Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Zydrune @ 2012 10 21, 19:19)
Noriu paklausti tų, kurios pildote elektroninius dienynus, kaip rašote kokie namų darbai pirmokams? Mano klasėje vaikai yra skirtingų lygių, todėl eidama per klasę pažymiu kam kokias užduotis reikia atlikti namuose, kur skaityti. O dienyne rašau pabaigti pažymėtas užduotis. O ką rašote jūs?

Pirmokų tėveliams pradžioj parodau, kad orientuotųsi pagal raidelių dydį dėl teksto sudėtingumo. Tie , kurie rūpinasi, visada supranta, kad vaikas turi skaityti, ką skaitė klasėje, tiems , kuriems nerūpi, tai ir nerūpi. Lenkiu prie to, kad man mažiau reikėtų žymėti, o rinktųsi, ką skaitys pats vaikas.Aplamai, visada lenkiu prie to, kad visi skaito viską (o kas labai silpnai skaito, tai tiek, kiek gali).Kažkaip pereinam greitai visi prie visko skaitymo, nerūšiuojant į lengvesnius ir sunkesnius tekstus, nes gi pamoka turi būti vientisa.Kas silpniau skaito, seka kitų skaitomus tekstus, ,,gaudo" kur šiuo metu skaitom. bigsmile.gif

O rašyti į tamo pirmokams, antrokams namų darbus-koks tikslas? Pratybų sąs.lapas pradėtas, vadinasi, reikia pabaigt ir taškas 4u.gif kas ateina pabaigęs, mokytoja apdovanoja lipdukais, pagiria.Nebaigusių-nepagiria ax.gif

Dėl drausmės- grįžimas į klasę nebaigus pamokos- veiksmingas, sodinimas ant suolo, kai visi žaidžia-veiksmingas, o pliusai ir minusai - nu ,neturiu laiko aš tiems pliusiukams ax.gif, o be to, tie judruoliai-nerūpi jiems tie pliusai, jiems reikia veiksmo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pusele30 @ 2012 10 22, 23:36)
Bet juk tie puslapiai labai nevienodi: ir formatas knygos, ir paveiksliukai g.gif Juk gali pasirinkti knygą kur didelės raidės ir daug paveiksliukų g.gif Gausis nelygybė schmoll.gif

Aš irgi puslapių neskaičiuoju, juk skaitymo esmė ne kiekybėje biggrin.gif , o va tylusis skaitymas man patiko, smagu būtų tuos koriukus pamatyti 4u.gif
Dar darau,, skaitymo virusą". Vaikai žino, kad turi užkrėsti vienas kitą skaitymo virusu. Atsinešę knygeles, sedasi po du, ar po tris ir vienas pasakoja kitam apie savo knygelę, o paskui, tas kita pristato savo draugo knygą, apie ką ji. Mano vaikams patinka. Pasakojimą pradedam kaip nors juokingai, pavyzdžiui, susitariam, kad sakysim: ,,man paukšteliai pačiulbėjo, kad šita knyga labai įdomi, nes ją perskaitęs gali sužinoti, kaip zuikis ėjo į mokyklą ir t.t.
Tada paklausiu, ar jis užsikrėtė šitos knygos virusu, ar ruošiasi kada nors ją skaityti?paprastai visi ,,užsikrečia" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pusele30 @ 2012 10 22, 21:36)
Bet juk tie puslapiai labai nevienodi: ir formatas knygos, ir paveiksliukai g.gif Juk gali pasirinkti knygą kur didelės raidės ir daug paveiksliukų g.gif Gausis nelygybė schmoll.gif

Paprastai vaikai antroje klasėje nebepristato tų knygelių, kurias skaitė pirmoje klasėje. O ir dauguma nori skaityti kuo storesnę knygutę, tad nuolat pabrėžiu, kad rinktusi knygelę, kurios skaitymas būtų jam nepersunkus, patrauklus. O, jeigu akivaizdžiai pasirinko per lengvą knygelę, pabrėžiu, kad pasirinko netinkamą. Juk lygybės ir negali būti - skirtingi gebėjimai, skirtingi įgūdžiai ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(studija @ 2012 10 22, 21:56)

Tada paklausiu, ar jis užsikrėtė šitos knygos virusu, ar ruošiasi kada nors ją skaityti?paprastai visi ,,užsikrečia" biggrin.gif

Patiko "skaitymo virusas". Būtinai pabandysiu. Ačiū.
Atsakyti
Labukas, merginos, na ir tauškat, malonu skaityti. Aš dirbdama su dviem klasėm (viena iš jų pirmokai) nieko nespėju. Tik pasiskaitau ir idėjų pasigaudau. Per kūno k. pamokas esu grįžus į klasę, tai daugiau nereikėjo kvailioti, dabar vieni kitus tramdo, bandžiau ir neklaužadas bausti pritūpimais, tai cirkas išėjo, daugiau nebedarau.
Kažkuri buvot atsiuntusi nuorodą, registruotis į seminarus Vilniuje per atostogas, aš užsiregistravau ir pamečiau kur, padėkit doh.gif
Dėl n.d. skyrimo 1-2 kl. pažiūrėkit kas parašyta mokyklos ugdymo plane, tada žinosite rašyti galima ar ne. Pas mus parašyta, kad pamokų ruošai 1-2 kl mokiniai skirta 0 val. Yra pažymėta, kad 1-2 kl namų darbai neskiriami.
Atsakyti
QUOTE(eknos @ 2012 10 22, 19:58)
O aš jau keli metai bandau "Tylujį skaitymą". Penktadieniais per lietuvių kalbos pamoką vaikai atsineša savo skaitomą knygą, ir aš atsinešu. tada pamokos pradžioje (jie jau žino) mes visi tyliai skaitome kiekvienas savo knygą 15 minučių. Tada tik vedu pamoką toliau. Geras dalykas. Matau, kokią knygą vaikas skaito, kai ką labai patraukia skaityti, net per pertraukas skaito. O ir tas, kuris nemėgsta, yra priverstas skaityti, kartais ir "užsikabina".

patiko idėja, ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rityte @ 2012 10 21, 22:28)

Ko tik nesu išbandžiusi su ankstesniais savo mokiniais, bet "tinginėliai" niekaip neįsidarbina smile.gif

Tinginių visur pasitaiko. Ir neverta su jais kažkiek kovot. pataupyk jėgas motyvyotiems vaikams.
Man irgi vienas tėvas pareiškė, kad niekada nemėgo skaityti knygų. Tai jo vaikas irgi nemėgsta. Nu lai ir neskaito. Juk ne man to reikia. Atlyginimo man už tai nesumažins lotuliukas.gif .

QUOTE(rityte @ 2012 10 22, 16:58)
Būtų juokinga, jei nebūtų graudu... Juk mokytoja vienodai su visais mokiniais dirba, tik kažkodėl vieni greitai supranta išdėstytą medžiagą, o kitiems savaitę gali tą patį aiškinti - nieko nesupranta.

Mano antros klasės pirmas tėvų susirinkimas buvo labai griežtas apie tai. Tėvai turi irgi prisidėti, kad vaikas išmoktų ne tik klausytis, bet ir girdėti. Tada lengviau supras dėstomą medžiagą.
Skatinau, kad tėvai su vaiku kalbėtųsi, ko išmoko, o ne ko mokėsi. Juk kasdien kažko išmokstama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 23 spalio 2012 - 12:12
QUOTE(Aurute @ 2012 10 23, 14:12)
Man irgi vienas tėvas pareiškė, kad niekada nemėgo skaityti knygų. Tai jo vaikas irgi nemėgsta. Nu lai ir neskaito. Juk ne man to reikia.

Blogiausia, kad vaikai nugirsta tokią neprotingą tėčio kalbą ir garsiai pareiškia : "mano tėtis irgi nemėgo skaityti". Va taip tėvai padaro "meškos paslaugą" savo nuosaviems vaikams.
Aš lygiai taip pat, kaip ir tu, Aurute, galvoju: lai ir neskaito. Mano pareiga pasiūlyti, paskatinti, sudominti. Na, o jei nieko nereikia, tai jau ne mano bėdos. Niekas dar neišrado būdų, kaip per prievartą žinių galvas pripildyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rityte: 23 spalio 2012 - 14:34
QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 14:33)
Aš lygiai taip pat, kaip ir tu, Aurute, galvoju: lai ir neskaito. Mano pareiga pasiūlyti, paskatinti, sudominti. Na, o jei nieko nereikia, tai jau ne mano bėdos. Niekas dar neišrado būdų, kaip per prievartą žinių galvas pripildyti smile.gif

