Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaurės Airijos Mamytės

QUOTE(laurechka @ 2013 02 24, 21:24)
Sveikos šiaurinukės wink.gif Esu iš IRl. Turiu klausimuką. Ar yra aplink Newry ar Lisburn Cash and carry, kur priima visus apsipirkt??

O kas cia per dalykas?

QUOTE(babykevinlove @ 2013 02 25, 00:12)
Sveikos mamytes! Ka manot apie Belfast? Planuojame su seima emigruoti  i Airija...kaip manote kiek pasiimti euru , nes manau daugiausiai per menesi turetume darba bent vienas is musu susirasti? Musu suneliui 2 metukai, kaip cia su darzeliais? Ar Belfast kambariu nuoma brangi?Aciu visoms pasisakiusioms mamytems!

Siaures Airijoj ne euru reikia bet svaru !!! Siaip tai niekam nerekomenduociau emigruoti i siaures airija, mires krastas, jei gimes po laiminga zvaigzde tai darba rasi greitai, o jei ne- tai uztruks ne menesi ir ne du. Konkurencija begaline, tiek tarp uzsienieciu tiek tarp vietiniu. Gerai tiek, kad nuoma palyginti su anglija labai pigi, o ir rates nedideli. Ir kas svarbiausia- vanduo nemokamas tongue.gif Bet kad ir atlyginimai- dauguma minimumas.
Manau, kad kas nuo seniau saknis ileides cia, dar nieko, bet naujiems emigrantams labai sunku.
Gal klystu- labai idomios kitu nuomones blink.gif
Del darzeliu, tai visi mokami. Kaina prasideda kazkur nuo 130 svaru uz savaite. Del kambariu nuomos Belfaste nezinau.

Online mazaicia uzeina uz tai ir neuzfiksavau kad laukiasi. Prasom nestukem prisistatyti,gal jau ir leliuku turim???!!!

Atsakyti
Del emigravimo i Belfasta jei darba turit prasom..tikrai prasom...bet labai reikia ziureti rajona i kuri kraustotes....nes cia rasistu kruvos....O protestantu rajonuose..tai bedu dideliu galit aptureti...As gyvenu Belfaste jau 9metai...taip zinau ...kas ir kaip...Darbo rinka tuscia....kazkas snekejo kad britai priime istatyma kad darbaviai turi priimti is pradziu britus..paskui tik usieniecius...O cia pletkai ar ne....nezinau....neziuriu vietiniu kanalu..Ir SIaurineje Airijoje ne eurai o svarai...NUomojant nama reikia tureti nuoma ir depozita...maziausia 600sv....Bet cia jau labai prastas rajonas....Siaip tai Butu kainos panasiai irgi eina....ZIurint kiek kambariu ziurit ir koks rajonas....Na kambari..bet su kuo gyvensit tai neaisku...Darzeliai mokami i diena mazdaug 30-40sv.....bet valstybe 80% grazina...KOl susitvarkysit pasalpas maziausia 3menesiai..Nu jum spresti....as kaip ir Vilte-vilte...jei neturit darbu tikrai nerizikuokit vaziuoti sionai...
Atsakyti
QUOTE(vilte-vilte @ 2013 02 25, 21:03)
O kas cia per dalykas?

Parduotuvės, kur galima pirkt viską dideliais kiekiais...
Atsakyti
Labuka mergytes 4u.gif Kaip nuotaikytes? smile.gif Paskaitau vis, bet rasyt nlb yra ka-tas pats per ta pati ...dziaugiames pagaliau gerejanciu oru ir ghalimybe islyst dazniau i lauka ...

DEl emigravimo i SA- tai ...del Belfasto nzn , bet...mes patys cia dar tik 2 m.,ir musu pradzia buvo labai sunki....jei ne sese, nzn kaip butume pirmus metus isgyvene .Darba vyras -legalu-rado po 5 men. ieskojimo..pasalpu laukem metus...nuomai menesiu-(kalbu apie musu krasta)- reikia mazdaug 100-120 svaru +menesio depozitas....maistu mes 5 asmenu seima savaitei isleidziam apie 100 svaru, elektra apie 10 svaru...na ir dar atsiras visokiu islaidu -kaip internetas, telefona....

