QUOTE(Zydrune @ 2012 10 21, 19:19)
Noriu paklausti tų, kurios pildote elektroninius dienynus, kaip rašote kokie namų darbai pirmokams? Mano klasėje vaikai yra skirtingų lygių, todėl eidama per klasę pažymiu kam kokias užduotis reikia atlikti namuose, kur skaityti. O dienyne rašau pabaigti pažymėtas užduotis. O ką rašote jūs?
Pirmokų tėveliams pradžioj parodau, kad orientuotųsi pagal raidelių dydį dėl teksto sudėtingumo. Tie , kurie rūpinasi, visada supranta, kad vaikas turi skaityti, ką skaitė klasėje, tiems , kuriems nerūpi, tai ir nerūpi. Lenkiu prie to, kad man mažiau reikėtų žymėti, o rinktųsi, ką skaitys pats vaikas.Aplamai, visada lenkiu prie to, kad visi skaito viską (o kas labai silpnai skaito, tai tiek, kiek gali).Kažkaip pereinam greitai visi prie visko skaitymo, nerūšiuojant į lengvesnius ir sunkesnius tekstus, nes gi pamoka turi būti vientisa.Kas silpniau skaito, seka kitų skaitomus tekstus, ,,gaudo" kur šiuo metu skaitom.
O rašyti į tamo pirmokams, antrokams namų darbus-koks tikslas? Pratybų sąs.lapas pradėtas, vadinasi, reikia pabaigt ir taškas kas ateina pabaigęs, mokytoja apdovanoja lipdukais, pagiria.Nebaigusių-nepagiria
Dėl drausmės- grįžimas į klasę nebaigus pamokos- veiksmingas, sodinimas ant suolo, kai visi žaidžia-veiksmingas, o pliusai ir minusai - nu ,neturiu laiko aš tiems pliusiukams , o be to, tie judruoliai-nerūpi jiems tie pliusai, jiems reikia veiksmo
Papildyta:
QUOTE(pusele30 @ 2012 10 22, 23:36)
Bet juk tie puslapiai labai nevienodi: ir formatas knygos, ir paveiksliukai Juk gali pasirinkti knygą kur didelės raidės ir daug paveiksliukų Gausis nelygybė
Aš irgi puslapių neskaičiuoju, juk skaitymo esmė ne kiekybėje , o va tylusis skaitymas man patiko, smagu būtų tuos koriukus pamatyti
Dar darau,, skaitymo virusą". Vaikai žino, kad turi užkrėsti vienas kitą skaitymo virusu. Atsinešę knygeles, sedasi po du, ar po tris ir vienas pasakoja kitam apie savo knygelę, o paskui, tas kita pristato savo draugo knygą, apie ką ji. Mano vaikams patinka. Pasakojimą pradedam kaip nors juokingai, pavyzdžiui, susitariam, kad sakysim: ,,man paukšteliai pačiulbėjo, kad šita knyga labai įdomi, nes ją perskaitęs gali sužinoti, kaip zuikis ėjo į mokyklą ir t.t.
Tada paklausiu, ar jis užsikrėtė šitos knygos virusu, ar ruošiasi kada nors ją skaityti?paprastai visi ,,užsikrečia"