Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(editaite @ 2012 10 23, 21:09)
aš dalyvausiu smile.gif

mirksiukas.gif sugalvokim atpažinimo ženklą? Ir aš planuoju į Litexpo.
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 10 23, 21:40)
mirksiukas.gif sugalvokim atpažinimo ženklą? Ir aš planuoju į Litexpo.

aš tau paskambinsiu ir taip atpažinsiu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 10 23, 22:34)
Aš irgi turiu vieną "topinę" mamytę... kartą per susirinkimą tėvai pradėjo apie kažką diskutuot, tai tiesiai šviesiai garsiai pareiškė: "Nu man čia neįdomu visai.  Gal jau baigiam, aš laiko neturiu"..  Ir dukra panaši, ką galvoja, tą ir drebia, ir iš kitų dažnokai šaiposi..  doh.gif

Obuolys nuo obels ne toli rieda...Gaila ir graudu, kad tokie nekokybiški obuoliukai atrieda į mūsų klases g.gif
Papildyta:
QUOTE(editaite @ 2012 10 23, 22:49)
aš tau paskambinsiu ir taip atpažinsiu biggrin.gif  biggrin.gif

tongue.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ateinu ir aš pasiguosti. Šiandien vienas tėvelis atlėkė pasikalbėti, vakar jo merginą išleidau namo, nes gyvena tam pačiam miestelyje ir į mokyklą autobusiuku nevažiuoja, o prailginta grupė yra tik tiem vaikams, kurie važiuoja mokykliniu. Sako, ką čia padarius, kad situacija nepasikartotų, galvoju žmogelis puikiai mąsto, bet deja, pagal jo išplėtotą mintį scenarijus turėtų būti toks, kad po pamokų mokytoja skambina jam namo ir pasiteirauja, kaip ir kada jis žada iš mokyklos pasiimti savo vaiką. doh.gif Sakau, žinote aš neuždirbu tiek kad galėčiau skambinėti visų vaikų tėvams. Jis apsisuko ir išlėkė.
Dabar suku galvą kokį čia raštą sukurpus, kad priminti tėvams, kad jie turi rūpintis savo vaikais. Gal kas turite kokį pavyzdį?
Atsakyti
QUOTE(Zydrune @ 2012 10 23, 23:53)
Ateinu ir aš pasiguosti. 

Turbūt mes visos turime "topinių" atvejų. Manęs tai paprašo, kad asmeniškai kasdien namų darbus parašyčiau, kas užduota, nes nėra laiko į el.dienyną pasižiūrėti smile.gif O aš tai turiu turėti viskam laiko smile.gif Ir dar tie tėvų telefoniniai skabučiai per paskutinę pamoką doh.gif Namie tėvai niekaip negali pasakyti vaikui, kur jam eiti po pamokų, tai skambina paskutinės pamokos pabaigoje ir aiškina garsiai pas kokią tetą jam eiti. Prašiau ne kartą per tėvų susirinkimą, kad nebūtų tokių atvejų, bet... Ir vėl skamba telefonai, girdžiu kaip klausia savo vaiko :"ar jau baigėsi pamokos?". Vaikas atsako :"dar ne". Tai ragelio nepadeda, visvien dėsto savo reikalus doh.gif
Gal turite "vaistų" nuo tokios problemos? Nesinori liepti vaikams išjungti telefonus, imsiu ir pažeisiu jų teises smile.gif O garsų irgi neišsijungia, nes nemoka arba užmiršta...
Atsakyti
QUOTE(Zydrune @ 2012 10 23, 22:53)
Dabar suku galvą kokį čia raštą sukurpus, kad priminti tėvams, kad jie turi rūpintis savo vaikais. Gal kas turite kokį pavyzdį?

Aš per pirmą susirinkimą išdalinu "Savarankiško grįžimo namo" paruoštus lapus, kur tėvai pasirašo, kad sutinku, jog jų vaikas po pamokų savarankiškai sugrįš namo ir už jo saugumą atsakys patys tėvai.
Tada jaučiuosi rami, nes tėvai pasidalina atsakomybe.
Papildyta:
QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 23:04)
Gal turite "vaistų" nuo tokios problemos? Nesinori liepti vaikams išjungti telefonus, imsiu ir pažeisiu jų teises smile.gif O garsų irgi neišsijungia, nes nemoka arba užmiršta...

