Laba diena. Paskutiniu metu randu tiek daug informacijos šiame forume, kad net teko prisiregistruoti. PLanuoju pirkti čiužinį. Turiu seną tarybinę lovą su kuria ir užaugau, esu prisirišęs prie jos. Bet jos išmatavimai yra nestandartiniai - 190/80. Gal dar šiek tiek traška, braška. Taip esu prisirišęs prie jos ir nelabai noriu keisti. Neapsisprendžiu ką daryti... Taip gaila. Šiaip lovos dvi, miegamo komplektas atseit. O pats norėčiau vientiso didelio dvigubo čiužinio. Galvoju gal lovą perdaryti į vientisą, bet vėl kur meistro ieškoti... Tiesiog esu toks, jog gyvenu prisiminimais ir sentimentais, tai sunku išsiskirti su daiktais
Tikiu jog nauja lova, būtų geriau nei dabartinė, kuriai ko ne 40 metų. Bet dabartinė, galima sakyti, turi net savo aurą, lyg alsuotų ji ir kalbėtų su tavimi....
Tai jei galite patarkit ir dėl lovos tuo pačiu...
Dar apie čiužinius norėčiau sužinoti. Vakar lankiausi Lono prekyvietėje (Klaipėda), tai patiko Harmonija** su viskoelastiniu poliuretanu. Patiko pats smigimo į lovą efektas (kaip kad pas dėdę su teta). Lateksinė lova nepatiko, labai staigiai susmingi, kaip ant spyruoklinio. Na apie spyruoklinį nieko blogo nesakau, bet nori ką nors "mandresnio", nuajesnio... Labai maloniai aptarnavo pardavėja. Teko apsilankyti ir "Dormeo" Maximoje... Siaubas, tos pardavėjos, labiau maivės kokios jos gražios, nei kažką patarė ar pasakė. Kažkaip Lonas geriau atrodė man už Dormeo.
Skaitydamas informaciją apie čiužinius, bei šitą forumą susidariau nuomonę, jog visi čiužiniai turi beveik visas tas pačias bei vienodas savybes tik skiriasi medžiagos ir technologija. O jeigu žiūrint procentine išraiška, tarkim kiek viskoelastinė medžiaga geresnė ar prastesnė už HR/HRC poliuretaną? (Kiek procentų? 10, 20 ar 50? O gal tik 5?). Gal kartais nėra jokio skirtumo? Jeigu lyginant tarp gamintojų, pvz. lietuviško Lonas ir kokio žinomo užsenietiško? Koks būtų procentinis skirtumas?
Aš suprantu, kad čia tiems, kas verčiasi čiužinių gamyba ar prekyba tie keli procentai labai daug reiškia ir jie pagulėję atskirtų kurio kokybė geresnė. Bet žmogui, susiduriančiam pirmą ar vos antrą ar trečią kartą su rimtesniu čiužiniu, tai viso labo tik skaičiukai/parametrai ir nieko daugiau.
Čia kiek perskaičiau forume čiužinio temų, tai tie keli patarėjai nuolat siūlo tuos pačius variantus, kurie būtų:
Materasso; Swiss; Lonas; Fey&Co ir panašiai.
Ar galėtumėte man pasakyti koks būtų procentinis skirtumas tarp šių gamintojų, kainų ribose iki 1500 vienguliui ir iki 3000 dviguliui čiužiniams? Gal nėra reikalo imti užsenietišką, jei skirtumas tik 15-25 proc. nuo lietuviškos kokybės?
Ką rekomenduotumėte man, kuriam labai patiko viskoelastinė medžiaga su savo lėto grimzdimo į čiužinį savybe? Ar HR/HRC poliuretanai turi panašią savybę?
Klaipėda.
Lova 200/80. Arba 200/160-180.
Kol kas be modmazel - 193/93. Ar galima būtų žvilgsniu į ateitį pritaikyti čiužinį ir tarkim būsimai modmazel?
Tarkim draugė būtų 170-185/60-70?
Visą gyvenimą ant spyruoklinio. Dabar kelis mėnesius ant minkšto kažkokio, bet ne viskoelasitnio
Gal poraloninio...
Na per duag reikalavimų čiužiniui kaip ir neturiu, bet patiko viskoelasitnio grimzdimo efektas...
Turėtų būti minkštesnis, bet ne per daug. Su grimzdimo efektu
Viengului iki 1500, dviguliui iki 3000.
Norėtųsi, kad žiemą būtų šilčiau, o vasarą vėsiau. Bet jei yra kažkokia kaldra, galinti keisti šilumą, tai geriau nusipirksiu ją, o čiužiniui šios funkcijos tada nereikia.
Atsiprašau, kad čia tiek pribalamutinau...