Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 12 05, 22:24)
Per daug 4u.gif  Toj fotkej kur zemas ilgas langas pilnai uztektu dvieju po apacia ir po viena sonuose 4u.gif
Nepamirskite, langas stoves sintinime, siltinimas puikiai laikys ir be laikikliu, reiskia jie laikini, tik nenuimami.
Tarpines detusi tarp siltinimo ir remo, kai tas siltinimas atsiras.

Jo,langas stoves.. Normaliai. Kol neatidarysi.. O per laika ir issiklibins.... Ypatingai didesniem langam.. Mano ziniomis kronsteinai dedami kas 70 cm..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 05, 22:34)
Jo,langas stoves.. Normaliai. Kol neatidarysi..  O per laika ir issiklibins.... Ypatingai didesniem langam.. Mano ziniomis kronsteinai dedami kas 70 cm..

Nesamoniu nesamone 4u.gif Kad nelaikytu kronsteinas, jis turi arba nutrukti, arba buti isplestas is sienos/ is remo. Ir kas cia toks zdaraviakas, kas tuo pasirupins? biggrin.gif

Galima ir kas 5cm kronsteinu pavaryt, arba deti viena - islenki presu is 4mm laksto per remo ilgi biggrin.gif tik klausimas kas nuo to pasikeis? Na gal vidinio sprogimo atveju remai liks vietoje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 05, 22:51)
Nesamoniu nesamone 4u.gif  Kad nelaikytu kronsteinas, jis turi arba nutrukti, arba buti isplestas is sienos/ is remo. Ir kas cia toks zdaraviakas, kas tuo pasirupins? biggrin.gif

Galima ir kas 5cm kronsteinu pavaryt, arba deti viena - islenki presu is 4mm laksto per remo ilgi biggrin.gif  tik klausimas kas nuo to pasikeis? Na gal vidinio sprogimo atveju remai liks vietoje lotuliukas.gif

Tebunie nesamone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 05, 21:24)
Per daug 4u.gif  Toj fotkej kur zemas ilgas langas pilnai uztektu dvieju po apacia ir po viena sonuose 4u.gif
Nepamirskite, langas stoves sintinime, siltinimas puikiai laikys ir be laikikliu, reiskia jie laikini, tik nenuimami.

Na nepasakyciau kad stoves ant siltinimo, labiau siltinimas bus "pritemptas" iki lango remo smile.gif

Nera skirtumo ant ko langas bus pastatytas, visvien nemanau kad eitu apsieti be tu plasmasiu norint sureguliuoti lango lygi..

Lango remas kazkiek amortizuojas, tie visi laikikliai sudeti butent tose vietose kur remas "deformuojas" atidarinejant langa pilnai arba ventiliacija. Plasmases skiriancios paketa bei lango rema sudetos tose paciose vietose kur ir kampai, vadinas kazkokia tai jega veikianti butent ta taska kazkuriuo momentu atsiranda.

Tas vadinamas ilgas siauras tai ~60kg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 06 gruodžio 2012 - 07:56
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 05, 21:24)

Man atrodo yra tikrai nemažas skirtumas ar tas polistirolas priklijuotas prie blokelių ar tai liktinių klojinių sistema. Pas patį lango montavimas į šiltinimą problemų neturėtų kelti, ypač nevarstomo. Bet *** situacija visai kitokia. Norint tokią sieną iš išorės apklijuoti plytelėmis, jau reikalingas papildomas polistirolo tvirtinimas.

Pamąsčiau ar ne protingesnis sprendimas būtų padaryti didesnes langų angas kokia 20 - 30 cm, perimetru apšiltinti polistirolu ir tuomet įstatyti langus per daug neišnešinėjant.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 12 06, 10:00)
Man atrodo yra tikrai nemažas skirtumas ar tas polistirolas priklijuotas prie blokelių ar tai liktinių klojinių sistema. Pas patį lango montavimas į šiltinimą problemų neturėtų kelti, ypač nevarstomo. Bet *** situacija visai kitokia. Norint tokią sieną iš išorės apklijuoti plytelėmis, jau reikalingas papildomas polistirolo tvirtinimas.

Pamąsčiau ar ne protingesnis sprendimas būtų padaryti didesnes langų angas kokia 20 - 30 cm, perimetru apšiltinti polistirolu ir tuomet įstatyti langus per daug neišnešinėjant.

Dėl EPS markės esate visiškai teisus, neabejotinai yra skirtumas. Bet. Dabar truputi aukštom frazėm biggrin.gif langas turi tris laisvės laipsnius, t.y. gali judėti trimis kryptimis erdvėje. Vertikaliai jis įtvirtinamas ant DVIEJU kampuočių, prisuktų prie sienos. Dviejų - nes būtent po kampais bus naudojami išlyginimo tašeliai, tokie smailėjantys plastmasiukai, nieks tašelių po centriniu kronšteinų nekaišios idant neišlenktų rėmo centro į viršų. O jei kaišios, tai iš to naudos kaip iš ožio pieno. Kryptis lygiagreti sienos plokštumai - čia judesys baigsis, kai per išlyginimo tašelius ir kampuočius į lango rėmą susmigs sraigtai, langas nebegalės judėti nei vertikaliai nei į šonus, o kad nepasisuktų apie apatirio rėmo ašį, nejudėtų kryptimi statmena sienos plokštumai, bus panaudotos juostos - vienu galu sraigtais arba spec spynomis pritvirtintos prie rėmo, kitu galu - prigręžtos prie mūro. Visi šie tvirtinimo kronšteinai nepriduos nė gramelio standumo rėmui, t.y. jei rėmas bus iš palaidų, išlinkstančių profilių, net 50 kronšteinų reikalo nepataisys. Langas privalo būti standus iki jį sumontuojant, ant grindų padėjom, atidarėm-uždarėm, jis nesukyps.
Taip, kaip *** sumontavo langus ant kronšteinų - jau jie stovi. Bet po to dar ateis šiltinimas ir montažinės putos. Kam kyla abejonių, pabandykite montažinėmis prie kad ir lentos priklijuoti EPS ir po putų sukietėjimo atplėškite - manau nebeliks abejonių, kad putos nieko nelaiko. Taigi, rėmai dar apsiklijuos putomis. Toliau - apdaila, kuri irgi "atsirems" į rėmus, tinkas iš vidaus, gal tinkas iš išorės. Vien jau tie du sluoksniai duos didelį tvirtumą.
Mano tambūras, tie dideli aliumo rėmai ir ant jų suklijuoti paketai, durys stovi 100% ant EPS100,kuri naudojau PP perimetrui, panaudoti tik horizontalūs kronšteinai fiksuojantys rėmo apačią ir viršų projektinėje pozicijoje, 100% vertikalios apkrovos perima EPS ir montažinės tarpe tarp EPS ir rėmo. Todėl drąsiai dėčiau langus net ir ant "fasadinio" EPS, kad ir 50. O pas *** įtariu EPS70. Bet tai būtų kitoks būdas: pirma šiltinimas ateitų iki palangės lygio, ant jo, ne ant kronšteinų, sustotų langai, kad "neiškristų" susigręžtų juostelės ir tada būtų tęsiamas šiltinimas aukštyn. Kronšteinai prigręžti reikalo nepagadino, bet jie nėra būtini, ypač trys 4u.gif
Manau panašiai langus montuos Klezys, pavasariop sužinosime.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 12 06, 10:00)

Man nepatiktų didelės išorinės palangės, giliai sustatyti langai, labiau už dideles palanges viduje 4u.gif tik dabar supratau, kaip namus puošia kambariniai augalai, vien tam verta daryti palanges.
Atsakyti
Viliau,tavo nuomone subjektyvi,o as zinau nuomone imones kuri deda langus,daro tyrimus ir gilinasi i viska. Galiu pasakyti tik tiek-nesi teisus nors tu ka. 4u.gif
Bet as nesiruosiu niekam irodineti ( todel dazniausiai ir tyliu) ,tegul kiekvienas soka taip kaip moka.

O kas liecia langu isvaizda.. Pas Tave yra ir be remu langu. Nors man tai nepriimtina nors pasiusk,bet nepeikiu nes ne as ten gyvensiu. Skonis draugu neturi.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 06, 17:17)
Viliau,tavo nuomone subjektyvi,o as zinau nuomone imones kuri deda langus,daro tyrimus ir gilinasi i viska. Galiu pasakyti tik tiek-nesi teisus nors tu ka.  4u.gif
Bet as nesiruosiu niekam irodineti ( todel dazniausiai ir tyliu) ,tegul kiekvienas soka taip kaip moka.

O kas liecia langu isvaizda.. Pas Tave yra ir be remu langu.    Nors man tai nepriimtina nors pasiusk,bet nepeikiu nes ne as ten gyvensiu. Skonis draugu neturi.

Kad lietuviski langu montuotojai darytu tyrimus yra fantastika, ar tik ne uzlenkei truputi?

O ar as sakiau kad daro negraziai? Mano grozis man, o like kad ir pamatuose Langus stato, cia kas del grozio 4u.gif Kol kas ne per nago juodyma nenusivyliau beremiais, tikrai vel taip daryciau tik gal ileidziama zona daryciau nepermatoma, nes po apdailu ir palangiu truputis per daug matosi, idomu, bet bardakas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 12 06, 18:13)
Kad lietuviski langu montuotojai darytu tyrimus yra fantastika, ar tik ne uzlenkei truputi?

O ar as sakiau kad daro negraziai? Mano grozis man, o like kad ir pamatuose Langus stato, cia kas del grozio 4u.gif  Kol kas ne per nago juodyma nenusivyliau beremiais, tikrai vel taip daryciau tik gal ileidziama zona daryciau nepermatoma, nes po apdailu ir palangiu truputis per daug matosi, idomu, bet bardakas.

Manai mano tikslas cia ka nors lankstyti?

P.S. Kazi kodel langu imone deda vienam name langus trim skirtingom technologijom ir planuoja stebeti ilga laika kaip kas veikia? Turbut seip..Is neturejimo ka veikti...
Gal visgi jau atejo tie laikai kai imone siekia parduoti netik produkta,bet ir kokybe.... Nors turbut tai greiciau isimtis negu taisykle,bet progresas yra..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 12 06, 18:50)
Manai mano tikslas cia ka nors lankstyti?

Kitam, ne tau, apie lankstyma buciau parases be klaustuko 4u.gif

Perduok mano buda, tegul dar viena langa istato ir isbando biggrin.gif
Atsakyti
O koks skirtumas ar desi langa ar eps ar ant metalo, metalas visvien pilnai pasikavoja polistirole. Na aisku metalui ispjaustyt gal maziau padogu ir netaip tikslu.

Languose matau viena ir esmine problema neziurint i tai kas kaip kur ka laikys, kiek kas ka pasleps tai yra popalanginis profilis. Sakyti kad man jo nereikia ir jo nenaudot kaip Vilius as nesiryzciau smile.gif Turiu om jai statybininkai sudetu viska taip kaip numatyta ten yra siaubingas salcio tiltas... Man reikalingas ~5cm tarpas kad tilptu palange + 2 - 3cm xps.

QUOTE(Vilienė @ 2012 12 06, 15:29)
Dėl EPS markės esate visiškai teisus, neabejotinai yra skirtumas. Bet. Dabar truputi aukštom frazėm biggrin.gif  langas turi tris laisvės laipsnius, t.y. gali judėti trimis kryptimis erdvėje. Vertikaliai jis įtvirtinamas ant DVIEJU kampuočių, prisuktų prie sienos. Dviejų - nes būtent po kampais bus naudojami išlyginimo tašeliai, tokie smailėjantys plastmasiukai, nieks tašelių po centriniu kronšteinų nekaišios idant neišlenktų rėmo centro į viršų. O jei kaišios, tai iš to naudos kaip iš ožio pieno. Kryptis lygiagreti sienos plokštumai - čia judesys baigsis, kai per išlyginimo tašelius ir kampuočius į lango rėmą susmigs sraigtai, langas nebegalės judėti nei vertikaliai nei į šonus, o kad nepasisuktų apie apatirio rėmo ašį, nejudėtų kryptimi statmena sienos plokštumai, bus panaudotos juostos - vienu galu sraigtais arba spec spynomis pritvirtintos prie rėmo, kitu galu - prigręžtos prie mūro. Visi šie tvirtinimo kronšteinai nepriduos nė gramelio standumo rėmui, t.y. jei rėmas bus iš palaidų, išlinkstančių profilių, net 50 kronšteinų reikalo nepataisys. Langas privalo būti standus iki jį sumontuojant, ant grindų padėjom, atidarėm-uždarėm, jis nesukyps.
Taip, kaip *** sumontavo langus ant kronšteinų - jau jie stovi. Bet po to dar ateis šiltinimas ir montažinės putos. Kam kyla abejonių, pabandykite montažinėmis prie kad ir lentos priklijuoti EPS ir po putų sukietėjimo atplėškite - manau nebeliks abejonių, kad putos nieko nelaiko. Taigi, rėmai dar apsiklijuos putomis. Toliau - apdaila, kuri irgi "atsirems" į rėmus, tinkas iš vidaus, gal tinkas iš išorės. Vien jau tie du sluoksniai duos didelį tvirtumą.
Mano tambūras, tie dideli aliumo rėmai ir ant jų suklijuoti paketai, durys stovi 100% ant EPS100,kuri naudojau PP perimetrui, panaudoti tik horizontalūs kronšteinai fiksuojantys rėmo apačią ir viršų projektinėje pozicijoje, 100% vertikalios apkrovos perima EPS ir montažinės tarpe tarp EPS ir rėmo. Todėl drąsiai dėčiau langus net ir ant "fasadinio" EPS, kad ir 50. O pas *** įtariu EPS70. Bet tai būtų kitoks būdas: pirma šiltinimas ateitų iki palangės lygio, ant jo, ne ant kronšteinų, sustotų langai, kad "neiškristų" susigręžtų juostelės ir tada būtų tęsiamas šiltinimas aukštyn. Kronšteinai prigręžti reikalo nepagadino, bet jie nėra būtini, ypač trys 4u.gif
Manau panašiai langus montuos Klezys, pavasariop sužinosime.
Papildyta:

Man nepatiktų didelės išorinės palangės, giliai sustatyti langai, labiau už dideles palanges viduje 4u.gif  tik dabar supratau, kaip namus puošia kambariniai augalai, vien tam verta daryti palanges.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 06, 19:19)
O koks skirtumas ar desi langa ar eps ar ant metalo, metalas visvien pilnai pasikavoja polistirole. Na aisku metalui ispjaustyt gal maziau padogu ir netaip tikslu.

Languose matau viena ir esmine problema neziurint i tai kas kaip kur ka laikys, kiek kas ka pasleps tai yra popalanginis profilis. Sakyti kad man jo nereikia ir jo nenaudot kaip Vilius as nesiryzciau smile.gif Turiu om jai statybininkai sudetu viska taip kaip numatyta ten yra siaubingas salcio tiltas... Man reikalingas ~5cm tarpas kad tilptu palange + 2 - 3cm xps.

yra toks vatinatas popalanginio profilio http://poliservis.lt...i...;k=31&m=105

arba uzsakinet kad kas pagal forma ispjautu is eps
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariucha: 06 gruodžio 2012 - 21:23