Aiškinuos "Sweet dreams" schemutę (didelis ačiū siuntėjai ) . Pradžioje 7 akys. Ar akis nukėlimui pradžioje eilės pridėt , ar nereikia ? Nes jei nepridėt , iš 2k , gale gausis 1k pirmoje ir kt. eilėse . Dar įdomu , kad rašto motyvas 12akių , numezgus 181 , gaunasi 14 *12 = 168a. Lieka 13 akių prie galų , 7 a. pražioje ir 6 a.gale . Kažkaip nesimetriška , 1 akim gale mažiau . Kas mezgėt , gal suprasit , kas neduoda ramybės , nenoriu ardyt , geriau pasiaiškinsiu . Siūlai sunkiai ardosi , po ardymo tik mest nuardytus lauk , nes pūkelis nusidrasko.
Alia kokios Jūs šaunuolės , kad tiek schemų išnagrinėjat , primezgat , dar mažiukus auginat ! :
Pažiūrėjau ir įsidrasinau megzt , ko nedarius.
QUOTE(RZK @ 2013 02 06, 14:15)
Aiškinuos "Sweet dreams" schemutę (didelis ačiū siuntėjai ) . Pradžioje 7 akys. Ar akis nukėlimui pradžioje eilės pridėt , ar nereikia ? Nes jei nepridėt , iš 2k , gale gausis 1k pirmoje ir kt. eilėse . Dar įdomu , kad rašto motyvas 12akių , numezgus 181 , gaunasi 14 *12 = 168a. Lieka 13 akių prie galų , 7 a. pražioje ir 6 a.gale . Kažkaip nesimetriška , 1 akim gale mažiau . Kas mezgėt , gal suprasit , kas neduoda ramybės , nenoriu ardyt , geriau pasiaiškinsiu . Siūlai sunkiai ardosi , po ardymo tik mest nuardytus lauk , nes pūkelis nusidrasko.
Alia kokios Jūs šaunuolės , kad tiek schemų išnagrinėjat , primezgat , dar mažiukus auginat ! :
įdomiai labai formuluoji klausimus
Atsakau, jei gerai supratau ko klausi 7 akys, tai ir yra 7 akys. Nieko niekur pridėt papildomai nereikia.
Dėl tos simetrijos, tai per 168 akis nieko nesimato o realiai, tai neatkreipiau dėmesio, kodėl taip yra, tieisog mezgiau, gavosi ir nesigilinau
QUOTE(aaagnex @ 2013 02 06, 15:57)
įdomiai labai formuluoji klausimus
Atsakau, jei gerai supratau ko klausi 7 akys, tai ir yra 7 akys. Nieko niekur pridėt papildomai nereikia.
Dėl tos simetrijos, tai per 168 akis nieko nesimato o realiai, tai neatkreipiau dėmesio, kodėl taip yra, tieisog mezgiau, gavosi ir nesigilinau
Ačiū, dedu 7 akis ir pirmyn , per daug galvoti - negerai , supratau .
QUOTE(RZK @ 2013 02 06, 15:06)
Ačiū, dedu 7 akis ir pirmyn , per daug galvoti - negerai , supratau .
šiaip tai dėt reikia ne 7
Dedi 2 akis, mezgi 3 eiles, tada suki mezginį 90 laipsnių kampu, iš šono prirenki 3 akis. Iš abiejų kraštų turi po 2, tai ir gaunasi viso 7 akys
QUOTE(be rėmų @ 2013 01 29, 19:36)
Mano džiūstanti naujiena, neiškenčiu nepasirodžiusi
"Листья в снегу"
"Листья в снегу"
atrodo nuostabiai spalvyte
Papildyta:
QUOTE(*Komilfo* @ 2013 02 05, 11:01)
Sweet dreams
labai graži skarytė, atlikimas dailus, o jau spalva tokia skani skani
QUOTE(aaagnex @ 2013 02 06, 16:09)
šiaip tai dėt reikia ne 7
Dedi 2 akis, mezgi 3 eiles, tada suki mezginį 90 laipsnių kampu, iš šono prirenki 3 akis. Iš abiejų kraštų turi po 2, tai ir gaunasi viso 7 akys
Čia taip ir supratau , tik jau nerašiau visos "litanijos" , ankstesniam Jūsų poste buvo aprašyta , dar ir iš originalo išsiverčiau .
QUOTE(bangelee @ 2013 02 06, 11:28)
Parodau ir aš vakar pabaigtą Sweet dreams.Siūlai AADE LONG(Kauni, plonieji
na mano skoniui tai margumas gražus, raštas gal ir nepergeriausiai matosi, rašto išskirtinumas nuplaukia, bet pati skarytė tai labai gerai atrodo.
QUOTE(bangelee @ 2013 02 06, 10:28)
Parodau ir aš vakar pabaigtą Sweet dreams.
QUOTE(Lea Lu @ 2013 02 06, 15:39)
labai graži skarytė, atlikimas dailus, o jau spalva tokia skani skani
QUOTE(RZK @ 2013 02 06, 14:15)
Specialiai suskaičiavau motyvus,man gavos 15, kai pradėjau kiauraraštį, o akių buvo 181,pabaigoj jau buvo 23 motyvai,nes vis priaugo iš šonų.Lygtai ir man vienam šone kažkurioj vietoj viena akim daugiau atsirado, nusprendžiau, kad mano mezgimo klaida, kad apsižioplinau ir vienoj pusėj sumezgiau 2,kad išsilygintų
Žiūriu aš į tą savo skarą ir ji man daros vis gražesnė Dabar mezgu Drift Away,gal čia tas banguotumas pereinančių spalvų siūlais bus privalumas
QUOTE(AUSRASI @ 2013 02 06, 11:43)
Mergaitės,sakykit,kai mezgate skareles su karoliukais,kur juos pasipilate,kad patogiau būtų ant kabliuko pakabint? Niekaip neišrandu patogumo,kad jie nesiridentų Ačiū
Turiu mini mini džemo stiklainiuką, tokį kur viešbučiuose būna, man buvo svarbiausia, kad būtų užsukamas, nes yra mažų rankyčių, kurioms viskas įdomu, o ir pakabinti iš ten nesunku.
QUOTE(bangelee @ 2013 02 06, 11:28)
Parodau ir aš vakar pabaigtą Sweet dreams.Siūlai AADE LONG(Kauni, plonieji), .Bet margas siūlas šioje skaroje turbūt minusas, nes nebesimato rašto Ir gal tik tai, kad apačioj vėl prasidėjo šviesus siūlas, ją kažkiek atšviečia Sunaudojau 40 gr, o užsipirkusi įvairiais atspalviais esu netoli 400 gr, tai oi kiek dar laukia darbo
[url=http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i407/1302/34/71016bd80d29.jpg.html]
[url=http://radikal.ru/F/s017.radikal.ru/i407/1302/34/71016bd80d29.jpg.html]
Man labai gražus tas margumas
bangelee, Komilfo, nuostabiai gražios pusskarės