Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 18

QUOTE(sapniukas @ 2012 10 20, 19:01)
Klausykit, jau net ir mane siutinti pradeda ta perdeta prekybininku paranoja.
JUS SVERIATE IKI 70 kg,
tikrai Elegance ciuzinys istvers ta retu groteliu kancia, su svoriu iki 70 kg, nieko tam ciuziniui padetam ant tokiu groteliu nepadarysite, del ramybes isigykite WS3000 uztiesala ant groteliu, jis prilaikys truputeli ciuzini, neleis jam taip stipriai isigaubti i groteliu tarpelius, bet kaip ir sakau, del ramybes.. spresti Jums patiems.
Tarpeliu poveikis ciuziniui pradeda jaustis kazkur nuo 90 kg, tik tokio svorio zmogus yra pajegus deformuoti ciuzini taip, kad tas sulystu i groteliu tarpelius.

Siutas ima, kai zmones visiskai isjungia logini mastyma ir tik trimituoja atmintinai iskaltas tiesas, kurios dazniausiai yra labai pritemptos prie didesniu svoriu, norint apsidrausti.

na jus nepykit, nesu as ciuziniu eksperte ir nebusiu. Bloga nuo to, kad perkant daikta turi pasidaryti jo ekspertas. Nezinai, neismanai tai eini ir klausi, taip paciai kaip klausiu jusu, taip klausiu ir kitu prekybininku. Skaitai, lakstai, domiesi, o finale vistiek isduria lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 10 20, 19:05)
na jus nepykit, nesu as ciuziniu eksperte ir nebusiu. Bloga nuo to, kad perkant daikta turi pasidaryti jo ekspertas. Nezinai, neismanai tai eini ir klausi, taip paciai kaip klausiu jusu, taip klausiu ir kitu prekybininku. Skaitai, lakstai, domiesi, o finale vistiek isduria  lotuliukas.gif

Labai daug kas priklauso nuo isankstinio nusiteikimo.
Jei sakote, kad vis tiek isduria, tai greiciausia ir isdurs...

Ciuzinistai, duodantys realias garantijas, dursto daug reciau nei kiti baldu pramones atstovai, nes jei ciuzinys idubo, tai jis ir idubo... cia ne taip, kaip su iskritusiomis spintos durelemis, kur labai lengva pasakyti, kad zmogus jas mechaniskai islauze... sunku zmogeliui gi irodyti, kad jos del gamybos broko isluzo, niekas jo net nesiklauso..
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 10 20, 19:10)
Labai daug kas priklauso nuo isankstinio nusiteikimo.
Jei sakote, kad vis tiek isduria, tai greiciausia ir isdurs...

Ciuzinistai, duodantys realias garantijas, dursto daug reciau nei kiti baldu pramones atstovai, nes jei ciuzinys idubo, tai jis ir idubo... cia ne taip, kaip su iskritusiomis spintos durelemis, kur labai lengva pasakyti, kad zmogus jas mechaniskai islauze... sunku zmogeliui gi irodyti, kad jos del gamybos broko isluzo, niekas jo net nesiklauso..

nusiteikimas is to ir susiformuoja, kad visur pateikia skirtinga informacija, nuo kurios galva jau plysta. Tai va matot ciuzinistai sako, kad poliuretaniniai ciuziniai musu grotom netinka, o jus sakote kad tinka (bent jau tas rekomenduotas modelis), tai kuriuo ciuzinistu man tiketi?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 10 20, 19:14)
nusiteikimas is to ir susiformuoja, kad visur pateikia skirtinga informacija, nuo kurios galva jau plysta. Tai va matot ciuzinistai sako, kad poliuretaniniai ciuziniai musu grotom netinka, o jus sakote kad tinka (bent jau tas rekomenduotas modelis), tai kuriuo ciuzinistu man tiketi?

Spresti Jums paciai, kuo tiketi. As tik patariu mastyti logiskai.

