Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(arkava @ 2012 11 21, 09:32)
g.gif  Vis paskaitau sita tema, idomus teoriniai pasisakymai, mintys. Bet stebina dalyviai. Visi tik samprotauja ir projektuoja  lotuliukas.gif (Na isskyrus viena, du).
Kur praktika, vaizdai.
Ir is kitos puses - jei nuo 7.00 visi jau raso forume - tai kada gi statyt  g.gif
Pamenu mus, tai statybu metu retai kada rupejo pokalbiai (nebuvo laiko)
drinks_cheers.gif

Be statybų dar ir uždirbti ant statybų reikia.

Kai statei, statei standartą, kurį kaip pastatyti žino visi statybininkai, net ir pradedantys. Mes statom ne visai standartinius namus. Kai pabendrauju su statybininkais, neradau nei vieno kuris išmanytų geriau šilto namo statybų niuansus, tad kai kalbam su jais dėl darbų, kiekvieną mazgą aptarinėjam atskirai, vėliau jau kelis kartus buvo, kad patys su manim konsultavosi namo apšiltinimo klausimais. Kaip manot, iš kur pasisemti žinių? Iš statybininkų kurie apie tai menkai supranta? Tai vat ir renki informaciją, o bendravimas čia, tai apsikeitimas žiniomis, patirtimi, nuorodomis į informacijos šaltinius, energiškai efektyvių namų statybos klausimais su bendraminčiais, kurie lygegrečiai irgi ieško informacijos, o kaip žinia, keli žmonės visuomet nuveikia daugiau nei vienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 lapkričio 2012 - 11:10
Siūlyčiau dar besirenkantiems šildymo sistemą gerai įsidėmėti lapkričio ir gruodžio sąlygas. Kai sulauksime vasario ir kovo prasidės kalbos apie saulės pritekėjimus pro langus ir net šildymąsi saulės kolektoriais. Reikėtų nepamiršti, kad tai realu tik kokį trečdalį šildymo sezono.

Cibuli, jei jums skaičiuoja PHPP, tai paprašykite lentelės su saulės pritekėjimais kiekvieną mėnesį.
Ankstyvą rudenį ir vėlyvą pavasarį saulės pritekėjimai didžiausi (nors reikalingi mažiausia). Problema tame, kad kalbant apie langų dydį skaičiuojami vidutiniai šildymo sezono pritekėjimai per langus, o šildymo sezono pradžia ir pabaiga slidus reikalas. Daug kas suskaičiuoja pritekėjimus nuo spalio pradžios iki balandžio pabaigos ir padaro išvadą, kad kuo didesni langai tuo geriau. Atmetus spalį ir balandį entuziazmas turėtų gerokai sumažėti.

Kita problema, kad saulė nėra tolygus šilumos šaltinis. Tarkim kovo mėnesį vidutiniai saulės pritekėjimai pilnai kompensuoja šilumos nuostolius per atitvaras. Realybėje saulė vieną savaitę švies kitą bus apsiniaukę. Vadinasi vieną savaitę gausite šilumos dvigubai daugiau nei reikia, antrą negausite. Ar sugebės namas "susandėliuoti" vienos savaitės šilumos perteklių ir išlaikyti iki kitos savaitės labai nenukenčiant komfortui labai didelis klausimas. Namas su labai geromis akumuliacinėmis savybėmis tokiu atveju turėtų pranašumą.
Taip čia svarbu ir šildymo sistemos lankstumas.

Aš asmeniškai esu mažesnių langų šalininkas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 21, 10:50)
Dar vienas praktiškas argumentas, kodėl nereikia persistengti su daug langų, nors tie langai ir pietų pusėje. Daug svarbiau išlaikyti šilumą viduje nei manyti, kad trūkstamą kiekį prisigaudysi iš lauko.

Nesuklysk, kaip ankščiau buvau suklydęs aš. Nenuvertink pritekėjimų, bet viskas turi būti subalansuota.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 21, 10:39)
Laikui nestovint vietoi atsiranda vis naujesni sprendimai ar net taspac poziuris keicias i kaikurias medziagas. Taigi manau kad jusu snekos liks snekom ir statybos realiai neprasides niekad arba viena turesite ant lapo o pastatys meistriukai ta ka pastatys...

Puikus to pvz http://www.pasyvusnamas.klezys.lt/ atrode daug zadantis o realiai man Minto namas kurkas novatoriskesnis atrodo smile.gif kruopstumas perspjauna know how ir imantru projektavima.