Varu nuvarytas į bažnyčią poterių nekalbės.
Atsakyti
Labutis 4u.gif
QUOTE(Aurute @ 2012 10 23, 13:12)
Tinginių visur pasitaiko. Ir neverta su jais kažkiek kovot. pataupyk jėgas motyvyotiems vaikams.
Man irgi vienas tėvas pareiškė, kad niekada nemėgo skaityti knygų. Tai jo vaikas irgi nemėgsta. Nu lai ir neskaito. Juk ne man to reikia.  Atlyginimo man už tai nesumažins  lotuliukas.gif  . 
Mano antros klasės pirmas tėvų susirinkimas buvo labai griežtas apie tai. Tėvai turi irgi prisidėti, kad vaikas išmoktų ne tik klausytis, bet ir girdėti. Tada lengviau supras dėstomą medžiagą.
Skatinau, kad tėvai su vaiku kalbėtųsi, ko išmoko, o ne ko mokėsi. Juk kasdien kažko išmokstama.

Nu jau kaip man patinka aurutes požiūris į darbą drinks_cheers.gif . Aš kai tokia karštakošė, tai tik spirgu visur ir visada, dėl visko pergyvenu, paskui einu drebuliu doh.gif . O čia sau žmogus ramiai, be jokių nervų thumbup.gif . Kad man taip išmokus g.gif thumbup.gif ...
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 10 23, 16:48)
Labutis  4u.gif

Nu jau kaip man patinka aurutes požiūris į darbą  drinks_cheers.gif . Aš kai tokia karštakošė, tai tik spirgu visur ir visada, dėl visko pergyvenu, paskui einu drebuliu  doh.gif . O čia sau žmogus ramiai, be jokių nervų  thumbup.gif . Kad man taip išmokus  g.gif  thumbup.gif ...

Čia tam ir lankomės, kad viena iš kitos pasimokytume smile.gif Čia ir minčių pasisemiu, ir nusiraminimą, kai reikia, gaunu smile.gif Aš irgi maksimalistė, bet pats gyvenimas parodo, kad plėšytis nereikia, reikia tik stengtis kokybiškai atlikti savo darbą. O mokysis tik tie, kurie to norės. Kiti - tik laiką leis mokykloje.
Atsakyti
Gal kas nors turite parsisiuntę "Šviesos" paruoštas interaktyvias pamokas pirmokams? Žinau, kad jas reikia pirkti ir abejoju, kad mums jas pirks, o būtų smagu jomis pasinaudoti blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(mindojur @ 2012 10 22, 13:16)
Aš dirbu su ketvirtokais. Bet mano ketvirtokai skaito kaip išprotėję užklasinį skaitymą. Jie pildo koriukus, vienas koriukas - 50 psl.

Gal būtų galima tuos koriukus pamatyti? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(smilga1972 @ 2012 10 23, 17:01)
Gal kas nors turite parsisiuntę "Šviesos" paruoštas interaktyvias pamokas pirmokams? Žinau, kad jas reikia pirkti ir abejoju, kad mums jas pirks, o būtų smagu jomis pasinaudoti  blush2.gif .

Įdomu, kiek ta sutartis kainuoja? smile.gif Jei gerai supratau, tai priemonės yra parengtos tik pirmokams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rityte: 23 spalio 2012 - 15:11
QUOTE(smilga1972 @ 2012 10 23, 16:01)
Gal kas nors turite parsisiuntę "Šviesos" paruoštas interaktyvias pamokas pirmokams? Žinau, kad jas reikia pirkti ir abejoju, kad mums jas pirks, o būtų smagu jomis pasinaudoti  blush2.gif .

teko prie šio reikalo prisiliest...ir išbandyt. LAAAAAAAAAAAAAAAAAABAI PATIKO! Mano net trečiokai sužavėti buvo. Tos pamokos parengtos su activinspire programa. Skirtos darbui su Prometejo lenta, bet aš ir be lentų šauniai naudojau. Svajonė būtų tokią lentą klasėj turėt, deja... verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(rityte @ 2012 10 23, 16:10)
Jei gerai supratau, tai priemonės yra parengtos tik pirmokams  g.gif

Taip, bet manau, kad sukurs ir kitoms klasėms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eda77: 23 spalio 2012 - 16:37