Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 18

QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 09:04)
Gal ką gero pasakysite apie šį daiktą
http://uogos.lt/viln...mpaign=kartu.lt

čiužinys.. ?  g.gif

Istrauka:
"Paprastai jis naudojamas vietoj įprastinės paklodės."

Manau, daugiau nera ka ir pridurti, nebent tai, kad puikiai renka dulkes, sunku priziureti, bet tinka nealergiskiems zmonems ir tiems, kuriu yra zemas spaudimas, t.y. tiems, kuriems yra pastoviai salta.

QUOTE(Alancius @ 2012 11 13, 10:06)
Sveiki,

Ieškome ir mes čiužinio 160x200.  168/70  ir 178/88.  Dabartiniu metu miegame ant išskleidžiamos sofos, kurios čiužinys yra su "pocket" spyruoklėmis (Minijos baldų "Komfortas") ir miegame gerai. Esame bandę Gemegos Amadeo super ir manome gal jis yra truputį per kietas. Dabar tik pradedame rinktis. Apie spyruoklinius kažkiek žinome, latekso nenorime, viskoelastinis ir poliuretaninis tamsus miškas smile.gif. Kiek pinigų tam skirti žadame dar nežinome. Spyruoklinis gal nekainuos daugiau kaip 2000lt o kiek kitokie gali kainuoti tai reikia čia ir išsiaiškinti smile.gif

Rašyti galima ir į AŽ smile.gif

Dėkui

Pasidomekite HR poliuretano ciuziniais, pvz. Prestige KS55. Kad nebutu per kieta, domekites H2 kietumo.
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 11 13, 09:23)
Istrauka:
"Paprastai jis naudojamas vietoj įprastinės paklodės."

Manau, daugiau nera ka ir pridurti, nebent tai, kad puikiai renka dulkes, sunku priziureti, bet tinka nealergiskiems zmonems ir tiems, kuriu yra zemas spaudimas, t.y. tiems, kuriems yra pastoviai salta.

ačiū, už nuomonę, galvojau tiesti ant spyruoklinio, tai dar mastau, o sakykit kaip kaina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 10:50)
ačiū, už nuomonę, galvojau tiesti ant spyruoklinio,  tai dar mastau, o sakykit kaip kaina  ax.gif

Tokiu daiktu pats niekada neperku ir niekam nerekomenduoju, nes jie turi esminiu trukumu, del kuriu visiskai negaletume savo seimoje siu daiktu naudoti (kaupia dulkes, kuriu erkutems yra alergiski pas mus beveik visi). Todel del kainos, neturiu nuomones ir negaliu patarti.
Bet gal kiti, pvz. pempe, galetu Jums rimciau patarti.
Atsakyti
Liko netasakytas mano klausimas, dėl čiužinio minkštumo.
Ar nerekomenduotina ar tik nepatariama pirkti minkštesnius čiužinius nei nurodytą gamintojo maksimalus svoris. Kokie čia glūdi pavojai. Ir ką daryt jei man patinka minkšti čiužiniai, pirkti kietą?
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 11 13, 09:54)
Tokiu daiktu pats niekada neperku ir niekam nerekomenduoju, nes jie turi esminiu trukumu, del kuriu visiskai negaletume savo seimoje siu daiktu naudoti (kaupia dulkes, kuriu erkutems yra alergiski pas mus beveik visi). Todel del kainos, neturiu nuomones ir negaliu patarti.
Bet gal kiti, pvz. pempe, galetu Jums rimciau patarti.

tai sakykit, gal tada protingiau kokį antčioužinį tiesti, nes po metų planuojam keisti miegamajį, tai nesinori labai išlaidauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Swandze @ 2012 11 13, 10:57)
Ar nerekomenduotina ar tik nepatariama pirkti minkštesnius čiužinius nei nurodytą gamintojo maksimalus svoris.  Kokie čia glūdi pavojai. Ir ką daryt jei man patinka minkšti čiužiniai, pirkti kietą?

