Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta XIV - tema

Sena tema

user posted image

keletas Kretos panoramų iš mano kelionės:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

visus kelionės įspūdžius ir patarimus parašysiu šiek tiek vėliau. Kai pati važiavau, šiek tiek išties pasigedau informacijos, nors regis daug naršiau forumuose..... tad rasiu laiko pati dabar viskuo pasidalinti smile.gif
p.s keliavau rugsėjo 27 - spalio 4 d.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš keletu vaizdų iš kelionės po Kretą - ja vis dar gyvenu... wub.gif

Pakeliui į Balos lagūną tuo "baisiuoju" keliu - rizikavom, nors mašinų nuomos punkte mus gerokai pagąsdino bigsmile.gif . Galiu pasakyti, ten svarbiausia važiuoti atsargiai . Yra gerokai pavojingesnių kelių už šį smile.gif
user posted image

Balos lagūna - vaizdas kvapą gniaužiantis wub.gif
user posted image

Elafonisi smėlis ir Graikijos saulės atspindžiai ant vandens bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
sveiki, kas kretoje buvot kokia jusu nuomone ar ten patogu vaziuot su mazu vaiku mano metinukas butu, ar su vaiku tik i turkia vaziuot kokia?ar ten imanoma su vezimeliu miestuose pravaziuot, nes zemyninej dali problema su salitgatviais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2012 10 18, 10:17)
sveiki, kas kretoje buvot kokia jusu nuomone ar ten patogu vaziuot su mazu vaiku mano metinukas butu, ar su vaiku tik i turkia vaziuot kokia?ar ten imanoma su vezimeliu miestuose pravaziuot, nes zemyninej dali problema su salitgatviais doh.gif

Manau laisvai galima su vaiku i Kreta vaziuoti, nematau skirtumo ar Turkija ar Kreta.Tik gal reiketu pasirinkti papludimi, kad smelis butu, bet ir Turkijoje ta pati problema, kad yra akmenuotu papludimiu. Maistas visur tiks vaikui, neteko girdeti, kad Kretoj butu problemu su maistu. Miestuose normalus saligatviai, bent kiek mes buvom, pravaziuoti su vezimu galima.
Atsakyti
Važiuojant į Balos įlanką duočiau keletą patarimų:
- važiuoti iš ryto. (mes dar ir atstumą važiavome virš 200 km nuo kur gyvenome). Nes ten tik pažiūrėti.... biški neužtenka smile.gif Norisi čia ir pagulinėti, pasimaudyti, praleisti visą dieną.... Keliukas iki vietos labai ekstremalus... kartais darėsi baisu biggrin.gif Ypač kai reikėjo prasilenkti... brrrr... Grįžti nebebuvo baisu, nes leidomės į pakalnę, o nuvažiuojant, greitis 10 km/h, akmenys, skardžiai, serpantinai ir nežinomybė... kur važiuoji smile.gif Bet tikrai VERTA. Iki pačios įlankos dar reikia eiti pėstute 2 km. Pasirūpinkite patogia avalyne ! O kas turite vaikų - nusiteikite juos nešti smile.gif Ypač smagu kai kilometrą į statų kalną reiks užnešt. Todėl mes neberizikavome ir į apačia nebesileidome su savo 5 mete biggrin.gif
user posted image
Grožis neapsakytas.... tikrai dar čia grįšiu.

Lasičio plynaukštė. važiuojat į šia vietą galima pasigrožėti labai gražia panorama nuo kalnų:
user posted image

pati plynaukštė:
user posted image
išties graži ir įdomi vieta. Didelė lyguma tarp kalnų ten aukštai, aukštai smile.gif

Atvažiavus čia, būtina aplankyti ir uolą, pasak legendų čia gimė Dzeusas:
user posted image

user posted image

Čia vėl gi... teks kopti 800 m. į kalną vingiuotu, nelygiu, akmeniniu keliuku, takeliu tiksliau. Vaikai - vėl - tik nešami biggrin.gif Mano vyras juokėmės, kaip asiliukas visur buvo, nes nešiojo ir nešiojo mūsų princesę... smile.gif Beje, suplyšo mano sportinės šlepetės... tad BŪTINA vėl pagalvoti apie avalynę. Dzeuso uola yra mokama, todėl geriausia vykti į ją iki 16 val. Kad nerastumėt paskui užkopę užrankintus vartus... smile.gif

Mašiną nuomuojom iš punkto netoli viešbučio. Mokėjom viso labo 25 eurus į parą, aišku mašina irgi ne limuzinas biggrin.gif Bet riedėjo, atriedėjo, net iki Balos ir atgal traukė biggrin.gif Draudimas 100 proc., nuomuojant nei asmens kodų, nei adresų, nei kreditinių neprašė. Tik viešbutį ir vardą užsirašė. Viešbutis ir tezturai siūlė mašinas, kurių nuoma parai nuo 50-60 eurų.

