Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambario dizainas ir santechnika

Susivėliau dabar su tom voniom, atrodė jau beveik nuspręsta unsure.gif g.gif jei gelsta nuo saulės spindulių, tada negaliu rinktis akrilinės, saulės šviesa kris tiesiai į ją pas mus. O plieninių kokie minusai, pvz ? g.gif kad šalta... kas dar ? nors grindys šildomos, tai gal nieko.
Akmens masės minusai, pliusai ? g.gif
4u.gif

tik savaitė liko iki pirkimo, o aš dar plaukioju doh.gif

Ką manote apie Kaldewei ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MiLi*: 12 spalio 2012 - 14:47
QUOTE(*MiLi* @ 2012 10 12, 15:44)
Susivėliau dabar su tom voniom, atrodė jau beveik nuspręsta  unsure.gif  g.gif  jei gelsta nuo saulės spindulių, tada negaliu rinktis akrilinės, saulės šviesa kris tiesiai į ją pas mus. O plieninių kokie minusai, pvz ?  g.gif  kad šalta... kas dar ? nors grindys šildomos, tai gal nieko.
  Akmens masės minusai, pliusai ?  g.gif
4u.gif

Nespecialiste, bet issirinkau Ravak vonia, sako kokybiskos, neblogos...tikiuosi taip ir bus... Gal ir naiviai, bet tikiuosi, kad negels g.gif
Del plieniniu, kai klausiau nepatare...sake barska kai vanduo bega, vanduo maudantis greit atvesta....
Pas mus irgi bus sildomos grindys,...
O del akmens mases, nieko nezinau, bet tikriausiai gana brangu g.gif
Atsakyti
nepasakyčiau, kad akmens masės vonios labai brangios schmoll.gif akrilinių randu brangesnių nei pvz Vispool latviška akmens masės vonia. Gal kas turite Vispool ? 4u.gif kaip naudojasi ?
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 10 11, 21:23)
vat idomumo delei norejau pasiklausti cia besirengianciu vonios kambari smile.gif

ar jus patys darote remonta nuo iki ar visgi samdotes kazka?
kam bepasakau, kad viska darysimes patys, isvadina nesveikais ir tt, kad nesam statybininkai ar dar kas nors i ta puse, jog per daug taupus, ir gaila pinigu plyteliu klojejams pvz doh.gif


na, mes kaip ir galėtume kažką nusisamdyt, kad padaryt didžiąją dalį darbų, o bet tačiau ... praktiškai viską daro vyras su savo tėvuku. Ir tikrai viską įmanoma patiems pasidaryti, ir kitą kartą tikrai bus ir greičiau, ir pigiau ir kokybiškiau mirksiukas.gif aišku, jei mokate ir netingite prieš ką nors darydami pasiskaityti ką ir kaip reikia daryti. Ir patikėkit - daugeliu atvejų pasidarysit tikrai ne prasčiau nei visokie 'specialistai'. Nes mūsų patirtis su specialistais tai nelabai kokia - jei yra kažokie labai jau patikimi ir tikri profesionalai, tai kol sulauksi eilės pas juos, tai ir numirt gali doh.gif toliau yra kategorija, kur irgi tipo specialistai, bet kaina vidutinio lygmens. Tai šitiem reikia pastoviai už nugaros stovėt ir žiūrėt ką daro, ir vistiek sugeba padaryt ne taip kaip nori/reikia doh.gif tik tiek kad paskui per daug nesiginčydami taiso savo broką. NU bet tas kainuoja ir laiko, ir pinigų ir nervų doh.gif Nu ir trečia kategorija 'statybininkų profesionalų' - tai visažiniai atbularankiai, kurie aiškina, kad taip kaip jie daro yra viskas gerai ir visiems tinka, tik mes, jūs (ir spėju visi kiti klientai) yra išpindėję ir patys nežino ko nori.
Tai vat, jei turite pirmos kategorijos specialistų ir galite sulaukti kol jie atsilaisvins - tada leiskite jiems dirbti. O su likusiais net neverta prasidėti ir nervų gadinti, ypač jei TB turi rankas ir turi noro pats viską pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 10 12, 08:43)
tiesiog sunku kažką pradėti ir kalbėti su tais žmonėmis,kai jie iškart nuteikia,kad nieko nesugebėsim pasidaryt. buvo ir tokių komentarų, kad "nesąmonė, kol nėra pinigų remontui, nėra prasmės pirkti būstą" doh.gif na bet čia gal daugiau kalbėjo pasiturinčių tėvelių vaikai, kurie visko nori padaryto iškart biggrin.gif nežinau, mes abu esam optimistiškai nusiteikę ir tikrai žinom,kad pasidarysim viską ką norim rolleyes.gif

