Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 15 tema

QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 10:10)
Kaip man sakė namuose jau gyvenantys, kai turi nuosavą kiemą, į balkoną beveik visai nevaikštai. Tai jei pinigai kišenės nespaudžia, manyčiau kad teisingiausia į balkoną vien dėl vaizdo neinvestuoti.

drinks_cheers.gif Auksiniai žodžiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 11 05, 09:53)
Kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad balkonas nėra geras dalykas pasyviam namui. Jis galbūt namą ir papuošia, bet sukuria daug problemų jį įrengiant. O ir sprendimai dėl šilumos tiltelių yra tik daliniai. Manau, kad 100 proc. nepavyks išspręsti problemos, t.y. nors balkonas ir bus apšiltintas, bet jis vis tiek bus prastesnių techninių savybių nei greta esanti siena.

Tikekimes jums pavyks pastatyti tikrai pasyvu nama. Nes priesingu atveju gausis namukas be jokio architekturinio grozio, isliekamosios vertes, kamino, balkono smile.gif ty gausis deze!
Silumos taupymas gi neturetu uzgosti apsoliuciai visko, negi ir automobili perkate be jokiu sentimentu grieztai taupu?

PS

Minto reiktu maziau klausyt patarimo del balkono privalumu ar naudos, jis gi pats planuoja ant stogo terasa pasidaryt ir jam tai neaktualu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 lapkričio 2012 - 10:34
QUOTE(*** @ 2012 11 05, 10:31)
Tikekimes jums pavyks pastatyti tikrai pasyvu nama. Nes priesingu atveju gausis namukas be jokio architekturinio grozio, isliekamosios vertes, kamino, balkono smile.gif ty gausis deze!
Silumos taupymas gi neturetu uzgosti apsoliuciai visko, negi ir automobili perkate be jokiu sentimentu grieztai taupu?

Mano pagrindinis argumentas tas, kad pinigai išleisti į balkoną, tai pinigai išleisti tiktai namo grožiui, be jokios praktinės naudos. Jei turit atliekamų pinigų, darykitės nors ir pasyvų namą su balkonais, jei pinigus taupot, tai net ir standarte nerekomenduočiau daryti balkono.

Dėl terasos ant stogo, tai čia tik idėja "fix" kuri greičiausiai niekada nebus įgyvendinta, nes planuojami saulės kolektoriai ant stogo, bei greičiausiai pasirašysiu ir ant saulės elementų, tad stogas tikrai nebus patraukliausia alaus, vyno ar kitų gaiviųjų gėrimų gėrimui tinkama vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 lapkričio 2012 - 10:38
Puse mietu - balkonas tikrai naudojamas, pvz parukymui.
(nes pasyviam nebus katilines, kur galima dumeliu pasimegaut) smile.gif))

Pas mus jis padarytas, ir tikrai jis neatima tiek silumos, kad vertetu taip pergyvent smile.gif))

QUOTE(cibulis @ 2012 11 05, 09:19)
drinks_cheers.gif Auksiniai žodžiai.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 11 05, 10:48)
Puse mietu - balkonas tikrai naudojamas, pvz parukymui.

Rūkantieji kelia visai kitus reikalavimus wink.gif. Aš ir bute nepamenu, kada į balkoną buvau išėjęs, o ir tie kartai kai išeidavau, tik apsidairydavau ir atgal į butą, nes balkone būdavo šalta, o kai šilta, manęs ir pačiam bute nerasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 lapkričio 2012 - 10:57
QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 10:35)
Mano pagrindinis argumentas tas, kad pinigai išleisti į balkoną, tai pinigai išleisti tiktai namo grožiui, be jokios praktinės naudos. Jei turit atliekamų pinigų, darykitės nors ir pasyvų namą su balkonais, jei pinigus taupot, tai net ir standarte nerekomenduočiau daryti balkono.

