labas rytas,
šios temos pavadinimas labai atitinka susiburusių savybes - tikrai šaunios pradinukės. Vos spėju sekti, apie ką diskutuojate.
QUOTE(ninkute @ 2012 11 05, 16:29)
Labutis,
Noriu Jūsų nuomonę išgirsti dėl pradinukų elgesio vertinimo. Ar turite kažkokią sistemą ir vertinate spalvomis elgesį ar įrašais? Ar kiekvieną dieną tai darote ar kitu susitarimu? Ar tik žodinis vertinimas? Jei nesunku parašykite, nes bandau kažką sukurti ir pritaikyti savo klasėje, nors didelių problemų ir neturiu dėl elgesio, bet vistiek bus kai kuriems paskatinimas geriau elgtis.
QUOTE(domassss @ 2012 11 05, 22:01)
Kai jau man visai situacija tapo nevaldoma, pasidariau tokį plakatą. Vaikų vardus surašiau žemyn stulpeliu. Viršuje - kokias kriterijau vertinu: elgesys pamokų metu, pertraukų metu, namų darbų atlikimas, dalyvavimas įv. renginiuose, draugiškumas, pagalba ir .t.t. Tada, reikalui esant, klijuoju raudonus (už netinkamą) ir geltonus (už pasižymėjimą) veidelius prie vaiko vardo. Kol kas darau taip tik mėnesį. Nežinau, dar sunku pasakyti, ar labai jau
didelė įtaka... Dar toliau taip žaisim... Ypatingai skatinu vaikus pastebėti draugų gerus darbus ir pasakyti man, o skundų nepriimu...
Papildyta:
Mūsų švietimo skyrius patarė taip nevertinti ir viskas.
labai panašiai dariau vienus metus, man pasitvirtino. Tik tą plakatą pasidariau daugkartiniam naudojimui. Vertikaliai vaikų vardai, horizontaliai mėnesio dienos. Plakatą pritvirtinau ant tokio pačio dydžio kamštinės lentos, vietoj lapelių naudojau spalvotus smeigtukus. Kiekviena spalva turėjo savo reikšmę: neatliko darbų, buvo nedrausmingas klasėje, valgykloje, neturėjo priemonių, pavėlavo į pamokas ir t.t.
vaikai, kurie per savaitę negaudavo nei vieno smeigtuko, buvo pagerbiami, jų nuotraukas pakabindavau į stendą " kuriu draugišką ir atsakingą klasę". pas mus ta idėja labai prilipo, visi norėjo puikuotis savo nuotraukomis stende.
O ekskursijų metu turiu paprastą taisyklę: trys įspėjimai ir į kitą ekskursiją vaiko neimu. patikėkit manim, veikia nerealiai. Vienam teko tai patirti, bet ką padarysi, pamoka buvo ilgam.