Pavojai tokie:
Jei poliuretaninis ciuzinys yra pigesnis ir yra nurodyti svoriu apribojimai, tai geriau butu ju ir laikytis, nes prie didesniu svoriu tiketina ciuzinys greiciau issigules.
Kai kurie gamintojai i tai reaguola labai aikstingai, kai kurie labai atsakingai, dar labai daug kas priklauso ir nuo firmos, kuri Lietuvoje yra prisiemusi garantini aptarnavima, pastarosios, daznai net gamintojui nezinant, nenoredamos tokiu problemu, i garantinio aptanavimo kokybe ziuri labai pro pirstus.
Papildyta:
QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 11:01)
tai sakykit, gal tada protingiau kokį antčioužinį tiesti, nes po metų planuojam keisti miegamajį, tai nesinori labai išlaidauti  ax.gif

Priklauso viskas nuo to, kam is tikruju tas antciuzinis reikalingas:
1. palaikyti silumai, nes Jums salta;
2. Suminkstinti pagrinda;
3. Sukietinti pagrinda;
4. Islyginti nelygumus;
5. Kt. reikaliukai, kuriu neisvardinau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Swandze @ 2012 11 13, 09:57)
Ar nerekomenduotina ar tik nepatariama pirkti minkštesnius čiužinius nei nurodytą gamintojo maksimalus svoris.  Kokie čia glūdi pavojai. Ir ką daryt jei man patinka minkšti čiužiniai, pirkti kietą?

Gamintojo rekomendacijos susijusios tiesiogiai su garantijomis.
Jei mes rekomenduojame svorio kategoriją iki...., vadinasi sakome, kad tas čiužinys tarnaus atitinkamą laiką (garantinį laikotarpį). Aišku, gal jis tarnaus ir didesnio svorio žmogui, bet , jei kils diskusija dėl garantinių dalykų ( o viskas surašyta garantiniame lape), VISADA bus remiamasi rekomendacijomis, nurodytomis gamintojo. Tai liečia ir lovos dugną, priežiūrą ir t.t.

Nors forume jau pasitaikė keletas atsiliepimų, kad vartotojai nesilaikė instrukcijų, bet čiužinys tarnavo kuo puikiausiai ( pvz. buvo minėta apie plokštę lovos dugne ir dėtas, berods, kažkoks pilnaviduris čiužinys, kuris nesupelijo... smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(sapniukas @ 2012 11 13, 10:31)
4. Islyginti nelygumus;

manau, man šitas punktas aktualiausias.
Gal patartumėte kokį rinktis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ENIGMA: 13 lapkričio 2012 - 10:57
QUOTE(sapniukas @ 2012 11 13, 08:50)
Kur Jus cia taip idomiai radote?

Siaip Selekta 10 yra 12 cm aukscio (HR poliuretano branduolys yra 10 cm aukscio, su uzvalkalu gaunasi 12 cm),
Gali buti 80, 90 arba 100 cm plocio,
190 arba 200 cm ilgio.

nežinau an t kiek tai yra įdomu, bet pabandžius užsakyti tą čiužinį www.miegocentras.lt psl. man būtent tokį pasirinkimą ir išmetė užsakymo formoj g.gif aš kažkaip tikėjausi, kad toliau užsakant leis sukonkretint ilgio pasirinkimą, tačiau suformuotam užsakym taip ir liko tas pats įrašas 'Čiužinys SELECTA 10 90 x 190/200 x 12', tai kažkaip suabejojau ar vertėtų užsakinėt iš tokios kontoros unsure.gif

ir dar klausimas: jei vaikui rekomenduojama gulėt ant kietesnio čiužinio, tai kodėl visi siūlot viskoelastinius ir poliuretaninius ar dar kažkokius 'guminius' čiužinius, ir atmetat spyruoklinius? kodėl vaikams netinka spyruokliniai?
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2012 11 13, 11:53)
nežinau an t kiek tai yra įdomu, bet pabandžius užsakyti tą čiužinį www.miegocentras.lt psl. man būtent tokį pasirinkimą ir išmetė užsakymo formoj  g.gif aš kažkaip tikėjausi, kad toliau užsakant leis sukonkretint ilgio pasirinkimą, tačiau suformuotam užsakym taip ir liko tas pats įrašas 'Čiužinys SELECTA 10  90 x 190/200 x 12', tai kažkaip suabejojau ar vertėtų užsakinėt iš tokios kontoros  unsure.gif

ir dar klausimas: jei vaikui rekomenduojama gulėt ant kietesnio čiužinio, tai kodėl visi siūlot viskoelastinius ir poliuretaninius ar dar kažkokius 'guminius' čiužinius, ir atmetat spyruoklinius? kodėl vaikams netinka spyruokliniai?

Pasiskambinkite i miego centro kontora ir pasiteiraukite ar butu galima uzsisakyti pas juos paprastai, padarius pavedima pagal tiksliai israsyta isankstinio atsiskaitymo saskaita. Jie bus dekingi, jei jiems pasakysite, kokiu klaideliu yra like ir kokias reiketu istaisyti.

Vaikui niekas neberekomenduoja kietu ciuziniu, netiesa, kad miegant ant kieto pagrindo geriau vystosi raumenys ar formuojasi kunas. Vaikas turi miegoti patogiai, ne per minkstai ir ne per kietai.