Be to, kaip ir lonas minejo, reikalui esant, t.y., matant, kad kazkas darosi su ciuziniu ne taip, Jus visada galite susitankinti groteles, arba galu gale isigyti net ir ortopedines lovu groteles.
Bet jei Jusu groteliu tarpeliai bus apie 6 cm, tai tikrai, net neverta del sito galvos sukti, viskas bus 100% ok.
Atsakyti

Matau su logika ir nuojauta sunkoka todėl pasakysiu paprastai :

Jeigu grotelių tarpai yra didesni už pocket spyruoklės diametrą daugiau kaip 0,5-1cm, tada šios grotelės gadins spyruoklių bloką gan efektyviai, ir greičiau pažeidus minkštąsias perdangas, pradės jaustis spyruoklių sukietėjimai ir įdubimai.
Taip pat per daug dieli tarpai 5+cm pločio gan efektyviai gadina stipriau perforuotus lateksinius ar poliuretaninius čiužinius.
Mažiausiai jautrūs dideliems tarpams yra Bonnell tipo spyruokliniai čiužiniai ir stori neprofiliuoti poliuretaniniai čiužiniai.
Bet perkant čiužinį už 2000-3000Lt ir gailėti grotelėms 300-900Lt yra nelogiška.

Tikrų čiužinistų tarp pardavėjų nelabai ir yra lietuvoje, gal 3-5 per visas parduotuves.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 10 20, 17:29)
hm na del to zonavimo nesupratau. Juk ir ant spyruokliu tas pats taskinis prisitaikymas. Tuo labiau kad kiti gamintojai siulo viskoelastinius ciuzinius su zonomis. Marketingas ar kaip cia?

Kaip jau minėta, viskoelastas yra minkštas, labai gerai prisitaiko ir labai gerai atsiskleidžia ant kietesnio, tvirtesnio pagrindo.
Todėl jam zonavimas nebūtinas.
O ant spyruoklinio bloko jis taip gerai nedirbs, kaip ant elastingo kietesnio HR putų poliuretano, nes spyruokliniai POCKET blokai yra minkštesni (dažniausiai).
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 10 20, 18:45)
... ir suprask tu kad nori. vienoj parduotuvej aiskina kad kuo daugiau spyruokliu tuo geriau, kitoj atvirksciai  doh.gif

QUOTE(Forgete @ 2012 10 20, 19:05)
na jus nepykit, nesu as ciuziniu eksperte ir nebusiu. Bloga nuo to, kad perkant daikta turi pasidaryti jo ekspertas. Nezinai, neismanai tai eini ir klausi, taip paciai kaip klausiu jusu, taip klausiu ir kitu prekybininku. Skaitai, lakstai, domiesi, o finale vistiek isduria  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kaip as pritariu.Pavydziu tiems, kurie atejo cia uzsirase rekomneduojami ciuziniu pavadinimus ir pasitikedami nusipirko ir isejo thumbup.gif As irgi is tu kurie dominasi, gylimasi, apmasto ir apgalvoja. Tai va po visu situ apmastymu, supratau, nepirksiu jokio ciuzinio. Kol nepaziuresiu kaip elgsis senas spyruoklinis ciuzinis padetas ant mano lovos groteliu (ok, ok lentuciu biggrin.gif ), nes tarpai tarp ju 10 cm 4u.gif Iki tol jis gulejo ant kieto pagrindo. Nes kol kas jis pilnai mane tenkina, net sakyciau paminkstejo, ir labiau prisitaiko prie kuno formu. Nes kaip sako vyras, nesti lauk patikrinta ciuzini, ir pirkti toki, kuris ne faktas kad bus patogus ir antra kaip jis tarnaus ant tokiu groteliu. Tai gi stebesiu savo senuka, o gal iki to laiko sutaupysiu ir normaliom grotelem ax.gif + naujam ciuziniui.

P.S. Ant tokios pat lovos su tokiomis pat grotelemis miega mano drauge su vyru jau antrus metus ant dormeo.Pastoviai varto.Kol kas jokiu nusiskundimu del ciuzinio deformacijos.

Beto atsiprasau uz savo isitikinima, kad antciuzinis yra pinigu ishmetimas. Mama isigyjo ant savo kusetes, liuks kaip pasikeite miego kokybe thumbup.gif Tikrai gera iseitis, kas negali ipirkti naujo ciuzinio, arba tiesiog nera galimybes.

P.P.S as labai nepasitykiu prekibininkais unsure.gif Gyvenimas parode.Sako tai ka nori girdet unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 21 spalio 2012 - 19:35
Sveiki,

gal galetumet ir man patart 4u.gif Tevui yra rimtu bedu su nugara, reikia pakeisti ciuziny, nes jo ciuzinys jau atgyveno savo ir spyruokles duria jam i sonus. Reiketu 160x200, svoris jo apie 90 kg, lova su grotelem. Bet pagrindine beda ta, kad musu biudzetas siuo metu labai apkarpytas ir galim skirti ciuziniui apie 1000 Lt. Ekspertai, ka galetumet patart is pigesniu variantu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maniuxa: 22 spalio 2012 - 09:34
QUOTE(sapniukas @ 2012 10 19, 16:08)
Visi bent jau is Fey&Co H3 kietumo yra Jusu svoriui tinkami ciuziniai, nes 115 kg tikrai NERA kazkoks issirtinai didelis svoris ciuziniu pasauliui.
Elegance MDI 85 H3 yra tvirtas ciuzinys, tankis 55, prie kietesniuju jau skiriamas.
Famous KS 185 H3 irgi butu tvirtas vidutiniskai kietas ciuzinys, jo tankis dar didesnis 60 kg/m3.