beje, dar klausimas, ginčyjomės su grupioke dėl kabinamų lubų. ji pradėjo aiškinti, kad lubos kabinamos po plytelių klijavimo doh.gif aš aiškinau,kad kaip tik prieš,kadangi reikia vistiek tuos perimetrinius profilius sukti, o prie plytelių jie taip gerai nepriguls,kaip prie plikų sienų. kaip daro kiti?
toj pačioj parduotuvėj man tų vonių pardavėjas bandė išaiškinti,kad tik jo vonios negelsta biggrin.gif

kai darai pats, būni daug atlaidesnis brokui ar nedideliems trūkumams ir mažiau nerviniesi. Meistrai padarys viską greičiau ir GAL kokybiškiau. Pačiam darantis gali tekti daug ko išmokti, žiūrėti internete vaizdelius ir mokytis smile.gif ta prasme laiko sugaišite daugiau, bet kad nepasidarysite - NESAMONĖ. viską galima pasidaryti pačiam, bet čia laiko ir pinigų klausimas, jei remontui galite skirti laiko tik po darbo ir savaitgaliais, o talkos nėra - nusiteikite ilgai grojančiam procesui.

kas dėl lubų - galite daryti ir taip ir taip. normaliu atveju lubos prisileidžia prie plytelių, o pastarosios ir klijuojasi taip, kad siena būtų lygi, tada bus gražus sujungimas. Plytelės Jūs neatpjausite taip lygiai ir gražiai kad prisileistų prie lubų profilio. nebent išsiskaičiuosite aukštį taip tiksliai, kad plytelė baigsis tiksliai iki profilio ir toks lubū aukštis Jus tenkins. deje, imant šiuolaikiškas didesnes plyteles tai nutinka retai.
arba plytelių neklijuokite iki lubų, palikite tinkuojamą/dažomą plotą ir neliks klaustukų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(#tagra# @ 2012 10 12, 14:51)

Del plieniniu, kai klausiau nepatare...sake barska kai vanduo bega, vanduo maudantis greit atvesta....


nesutikčiau. vanduo bėga dažniausiai tiesiai į vandenį, į vonią jis bėga tik kelias minutes, kol dugnas prisipildo. nebent Jūs naudojate vonia prausimuisi.
barškėjimą sumažina ir puikiai sprendžia atšalimo bėdas visos vonios apipurškimas makrofleksu - super. ir šilta, ir garsą slopina. Aišku, kalbame apie uždarą vonią.
Atsakyti
QUOTE(*MiLi* @ 2012 10 12, 15:44)
Susivėliau dabar su tom voniom, atrodė jau beveik nuspręsta  unsure.gif  g.gif  jei gelsta nuo saulės spindulių, tada negaliu rinktis akrilinės, saulės šviesa kris tiesiai į ją pas mus. O plieninių kokie minusai, pvz ?  g.gif  kad šalta... kas dar ? nors grindys šildomos, tai gal nieko.
  Akmens masės minusai, pliusai ?  g.gif
4u.gif

