QUOTE(biesas66 @ 2012 12 22, 18:01)
Dabar primeciau kad Basf-kosmonautai nes nori 800 uz kuba..
Standartinė kaina. Paieškojus, pasiderėjus, galima kainą šiek tiek sušvelnint, bet nelabai stipriai. Nors iš esmės uždarų porų ne stogines o sienines (stoginės plokštiems stogams, ant kurių galima vaikščioti, jei tarp gegnių purkšti, tai sieninės purškiasi), man rodos galima iki 700 Lt/m3 nusimušti. Kaina nėra jau tokia bloga, nes kubo varža didesnė, tai jei ne kubus o varžą lyginsi su putplasčiu ir skaičiuosi, ne tik putplasčio, bet ir jo klijavimo - darbo kainą, tai putos kainuos ne baisiai brangiau. Beje, man labai patinka DEU ne kartą prastuminėta idėja, nuomuotis purškimo įrangą ir purkštis pačiam, bet vis nesiryžtu šiam žingsniui
.
Beje, dėl uždarų porų putų naudojimo purškiant stoguose tarp gegnių, ar užpurškiant karkasinuką. Kalbėjau su purškėjų įmonės, kuri man sienas ir stogą užpurškinėjo, direktoriumi. Tai jis man labai protingai paaiškino, kame medienos puvimo problema gaunasi. Ogi, jei po purškimo apšiltintos medienos dalis apšiltinta blogiau, toji medienos dalis atšala labiau nei putos ir ant jos pradeda kondensuotis drėgmė, tuomet mediena pelija. Jei mediena apipurškiama taip, kad medienos temperatūra, dėl gero apšiltinimo nekinta kiaurus metus, o mediena gerai išdžiovinta, tai jokia drėgmė iki medienos nedaeina ir apie puvimą galima nesvaigti.
Tiesa, pridėsiu nuo savęs. Makrofleksas kaip ir visos kitos, bent jau didžioji dauguma balionėlinių putų, nors teigiama, kad yra uždarų porų putos, bet iš tikrūjų elgiasi kaip atvirų porų. Tai yra, praleidžia garus, prisigeria vandens ir pan., todėl nieko keisto, kad mediena makroflekse pūna.