Nuo ankstesnio sumanyto projekto aš nukrypstu, bet tai tik dėl mano pačio padaryto namo "supasyvinimo" projekto neišbaigtumo. Jei kalbėt apie PN, tai cibulis kalba labai teisingai, bet kad jis statybų eigoje nebūtų keičiamas, jis turi būti kuriamas pakankamai kruopščiai ilgą laiką, darant ne tik eskizus, bet labai gerai ir pamodeliuoti kompiuterine grafika, ar bent jau padaryti poierinį namo pilną maketą, kad užsakovas galėtų "pasivaikščioti" po dar projektuojamą namą. Aš irgi su vienu langu pražiūrėjau, kai jį pastatė tik tada pastebėjau, kad jis ne visai patogiai išplanuotas žiūrint iš vidaus, nors iš išorės vaizdas suderintas gerai. Tokį niuansą popieriuje sunkiai pamatysi. Bet visa tai kainuoja. Jei bandai taupyti, tai taip ir gaunasi.

Dėl mano namo, tai aišku dėkui, bet mano namo ir profesionalo dirbančio statybų sferoje namo lyginimas, ne visai korektiškas. Jis namą stato pasitelkdamas PHPP, tad galutinis rezultatas jo jau kaip ir aiškus, o pas mane gausis tai kas gausis.

Gaila kad jis čia neužsuka verysad.gif , tenka su juo bendrauti tik jo pačio forumuose, tai bendravimas daugiau gaunasi tik apie jo namą, visai įdomu kartais būna išgirsti profesionalo nuomone ir ne tik jo namo statybų niuansais smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 lapkričio 2012 - 11:55
QUOTE(mintas @ 2012 11 20, 23:43)
Aš atsakinėjau į konkretų klausimą dėl to kas svarbiau, pritekėjimai ar šilumos išsaugojimas, dėl kitų aspektų iš esmės pritariu, tik dėl namo formos, tai anksčiau vienareikšmiškai būčiau statęs už "Uolą", dabar jau ir "Vilnoja" žiūrisi visai pasyviai. Aišku dėl stoglangių nėra ką ir kalbėti.

o kaži ar norėsis be stoglangių IIa kambariuose būti? tamsu bus kaip rūsy. ypač tuose, kurie atsidurs šiaurinėje pusėje, o tokių tikrai bus, nes kambariai išmėtyti visuose keturiuose kampuose, kas mano galva jau yra prasto projektavimo išdava. Ne šiaip sau ten architektas sudėjo stoglangius smile.gif o ir dizainas labai jau toks nekoks. Na bet dėl skonio nesiginčijama.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 21, 12:48)
o kaži ar norėsis be stoglangių IIa kambariuose būti? tamsu bus kaip rūsy. ypač tuose, kurie atsidurs šiaurinėje pusėje, o tokių tikrai bus, nes kambariai išmėtyti visuose keturiuose kampuose, kas mano galva jau yra prasto projektavimo išdava. Ne šiaip sau ten architektas sudėjo stoglangius  smile.gif  o ir dizainas labai jau toks nekoks. Na bet dėl skonio nesiginčijama.

Užsiciklinai. Aš pateikiau tik namų formos pavyzdžius. Tai nereiškia, kad projektuojami visiškai vienodi namai. Jie tik panašūs. Išplanavimas toks, kad stoglangių nereikia, o viduje tikrai nėra tamsu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 21, 10:44)
Kruopštumas yra tik gero projekto pasekmė, t.y. pirma geras projektas, o po to geras realus įgyvendinimas (darbų kokybė, kruopštumas).
Papildyta:

Projektuok kaip nori jai kreivarankiai sudes atsiprasant hujovai polistirola ar dar ka, rezultatas bus sh. Kazi ka bepakeisti konstrukcijoje i ja priputes slegio ir gaves neigiama rezultata?

Ir isvis, mazgais uzsiima konstruktorius. Architektas gali but plytos gyvenime nelaikes smile.gif

Ar vertos demesio sios smeiges? http://www.varztupasaulis.lt/#!news=56
Pvz ejot tokio ilgio smeiges yra jau visai kitokios ty isukamos ir kaina ju daugiau nei ispudinga 340 berods po 6,2lt galima gaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 lapkričio 2012 - 14:05
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 21, 08:25)
Karkasiniai yra kitas dalykas,ten yra prie ko tvirtinti ta juostele ir  ji slepiasi. Bet Tik ne pulistirolo namamam.    Ji skirta ventiliuojamam fasadui.
Papildyta:
Mano darbu vadovas aiskiai pasake-dangstyk pulistirola nes kitaip pacukai sugriaus.