Metzeler Tubes ciuziniams is viso nebenurodo jokiu svoriu ribos del islaikomumo-ilgaamziskumo, net ir 115 kg zmogus, jei nori ir jei jam patinka gali miegoti ir ant H1 kietumo ciuzinio, ciuziniui tikrai nieko nenutiks, tik ziurint is anatomijos puses, nebutinai i tokio minkstumo ciuzini 115 kg sveriantis zmogus taisyklingai sukris. Spresti paciam zmogui, kaip jam geriau smile.gif

aciu uz paprotinima. reiskia man reikia rinktis kad paciam smagu butu guleti?
as kazkaip bijau, kad vel idubs naujieji ciuziniai ir ieskau kuo kietesniu smile.gif
o kokias groteles prie siu ciuziniu rekomenduotumete?
Atsakyti
Mano ūgis 168 svoris apie 60 kg
vyro 178 ūgis, svoris 90 kg gal jau ir viršaus yra g.gif

dėl grotelių jei sakote per retos, paieškosiu tankesnių, nes jos parduodamos atskirai, ir kaip suprantu, ten kur perkami čiužiniai galima rasti jiems pritaikytų grotelių, tai reikės ten ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(maniuxa @ 2012 10 22, 10:33)
Sveiki,

gal galetumet ir man patart  4u.gif Tevui yra rimtu bedu su nugara, reikia pakeisti ciuziny, nes jo ciuzinys jau atgyveno savo ir spyruokles duria jam i sonus. Reiketu 160x200, svoris jo apie 90 kg, lova su grotelem. Bet pagrindine beda ta, kad musu biudzetas siuo metu labai apkarpytas ir galim skirti ciuziniui apie 1000 Lt. Ekspertai, ka galetumet patart is pigesniu variantu?  4u.gif

Pasidomekite Variolux TFK, kainuoja iki 1000 Litu.
Labai patogus, populiarus ciuzinys ir jokiu nusiskundimu nesulaukiama del sio ciuzinio.
Papildyta:
QUOTE(Dalmana @ 2012 10 22, 11:11)
aciu uz paprotinima. reiskia man reikia rinktis kad paciam smagu butu guleti?
as kazkaip bijau, kad vel idubs naujieji ciuziniai ir ieskau kuo kietesniu smile.gif
o kokias groteles prie siu ciuziniu rekomenduotumete?

Taip, galite rinktis toki, kuris Jums yra smagesnis.

Groteles tinka ir Flexa Plus ir Lignum starr tipo.
Norint minkstumo, rinkites Lignum Starr.
Papildyta:
QUOTE(bobausiukas @ 2012 10 22, 11:48)
Mano ūgis 168 svoris apie 60 kg
vyro 178 ūgis, svoris 90 kg gal jau ir viršaus yra g.gif

dėl grotelių jei sakote per retos, paieškosiu tankesnių, nes jos parduodamos atskirai, ir kaip suprantu, ten kur perkami čiužiniai galima rasti jiems pritaikytų grotelių, tai reikės ten ieškoti.

Tinkamas lovu groteles rasite visose specializuotose ciuziniu parduotuvese.
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 10 22, 11:54)
Pasidomekite Variolux TFK, kainuoja iki 1000 Litu.
Labai patogus, populiarus ciuzinys ir jokiu nusiskundimu nesulaukiama del sio ciuzinio.

domejausi situo modeliu ir Variolux Schaum. Kaip pries kelis psl cia kazkas rase, kad mazai pastebiu skirtumu tarp ju. Vienas spyruoklinis, o kitas vien putų poliuretanas. Tai kyla klausimas - grotelems, tarp kuriu yra 4 cm tarpai, geriau bus Variolux TFK? g.gif Nes susidariau nuomone is cia esanciu komentaru, kad Variolux Schaum dedamas ant groteliu bus kietesnis, negu TFK.
Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti