Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(mintas @ 2012 11 06, 21:35)
och ta saulės kontrolė. Negi ji daug svarbesnė, nei dėl saulės kontrolės pastatytų įrengimų šilumos nuostoliai  g.gif . Kai skaitai tokius apmąstymus, taip ir norisi viską apskaičiuoti. Tada tai tikrai viskas aiškiau būtų. Geras dalykas tos skaičiuoklės, tik jomis naudotis reikia išmokti smile.gif.

I savo avatara atkreipk demesi skaiciuotojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 07, 07:55)
I savo avatara atkreipk demesi skaiciuotojau smile.gif

Ir pasakyk, man pagal mano avatarą, nuo kokio saulės energijos kiekio tas balkonas apsaugo tavo šešėliuojamą langą per metus?

Sugebėsi tik žvilgtelėjęs į mano avatarą? Nu tu žinok turi neeilinių gabumų tuomet.

Paskaičiuoti, kiek šilumos netenkama per tavo balkono konstrukcijas metų bėgyje, jau vien pažiūrėjus į mano avatarą spėju nesugebėsi? Sugebėsi?

Sulyginęs gautus skaičius gautum skaičiais išreikštą, tavo balkono apsimokėjimo pagrindimą.

Tikrai esi neeilinių gabumų, jei vien pažiūrėjas į mano avatarą, gali pateikti tuos skaičius g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 lapkričio 2012 - 08:39
Vienas apie ratus kitas apie batus, buk zmogus acikabink nuo mano balkono smile.gif

QUOTE(mintas @ 2012 11 07, 08:20)
Ir pasakyk, man pagal mano avatarą, nuo kokio saulės energijos kiekio tas balkonas apsaugo tavo šešėliuojamą langą per metus?

Sugebėsi tik žvilgtelėjęs į mano avatarą? Nu tu žinok turi neeilinių gabumų tuomet.

Paskaičiuoti, kiek šilumos netenkama per tavo balkono konstrukcijas metų bėgyje, jau vien pažiūrėjus į mano avatarą spėju nesugebėsi? Sugebėsi?

Sulyginęs gautus skaičius gautum skaičiais išreikštą, tavo balkono apsimokėjimo pagrindimą.

Tikrai esi neeilinių gabumų, jei vien pažiūrėjas į mano avatarą, gali pateikti tuos skaičius  g.gif .

Atsakyti
Ką manote apie ventiliuojamą fasadą pasyviam namui? Kiek suprantu, šiuo atveju yra viena problemą: prie ko tvirtinti ventiliuojamą fasadą, kad nebūtų šilumos tilto? Dažniausiai tam naudoja metalinius kronšteinus, kurie yra šilumos tilteliai.

O jei jų vietoje panaudoti stiklo pluošto kronšteinus, žinoma, jei šie kronšteinai gali būti naudojami fasadams laikyti. Tokių kronšteinų šilumos laidumo koeficientas yra tik 0,32 (W/mK). Taigi iš esmės kaip šiltinimo medžiagos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 lapkričio 2012 - 19:00
Kiek teko girdet ventiliuojamas fasadas + polistirolas negali buti. Polistirolas kaip suprantu turi buti dengiamas nedegiom medziagom kaip tinkas ar klinkerines plyteles.

Va cia
http://www.pasyvusnamas.klezys.lt/
kaip suprantu zmogus daro ventiliuojama, neopora apipurks su pur tarpas ir apdaila. Iseitu kad pur nedegus ar kaip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 07, 18:47)
Ką manote apie ventiliuojamą fasadą pasyviam namui? Kiek suprantu, šiuo atveju yra viena problemą: prie ko tvirtinti ventiliuojamą fasadą, kad nebūtų šilumos tilto? Dažniausiai tam naudoja metalinius kronšteinus, kurie yra šilumos tilteliai.

O jei jų vietoje panaudoti stiklo pluošto kronšteinus, žinoma, jei šie kronšteinai gali būti naudojami fasadams laikyti. Tokių kronšteinų šilumos laidumo koeficientas yra tik 0,32 (W/mK). Taigi iš esmės kaip šiltinimo medžiagos.

Iš principo ventiliuojamas ar ne, pasyviam namui nesvarbu. Vienintelis klausimas, kaip suorganizuoti pritvirtinimą be termo tiltelių. Geriausiai į šį klausimą atsakytų konstruktoriai besispecializuojantys PN sritį.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 07, 20:18)
Kiek teko girdet ventiliuojamas fasadas + polistirolas negali buti. Polistirolas kaip suprantu turi buti dengiamas nedegiom medziagom kaip tinkas ar klinkerines plyteles.