Bet praejus visus sunkumus, mums dabar visiskai nesinori gryzt i LT....
Atsakyti
darara, o kokia jus vieta rekomenduotumet Airijoje? Sakote po visu vargu i LT negrisit, tai musu tikslas toks ir yra:) Zinoma bus labai sunku, nes visiskai jokiu pazistamu Airijoje neturime. Man Belfast grazus miestas pasirode, o seip tai labai rimtai galvojam apie Airija isskyrus Dublin, ten tikrai manau brangus pragyvenimas pradziai. As anglu kalba moku gerai, bet esu nebaigusi slaugos studiju LT, tai esu kaip ir su vid. issilavinimu. Oj mergaites net nezinau ka daryti...Dabar bunant LT ieskomes darbo Airijoje, bet kad kazkaip jau pora men sunkiai...Nesinori su visa seima vaziuoti i nebuti, kad is oro uosto galvotum o kur nakvoti? ir t.t..
Atsakyti
QUOTE(babykevinlove @ 2013 02 26, 22:41)
darara, o kokia jus vieta rekomenduotumet Airijoje? Sakote po visu vargu i LT negrisit, tai musu tikslas toks ir yra:) Zinoma bus labai sunku, nes visiskai jokiu pazistamu Airijoje neturime. Man Belfast grazus miestas pasirode, o seip tai labai rimtai galvojam apie Airija isskyrus Dublin, ten tikrai manau brangus pragyvenimas pradziai. As anglu kalba moku gerai, bet esu nebaigusi slaugos studiju LT, tai esu kaip ir su vid. issilavinimu. Oj mergaites net nezinau ka daryti...Dabar bunant LT ieskomes darbo Airijoje, bet kad kazkaip jau pora men sunkiai...Nesinori su visa seima vaziuoti i nebuti, kad is oro uosto galvotum o kur nakvoti? ir t.t..

Oi su patarimais sunku...nzn kurioj vietoj geriau..mes vaziavom pas mano sese, tai kaip ir nebuvo pasitrinkimo...gal tiesiog patarciau gyvent Siaurinej Airijoje, nes pietineje daug kas brangiau, kitaip...Su darbais tikrai labai sunku siuo metu,,,Gal paprasciau butu pirmiau tavo vyrui atvaziuot, pasieskot darbo , surast kur gyvent ir tik tada su vaikuciais jums atvykt (mes pas vyra atvaziavom po 4 men. )
Atsakyti
Darara- ten nuoma savaitei 100-120 svaru??? Parasyta lygtai menesiui, bet taip pigiai nebuna doh.gif

Geriausia kai turi pas ka vaziuoti, taibent jau sunkiu momentu nebereikia bijoti kad liksi ant gatves ar yra kam pasiguosti. Nors is kitos puses, kai nereikia niekam uz nieka aciu sakyti irgi smagu, tik reikalauja beprotiskai daug nervu .
O kodel jus taip nusistate pries pietine Airija? Man tai atrodo kad kaip tik ten daug geriau nei siaurinej. Tik tiek kad medicina mokama, bet irgi juk galima ten ja nemokamai gauti jei nedaug uzdirbi. Juk vien minimumas per val 8 eurai su centais. O nuoma jei ne dubline tai net pigiau nei cia gali rasti.

Darzelius kompensuoja iki 70 proc, bet irgi turi abu tevai dirbti, o dazniausiai jei abu dirba, tai ir kompensacija gaunasi minimali.

Vienu zodziu, visur gerai kur musu nera tongue.gif

Bet as i LT irgi nenoreciau grizti.
Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2013 02 25, 23:04)
Parduotuvės, kur galima pirkt viską dideliais kiekiais...

Nu as tokia atsilikus ar kaip cia dabar. Bet nesuprantu, juk bet kurioj parduotuvej , tiksliau didesniame prekybos centre gali pirkti dideliais kiekiais viska.
Atsakyti
QUOTE(vilte-vilte @ 2013 02 27, 23:06)
Darara- ten nuoma savaitei 100-120 svaru??? Parasyta lygtai menesiui, bet taip pigiai nebuna  doh.gif

Vienu zodziu, visur gerai kur musu nera  tongue.gif

Ne ne , cia per savaite tiek smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte-vilte @ 2013 02 27, 21:06)
Nu as tokia atsilikus ar kaip cia dabar. Bet nesuprantu, juk bet kurioj parduotuvej , tiksliau didesniame prekybos centre gali pirkti dideliais kiekiais viska.

Mane domina miltai maiše po 18-25kg. Parduotuvėj taip nėr wink.gif
Atsakyti

Kad su dabrbais labai sunku dabar,kur as dirbu fabrike jau 9 metai tai per tiek laiko dar niekada nebuvo taip sunku,o atrodo ir maisto pramone,zmones juk nenustoja valgyt bet vistik blogai sad.gif
Atsakyti
yra tokiu pardu kur masiskai pirkti gali Belfaste...tiksliau netoli Lisburno...zodziu pakeliui..bet be korteliu ten neileidzia...urmine parda ten...be korteles gali tik alkoholi pirkti...Uzsukdavom ten seniau...turim ta kortele...ten visko yra ir maistas ir buitine technika ir drabuziai...

Atsakyti
Laba diena Mamos smile.gif senai vis paskaitau jūsų temelę 4u.gif Norėčiau pasiklausti gal kuri susidūrė su namo pirkimu š.airijoje? kiek kainavo namo dokumentų tvarkymas?Nes kiek nesidomėjau pas "angles" sakė apie 3k..negaliu patikėt,kad tiek daug blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti