žegnotis belieka verysad.gif palinkėkime sėkmės, nes novatoriškumu čia nekvepia.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2012 10 23, 16:52)
Šiandien aplankiau šį objektą. Pasišnekėjom su Mindaugu(šiame objekte jis lyg konstruktorius lyg savininkas, tiesiai neklausiau, bet toks įspūdis susidarė).

Paklausiau ir apie langus, po biesas66 posto suintrigavimo. Bet nieko įspūdingo jis nepapasakojo. Langas bus statomas ties ta vieta, kur eina betonas, o iš išorės tiesiog apsiklijuos papildomai neoporo juostomis(~5 cm iš akies). Klausiau, kodėl nestumia į šiltalo pusę, tai sakė jog nelabai ir reikia. Tipo betonas nuo lango bus izoliuotas per neoporą(5 cm), tad šalčio tilto nesigaus. O išnešimas į išorę jam atrodo nelabai stabilus sprendimas. Kadangi važiavau pasissemti patirties, o ne savo tiesų įrodinėti, tai per daug jo nekankinau šiuo klausimu.
Palauksim kai sumontuos, tada pamatysim, gal nepapasakojo man to ką žino biesas66 smile.gif

Na,tada as dar dadesiu nuo saves kad langu toki langu montavima ,kaip kad viena is varijantu siulo PHP programa (smugis zemiau juostos tiem kurie mano kad tik siltale geriausia montuoti)
O didziausia naujiena kad jie naudos besipleciancia ,nano technologijomis pagrysta juostele kuria uzdejus,jei atkosai tinkamai paruosi,nebereikia sandarinimo juostu. Buvo mineta kad langus galima deti ant betono islaikant atstumus tarp lango ir jo. Kaip matau siuloma deti 5 cm neoporo. Viskas. Ir nera ko verstis per galva su tais langu isstumimais i siltala. Na,kas bandysite papriestarauti PHP programai? bigsmile.gif juk cia daugumai ji kaip biblija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 23 spalio 2012 - 16:27
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 16:26)
Kaip matau siuloma deti 5 cm neoporo. Viskas. Ir nera ko verstis per galva su tais langu isstumimais i siltala.

Jei tarp lango ir betono bus 5 cm neoporo, tai langas ir be išstūmimo į išorę bus apšiltinimo sluoksnyje.

Tokie montavimo variantai seniai aptarinėjami.

Būna žmonės ir patys kažką panašaus pasidaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 spalio 2012 - 16:42
QUOTE(mintas @ 2012 10 23, 17:41)
Jei tarp lango ir betono bus 5 cm neoporo, tai langas ir be išstūmimo į išorę bus apšiltinimo sluoksnyje.

Tokie montavimo variantai seniai aptarinėjami.

Būna žmonės ir patys kažką panašaus pasidaro.

A tai ko jus bludijat su isnesimais i siltinimo sluoksni? o seip naujove kaip minejau yra juostele. man tai labiau naujove negu lango statymo vieta. mirksiukas.gif

o tas popalanginis profilis man labai tiktu thumbup.gif ,nes tik po lango angos apacioje pas mane betonas,kitur jau pakankamai apsiltinti atkosai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 23 spalio 2012 - 16:54
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 16:52)
A tai ko jus bludijat su isnesimais i siltinimo sluoksni?

Dar kartą kartoju, kad ir šiuo atveju langai montuojami apšiltinimo sluoksnyje. Pats ilgai svarsčiau kurį variantą geriau pasirinkti, bet nusprendžiau pasirinkti "standartinį" smile.gif t.y. langus išnešt į apšiltinimo sluoksnį, o ne apšiltinimo sluoksnį pratęst po langais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 spalio 2012 - 17:01
QUOTE(mintas @ 2012 10 23, 17:58)
Dar kartą kartoju, kad ir šiuo atveju langai montuojami apšiltinimo sluoksnyje. Pats ilgai svarsčiau kurį variantą geriau pasirinkti, bet nusprendžiau pasirinkti "standartinį" smile.gif t.y. langus išnešt į apšiltinimo sluoksnį, o ne apšiltinimo sluoksnį pratęst po langais.

