Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(ninkute @ 2012 10 21, 22:49)
Kaip pas jus skaito antrokai ir kaip atsiskaitinėja?

Tie, kurie skaito namie, skaitymo kokybė visai nebloga. Ir į klausimus sugeba atsakyti. Na, o tie, kurie namie neskaito, tai skaitymas taip ir liko, kaip pirmokų, dėlioja skiemenimis. Perskaito ir nežino apie ką skaitė.
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 10 21, 20:05)
Dėl drausmės esu reikli nuo pirmų dienų. Išbandžiau šį metodą kūno kultūros pamokoje su dabartiniais pirmokais. Tai viena ausim teko išgirsti iš tėvų komentarą:"mokytoja nesusitvarko su pirmokais. Tai,kas bus, kai bus ketvirtokai". g.gif
Kitą pamoką buvo viskas OK. Tačiau praėjus kelioms pamokoms- situacija vėl pasikartojo. Gaila buvo bausti visą klasę dėl kelių padaužų...

Aš tiems keliems padaužoms liepiu ratuką žąsele apeiti(kas pasakys kad tai ne fizinis pratimas mirksiukas.gif ) - visas noras triukšmauti ir išdykauti praeina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 10 21, 20:49)

čia apie papildomą skaitymą? Dar nepradėjom papildomai skaityt, nieko gero nesugalvoju g.gif
o dėl skaitymo pamokose, kasdien užduodu namuose paskaityt, o rytojaus dieną atsakinėja iš to teksto
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2012 10 21, 23:01)
o dėl skaitymo pamokose, kasdien užduodu namuose paskaityt, o rytojaus dieną atsakinėja iš to teksto

Bet būna taip, kad iš užduoto teksto išmoksta vos ne atmintinai, todėl po atostogų jau pradėsim skaityti iš naujo teksto ir vertinsiu iš to teksto.
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2012 10 22, 00:01)
čia apie papildomą skaitymą?  Dar nepradėjom papildomai skaityt, nieko gero nesugalvoju g.gif

Ir aš nesugalvojau, kaip papildomai skaityti, kad ir naudos būtų ir dar įdomu. Gal kas turi kokią protingą idėją ir su mumis ja pasidalins rolleyes.gif Ko tik nesu išbandžiusi su ankstesniais savo mokiniais, bet "tinginėliai" niekaip neįsidarbina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 10 21, 22:21)
Bet būna taip, kad iš  užduoto teksto išmoksta vos ne atmintinai, todėl po atostogų jau pradėsim skaityti iš naujo teksto ir vertinsiu iš to teksto.

jeigu matau, kad beveik atmintinai, tada rodau pirštu, tame pačiame tekste, atskirus žodžius ir skaito, bet pas antrokus jau rimtesni tekstukai ir retas kuris atmintinai būna išmokęs, vat 1 klasėje pasitaikydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lamur @ 2012 10 21, 13:22)
Dar gal pasikartosiu; kaip vaikus drausminat per kūno kultūros pamokas?

kadangi vaikams labai patinka sportuoti, didžiausia bausmė būna, kai pasodini ant suolo ir neleidi žaist. Mums labai sunku vesti kūno kultūrą, nes sportuojam salėj 3 klasės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 10 21, 20:49)

Skaito maniškiai tikrai gerai. Yra vienas beveik neskaitantis - tik dviskiemenius žodžius ir tai su mano pagalba. trys skaito lėtai-skiemenimis, bet perskaito patys. likusi dalis gerai ir puikiai. Klasėje 18 vaikų. Skaito papildomai knygeles patys pasirinkę. Atsiskaito kada nori per pertraukas arba turėdami laiko prieš einant namo. Turi šiek tiek papasakoti. Pvz. šia dienai 4 nėra dar perskaitę nei vienos knygos. Teks priminti dar kartelį.
Atsakyti
labryt,
nei naujose higienos normose, nei ugdymo plane nieko nerašoma, kad negalima užduoti namų darbų pirmokams. Aš galvoju gal kartais šitas "negalima" atklydęs iš seniau. ax.gif Ar aš klystu?
Aš TAME n.d. nerašau. Mes pasidedam raudonus šauktus, kad turime pabaigti. Skaityti tas puslapis kurį skaitėme. Bet yra etatinių, kurie nedaro. TAi ir nekreipiu dėmesio. Ar taip nedaro, ar taip. Tiksliau ar rašysi į TAMO, ar ne. Jei labai silpnai sekas, tai parašau, kad reikalinga tėvų pagalba mokantis jungti garsus ar kažką panašaus.
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2012 10 21, 22:47)
jeigu matau, kad beveik atmintinai, tada rodau pirštu, tame pačiame tekste, atskirus žodžius ir skaito, bet pas antrokus jau rimtesni tekstukai ir retas kuris atmintinai būna išmokęs, vat 1 klasėje pasitaikydavo smile.gif

Aš irgi paklausau, kaip skaito visą tekstuką, o po to rodau žodžius ir turi perskaityti (1 klasė).
Mano kita bėda, kad niekaip nesutelpu į tas nelemtas 35 min. blush2.gif Nu niekaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 22 spalio 2012 - 09:23
Aš dirbu su ketvirtokais. Bet mano ketvirtokai skaito kaip išprotėję užklasinį skaitymą. Jie pildo koriukus, vienas koriukas - 50 psl. O pirmo pusmečio pabaigoje renkame tris pirmąsias vietasd ir su nugalėtojais einam į kavinę valgyti ledų. Tai taip visi nori tų ledų.....
Atsakyti
QUOTE(Vildinga @ 2012 10 21, 22:18)
Aš tiems keliems padaužoms liepiu ratuką žąsele apeiti(kas pasakys kad tai ne fizinis pratimas mirksiukas.gif ) - visas noras triukšmauti ir išdykauti praeina lotuliukas.gif

Krypavo ir žąsele, ropojo ir voriuku... Bet tada jau prasideda tikrasis cirkas. Visa klasė miršta iš juoko nuo šių dviejų artistų išsidirbinėjimo. O kol visi nurimsta- vėl kiek pamokos sugaištama doh.gif
Atsakyti