Spyruoklinius rekomenduojame ypac retai, nes metalas ne ypac gerai veikia zmones, kitas dalykas, yra labai geru poliuretaniniu ciuziniu, kurie daug geriau atlieka visas jiems priskiriamas funkcijas ir jau baigia bent jau vaiku ciuziniu segmente isstumti visus kitokios sudeties ciuzinius.
1. Poliuretanas yra antialergiskas
2. Jei issirenkate gero tankio HR poliuretano ciuzini, vaikas neprakaituos, miegos patogiai ir ne per kietai.

Pasikartosiu, nors daugybe kartu jau esu rases, kad vaikams, miegant ant kieto ciuzinio, taip pat, nuo per stipriu uzsispaudimu tirpsta rankutes, skauda kojytes, tai ypac aktualu, kai prasideda brendimo laikotarpis.
Viskoelastas nera butinas vaiku ar paaugliu lovose, jei renkates tokios sudeties, tai svarbiausiai, kad neissirinktumete per minksto ir nemokekite uz 2 cm viskoelasto, kurio net ir vaikas beveik nesugeba pajusti (tinkama kombinacija su 2 cm visko yra tik kudikiams).
Viskoelastas veikia atpalaiduojanciai, bet si medziaga pagal savo savybes turetu buti labiau orentuota i senjorus, o ne i jaunus zmones.
Papildyta:
QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 11:48)
manau, man šitas punktas aktualiausias.
Gal patartumėte kokį rinktis  4u.gif

Nelygumus geriausiai islyginsite su antciuziniais kurie yra pagaminti su poliuretaniniu arba lateksiniu uzpildu, visiskai netinka viskoelastinis poliuretanas.

Pasidomekite kazkuo panasiu i Fey&Co Renower HR71, arba pigesniais Renower P4 arba Renower L4.
Pasirinkus aukstesni, nelygumus islyginsite kokybiskiau, o ir miegoti bus geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukas: 13 lapkričio 2012 - 11:53
QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 10:50)
ačiū, už nuomonę, galvojau tiesti ant spyruoklinio,  tai dar mastau, o sakykit kaip kaina  ax.gif

Įdomu ar nesišers, nes ta kaina itartina g.gif
Papildyta:
QUOTE(autobanas @ 2012 11 12, 23:18)
Sveiki visi,

Susiklostė situacija, kad ir man prireikė čiužinio ant paveldėtos lovos. Perskaičiau nemažai šios diskusijos, prieš važiuojant matuotis į parduotuves norėtųsi rekomendacijų pagal žemiau mano surašytus parametrus (spyruokliniui arba viskoelastiniui čiužiniui, latekso variantą atmetu):

1. Vilnius
2. Lova 200x180
3. Vyras, 175/66
4. Pastaruosius du metus - ant minkštos sofos - buvo idealu. Paskutiniu metu miegu ant kietos sofos - pripratau per savaitę
5. Kadangi realiai galiu miegoti ant bet ko (apart grindų), norėčiau išleisti kuo mažiau - pvz. iki 1100 LTL, tačiau realiai galiu skirti ir iki 2000 LTL
6. Minkšto
7. Vėsiau - nuo čiužinio šilumos papildomai nereikia
8. Nedrėgna, neprakaituoju
9. Ant plokščių (lovoje dvi plokštės su 3,5cm tarpu centre, ant kurių dedasi čiužinys)
10. Standartiškai užmiegu atsigulęs ant pilvo su minimaliu pasvirimu ant šono - jokių sveikatos sutrikimų nėra

Neseniai "pasimatavau" Lonas TYLA®* čiužinį (pas patenkintą vartotoją) - norėtųsi šiek tiek minkščiau.

Iš anksto ačiū smile.gif

Dar pasibandykite iš Materasso kolekcijos "Herbal antibacterial" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2012 11 13, 09:04)
Gal ką gero pasakysite apie šį daiktą
http://uogos.lt/viln...mpaign=kartu.lt

čiužinys.. ?  g.gif

Eilinis makaronas, tipo natūralu, mąsažai, stimulai ir nepasakė, kad krūva dulkių erkučių, jokios anatomijos ar teisingo stuburo palaikymo ir nėra ilgaamžiškumo..
Papildyta:
QUOTE(Swandze @ 2012 11 13, 10:57)

Negalios garantija jei jos laikotarpiu išsigulės neleistino dydžio duobė.
Jei patinka minkšti, tai perki minkštus, bet kokybiškus, o tai brangiausias segmentas.

Pilatis, Swiss Magic, Platinum...
Atsakyti