Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(biesas66 @ 2012 12 22, 09:43)
Viliau, kodel neputei namo su PU putom? Kodel dejei neopora ir PIR plokstes?  Kiek kainavo vienas cm plokstes kvadrato?

Todėl, kad PIR plokštė pigiau nei pūsti, 600Lt/m3 su folija ir 0,023 laidumu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 22, 10:19)

Kad nekazka pigiau man atrodo.Pvz Basf uzdaru poru putos 1 cm gaunasi 8 litai. Laidumas taspats.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 22, 09:19)

O kokias putas būtum pūtęs, jei ne kaina: uždarų ar atvirų porų? Gal konkretų pavadinimą žinai?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 22, 16:26)
Kad nekazka pigiau man atrodo.Pvz Basf uzdaru poru putos 1 cm gaunasi 8 litai.    Laidumas taspats.

Gal pats žadi pūsti? Kokį produktą naudosi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 22, 18:34)
O kokias putas būtum pūtęs, jei ne kaina: uždarų ar atvirų porų? Gal konkretų pavadinimą žinai?
Papildyta:

Gal pats žadi pūsti? Kokį produktą naudosi?

As dar tik nagrineju visas siltinimo medziagas. Tiesa,man atrodo pusti putas geriau negu deti PIR. Nes pir kaina taippat ulialia..O dar ja uzdeti reikia ir sumoketi uz tai.. Jei tektu rinktis tarp PIR ir putu,pirmenybe butu putom. Bet pokolkas tai kainos kandziojasi. gal priprasiu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 22, 17:26)
Kad nekazka pigiau man atrodo.Pvz Basf uzdaru poru putos 1 cm gaunasi 8 litai.    Laidumas taspats.

800 ir 600 su folija ir darbais...tik ant purkšto mėnulio paviršiaus būtų sudėtingiau GKP lubas sukti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 12 22, 18:34)

Nebūčiau savo PIR keitęs purškimu, ir dabar naudočiau PIR. Putas tik murlotui, bet pas mane kaži ar 2-3m3 būtų gavęsi tai net nevažiuotų nieks.
Boileris pagal kainą atvirom sakyčiau purkštas, tai efektas labai geras, čia putas užskaitau juodai 4u.gif bet atviros/uždaros boileriui kaip ir px juk nesisunkia drėgmė per nieržavejką smile.gif
Atsakyti
Ką tik skaičiau, Viliau, apie tavo šiandienį saulės išnaudojimą. Sužavėjo. Kiek maždaug nemokama saule naudojaisi ir per kiek laiko jos sukurta šiluma buvo išnaudota šildymui.

Beje, ar daug jau gruodį prisukai elektros šildymui ir vedinimui?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 22, 18:43)
800 ir 600 su folija ir darbais...tik ant purkšto mėnulio paviršiaus būtų sudėtingiau GKP lubas sukti.
Papildyta:

Nebūčiau savo PIR keitęs purškimu, ir dabar naudočiau PIR. Putas tik murlotui, bet pas mane kaži ar 2-3m3 būtų gavęsi tai net nevažiuotų nieks.
Boileris pagal kainą atvirom sakyčiau purkštas, tai efektas labai geras, čia putas užskaitau juodai 4u.gif  bet atviros/uždaros boileriui kaip ir px juk nesisunkia drėgmė per nieržavejką smile.gif

Dabar primeciau kad Basf-kosmonautai nes nori 800 uz kuba..
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 22, 18:49)
Ką tik skaičiau, Viliau, apie tavo šiandienį saulės išnaudojimą. Sužavėjo. Kiek maždaug nemokama saule naudojaisi ir per kiek laiko jos sukurta šiluma buvo išnaudota šildymui.

Beje, ar daug jau gruodį prisukai elektros šildymui ir vedinimui?

Prasidėjo apie 10:45 ryte, baigėsi 15:45 kai nusileido saulė, kolektoriai atsidūrė kaimynų namų šešėlyje.

Nustipo galutinai lemoninis skaitiklis, dabar tik su įvadiniu gyvenu, jo parodymai nesenai skelbti Kauno temoj. Ryt vėl eisiu tikrint ir bus nauji parodymai.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 22, 18:01)
Dabar primeciau kad Basf-kosmonautai nes nori 800 uz kuba..