Mano pirmokai jau įprato- tik įėję į klasę deda man ant stalo savo telefoną. Kol nesibaigia visos pamokos- telefonai saugiai guli mano stalčiuje. O dėl vaikų teIsių, tai mūsų mokyklos vidaus taisyklėse yra parašyta, kad telefonas- ne mokymo priemonė ir už jo naudojimą pamokoje mokiniai yra baudžiami. Telefonas paimamas ir nunešamas pas pavaduotoją. Jo atsiimti turi ateiti mokinio tėvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 23 spalio 2012 - 22:12
QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 23:04)

Pas mus mokykla griežtai priėmė sprendimą: negalima naudotis telefonu per pamoką. Visi vaikai žino. Tėvai dažnai - ne. Nors yra informuoti. Tai jeigu kam kokia mama paskambina, vaikui gėda padaro... blush2.gif
Mes liepiam garsą išjungt.

Papildyta:
labos, rityte ir lutute

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 10 24, 00:09)
mūsų mokyklos vidaus taisyklėse yra parašyta, kad telefonas- ne mokymo priemonė ir už jo naudojimą pamokoje mokiniai yra baudžiami. Telefonas paimamas ir nunešamas pas pavaduotoją. Jo atsiimti turi ateiti mokinio tėvai.

QUOTE(domassss @ 2012 10 24, 00:13)
Pas mus mokykla griežtai priėmė sprendimą: negalima naudotis telefonu per pamoką.

O pas mus darė apklausą, bet taip viskas ir baigėsi, nes apklausoje dauguma tėvų pasisakė už tai, kad vaikas turėtų telefoną su savimi. Taigi, taip ir kariauju...
Papildyta:
QUOTE(domassss @ 2012 10 24, 00:15)
Papildyta:
labos, rityte ir lutute

Labos wink.gif
Atsakyti
[quote=lutute1,2012 10 23, 20:09]
Aš per pirmą susirinkimą išdalinu "Savarankiško grįžimo namo" paruoštus lapus, kur tėvai pasirašo, kad sutinku, jog jų vaikas po pamokų savarankiškai sugrįš namo ir už jo saugumą atsakys patys tėvai.
Tada jaučiuosi rami, nes tėvai pasidalina atsakomybe.
Papildyta:

Gal galėtumėte parodyti tokio lapo pavyzdį?
Atsakyti
QUOTE(Zydrune @ 2012 10 23, 23:54)
Gal galėtumėte parodyti tokio lapo pavyzdį?

Ar tu naudojiesi bendru paštu? Įmesčiau pavyzdėlį ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Snaudale @ 2012 10 23, 21:16)
Oi, kaip, Aurut, tu čia protingai kalbi.  good.gif Kaip man taip sugebėt tėvam atsišaut. Nebegaliu su šia laida bedirbti - mamelės nenustoja smegenų sukti, priekaištauti, moko, ko turiu mokyti, ko neturiu. Kažkoks košmaras. Kartais nieko nebenoriu - tik užtrenkt mokyklos duris po visam ir ten daugiau nebegrįžt.  verysad.gif

QUOTE(naminukė @ 2012 10 23, 21:34)
Aš irgi turiu vieną "topinę" mamytę... kartą per susirinkimą tėvai pradėjo apie kažką diskutuot, tai tiesiai šviesiai garsiai pareiškė: "Nu man čia neįdomu visai.  Gal jau baigiam, aš laiko neturiu"..  Ir dukra panaši, ką galvoja, tą ir drebia, ir iš kitų dažnokai šaiposi..  doh.gif

paprastai tokiems tėvams į akis pasakau, su Jūsų vaiku man dirbti reikės keturis metus, o Jums dar visas gyvenimas prieš akis... Paprastai tėvai susimąsto.
QUOTE(Zydrune @ 2012 10 23, 21:53)
Ateinu ir aš pasiguosti.  Šiandien vienas tėvelis atlėkė pasikalbėti, vakar jo merginą išleidau namo, nes gyvena tam pačiam miestelyje ir į mokyklą autobusiuku nevažiuoja, o prailginta grupė yra tik tiem vaikams, kurie važiuoja mokykliniu. Sako, ką čia padarius, kad situacija nepasikartotų, galvoju žmogelis puikiai mąsto, bet deja, pagal jo išplėtotą mintį scenarijus turėtų būti toks, kad po pamokų mokytoja skambina jam namo ir pasiteirauja, kaip ir kada jis žada iš mokyklos pasiimti savo vaiką.  doh.gif Sakau, žinote aš neuždirbu tiek kad galėčiau skambinėti visų vaikų tėvams. Jis apsisuko ir išlėkė.

