Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

Taip bet jis skirtas langui montuojamam i mura o ne i siltala.

QUOTE(mariucha @ 2012 12 06, 21:17)
yra toks vatinatas popalanginio profilio http://poliservis.lt...i...;k=31&m=105

arba uzsakinet kad kas pagal forma ispjautu is eps

Atsakyti
Na taip, bet tuo paciu principu galima pasgalvoti kaip ideti i siltala

QUOTE(*** @ 2012 12 06, 21:27)

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 06, 21:27)

Ne visai taip. Jei būtum paspaudęs tame pačiame puslapyje esančią nuorodą į pdf failiuką apie to profilio montavimą vokiečių kalba, būtum pamatęs paveiksliuką, kaip tas profilis montuojamas ir išnešant langus į išorėje esantį apšiltinimo sluoksnį. Atkreipk dėmesį į to dokumento paskutinį lapą ir jame esančias dvi nuotraukas, antroje ir trečioje eilėje esančias dešinėje pusėje. Jas pamatęs, kažką panašaus mąsčiau ir sau, todėl su langų montuotojais buvau taip sutaręs montuoti, todėl kampus langų laikymui kai susukau, juos išlyginau su lazeriniu gulsčiuku turbūt lygiau, nei meistrai vėliau ant jų dėdami kaladėles lygino. Kai atvyko ir sumontavo sudėdami plastmasines kaladėles, o ne XPS lakštą, pamiršdami mūsų susitarimą, nusispjoviau, nieko nesakydamas, gal vis tik klydau prašydamas sodinti langus ant putplasčio, jie vis tik "profai" žinantys kaip statyti langus, bet daugiau jų niekam nerekomendavau, o ir montavimo kaina pas juos viena didžiausių.

Su tuo putplastiniu profiliu ir lauko palangės susideda be šalčio tiltelių. Net kai sustatė langus, nelabai įsivaizdavau, kaip lauko palangės turi būti montuojamos. Tik kai purškėjai pradėjo aiškinti, kad negerai užpurkšti po langais esančios plastmasinės juostos, nes ji skirta lauko palangių montavimui, kurios paskirties iškarto ir nesupratau, tik tada supratau, kokį šalčio tiltą man įtaisė langų montuotojai. Tą juostą paprašiau kad užpurkštų irgi, o kaip lauko palanges montuosiu, pakolkas neįsivaizduoju.

Deje pabandžiau paspausti tą nuorodą dabar, bet ji neveikia. Įmetu nuorodą į kitoje vietoje esantį tą dokumentą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 gruodžio 2012 - 23:04
QUOTE(mariucha @ 2012 12 06, 22:17)
yra toks vatinatas popalanginio profilio http://poliservis.lt...i...;k=31&m=105

arba uzsakinet kad kas pagal forma ispjautu is eps

As planuoju pats issipjauti.
Atsakyti
Pagal str tarpas iki sienos nuo lango remo 2cm, pas mane gavos visi 3. Vidinei palangei montuoti skirtas tarpas 3 - 4cm (ty tarpas nuo lango remo iki popalanginio profil), realiai reikia bent 1cm likusi dalis gali buti xps. O metaliniu kampu isvengt visvien neiseina net naudojant xps uz 55lt/m smile.gif Kazkodel itariu kad sumontavus ant siu profiliu garantinio langu reguliavimo langininkai nemokamai neteiktu smile.gif

QUOTE(mintas @ 2012 12 06, 22:43)
Ne visai taip. Jei būtum paspaudęs tame pačiame puslapyje esančią nuorodą į pdf failiuką apie to profilio montavimą vokiečių kalba, būtum pamatęs paveiksliuką, kaip tas profilis montuojamas ir išnešant langus į išorėje esantį apšiltinimo sluoksnį. Atkreipk dėmesį į to dokumento paskutinį lapą ir jame esančias dvi nuotraukas, antroje ir trečioje eilėje esančias dešinėje pusėje. Jas pamatęs, kažką panašaus mąsčiau ir sau, todėl su langų montuotojais buvau taip sutaręs montuoti, todėl kampus langų laikymui kai susukau, juos išlyginau su lazeriniu gulsčiuku turbūt lygiau, nei meistrai vėliau ant jų dėdami kaladėles lygino. Kai atvyko ir sumontavo sudėdami plastmasines kaladėles, o ne XPS lakštą, pamiršdami mūsų susitarimą, nusispjoviau, nieko nesakydamas, gal vis tik klydau prašydamas sodinti langus ant putplasčio, jie vis tik "profai" žinantys kaip statyti langus, bet daugiau jų niekam nerekomendavau, o ir montavimo kaina pas juos viena didžiausių.

