Įkraunama...
Įkraunama...

Apsiperkame Ebay patys

QUOTE(Shalimar @ 2013 03 21, 18:36)
O tai nieko tokio, kad mano statistikoj kaip ir nupirkta, bet neapmoketa preke? g.gif

Jums nieko. Siaip nebent pati nemoketumet, o pardavejas noretu apmokejimo, tai va tada gali ir neapmoketos prekes byla atidaryt ir jau irasas ebay lieka apie jus, o dabar nieko. Jis nenori, kad moketumet, bylos nekelia, tai nieko ir nevyksta.

QUOTE(wenera @ 2013 03 21, 18:36)
Merginos, gal yra buvęs kam toks atvejis: laimėjau aukcioną, iškart susimokėjau už prekę ir laukiau jos, o po kelių dienų man pardavėjas parašė žinutę, kad atsiųs refundą ir nusiuntė po kelių minučių, nes jis tikėjosi didesnę sumą gauti už prekę, todėl jos nebeatsiųs. Tai ar įmanoma ją išsireikalauti, ar čia jau pardavėjo valia?

Siaip tokiu dalyku negali daryt - jei jau bijo per maza statyma gaut, tai arba pradine kaina kelia, arba deda rezerva (t.y. nuo tam tikros sumos tik statymai skaitosi). Kitu atveju gaunasi nesaziningas pardavejas.

Bet issireikalaut kaip ir nera kaip - na tiesiog neturit kaip priverst issiust preke. Galit rasyt, kad pagal ebau taisykles privalo jis parduot uz tiek, uz keik laimejot, bet... Zodziu, turbut beliktu jums neigiama feedbacka tokiam palikt, nes tikrai labai nesamoningai elgiasi....
Atsakyti
Laba diena. Pirkau preke ir kai gavau pamaciau kad ji neatitinka jos aprasymui. Konkreciau buvo perkama Lego Duplo, o gavau dali lego (smulkiu) ir viena visai ne Lego o megablock. Parasiau laiska pardavejui , tai parase kad jeigu man netinka, galiu atsiust atgal, o jis man grazins preke. Prekes suma nera didele (gavosi apie 25 lt), bet jeigu siusiu i UK tai man neapsimokes visiskai, nes kaip suprantu prekes grazinimas yra mano rupestis. Be to pirkau per esancius UK tarpininkus.
Ka galeciau sitoj situacijos daryt, nes grazinti nelabai noriu, panaudosiu ta preke. Bet noreciau, kad kiti zinotu, kad pardavejas visiskai nesirupina prekes tinkamu aprasymu. Rasyt neigiama feedback ar neutralu?

Ir dar viena klausimelis del pirkimo is ebay.uk. Radau prekes ir Kinijos, tai domina mokesciai ir muitai. Ar teisingai suprantu, kad iki 75 lt nera jokiu muitu ir mokesciu (ar tos pacios taisykles galioja jeigu siusciau UK adresu)
Atsakyti
QUOTE(jonas_k @ 2013 03 22, 13:05)
Laba diena. Pirkau preke ir kai gavau pamaciau kad ji neatitinka jos aprasymui.

Ir dar viena klausimelis del pirkimo is ebay.uk. Radau prekes ir Kinijos, tai domina mokesciai ir muitai. Ar teisingai suprantu, kad iki 75 lt nera jokiu muitu ir mokesciu (ar tos pacios taisykles galioja jeigu siusciau UK adresu)

Del pirmo atvejo, tai jusu reikalas neutralu ar neigiama rasysit - jei preke skelbime viena, o gaunat kitokia, tai as tikrai neigiama rasyciau. Tik isitikinkit ar tikrai aprasyme raso, kad pilna komplekta parduoda ir pan. Bet siaip juk dar galit tartis, kad dali pinigeliu grazintu, o jei ne, galit bandyt ir byla atidaryt. Net jei blogiausiu atveju ebay lieptu siust atgal preke, tai butu jusu pasirinkimas siust ar ne, t.y. pasilikt visada turesit galimybe. Gal as labai greiztai, bet nemegstu nesamones daranciu pardaveju ir tikrai niekad ju ramybej nepalieku.

O del siuntimo, tai is visu ne ES saliu galioja ta riba iki 75Lt. Jei siusit i UK, tai ziurekit UK muitines reikalavimus - berods iki 18EUR suma yra. Zodziu, kiekviena salis savo taisykles turi ir LT muitines taisykles negalioja kitoms salims.

Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2013 03 22, 16:12)
Del pirmo atvejo, tai jusu reikalas neutralu ar neigiama rasysit - jei preke skelbime viena, o gaunat kitokia, tai as tikrai neigiama rasyciau. Tik isitikinkit ar tikrai aprasyme raso, kad pilna komplekta parduoda ir pan. Bet siaip juk dar galit tartis, kad dali pinigeliu grazintu, o jei ne, galit bandyt ir byla atidaryt. Net jei blogiausiu atveju ebay lieptu siust atgal preke, tai butu jusu pasirinkimas siust ar ne, t.y. pasilikt visada turesit galimybe. Gal as labai greiztai, bet nemegstu nesamones daranciu pardaveju ir tikrai niekad ju ramybej nepalieku.

O del siuntimo, tai is visu ne ES saliu galioja ta riba iki 75Lt. Jei siusit i UK, tai ziurekit UK muitines reikalavimus - berods iki 18EUR suma yra. Zodziu, kiekviena salis savo taisykles turi ir LT muitines taisykles negalioja kitoms salims.

Aciu, ziuresi ka man parasys i paskutini mano laiska, bet jauciu kad reiks byla kelt
Atsakyti
gal galite pasakyti, kaip elgtis jeigu nupirkta preke pradingo pakeliui iki manes?
Atsakyti
QUOTE(sinaudra @ 2013 03 23, 16:20)
gal galite pasakyti, kaip elgtis jeigu nupirkta preke pradingo pakeliui iki manes?

man taip nutiko, tai parasiau pardavejui, paprase dar papildoma laika palaukti, o paskui grazino pinigus. kitas pardavejas atsiunte muitines ar pasto pradraskyta siuntinuka, tai pakartotinai atsiunte nauja wink.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyt ka daryt. Pardavejas neteisingai parase prekes aprasyma ir atsiunte ne ta ka tikejausi. Kovo 30 jau sueina 45 dienos. Kadangi siuntini siunciausi per UK, tai ne taip seniai ji gavau ir pradejau pokalbi (per ebay messages) su pardaveju, tai jis man siulo grazinti jam preke, o jis man grazins pinigus. Gal susiduret del to grazinimo, ar tureciau siusti per pasta ir registruotu laisku (prekes apie 100 g) ar galima paprastu laisku. Gal zinot kiek tai galetu kainuot.
O ka daryti ebay, gal iskelt disputa, kad nepaveluociau? Ir ar nebus kazkokio nesusipratimo, jeigu jie man siunte i UK adresa, o dabar as grazinsiu preke is Lietuvos?
Aciu labai
Atsakyti
QUOTE(sinaudra @ 2013 03 23, 15:20)

Rasykit pardavejui, o jei nesusitarsit, tai kelkit byla.

QUOTE(jonas_k @ 2013 03 23, 22:27)
Gal galit pasakyt ka daryt.

Tikrai atidarykit byla - jei neatidarysit ir siusit atgal, tai terminas praeis kol pardavejas gaus ir jei negrazintu pinigeliu, tai liksit ir be prekes, ir be pinigu. O siaip siust reiketu registruotu pastu butinai - kitaip neirodysit, kad issiuntet ar kad pardavejas gavo, jeigu to prireiktu...Ir tikrai nieko tokio, kad grazinat is LT. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal galite pasakyti, ar įmanoma atšaukti pirkimą iš ebay? Nusipirkau prekę, bet ji dar neišsiųsta. O vėliau radau kitą- didesnį kiekį už tą pačią kainą g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 03 28, 21:15)
Sveikos 4u.gif
Gal galite pasakyti, ar įmanoma atšaukti pirkimą iš ebay? Nusipirkau prekę, bet ji dar neišsiųsta. O vėliau radau kitą- didesnį kiekį už tą pačią kainą g.gif

rasykit pardavejui, bandykit taris, siaip pati pirkimo neatsauksit
Atsakyti
Labas rytas. Noriu pabandyti sudalyvauti ebay aukcione, tik iškilo klausimėlis ar kai bidini prekę, pinigėliai yra rezervuojami ar ne g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Zemyna32 @ 2013 03 29, 09:26)
Labas rytas. Noriu pabandyti sudalyvauti ebay aukcione, tik iškilo klausimėlis ar kai bidini prekę, pinigėliai yra rezervuojami ar ne g.gif  ?

tikrai ne 4u.gif
Atsakyti