dėl telefonu - pirmo susirinkimo metu susitariam, kad aš pamajakinu, jie perskambina

QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 22:04)
Turbūt mes visos turime "topinių" atvejų. Manęs tai paprašo, kad asmeniškai kasdien namų darbus parašyčiau, kas užduota, nes nėra laiko į el.dienyną pasižiūrėti smile.gif O aš tai turiu turėti viskam laiko smile.gif Ir dar tie tėvų telefoniniai skabučiai per paskutinę pamoką  doh.gif  Namie tėvai niekaip negali pasakyti vaikui, kur jam eiti po pamokų, tai skambina paskutinės pamokos pabaigoje ir aiškina garsiai pas kokią tetą jam eiti. Prašiau ne kartą per tėvų susirinkimą, kad nebūtų tokių atvejų, bet... Ir vėl skamba telefonai, girdžiu kaip klausia savo vaiko :"ar jau baigėsi pamokos?". Vaikas atsako :"dar ne". Tai ragelio nepadeda, visvien dėsto savo reikalus  doh.gif

pas mus sutarta, kad įėjo į mokyklą, telefoną išjungia ir pasisdeda į spintelę, įsijungia pasibaigus pamokoms.
Atsakyti
QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 20:33)
Aš supratau, kad jas kaip skaidres galima demonstruoti, jei tos lentos neturi. Vadinasi, visvien pasinaudotum smile.gif

Čia yra nufilmuoti ir į youtube įdėti pamokų pavyzdžiai.

Aš lentą turiu, bet SMARTą. Tik kartais trūksta minčių. nesu labai išradinga. Tai Yotube tikrai padės.

QUOTE(Snaudale @ 2012 10 23, 21:16)
Kartais nieko nebenoriu - tik užtrenkt mokyklos duris po visam ir ten daugiau nebegrįžt.  verysad.gif

Iki skausmo pažįstama situacija...

QUOTE(Zydrune @ 2012 10 23, 21:53)
Pagal jo išplėtotą mintį scenarijus turėtų būti toks, kad po pamokų mokytoja skambina jam namo ir pasiteirauja, kaip ir kada jis žada iš mokyklos pasiimti savo vaiką.

Tada į pamokų tvarkaraštį ir į laikrodį lai pasižiūri... O gal nepažįsta jo dar?.. lotuliukas.gif

QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 22:04)
Nesinori liepti vaikams išjungti telefonus, imsiu ir pažeisiu jų teises smile.gif O garsų irgi neišsijungia, nes nemoka arba užmiršta...

Aš akcentuoju, kad jie tokiu atveju pažeidžia aplinkinių teises. Eismo taisyklių pažeidėjai tai yra baudžiami. O kaip su vaikų teisių pažeidėjais? Teks bausti...

Šiaip tai telefonas yra bomba doh.gif . Dauguma tėvų supranta ir ir neprieštarauja, kad vaiko telefonas gulės stalčiuje iki pamokų pabaigos. Bet ir aš turiu porą, kuriems įstatymai neparašyti. patys moko, kad nepadėtų telefono, per pertraukas skambinėja tėvams ir skundžiasi, kad juos kas nors skriaudžia... verysad.gif O mamytės, kaip greitosios pagalbos arba važiuoja tuoj pas vaikelį, arba skambina man. Hrrrrr.... geriau jau visai uždraustų telefonus mokykloje, kaip kenksmingą aplinką. ax.gif

QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 22:17)
O pas mus darė apklausą, bet taip viskas ir baigėsi, nes apklausoje dauguma tėvų pasisakė už tai, kad vaikas turėtų telefoną su savimi. Taigi, taip ir kariauju...

Tenka....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 24 spalio 2012 - 10:25