Standartinė kaina. Paieškojus, pasiderėjus, galima kainą šiek tiek sušvelnint, bet nelabai stipriai. Nors iš esmės uždarų porų ne stogines o sienines (stoginės plokštiems stogams, ant kurių galima vaikščioti, jei tarp gegnių purkšti, tai sieninės purškiasi), man rodos galima iki 700 Lt/m3 nusimušti. Kaina nėra jau tokia bloga, nes kubo varža didesnė, tai jei ne kubus o varžą lyginsi su putplasčiu ir skaičiuosi, ne tik putplasčio, bet ir jo klijavimo - darbo kainą, tai putos kainuos ne baisiai brangiau. Beje, man labai patinka DEU ne kartą prastuminėta idėja, nuomuotis purškimo įrangą ir purkštis pačiam, bet vis nesiryžtu šiam žingsniui smile.gif.

Beje, dėl uždarų porų putų naudojimo purškiant stoguose tarp gegnių, ar užpurškiant karkasinuką. Kalbėjau su purškėjų įmonės, kuri man sienas ir stogą užpurškinėjo, direktoriumi. Tai jis man labai protingai paaiškino, kame medienos puvimo problema gaunasi. Ogi, jei po purškimo apšiltintos medienos dalis apšiltinta blogiau, toji medienos dalis atšala labiau nei putos ir ant jos pradeda kondensuotis drėgmė, tuomet mediena pelija. Jei mediena apipurškiama taip, kad medienos temperatūra, dėl gero apšiltinimo nekinta kiaurus metus, o mediena gerai išdžiovinta, tai jokia drėgmė iki medienos nedaeina ir apie puvimą galima nesvaigti.

Tiesa, pridėsiu nuo savęs. Makrofleksas kaip ir visos kitos, bent jau didžioji dauguma balionėlinių putų, nors teigiama, kad yra uždarų porų putos, bet iš tikrūjų elgiasi kaip atvirų porų. Tai yra, praleidžia garus, prisigeria vandens ir pan., todėl nieko keisto, kad mediena makroflekse pūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 gruodžio 2012 - 00:03
QUOTE(mintas @ 2012 12 23, 00:49)
Standartinė kaina. Paieškojus, pasiderėjus, galima kainą šiek tiek sušvelnint, bet nelabai stipriai. Nors iš esmės uždarų porų ne stogines o sienines (stoginės plokštiems stogams, ant kurių galima vaikščioti, jei tarp gegnių purkšti, tai sieninės purškiasi), man rodos galima iki 700 Lt/m3 nusimušti. Kaina nėra jau tokia bloga, nes kubo varža didesnė, tai jei ne kubus o varžą lyginsi su putplasčiu ir skaičiuosi, ne tik putplasčio, bet ir jo klijavimo - darbo kainą, tai putos kainuos ne baisiai brangiau. Beje, man labai patinka DEU ne kartą prastuminėta idėja, nuomuotis purškimo įrangą ir purkštis pačiam, bet vis nesiryžtu šiam žingsniui smile.gif.

Beje, dėl uždarų porų putų naudojimo purškiant stoguose tarp gegnių, ar užpurškiant karkasinuką. Kalbėjau su purškėjų įmonės, kuri man sienas ir stogą užpurškinėjo, direktoriumi. Tai jis man labai protingai paaiškino, kame medienos puvimo problema gaunasi. Ogi, jei po purškimo apšiltintos medienos dalis apšiltinta blogiau, toji  medienos dalis atšala labiau nei putos ir ant jos pradeda kondensuotis drėgmė, tuomet mediena pelija. Jei mediena apipurškiama taip, kad medienos temperatūra, dėl gero apšiltinimo nekinta kiaurus metus, o mediena gerai išdžiovinta, tai jokia drėgmė iki medienos nedaeina ir apie puvimą galima nesvaigti.

Tiesa, pridėsiu nuo savęs. Makrofleksas kaip ir visos kitos, bent jau didžioji dauguma balionėlinių putų, nors teigiama, kad yra uždarų porų putos, bet iš tikrūjų elgiasi kaip atvirų porų. Tai yra, praleidžia garus, prisigeria vandens ir pan., todėl nieko keisto, kad mediena makroflekse pūna.

kas del temperaturu skirtumo.. Stogo gegnes puciant vistiek apatine ir virsutine dalis atviros,tad gaunasi kad bus temperaturu skirtumas. g.gif
Mintai,tai tau jau purske name?
Atsakyti
Jai tai butu perdanga galima butu uzklot vata virsu..

QUOTE(biesas66 @ 2012 12 23, 09:14)
kas del temperaturu skirtumo.. Stogo gegnes  puciant vistiek apatine ir virsutine dalis atviros,tad gaunasi kad bus temperaturu skirtumas. g.gif 

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 23, 09:14)

Stoga ir sienas iš išorės.
Atsakyti