Nors pats ir dariau balkoną, bet pritariu Mintui - tai tikrai nemaža investicija ir beveik 80proc. auka pastato dizainui ir grožiui. ir tik likę 20proc. praktiškumui ir tai daugiau beieškant balkono "privalumų"
aš juo prasprendžiau langų šešėliavimą, nes jis pietinėje pusėje ir stogą virš terasos, na ir gal būt kelis kartus per metus aš išeisiu ten pasėdėti ir surukyti pypkę, jei ją nusipirksiu lotuliukas.gif visi kiti išėjimai ten bus susiję su valymu ir tvarkymu doh.gif
va nebent iš balkono atsivertų vaizdas už milijoną, tada vienareikšmiškai aš būčiau už jį mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir turejau omeny saltaji perioda - siltuoju gali kieme rukyt, terasoj...

QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 09:53)
Rūkantieji kelia visai kitus reikalavimus wink.gif. Aš ir bute nepamenu, kada į balkoną buvau išėjęs, o ir tie kartai kai išeidavau, tik apsidairydavau ir atgal į butą, nes balkone būdavo šalta, o kai šilta, manęs ir pačiam bute nerasi.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 05, 10:31)

Turiu keletą eskizų ir be balkono. Patikėkite net ir balkono namas atrodo labai moderniai. Ne kiekvienas tokį drįstų statyti. Truputį kantrybės ir tikriausiai parodysiu, koks rezultatas bus.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 10:53)

labai teisingai. Kol rūkiau balkonas buvo gėris. Dabar, kai neberūkau, į jį išeinu tik kelis kartus per metus pažiūrėti, ką kieme veikia vaikai.
Atsakyti
As specialiai balkono negaminau, tiesiog gavosi kiek ilgesnis perdengimas, realiai jis mano atveju nesudaro kazkokios zenklios sumos. Tapati armatura, tiepatys klojiniai 130m2 + 10m2, taspac betonas is mazgo.

QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 10:35)

Dėl terasos ant stogo, tai čia tik idėja "fix" kuri greičiausiai niekada nebus įgyvendinta, nes planuojami saulės kolektoriai ant stogo, bei greičiausiai pasirašysiu ir ant saulės elementų, tad stogas tikrai nebus patraukliausia alaus, vyno ar kitų gaiviųjų  gėrimų gėrimui tinkama vieta.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 05, 15:12)
As specialiai balkono negaminau, tiesiog gavosi kiek ilgesnis perdengimas, realiai jis mano atveju nesudaro kazkokios zenklios sumos. Tapati armatura, tiepatys klojiniai 130m2 + 10m2, taspac betonas is mazgo.

išlieti balkonui betoną - kaip pats pasakei, kažko nekainuoja.
kainuoti pradeda kai tam balkonui pradeda reikėti atramų, gero apšiltinimo, hidroizoliacijos, apdailos, tvorelės ir pan. jeigu žiūrėti aklai tik į 1m2 įrengimo kainą, tai įtariu balkonas bus tarp lyderių. bent jau pas mane.
Atsakyti
Mano balkonas yra namo vinis, visas projektavimas prasidejo nuo jo smile.gif jo funkcija apginti kambari nuo saules vasara, rudeni kambarys visas apsviestas.

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 06, 16:25)
išlieti balkonui betoną - kaip pats pasakei, kažko nekainuoja.
kainuoti pradeda kai tam balkonui pradeda reikėti atramų, gero apšiltinimo, hidroizoliacijos, apdailos, tvorelės ir pan. jeigu žiūrėti aklai tik į 1m2 įrengimo kainą, tai įtariu balkonas bus tarp lyderių. bent jau pas mane.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 11 06, 19:08)
Mano balkonas yra namo vinis, visas projektavimas prasidejo nuo jo smile.gif jo funkcija apginti kambari nuo saules vasara, rudeni kambarys visas apsviestas.

och ta saulės kontrolė. Negi ji daug svarbesnė, nei dėl saulės kontrolės pastatytų įrengimų šilumos nuostoliai g.gif . Kai skaitai tokius apmąstymus, taip ir norisi viską apskaičiuoti. Tada tai tikrai viskas aiškiau būtų. Geras dalykas tos skaičiuoklės, tik jomis naudotis reikia išmokti smile.gif.
Atsakyti