Va cia
http://www.pasyvusnamas.klezys.lt/
kaip suprantu zmogus daro ventiliuojama, neopora apipurks su pur tarpas ir apdaila. Iseitu kad pur nedegus ar kaip? smile.gif

PUR bandžiau padeginti su karštą orą pučiančiu statybiniu fenu. Fenas pūtė temperatūrą iki 500C, palyginimui degant medžiui temperatūra būna apie 300C-400C. Putplastyje skylės atsirasdavo momentaliai, PUR deginamas paviršius apanglėjo ir daugiau nieko, forma nepakito. Pamenu purškėjai sakė, kad prie PUR galima prilyditi bituminę dangą tiesiai be jokių apsaugų. Jei stogas būtų apšiltintas putplasčiu, prieš dengiant bituminę dangą reikia ant putplasčio uždėti vatos sluoksnį, kad bitumą lydanti ugnis nesudegintų putplasčio.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 07, 21:58)
Iš principo ventiliuojamas ar ne, pasyviam namui nesvarbu. Vienintelis klausimas, kaip suorganizuoti pritvirtinimą be termo tiltelių. Geriausiai į šį klausimą atsakytų konstruktoriai besispecializuojantys PN sritį.

Vat ir aš apie tą patį: kaip pritvirtinti apdailą, kad nebūtų šilumos tiltelių. Metalinė gembė (kronšteinas - vokiškas žodis pasirodo) netinka. Medinis, manau, irgi neišeitis. Lieka stiklo pluošto gembė, bet tikriausiai su jais daug vargo ir brangu.

Aš apie ventiliuojamą fasadą kalbu todėl, kad norisi įdomesnės išorės apdailos, nes tinkas ir klinkerio plytelės kiek pabodęs variantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 lapkričio 2012 - 08:48
QUOTE(cibulis @ 2012 11 08, 08:48)
Vat ir aš apie tą patį: kaip pritvirtinti apdailą, kad nebūtų šilumos tiltelių. Metalinė gembė (kronšteinas - vokiškas žodis pasirodo) netinka. Medinis, manau, irgi neišeitis. Lieka stiklo pluošto gembė, bet tikriausiai su jais daug vargo ir brangu.

Aš apie ventiliuojamą fasadą kalbu todėl, kad norisi įdomesnės išorės apdailos, nes tinkas ir klinkerio plytelės kiek pabodęs variantas.

Pasirodo seniai nebuvau aplankęs architekto Simono Klezio statybų svetainės. Ilgai nieko neatnaujino, tai nustojau sekti, o dabar jis ten reaktyviniais tempais padirbėjo. Užkliuvo jo sugalvotas būdas, kai karkaso tvirtinimui įmūrijo metalinius strypus. Klausimas, ar tas metalinis karkasas jau toks nekaltas, bet tai įrodo, kad apie ventiliuojamą fasadą mąstot ne Jūs vienas. Paieškokit internete, gal geresnių sprendimų rasit.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 11 08, 09:02)
Pasirodo seniai nebuvau aplankęs architekto Simono Klezio statybų svetainės. Užkliuvo jo sugalvotas būdas, kai karkaso tvirtinimui įmūrijo metalinius strypus. Klausimas, ar tas metalinis karkasas jau toks nekaltas, bet tai įrodo, kad apie ventiliuojamą fasadą mąstot ne Jūs vienas.

Žiūrėjau ir aš vakar jo blogą, ir man tie metaliniai į mūrą įbetonuoti laikikliai užkliuvo. Jis greičiausiai suskaičiavo juos kaip šilumos tiltelius, o norėdamas sumažinti jų žalą, kažkurioje kitoje vietoje padidino apšiltinimo sluoksnio storį ar langus sumažino. Žodžiu, vienos vietos nuostolius kompensavo kitoje vietoje.

Dėl ventiliuojamo fasado aš nepergyvenu: jei matysiu, kad neko gero arba labai brangu, numosiu ranka ir darysiu tinkuojama fasadą.

Geriausiai, kai gali suderinti grožį su praktiškumu, bet geriau aukoti šiek tiek grožio, bet ne praktiškumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 lapkričio 2012 - 09:11
A tu moterim tai paaiskink smile.gif)))))))))))))))))))))))
Man sunkiai pavyksta

Geriausiai, kai gali suderinti grožį su praktiškumu, bet geriau aukoti šiek tiek grožio, bet ne praktiškumo.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 11 08, 10:09)
A tu moterim tai paaiskink smile.gif)))))))))))))))))))))))
Man sunkiai pavyksta

biggrin.gif Dažnu atveju - sunkiai.
Atsakyti