Su tuo putplastiniu profiliu ir lauko palangės susideda be šalčio tiltelių. Net kai sustatė langus, nelabai įsivaizdavau, kaip lauko palangės turi būti montuojamos. Tik kai purškėjai pradėjo aiškinti, kad negerai užpurkšti po langais esančios plastmasinės juostos, nes ji skirta lauko palangių montavimui,  kurios paskirties iškarto ir nesupratau, tik tada supratau, kokį šalčio tiltą man įtaisė langų montuotojai. Tą juostą paprašiau kad užpurkštų irgi, o kaip lauko palanges montuosiu, pakolkas neįsivaizduoju.

Deje pabandžiau paspausti tą nuorodą dabar, bet ji neveikia.  Įmetu nuorodą į kitoje vietoje esantį tą dokumentą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 07 gruodžio 2012 - 08:39
QUOTE(mintas @ 2012 12 06, 22:43)
Deje pabandžiau paspausti tą nuorodą dabar, bet ji neveikia.  Įmetu nuorodą į kitoje vietoje esantį tą dokumentą.

Vat jei tą plastmasinę palangę sukryžminus su stiklo pluošto laikikliais, turėtų išeiti visai neblogas rezultatas. Tie metaliniai laikikliai - man nelabai patinka.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 07, 08:38)
Kazkodel itariu kad sumontavus ant siu profiliu garantinio langu reguliavimo langininkai nemokamai neteiktu smile.gif

Jei patys ant jo būtų sumontavę, tai teiktų kaip geri, bet dėl to, reikia derėtis dar prieš langų montavimą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 09, 09:47)
Jei patys ant jo būtų sumontavę, tai teiktų kaip geri, bet dėl to, reikia derėtis dar prieš langų montavimą.

Tai tokiu atveju imi langus be montavimo ir susimontuoji pats. Gauni garantija gaminiui bet ne montavimui.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 09, 10:07)
Tai tokiu atveju imi langus be montavimo ir susimontuoji pats. Gauni garantija gaminiui bet ne montavimui.

Jei nors kiek išmanai apie montavimą, tai tikrai taip ir yra geriausia padaryti. Dabar, kai mačiau kaip tai daroma, tikrai pats geriau pasidaryčiau, nes kaip jau ne kartą minėjau trūksta mūsų darbininkams kruopštumo, o iš kur jis gali būti, jei kai kalbėjau su vienu darbininku, būdavo, kad ateini į objektą ir darbdavys rodo, kad čia reikia sudėti putplastį ir sudėti armatūrą, duodamos visam šiam reikalui dvi valandos!!! Iš kur gali būti kruopštus darbas, jei tas darbas kuris iš manęs atėmė apie 100 valandų būtų atliekamas per 2 valandas. Pas mane į tarpelius tarp putplasčio popieriaus lapo neįkiši, į padarytą darbą per dvi valandas gal net visas kumštis tilptų.
Atsakyti
Cia todel kad dirbai su baltu epsu smile.gif kai susipazinsi su neoporu tarpu isvengti nepavyks. Turiu pripazinti kad ukmerkes neo polistirolas pats kokybiskesnis nei kauno silo, taciau supjautas labai netiksliai..

QUOTE(mintas @ 2012 12 09, 10:36)
Pas mane į tarpelius tarp putplasčio popieriaus lapo neįkiši, į padarytą darbą per dvi valandas gal net visas kumštis tilptų.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 09, 10:43)
Cia todel kad dirbai su baltu epsu smile.gif kai susipazinsi su neoporu tarpu isvengti nepavyks. Turiu pripazinti kad ukmerkes neo polistirolas pats kokybiskesnis nei kauno silo, taciau supjautas labai netiksliai..

Kuo tas kokybiškumas pasireiškia?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 12 09, 21:21)
Kuo tas kokybiškumas pasireiškia?

Ne kokybiskumas o tikslumas. Statybininkai mano pries tai siltino 25 - 30cm nama su baltu epsu, sake sugule siules idealiai, manoju beoporu labai nepatenkinti. Baltasis lyginant su pilku kurkas labiau deformuojasi pvz sauleje.
Atsakyti