Mintai,dabar vel priestarauji kad tik priestarauti,sakydamas kad tie du dalykai vinodi. langu tvirtinimas visiskai kitoks ir paprastesnis jei siltinimas stovi ant betono. Na,bet tiek to. man tai dzin,as nevargsiu ir nekisiu i isore langu. taip sakant neapsisunkinsiu sau gyvenimo..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 17:26)
kaip kad viena is varijantu siulo PHP programa (smugis zemiau juostos tiem kurie mano kad tik siltale geriausia montuoti)

Na,kas bandysite papriestarauti PHP programai? bigsmile.gif   juk cia daugumai ji kaip biblija.

Jei tik tokie smūgiai būtų gyvenime, tai ištisas gyvenimas primintų laimės valandą ant masažinio stalo biggrin.gif
Pažiūrėkim į situaciją. Tingiu kapstyti BP ICF, bet mano thermomur sistemoje angokrasčiai izoliuoti 10cm putplasčiu, čia vertikalūs, sąrama - 5cm, na ir jei po palangėm gar dės 5cm tai kaip ir šalčio tiltų išvengia. Bet...jei langus pastūmtų lauk, tai atstumas per šiltinimą nuo išorės oro iki konstruktyvo (betono) tik padidės, kas tikriausiai ir koniu poniatno, kad tik teigiamai atsilieps pastato šilumos nuostoliams. Abidna, kad deklaruojantieji "pirmas....namas..." nesupranta tokių elementarių dalykų.

Tai kad ne tik pabandžiau, bet ir paprieštaravau biggrin.gif skaitykite aukščiau. PHPP sudievinau ne aš - tai geras įrankis, kol kas be didesnio konkurento, bet iki dievybės, religijos taikrai toli.

Dar vienas punktas - palangės. Sustatom langus į konstruktyvą, ką turime: vidinė 120mm, o išorinė 220mm. Kam čia tokis vaizdelis atrodo cool? Tikrai gražiai atrodys fasaduose langai kaip distrofiko įkritusios akys? doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 17:52)
nes tik po lango angos apacioje pas mane betonas,kitur jau pakankamai apsiltinti atkosai.

Sąrama irgi apšiltinta pakankamai?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 18:09)
as nevargsiu ir nekisiu i isore langu.

Gal išdėstysi, kame čia vargas? Paprasčiau per rėmą gręžti užuot prisisukus keletą plokštelių, gręžti per jas? Tai čia tas didis vargas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 23 spalio 2012 - 17:19
QUOTE(biesas66 @ 2012 10 23, 16:52)
A tai ko jus bludijat su isnesimais i siltinimo sluoksni? o seip naujove kaip minejau yra juostele. man tai labiau naujove negu lango statymo vieta. mirksiukas.gif
o tas popalanginis profilis man labai tiktu  thumbup.gif ,nes tik po lango angos apacioje pas mane betonas,kitur jau pakankamai apsiltinti atkosai.

Tai jai siltinsi 15cm statyk i rema ir nesuk galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 10 23, 18:19)
Tai jai siltinsi 15cm statyk i rema ir nesuk galvos smile.gif

Biesas nieko nebešiltins, jam viskas "ant lėkštutės" - ICF 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 23, 17:20)
Biesas nieko nebešiltins...

Ir iš vis, kada gi jis pradės statybas g.gif
Atsakyti
Bent jau manieji langininkai su dideliu entuziazmu statys i siltinimo kevala smile.gif kiek nepatinka jiem moliniai blokeliai a daugiau tai viskas allrui

PS gal kam teke ciupinet abu

http://www.kaunosilas.lt/gaminiai/

http://www.ukmergesg...index.php?id=54

ar man cia nekokios partijos papuole ar kauno silo kurkas trapesnis. Ukmerges kurkas standesnis pasirode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 spalio 2012 - 17:35
QUOTE(mintas @ 2012 10 23, 18:23)
Ir iš vis, kada gi jis pradės statybas  g.gif

Gal kai nuspręs, kaip statyti langus? biggrin.gif
Atsakyti