Lengviau atsikvėpiau, sutiko atsiųsti UK už du su puse.
QUOTE(Astukasas @ 2013 03 13, 11:02)
Sakykit pagal ką spręsti ar ebay.com pardavėjas fizinis ar juridinis asmuo? Gal tokia info būna konkrečiai parašyta prie pardavėjo duomenų?
Jus del mokesciu cia? Nes tokiu atveju ne i pardaveja ziurekit - perkat ebay.com ir isvis perkat, tai 75Lt riba eina....
QUOTE(shopingas @ 2013 03 13, 14:42)
Jus del mokesciu cia? Nes tokiu atveju ne i pardaveja ziurekit - perkat ebay.com ir isvis perkat, tai 75Lt riba eina....
Aha, dėl mokesčių Tai 160 lt riba galioja tik jeigu tarkim draugas man siuntą siųstų
Norejau pirkti viena daikta, parasiau pardavejui, ar gali pigesniu budu issiusti (nes prase 30 euru). Sako ok, uz 15 issiusiu. Laimejau aukciona, prasau perdaryti invoice, nes man mokejimui meta kaina siuntimo 30 euru. Nu nesupranta zmogus (is Ispanijos) As jau ir su google translate verciu, ir print screen siunciu, o jis savo, galu gale sako "Sorry ... the only form of payment is with Pay Pal admit ... I'll have to cancel the sale and offer it to the next buyer ...
Sorry for this purchase and sale failed", nu tai cia ka man daryti? Tipo mano kalte gaunasi? O taip reikia man to daikto
Sorry for this purchase and sale failed", nu tai cia ka man daryti? Tipo mano kalte gaunasi? O taip reikia man to daikto
Sveikos, prašau patarimo dėl prekių iš JAV per ebay.com, niekad nepirkau. Pavyzdžiui, noriu laikrodžio
http://www.ebay.co.u...=item4d0a67a399
Sudėjus siuntimą ir 26,34$ import charges (kas tai yra?) bus 131,67$ t.y. apie 350 Lt. Ar pardavėjas siųsdamas parašo visą sumą, kaip siuntos vertę ir nuo jos Lietuvoje skaičiuos muito mokestį, ar tik prekės kainą? Kiek procentų muitas? Kaip su PVM?
Ar pardavėjai paprastai sutinka sumažinti siuntos vertę, pvz iki 100$, kad man mažiau mokesčių čia priskaičiuotų? Ar Lietuvoje visas apmuitinamas siuntas atidaro ir patikrina?
Gal turit kokių kitų gudrybių sumažinti mokesčius Lietuvoje?
Dar mintis kilo, ar nebūtų pigiau pirkti per tarpininkes JAV?
http://www.ebay.co.u...=item4d0a67a399
Sudėjus siuntimą ir 26,34$ import charges (kas tai yra?) bus 131,67$ t.y. apie 350 Lt. Ar pardavėjas siųsdamas parašo visą sumą, kaip siuntos vertę ir nuo jos Lietuvoje skaičiuos muito mokestį, ar tik prekės kainą? Kiek procentų muitas? Kaip su PVM?
Ar pardavėjai paprastai sutinka sumažinti siuntos vertę, pvz iki 100$, kad man mažiau mokesčių čia priskaičiuotų? Ar Lietuvoje visas apmuitinamas siuntas atidaro ir patikrina?
Gal turit kokių kitų gudrybių sumažinti mokesčius Lietuvoje?
Dar mintis kilo, ar nebūtų pigiau pirkti per tarpininkes JAV?
QUOTE(EvitaD @ 2013 03 15, 08:28)
Laba, gal galetumet pasakyt, ar taikomas muito mokestis, jei pardavejas is Anglijos, (Item location:St. Helier UK, United Kingdom) ir preke kainuoja apie 400 lt.?
ES valstybėms netaikomas
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2013 03 15, 09:22)
ES valstybėms netaikomas
Aciuuuuu! Radau ir as atsakyma, jau norejau rasyti, bet iskilo dar vienas klausimas del CE zenklinimo, nes siustis noriu plansetini kompiuteri, o pardavejas paie ji neuzsimena. Idomu ar prisikabins muitine? kaip galvojat?
Jei siunčiatės iš EU, tai planšetė praeis, nebus jokių mokesčių.Apie ką pardavėjas neužsimena, apie CE ženklą, ar apie planšetę?
CE ženklu turi kelias prasmes ir reiškia, jog:
gamintojas deklaruoja, jog jo pagamintas gaminys atitinka esminius Europos normų reikalavimus dėl sveikatos, naudojimo saugos ir aplinkos apsaugos, kurie yra vadinami bendru "gaminių direktyvų" pavadinimu,
gaminio ženklinimas CE ženklu valstybinėms rinkos priežiūros institucijoms rodo, jog gaminys tos šalies rinkai yra teikiamas legaliai,
gaminio ženklinimas CE ženklu užtikrina laisvą tokio gaminio judėjimą Europos Laisvos Prekybos Asociacijos bei Europos Sąjungos vieningoje rinkoje (iš viso 28 valstybėse),
gaminių ženklinimas CE ženklu suteikia galimybę muitinėms bei nacionalinėms rinkos priežiūros institucijoms pašalinti neturinčius atitikties patvirtinimo gaminius iš rinkos.
Taigi tas ženkliniams niekaipnesusijęs su mokesčiais.
P.S. Kodėl moderatoriai trina žinutes?
CE ženklu turi kelias prasmes ir reiškia, jog:
gamintojas deklaruoja, jog jo pagamintas gaminys atitinka esminius Europos normų reikalavimus dėl sveikatos, naudojimo saugos ir aplinkos apsaugos, kurie yra vadinami bendru "gaminių direktyvų" pavadinimu,
gaminio ženklinimas CE ženklu valstybinėms rinkos priežiūros institucijoms rodo, jog gaminys tos šalies rinkai yra teikiamas legaliai,
gaminio ženklinimas CE ženklu užtikrina laisvą tokio gaminio judėjimą Europos Laisvos Prekybos Asociacijos bei Europos Sąjungos vieningoje rinkoje (iš viso 28 valstybėse),
gaminių ženklinimas CE ženklu suteikia galimybę muitinėms bei nacionalinėms rinkos priežiūros institucijoms pašalinti neturinčius atitikties patvirtinimo gaminius iš rinkos.
Taigi tas ženkliniams niekaipnesusijęs su mokesčiais.
P.S. Kodėl moderatoriai trina žinutes?
QUOTE(Sense @ 2013 03 15, 11:07)
Jei siunčiatės iš EU, tai planšetė praeis, nebus jokių mokesčių.Apie ką pardavėjas neužsimena, apie CE ženklą, ar apie planšetę?
[size=1][i]CE ženklu turi kelias prasmes ir reiškia, jog:
[size=1][i]CE ženklu turi kelias prasmes ir reiškia, jog:
Turejau omeny, kad pardavejas neraso nieko apie zenklinima
Aciu Sense
sveikos, mergaitės,
situacija tokia-iš vieno pardavėjo pirkau 2 prekes. Kadangi jas nusižiūrėjau jau baigiantis aukciono laikui, paklausti apie shipping'o išlaidų nuolaidą nebebuvo kada. Pasibaigus aukcionams, paprašiau galutinės sąskaitos ir pardavėjas bendrą shipping'ą paskaičiavo sudėjęs atskirų prekių shipping'us. Gavosi ganėtinai apsurdiška suma.
Ar galiu mokėdama už prekes atskirai, reikalauti, kad jas ir siųstų atskirais siuntiniais (čia jau principo reikalas)?
situacija tokia-iš vieno pardavėjo pirkau 2 prekes. Kadangi jas nusižiūrėjau jau baigiantis aukciono laikui, paklausti apie shipping'o išlaidų nuolaidą nebebuvo kada. Pasibaigus aukcionams, paprašiau galutinės sąskaitos ir pardavėjas bendrą shipping'ą paskaičiavo sudėjęs atskirų prekių shipping'us. Gavosi ganėtinai apsurdiška suma.
Ar galiu mokėdama už prekes atskirai, reikalauti, kad jas ir siųstų atskirais siuntiniais (čia jau principo reikalas)?