tik savaitė liko iki pirkimo, o aš dar plaukioju  doh.gif



šiaip siūlyčiau pasiskambinti šitam puslapy esančiais kontaktiniais telefonais ir prašyti Arūno. Tikrai labai profesionaliai ir nešališkai gali pakonsultuoti vonios pasirinkimo klausimais. Mes gal savaitę laiko susirašinėjom, ir jis man kantriai dėstė skirtumus, panašumus, trūkumus ir privalumus tarp vienų ir kitų skirtingų gamintojų ir modelių. O pirkti jau paskui galite kur tik širdis geidžia. Bet jo konsultacijos tikrai informatyvios mirksiukas.gif Tarkim mes buvom nusižiūrėję vieną pagalvėlę, bet jis pasiūlė savo savybėm ir kokybe analogišką, tik pigesnį gaminį. Nors jie prekiauja ir vienom ir kitom.
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2012 10 12, 19:01)
šiaip siūlyčiau pasiskambinti šitam puslapy esančiais kontaktiniais telefonais ir prašyti Arūno. Tikrai labai profesionaliai ir nešališkai gali pakonsultuoti vonios pasirinkimo klausimais. Mes gal savaitę laiko susirašinėjom, ir jis man kantriai dėstė skirtumus, panašumus, trūkumus ir privalumus tarp vienų ir kitų skirtingų gamintojų ir modelių. O pirkti jau paskui galite kur tik širdis geidžia. Bet jo konsultacijos tikrai informatyvios  mirksiukas.gif Tarkim mes buvom nusižiūrėję vieną pagalvėlę, bet jis pasiūlė savo savybėm ir kokybe analogišką, tik pigesnį  gaminį. Nors jie prekiauja ir vienom ir kitom.


Gal galite jus aprašyti trumpai konsultacijas smile.gif esminius patarimus, gal kam užteks ir tiek informacijos, kiek jus gavote ir netrukdysime konsultanto vien dėl pasiklausimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugdona @ 2012 10 12, 19:13)
Gal galite jus aprašyti trumpai konsultacijas  smile.gif esminius patarimus, gal kam užteks ir tiek informacijos, kiek jus gavote ir netrukdysime konsultanto vien dėl pasiklausimo  4u.gif


na nežinau, mane domino konkretūs modeliai, o ne patarimai pagal ką apskritai rinktis vonią mirksiukas.gif tai nemanau, kad visus domina tie patys vonių modeliai kaip ir mane. Aš rinkausi tarp Ravako, Kaldewei ir Poliplasto.
Čia trumpai vienas iš atsakymų kuo skiriasi Ravako ir Poliplasto produkcija, ir kodėl prie Ravako Gentianos vonios jis siūlo vokiškas Kaldewei, o ne originalias Ravako pagalvėles. Cituoju:
"Poliplasto akrilas kietesnis, ne taip braižosi, gražiau prisigaudžia apdailos panelė, pats akrilas yra Alpin White spalvos (kaip ir daugumos gamintojų sanitarinė keramika), Ravak akrilas yra melsviau baltas- Snow White spalva, vokiškos pagavėlės minkštesnės (Kaldewei), pati medžiaga mažiau porėta, lengviau valosi (vokiškas pagalvėles galima dėti ir į Gentiana vonią)."
O dėl pirkimo - tai jūs jau kai žinosit ko norit ir žinosit kitų parduotuvių pasiūlymus su nuolaidom, pasiklauskit dar kartą kainos pas juos mirksiukas.gif Jie labai lankstūs šiuo klausimu. Tarkim, Ravako komplektaciją jie mum siūlė pigiau nei kiti salonai, nors galiausiai vistiek pasirinkom ne Ravaką lotuliukas.gif

p.s. paskaičiau ką parašiau, ir galvoju, kažin ar nereiktų man pasiprašyti pas juos procento už reklamą g.gif lotuliukas.gif o jei rimtai, nieko aš nereklamuoju, tiesiog sakau, kad jei norit konstruktyvios konsultacijos vonių klausimais - galit drąsiai kreiptis, žmogus tikrai išmano ir nemala nesąmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latifa: 12 spalio 2012 - 18:44
QUOTE(*MiLi* @ 2012 10 12, 15:44)
Susivėliau dabar su tom voniom, atrodė jau beveik nuspręsta  unsure.gif  g.gif  jei gelsta nuo saulės spindulių, tada negaliu rinktis akrilinės, saulės šviesa kris tiesiai į ją pas mus. O plieninių kokie minusai, pvz ?  g.gif  kad šalta... kas dar ? nors grindys šildomos, tai gal nieko.
  Akmens masės minusai, pliusai ?  g.gif
4u.gif

tik savaitė liko iki pirkimo, o aš dar plaukioju  doh.gif

Ką manote apie Kaldewei ?


