Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

Tu projekta pirmiau turek skaiciuotojau tu. Trolini cia jau du metus apie savo virtualu nama.

QUOTE(cibulis @ 2012 11 30, 11:59)
Na, bet turi ir ufonautas. Aš gi sakau, kad noriu plokščių pamatų, tačiau jei grunto tyrimai ir konstruktoriaus skaičiavimai parodys, kad plokšti pamatai per daug brangūs, rinksiuosi gręžtinius.

Aš laukiu skaičiavimu, o ne būrimo iš delno.

O anam diedui, zigiz, rašiau, kad viską reikia skaičiuoti ir po to priimti sprendimus, o ne vadovautis emocijomis.

Tu, ***, dabar vadovaujiesi emocijomis, o aš lauksiu skaičiavimų.

Atsakyti
Radau įdomų projektą
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 30, 16:18)
Tu projekta pirmiau turek skaiciuotojau tu. Trolini cia jau du metus apie savo virtualu nama.

Galvojau, kad žemaičiai kantresni žmonės, bet tebūnie. Kadangi reikalai jau taip pasisuko, tai prašom: mano projektas.
Laukiu bet kokios - ypač konstruktyvios kritikos. Turiu daug variantų. Dedu man labiausiai patinkantį ties kuriuo dirbame toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 lapkričio 2012 - 17:12
QUOTE(cibulis @ 2012 11 30, 12:59)

O anam diedui, zigiz,

Turi ekstrasensiniu sugebejimu? Is kur tokia informacija, gal tas diedas VISIuku ar KTU SAF bakalauras, nieko sau diedas tarkim kokiu 24 metu biggrin.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 30, 17:41)
Turi ekstrasensiniu sugebejimu? Is kur tokia informacija, gal tas diedas VISIuku ar KTU SAF bakalauras, nieko sau diedas tarkim kokiu 24 metu biggrin.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Prajuokinai kaip reikalas
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 11 30, 14:38)
visiuku absolventu,

kuris nekente ir nesuprato medziagu atsparumo ir pan kursu

O, matet? Ar gi as jums nesakiau? lotuliukas.gif
Beje, medziagu atsparuma pervadijo i medziagu mechanika, platesne savoka nes ne tik atsparuma, nagrineja ir kitas savybes. Na cia jau senai pries kokius 18m ivyko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 30, 17:46)
O, matet? Ar gi as jums nesakiau? lotuliukas.gif

o ka turejom matyt? :/
Atsakyti
O čia antra dalis.

Pasakojau, kad tą patį aukštų išplanavimą (pirmo ir antro) galima įvilkti į labai skirtingą rūbą. Štai puikus pavyzdys. Tai namai kurti man.

Taip pat kad žemaičiams ir kad_ji_kur_galas (atrodo toks pavadinimas) būtų aiškiau, ką reiškia vieno ir to pačio išplavimo įvilkimas į du skirtingus rūbus (pasakojau apie Uola ir Vilinoja), pridedu vaizdinę medžiagą.

Ten taip pat galėsite paskaityti apie dviejų skirtingų architektūrų energetinius nuostolius ir pan. Tai labai prelimeneru, bet visgi padeda formuoti nuomonę.

Dar norėčiau pasakyti, kad pasyvus (kaip ir bet kuris) namas prasideda nuo gero projekto. Ką reiškia enegertiškai efektyvus, saulės, pasyvus, taupus namas ne kiekvienas architektas žino, o juo labiau nori žinoti.

Todėl aš galvoju, kad nebūtų taip, kaip ***, o kiek man neoporo dėti, o kaip šiltinti pamatus, o kaip... ir t.t., reikia iš karto gero projekto.

O padiskutuoti supermamoj visiems į naudą. Todėl nereikai pykti. Geriau mokytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 lapkričio 2012 - 19:26
QUOTE(cibulis @ 2012 11 30, 16:36)

Pritariu, tikrai įdomus projektas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 30, 17:11)
Galvojau, kad žemaičiai kantresni žmonės, bet tebūnie. Kadangi reikalai jau taip pasisuko, tai prašom: mano projektas.
Laukiu bet kokios - ypač konstruktyvios kritikos. Turiu daug variantų. Dedu man labiausiai patinkantį ties kuriuo dirbame toliau.

Net nežinau į kurį variantą žiūrėti rimčiau.

Užkliuvo šiame poste cituojamos nuorodos vidaus išplanavimas. Pagrindiniame miegamajame langas ne prieš lovą, o į šoną nuo jos. Kol žiūrėjau į savo namo brėžinį, man tai absoliučiai nekliuvo. Visai kitas reikalas, kai gyvai pamačiau tą arką iš vidaus. Vienmalsiai su MB nutarėm, kad dėl lango, lovos anksčiau planuotoje vietoje tikrai nedėsim. Norisi lango per lovos vidurį, o ne kažkur šone.

Žiūriu į tą antrą aukštą ir jis man labai primena mąnajį, tik šiame projekte nesimato lango vonioje. Nežinau kaip bus eksploatuojant, bet dabar tas nedidelis langelis vonios patalpoje patalpą daro malonesne, nesvarbu, kad langas į šiaurės pusę, jis juk nedidelis.

O vat pirmo aukšto katilinėje, kam tas langas? Juk ne malkom kūrensi. Kai nuomavausi butą chruščiovkėje, man labai patiko lango iš vidaus tamsių patalpų į šviasias vidaus patalpas idėja. Ten vonioje buvo nedidelis langelis į virtuvę. Aš planuoju šią idėją pasiskolinti, ir langu į virtuvę apšviesti savo techninę patalpą. Taip bus minimaliai apšviesta techninė patalpa ir nereikės lango lauko sienoje.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 30, 19:16)
O čia antra dalis.

Pasakojau, kad tą patį aukštų išplanavimą (pirmo ir antro) galima įvilkti į labai skirtingą rūbą. Štai puikus pavyzdys. Tai namai kurti man.

Visai neblogas projektėlis mano akimis.

Man asmeniškai moderniau atrodo antrasis variantas. Pirmojo ne proporcingumas žiūrint iš šono nelabai žiūrisi.
Pasukčiau galvą kaip atsikratyti, sienelės prieš laiptus pirmame aukšte. Jei jos nebūtų ženkliai padidėtų svetainės erdvė. Gal ir langų plotą iš rytinės daugiau į pietinę pusę orientuoti.

Turint tokio dydžio, į rytus orientuotą langą miegamajame kelsitės su gaidžiais. Man atrodo miegamajame geriau turėti kuo mažiau langų ploto. Juk kai miegi šviesa tik trukdo, o kai nemiegi nėra ko ten stypsoti. Sumanymas čia yra pašviesti koridorių per stiklines duris. Bet stiklinės durys į tėvų miegamąjį taip pat ne pats geriausias sprendimas. Gal verčiau laiptinės langą padidinti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 30, 22:36)
Net nežinau į kurį variantą žiūrėti rimčiau.

Užkliuvo šiame poste cituojamos nuorodos vidaus išplanavimas. Pagrindiniame miegamajame langas ne prieš lovą, o į šoną nuo jos.

tas nedidelis langelis vonios patalpoje patalpą daro malonesne, nesvarbu, kad langas į šiaurės pusę, jis juk nedidelis.

O vat pirmo aukšto katilinėje, kam tas langas? Juk ne malkom kūrensi.

Aš pasirinkau šį variantą. Ana, juodą namą, įdėjau tik tam, kad parodyčiau, kaip tą patį vidaus išplanavimą galima įvilkti į skirtingą išorę. Mes gi anksčiau kalbėjome apie Vilnoja ir Uolą. Tai vat konkretus pavyzdys.

Įdomi pastaba dėl lango. Lovos patraukti neišeina. Lieka galimybė tik traukti langą, tačiau gali būti sudarkyta pastato išorė.

Dėl langelio vonios patalpoje aš irgi galvojau, kad reikia. Reikės pakalbėti su architektu.

O dėl katilinės lango aš irgi tą patį mąstau. Jis ten tikrai nereikalingas. Toje patalpoje bus ŠS įranga ir rekuperatoriaus plaučiai. Į tokią patalpą teks užeiti ne dažniau kaip kartą į mėnesį, o gal ir dar rečiau, todėl langas ten tikrai nereikalingas.

Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 12 01, 09:17)
Man asmeniškai  moderniau atrodo antrasis variantas. Pirmojo ne proporcingumas žiūrint iš šono nelabai žiūrisi.

Pasukčiau galvą kaip atsikratyti, sienelės prieš laiptus pirmame aukšte. Jei jos nebūtų ženkliai padidėtų svetainės erdvė. Gal ir langų plotą iš rytinės daugiau į pietinę pusę orientuoti.

Turint tokio dydžio, į rytus orientuotą langą miegamajame kelsitės su gaidžiais. Man atrodo miegamajame geriau turėti kuo mažiau langų ploto. Juk kai miegi šviesa tik trukdo, o kai nemiegi nėra ko ten stypsoti. Sumanymas čia yra pašviesti koridorių per stiklines duris. Bet stiklinės durys į tėvų miegamąjį taip pat ne pats geriausias sprendimas. Gal verčiau laiptinės langą padidinti.

Man antras variantas labai tradicinis. Gražus, bet per daug įprastas akiai. Sutinku, kad pirmas variantas atrodo ne labai proporcingai, tačiau tik žiūrint į spalvotą, neišbaigtą piešinį. O štai kur pjūvis man atrodo labai fainai. Akiai nepabodusi forma, kuri klasikinės formos pastatui suteikia šiek tiek modernumo.

Apie pertvarą svetainėje aš irgi galvojau. Ji, žinoma, padidins svetainės erdvę, bet svetainė bus per daug nuoga, atvira erdvė. Man labiau patinka su pertvara.

Miegamojo langas nėra visiškai į rytus. Didžiąją saulės švietimo laiką jis bus rytų pusėje, bet gaus ir šiek tiek pietinės saulės. Kažkur nuo 12 iki 13 val.

O dėl stiklinių miegamojo durų sutinku. Greičiausiai ir buvo toks sumanymas per tėvų kambario langą pašviesti koridorių, bet idėja su stiklinėm miegamojo durimis ne itin vykusi. Geriau šviesti per laiptinės langelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 gruodžio 2012 - 10:41