Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(mintas @ 2012 11 22, 18:35)
Klijai tai cheminis ryšys, smeigės mechaninis. Klijai nėra patikima žiūrint ilgesniu laiko periodu. Pavyzdžiui jei klijavimui bus naudojami poliuretaniniai klijai, tai nelabai kas pasakys, kaip jie laikys po 10 metų, nes paprasčiausiai nėra realiai tiek laiko išbuvusių priklijuotų putplasčio plokščių, tai yra pakankamai naujas produktas, o makrofleksas, panašaus pobūdžio putos supurkštos aplink langus sunyksta pakankamai greitai. Su cementiniais klijais kaip ir patikimiau atrodo, bet irgi niekas jums negarantuos, kad ir su jais priklijuotas putplastis neatšoks po 10 metų. Teko matyti atrodo Vilienės šiame forume įmestą filmuką, kai nuo daugiabučio gaisrininkai numetinėjo atsiklijavusį ir pavojingai pakibusį polistirolį. Na ten virš 8m statinys, bet kas gali garantuoti, kad to nenutiks ir mažesnio aukščio pastatams?

Sutikite, kadtai tik speliones ir nevieno rimto argumento.
Makroflex kaip ir kitos pur putos nyksta nuo ultravioleto, is kur ultravioletas tarp sienos ir eps?
Paziurekite, kokie patikimiausi klijai naudojami medienos pramoneje - poliuretaniniai, kaip ir makroflex. Ir ka, neatsiklijuoja sijos nei viduje, nei lauke.
Filmuke aisku gana ispudingai griuva siena, bet nekraukime kaltes tik znt kliju, " dielo bylo ne v babyne, RASPISDIAJ sidiel v kabine". Nekokybiskai susmeigiavus rezultatas gali buti ne kiek geresnis.
Neagituoju nei uz nei pries, tik atkreipiu demesi, kad visos baimes del kliju - neargumentuotos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 22, 19:02)
Makroflex kaip ir kitos pur putos nyksta nuo ultravioleto, is kur ultravioletas tarp sienos ir eps?
Paziurekite, kokie patikimiausi klijai naudojami medienos pramoneje - poliuretaniniai, kaip ir makroflex. Ir ka, neatsiklijuoja sijos nei viduje, nei lauke.
Filmuke aisku gana ispudingai griuva siena, bet nekraukime kaltes tik znt kliju, " dielo bylo ne v babyne, RASPISDIAJ sidiel v kabine". Nekokybiskai susmeigiavus rezultatas gali buti ne kiek geresnis.
Neagituoju nei uz nei pries, tik atkreipiu demesi, kad visos baimes del kliju - neargumentuotos.

Sutikite,ant savo kailio nesinorisi eksperimentuoti. Atlaikys ar ne. smile.gif

Tai buvo vienas is didziausiu niuansu kodel pasirinkau ne SAM sistema o BPicf. Sam siule klijuoti papildoma siltalo sluoksni.Be smeigiu. Plius dar neaiskus niuansas buvo del rasos tasko.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 22, 19:44)
Tai buvo vienas is didziausiu niuansu kodel pasirinkau ne SAM sistema o BPicf. 

O kokius ICF pasirinkimai: 20 cm neoporo, t.y. 5 cm vidus ir 20 cm išorė? Ar pakaks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 lapkričio 2012 - 20:15
QUOTE(cibulis @ 2012 11 22, 21:15)
O kokius ICF pasirinkimai: 20 cm neoporo, t.y. 5 cm vidus ir 20 cm išorė? Ar pakaks?

Tap PBisf 20 . Storumo man uzteks. Mano namas vistiek PN nebus ( del langu).
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 22, 20:22)
Tap PBisf 20  . Storumo man uzteks. Mano namas vistiek PN nebus ( del langu).

Aš irgi labai teigiamai žiūriu į juos, bet manau jie vieną esminį trūkumą turi - negali akumuliuoti šilumos. Pvz., plytų mūras sukaups perteklinę šilumą ir vakare ją atidavinės. O ICF šilumos neakumuliuoja. Tiesiog hermetiškas apvalkalas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 22, 21:25)
Aš irgi labai teigiamai žiūriu į juos, bet manau jie vieną esminį trūkumą turi - negali akumuliuoti šilumos. Pvz., plytų mūras sukaups perteklinę šilumą ir vakare ją atidavinės. O ICF šilumos neakumuliuoja. Tiesiog hermetiškas apvalkalas ir tiek.

O mano poreikis atvirkscias smile.gif

Kadangi pas mane silumos saltinis pastovus (ne KKK) tai man dzin akumuliavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 22 lapkričio 2012 - 23:16
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 22, 18:02)

sutinku smile.gif

Bet kaip biesas66 išsireiškė, nėra noro savo kailiu eksperimentuoti.

O poliuretanai būna įvairūs. Patikėkite, tas kur pas mane ant stogo ir ant sienų visai nepanašus į makrofleksą.

Kietėjančius nuo aplinkos drėgmės poliuretanus reikia saugoti ne tik nuo ultravioleto, bet ir nuo garų, būtent todėl naujausiose langų montavimo rekomendacijose, užpurškus tarp langų ir arkų makroflekso, jis apsaugomas klijuojant garo nepraleidžiančią plėvelę iš vidaus. Tiesa, turiu įtarimą, kad ne pats vanduo tiesiogiai tas putas ardo, o vandens ir minusinių temperatūrų ties putomis kombinacija, bet sutikite, ši iš langistų gauta papildoma informacija, drąsos rizikavimui savo kailiu neprideda.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 11 21, 17:08)

kadangi nei nuomos kaina (Nuomuotis reikėtų apie mėnesį, tad nusipirkt būtų daugiau nei dvigubai pigiau) nei įrenginio įsigijimo kaina (apie 600 Lt) manęs nevilioja, vis tik nežadu putplasčio klijavimu užsidirbinėti "ant duonos", patrauklesnis savadarbis variantas.

Išsiaiškinau, kad kaistanti vielutė turi būti volframinė, būtent volframas dėl savo didelės elektros varžos patrauklus konkrečiai užduočiai. Problema įsigyti volframinės vielos, tad teks pirkti nereikalingą šildymo prietaisą, iš jo išlupti tiktai vielutę ir prietaisą išmesti, na o visa kitą tai kaip ir paprasta, tik vielos temperatūrą dar reikės susireguliuoti maitblokio galingumu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 23, 00:08)

kadangi nei nuomos kaina (Nuomuotis reikėtų apie mėnesį, tad nusipirkt būtų daugiau nei dvigubai pigiau) nei įrenginio įsigijimo kaina (apie 600 Lt) manęs nevilioja, vis tik nežadu putplasčio klijavimu užsidirbinėti "ant duonos", patrauklesnis savadarbis variantas.

Išsiaiškinau, kad kaistanti vielutė turi būti volframinė, būtent volframas dėl savo didelės elektros varžos patrauklus konkrečiai užduočiai. Problema įsigyti volframinės vielos, tad teks pirkti nereikalingą šildymo prietaisą, iš jo išlupti tiktai vielutę ir prietaisą išmesti, na o visa kitą tai kaip ir paprasta, tik vielos temperatūrą dar reikės susireguliuoti maitblokio galingumu.

Gal verta pabandyti paieškoti naudoto. Arba nusipirkus naują ir atlikus darbus, parduoti už pusę kainos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 22, 20:44)
Sutikite,ant savo kailio nesinorisi eksperimentuoti. Atlaikys ar ne. smile.gif

Tai buvo vienas is didziausiu niuansu kodel pasirinkau ne SAM sistema o BPicf.  Sam siule klijuoti papildoma siltalo sluoksni.Be smeigiu. Plius dar neaiskus niuansas buvo del rasos tasko.

Cia lygini skirtingus dalykus. Sam butum apklijaves eps 100 ar 150? Aisku kad ne, o su bpicf gauni gatava siena is didelio tankio, mazo laidumo eps. Visai ne klijuose esme, nors juose irgi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 11 23, 01:08)
sutinku smile.gif

Bet kaip biesas66 išsireiškė, nėra noro savo kailiu eksperimentuoti.

Tai ir yra pagrindine priezastis, pabrezkime tai! Visai ne klijai, bet baime/nenoras ir tikrosios padeties nezinia, informacijostrukumas 4u.gif
Atsakyti
Klijus rekomenduoja man siuos
http://kreisel.lt/pr...stem-220-winter
gaunu po 22lt uz maisa, gal kokiu rekomendaciju patarimu sioi vietoi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 lapkričio 2012 - 10:05
QUOTE(DEU @ 2012 11 23, 09:50)
Gal verta pabandyti paieškoti naudoto. Arba nusipirkus naują ir atlikus darbus, parduoti už pusę kainos.

Gera ideja 4u.gif
Arba ieskoti pirkti draugiskesneje aplinkoje smile.gif pvz cia. jei sudomintu, uz kartu isgerta buteli apsiimu prie progos parvezti. biggrin.gif
Daugiau irankiu darbui su eps.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 11 23, 11:03)
Klijus rekomenduoja man siuos
http://kreisel.lt/pr...stem-220-winter
gaunu po 22lt uz maisa, gal kokiu rekomendaciju patarimu sioi vietoi.

CT84 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 23, 10:13)
Gera ideja 4u.gif
Arba ieskoti pirkti draugiskesneje aplinkoje smile.gif  pvz cia. jei sudomintu, uz kartu isgerta buteli apsiimu prie progos parvezti. biggrin.gif
Daugiau irankiu darbui su eps.
Papildyta:

CT84 4u.gif

CT84 tik tarp lapu. Man asmeniskai nepatinka kaip veikia putos tokiu oru. Pursciau cia kelis tarpus su makroflex pro mazesnio pletimosi, tai isiplecia rodos viskas ok o poto dziunant susitrauke ir liko ertmes.
Atsakyti