Kaimyno namo cokolinė dalis apšiltinta gal 5 cm polistirolu. Neturėdamas kur kitur dėti malkų, šiais metais dalį namo perimetru apkrovė malkų rietuve. Kita namo dalis liko neapkrauta. Prasidėjus šildymo sezonui, ėmė tas malkas kūrenti ir atsivėrė buvęs apkrautas namo cokolis. Vaizdas baisus - pelės polistirolą, buvusį už malkų suvarpė taip, kad mažai beliko. Bet tik tą dalį, kur buvo malkos.
Toliau, kur cokolis nebuvo apkrautas malkomis - visiškai sveikas ir nepaliestas.
Taigi, vargu ar teisinga kažkuo dangstyti polistireninį apšiltinimą, geriau palikti atvirą.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 21, 14:01)
Projektuok kaip nori jai kreivarankiai sudes atsiprasant hujovai polistirola ar dar ka, rezultatas bus sh. Kazi ka bepakeisti konstrukcijoje i ja priputes slegio ir gaves neigiama rezultata?

Įsivaizduok, kad ta pati kreivarankių brigada stato du namus. Vienas suprojektuotas standartiškai, o kitas - pagal pasyvaus namo principus.

Manau supranti, kad iš pasyvaus nepavyks išpešti pasyvaus, tačiau kreivarankių pastatytas pasyvus bus šiltesnis už kreivarankių pastatytą standartą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 21, 14:24)
Įsivaizduok, kad ta pati kreivarankių brigada stato du namus. Vienas suprojektuotas standartiškai, o kitas - pagal pasyvaus namo principus.

Manau supranti, kad iš pasyvaus nepavyks išpešti pasyvaus, tačiau kreivarankių pastatytas pasyvus bus šiltesnis už kreivarankių pastatytą standartą.

Jaucias kad nesi polistirolo klijeves ar pjuklu pjoves idealistas smile.gif sekmes
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 21, 14:41)
Jaucias kad nesi polistirolo klijeves ar pjuklu pjoves idealistas smile.gif sekmes

Žinok, į šių metų darbo pabaigą polistirolą pjaustau ženkliai lygiau smile.gif Tiesa, pastoviai pjaustom tik dviese palei nubrėžtas linijas iš abiejų pusių. Vienam nupjauti polistirolą lygiai iš vis be šansų.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 11 21, 14:24)

Bus šiltesnis, bet nepateisins visų lūkesčių ir išleistų pinigų sumos. Negali kreivarankiai pastatyti pasyvaus namo. Užkliuvo Veikmės PN pristatyme pasakyta frazė, kad atleido pirmą mūrininkų brigadą, nes nesugebėjo taip lygiai mūryti plytas, kaip buvo iš jų reikalaujama. Tiesa, nepagaunu kampo, pričiom čia plytos ir namo pasyvumas, bet vis tiek. Kreivarankiai prie PN nepageidautini, o tai reiškia cibuli, kad statybos, tavo antras pašaukimas wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 21, 13:40)
Užsiciklinai. Aš pateikiau tik namų formos pavyzdžius. Tai nereiškia, kad projektuojami visiškai vienodi namai. Jie tik panašūs. Išplanavimas toks, kad stoglangių nereikia, o viduje tikrai nėra tamsu.

tai nafig tada duodi konkrečius pavydžius?
primeni frazę: ...tokios pat spalvos kaip saulėlydis tik žalias ...
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 11 21, 14:41)

thumbup.gif drinks_cheers.gif
nupiešti galima ir kosminį laivą, bet padaryti jį - kitas klausimas.

viskas atrodo idealu ir įgyvendinama, kol nepradedi realiai dirbti. Va tada ir išlenda: nupiešt tai nupiešė, bet kaip dabar tą padaryti.

pritariu - sėkmės, nes su tokiais užmojais oj kaip jos dar prireiks mirksiukas.gif

P.S. informuok kai bent jau surasi idealius reikalavimus atitinkančius statybininkus, tada galėsime padiskutuoti, dabar nematau prasmės.
Atsakyti