QUOTE(JisVisadaŠaliaMūsų @ 2013 01 02, 14:55)
..............................
Gal galit padėt dar dėl funkcijos "vartomas". Čia taip suprantu, kai vienoje pusėje pritaikyta vienas kietumas, o kitoja kitas? Kiečiau/minkščiau? H2/H3 ir pan? Ar verta pirkti tokį čiužinį? Man skamba lyg, tas šveicariškas peiliukas prikimštas visokių nereikalingų priemonių... Iš patirties žinau, kad jei daikte kuo daugiau funkcijų - tai nėra gerai. Ar su čiužiniais tas pats?
Ką galėtumėte dar pasiūlyti arba tarkim pasakyti imti "Lonas" Harmonija** ar bandyti kažką imti kitą kokį iki +/-1500:
"Gumotex" - ATHENA PLUS; ATHENA HARD; HEDVIKA;
"Dunlopillo" - AERIAL SENSO RUBIN; AERIAL SENSO PREMIUM;
"Fey&Co" - FAMOUS 175;
+/- "Metzeler" - BELLE;
Ar būtų galima sakyti, jog kažkurie iš jų jau gerokai stipresni už Harmonija** ir verti tų +300-500 ar +700 Lt?
Tai kaip ten su tais "vartomais"?
Atsiprašau už tą mano tokį gilinimąsi... Bandau rasti tiesiog optimalų variantą...
Gal galit padėt dar dėl funkcijos "vartomas". Čia taip suprantu, kai vienoje pusėje pritaikyta vienas kietumas, o kitoja kitas? Kiečiau/minkščiau? H2/H3 ir pan? Ar verta pirkti tokį čiužinį? Man skamba lyg, tas šveicariškas peiliukas prikimštas visokių nereikalingų priemonių... Iš patirties žinau, kad jei daikte kuo daugiau funkcijų - tai nėra gerai. Ar su čiužiniais tas pats?
Ką galėtumėte dar pasiūlyti arba tarkim pasakyti imti "Lonas" Harmonija** ar bandyti kažką imti kitą kokį iki +/-1500:
"Gumotex" - ATHENA PLUS; ATHENA HARD; HEDVIKA;
"Dunlopillo" - AERIAL SENSO RUBIN; AERIAL SENSO PREMIUM;
"Fey&Co" - FAMOUS 175;
+/- "Metzeler" - BELLE;
Ar būtų galima sakyti, jog kažkurie iš jų jau gerokai stipresni už Harmonija** ir verti tų +300-500 ar +700 Lt?
Tai kaip ten su tais "vartomais"?
Atsiprašau už tą mano tokį gilinimąsi... Bandau rasti tiesiog optimalų variantą...
VARTOMAS dažniausiai turima omeny ne priežiūra, o tai, kad jis gali būti naudojamas iš dviejų pusių, vienodo ar skirtingo kietumo.
Tik...
Jei tai akcentuojamas skirtingas kietumas, tada klausimas, ar teisinga jūsų stuburui yra miegoti ant kietesnės, po to ant minkštesnės pusės ir taip karts nuo karto vis pakeisti...
Kitas dalykas, kai akcentuojamas vartymas, norint pabrėžti, kad abi pusės vienodo minkštumo, tik vartoma praktiškumo, ilgaamžiškumo sumetimais.
Bet ir vėl...
Jei tai sluoksniuotas čiužinys, vadinasi brangesnės medžiagos, sudėtos iš abiejų išorinių pusių, iš kurių viena pastoviai gulės ant dugno....
Sumokate, ir gana nemažai už tas komforto medžiagas, o viena iš jų-nenaudojama.
Aišku, ir vienpusius čiužinius (su komforto sluoksniu vienoje pusėje) galite apversti vienai-dviem naktims, nieko neatsitiks (dėl dėvėjimosi). Paprastai jie yra sukiojami (kojūgalis/galvūgalis) ir retkarčiais apverčiami.
Tai tiek apie vartymą.
O kurį rinktis iš paminėtų-va čia tai klausimas, nes daugeliu atveju Jūs gausite iš visų komentatorių savaip pateiktą info...
Jei nusprendėte rinktis +/- 1500Lt., tai ir išsirinkite kokius 3 variantus ir lyginkite:
kas labiausiai Jums patiko, tankis, aukštis, audinys, pristatymo terminas, garantija, aptarnavimas...