navigacijos nereikėjo, puikiai viską orientavomės pagal žemėlapį ir nuorodų daug. tad tikrai ne bėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudaakė: 20 spalio 2012 - 15:00
laukiam dar 4u.gif vaizdu ir pasakojimo
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2012 10 20, 15:41)
laukiam dar 4u.gif vaizdu ir pasakojimo

dėl laiko stokos negaliu iškart visko supasakot biggrin.gif tai po dalelę.... po dalelę... vis pasivaidensiu smile.gif
Papildyta:
mūsų aplankytos vietos:
user posted image
Kretoje buvome rugsėjo 27-spalio 4. Mašiną turėjome 4 dienas. dar liko daug neaplankyta, pasilikau kitą dalį kitam kartui. Tiesa, degalinių daug ir gan svyruojanti kaina, buvo 1.83 - 1.90 Euro.

Oras... man buvo per karšta !!!!!!!! Važiuojant mašina lauke rodė +35, miesto termometrai rodė +28. Labai pergyvenau dėl oro tokiu metu, bet pasirodo be reikalo.... pats geriausias metas keliauti toks ruduo. Kitą kart irgi važiuosiu TIK vidurį rudens. Man galėjo būt... vėsiau, nemėgstu karščio smile.gif

Pirmoje žinutėje yra nuotrauka iš Matalos (smiltainio uola). Čia kai važiuosite, pasiimkite nardymo akinius, kaukes ir kt. Žuvys čia jau karaliauja prie pat kranto, dėka tokių uolienų smile.gif Vyras keletą metrų nuo kranto matė net aštunkojį. Tad - nardymo mėgėjams, nereikia net į jūras plaukti. smile.gif Gaila, aš nemoku plaukti biggrin.gif O vandens skaidrumas - ech...... wub.gif sūrumas, tiesa - taip pat biggrin.gif

vaikų rojus Graikijoje - parduotuvės JUMBO. Kai kur galima jų rasti laaaaaabai didelių (mes tokią vieną užtikom netoli Herakliono, Gazi, jei neklystu, vietovėje). tai didžiulė parduotuvė su milijooooooonu žaislų smile.gif Beje čia yra visko, ir buičiai mielų dalykėlių, mokyklai ir kt... žodžiu visko. Bet žaislai karaliauja biggrin.gif Nusipirkau gražų labai sienų lipduką už 3 eurus, o dukra net keletą lėlių po 5 eurus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudaakė: 20 spalio 2012 - 18:57
o i matala buvo verta vaziuot, nes matau aplanket visa virsutine dali,ir plius leidotes i pietus i matala? o Jumbo tikrai vaiku rojus, ir tevams kainos rojus thumbup.gif
Atsakyti
Taip, į Balos reikia važiuoti kuo anksčiau. Mes nuvažiavom gal apie 11 valandą - užteko laiko ir pasimaudyti, ir pabraidyti, ir pasideginti. Paskui laivelis atplukdė krūvą turistų, ir pustuštis rojaus kampelis pavirto knibždėlyne - tada ir patraukėm namo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2012 10 21, 07:35)
o i matala buvo verta vaziuot, nes matau aplanket visa virsutine dali,ir plius leidotes i pietus i matala? o Jumbo tikrai vaiku rojus, ir tevams kainos rojus thumbup.gif

Į Matalą važiavom irgi gana trumpam, dėl Smiltainio uolos daugiau, bet tikrai patiko. Ir kelias iki jos labai įdomus, tokia kitokia Kreta, kalnai kitokie nei pakrantėse. Mes gyvenom prie Herakliono, tai gan netoli mums gavosi smile.gif
Atsakyti
Rudaake, Sandrasa nuotraukos fantastinės!

QUOTE(sandrasa @ 2012 10 21, 08:09)
Taip, į Balos reikia važiuoti kuo anksčiau. Mes nuvažiavom gal apie 11 valandą - užteko laiko ir pasimaudyti, ir pabraidyti, ir pasideginti. Paskui laivelis atplukdė krūvą turistų, ir pustuštis rojaus kampelis pavirto knibždėlyne - tada ir patraukėm namo  bigsmile.gif

Aš taipogi tos pačios nuomonės, kad reiktų vykti, kuo anksčiau, būtent dėl to, kad labai daug turistų tas laivukas priplukdo.
Pirmą kartą, kai vykome į Balos, tai buvo 2006 metais, tai pamenu, kad tuomet dar net ir gultų nebuvo, tai buvo tikras rojus, nes labai nedaug žmoniu buvo -praktiškai jautėmės, kad mes ten vieni esame, bet kai užplaukė laivas - doh.gif .
Va jau kai aplankėme Balos 2010 metais, tai jau ir gultai buvo atsiradę ir jau ne tas, ne tas, na bet vistiek gražu wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&E Mamytė: 23 spalio 2012 - 08:41
Rudaake, Sandrasa nuotraukos super wub.gif Gal galit pasakyti kokiuose viešbučiuose gyvenot ir papasakoti apie juos? Beja ar plaukėt i Santorinio salą? smile.gif
Atsakyti