Mes pirkome plieninę Kaldewei, tai esu labai patenkinta thumbup.gif . Prieš pastatant apipurškėm "makrofleksu" ir užspaudėme laikraščiais. Tikrai nepastebėjau, kad ji šalta, slidi ar dar kuo nors bloga ax.gif Naudojame ją dar tik nuo birželio, bet tikrai nesigailiu ją pasirinkus smile.gif
Tiesa, papildomai pirkome kažkokį PERL apdirbimą, kad lengviau valytusi, tai ir su valymu jokių problemų thumbup.gif

Pas mano sesę jau 20 metų plieninė vonia, tai sako, kad kitokios net nesirinktų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 10 12, 20:18)
Mes pirkome plieninę Kaldewei, tai esu labai patenkinta thumbup.gif . Prieš pastatant apipurškėm "makrofleksu" ir užspaudėme laikraščiais. Tikrai nepastebėjau, kad ji šalta, slidi ar dar kuo nors bloga ax.gif Naudojame ją dar tik nuo birželio, bet tikrai nesigailiu ją pasirinkus smile.gif
Tiesa, papildomai pirkome kažkokį PERL apdirbimą, kad lengviau valytusi, tai ir su valymu jokių problemų thumbup.gif

Pas mano sesę jau 20 metų plieninė vonia, tai sako, kad kitokios net nesirinktų 4u.gif

mano tevai irgi turi plienine vonia. pries milijona metu pirko, makroflexu apipurske ir viskas gerai smile.gif valosi puikiai ir vis dar stovi balta smile.gif
tik patarimas purskiant makroflexu - jei ta darysite vonios kambaryje,apsaugokite grindis, nes gyvenime plyteliu neisvalysite nuo jo jei kiek uztiks wink.gif

ir nera tas garsas jau toks didelis, manau, dauguma voniu panasu skleidzia begant vandeniui smile.gif

ir aciu visoms - iems uz protinga patarima del vonios remontu smile.gif MB nori pats visa buta suremontuot ir dega tuo noru, nors ir nera dares didesniu darbu, bet uoliai mokosi,skaito ir tt smile.gif pirmi musu namai, tai norisi kazko tiesiog ypatingo ir savo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 10 12, 21:42)
mano tevai irgi turi plienine vonia. pries milijona metu pirko, makroflexu apipurske ir viskas gerai smile.gif valosi puikiai ir vis dar stovi balta smile.gif
tik patarimas purskiant makroflexu - jei ta darysite vonios kambaryje,apsaugokite grindis, nes gyvenime plyteliu neisvalysite nuo jo jei kiek uztiks wink.gif

ir nera tas garsas jau toks didelis, manau, dauguma voniu panasu skleidzia begant vandeniui smile.gif

ir aciu visoms - iems uz protinga patarima del vonios remontu smile.gif MB nori pats visa buta suremontuot ir dega tuo noru, nors ir nera dares didesniu darbu, bet uoliai mokosi,skaito ir tt smile.gif pirmi musu namai, tai norisi kazko tiesiog ypatingo ir savo rolleyes.gif

nusivalo tas makrofleksas labai nesunkiai. jei papuolė ant paviršių, kuriuos reikia nuvalyti staigiai, o spec valiklio neturite, pasirūpinkite prieš tokius darbus acetonu, o nuo plytelių nusivalo kai sudžiūna. nereikia skubėti jo trinti.

jei dega - padarys, va kad tik neužgestų - vis pakurstykite mirksiukas.gif
Atsakyti
Latifa, tai, visgi, kokią vonią pasirinkote ? biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Medlieva @ 2012 10 12, 20:18)
Mes pirkome plieninę Kaldewei, tai esu labai patenkinta thumbup.gif . Prieš pastatant apipurškėm "makrofleksu" ir užspaudėme laikraščiais. Tikrai nepastebėjau, kad ji šalta, slidi ar dar kuo nors bloga ax.gif Naudojame ją dar tik nuo birželio, bet tikrai nesigailiu ją pasirinkus smile.gif
Tiesa, papildomai pirkome kažkokį PERL apdirbimą, kad lengviau valytusi, tai ir su valymu jokių problemų thumbup.gif

Pas mano sesę jau 20 metų plieninė vonia, tai sako, kad kitokios net nesirinktų 4u.gif


ačiū, aš irgi jau linkstu prie jos, visą vakarą išnaršius dešimtis tinklapių...

QUOTE(Danbo @ 2012 10 12, 22:42)
pirmi musu namai, tai norisi kazko tiesiog ypatingo ir savo rolleyes.gif


jūs tą ir turėsite thumbup.gif
Atsakyti