QUOTE(shopingas @ 2013 02 06, 15:51)
Visu pirma, tai man kliuna tas muito mokestis - is kur sugalvojot, kad jus muita pirkdama mokat?
Nes muita mokat tada kai sulaiko muitine (gavejo salies) siuntinuka ir paskaiciuoja. Niekas muitu/PVM ir kitu mokesciu nemoka perkant, nes sistema taip neveikia - jei siuntinuka muitine sulaikys ir apmokestins, susimoket jums reikes, ne siuntejui.
Is aprasymo man sunku suprast ir visa pirkima, pinigu rezervavima.... Kas ta transporto kompanija? Kazkaip atskirai jai mokejot? Nes jei elementarus ebay pirkimas (rasot, kad pirkus jau esat, tai viskas juk vyko kaip kitais kartais, ane?), tai juk viskas i viena suma sueina apmokant ir jei apmokejimas nepraejo, tai nepraeina viskas, o jei apmokat, tai uz viska ir apsimoka... O ebay prie nupirktu daiktu saraso ta daikta matot kaip neapmoketa?
Pirmus 2 kartus pirkau daiktus su nemokamu siuntimu. O sikart radau toki, kur jau uz siuntima reikia moket. Taigi, Shipping: $27.26 International Priority Shipping to Lithuania, ir Import charges: $4.37. Su daikto kaina sumoje gaunasi 50.13$. Kaip ir paprastai apmokejau, o gi ziuriu, kad pirkinys vis dar kabo ebay pirkiniu krepselyje. Dar i emaila gavau zinute is ebay, kad apsipirkti nepavyko ir man pasiule pabandyti vel. Tada prisijungiau prie paypal sistemos ir pamaciau, kad pinigai pervesti Pitney Bowes, Inc. Nurodoma, kad tai yra siuntiniu tarnyba kazkokia (A separate payment was made to a global shipping provider to ship your package and clear it through customs.) Pervesta 31.63$, kas sudaro mano minetas shipping ir import charges islaidas. . O pinigu uz pacia preke taip iseina nepervede? Gal verta paminet, kad naudojuos Visa Virtuon kortele, ir i ja buvau imetus uztektinai pinigu. Negalejo buti trukumo, dar ir atlikti keli litai turejo.
Uz anksciau pirktas prekes pinigai buvo pervesti konkretiems zmonems, viena karta pardavejui is Izraelio, o kita karta pardavejui is Kinijos. O sikart nematau, kad butu pervesta konkreciam zmogui, o nurodyta, ta siuntu tarnyba, ir pervesta suma sudaro tik siuntimo islaidas... Esu pasimetus