Įkraunama...
Įkraunama...

Liepinukai 2008

QUOTE(idani @ 2012 10 29, 10:51)
as zinau, nes sunui irgi tas pats. Nesiojo batus 4 metus, bet nieko nepadejo... daryk batus, kad grupeje butu kaip basutes, nes didziausia laika su batukais jis praleidzia buten ten smile.gif Musu darzelis buvo irgi ortopedinis, mankstos, masazai, bet maniskiui nieko sad.gif jis greit auga ir jo pasidare silpni vidiniai raisciai, todel ir vercia kojytes. Aisku kiekvienas vaikas individualus. Mums dabar iseitis tik baseinas smile.gif

nu liūdnai tada... ką gi, žiūrėsim, gal mums ką ir padės. Bandyt vistiek reikia. Taip ir galvoju, basutes darželiui, o įdėklus į batus gaminti. O kuo baseinas toks efektyvus?
Mums ortopedė sakė, kad ir šiaip labai gerai kuo daugiau basam lakstyt. Tai taip ir darom. Tik va žiūriu po treniruočių sako, kad pėdas skauda...

QUOTE(Elizabeth** @ 2012 10 31, 10:36)
pas D. skaičiai karaliauja, o pas mūsų B. raidės  biggrin.gif  jau rašiau kažkada.. buvom registrų centre, reikėjo palaukt, ir kaip tyčia mažius labai judrus buvo, reikėjo kažkaip užimt, tai pakėliau prie plakato tokio, jis iškart pradėjo vardint raides, kurias žino, tai apakę moterys žiūrėjo  biggrin.gif  viena net klausė kiek jam metų  biggrin.gif
o mūsų merginos protu ir pamastymais tai aš neatsistebiu  wub.gif nors turbūt visi liepinukai tokie protingi smile.gif arba jau čia man, kaip mamai, savi vaikai patys gražiausi, patys protingiausi  lotuliukas.gif

Fainuoliai 4u.gif
Manau, visi liepinukai savaip gudrūs ir labai įdomūs, tik daugelis tingi jau ir pasakoti. smile.gif

Maniškis tai skaityt pradėjo prieš kelias dienas. Kubilinsko "Mano batai buvo du", ten didžiosiom raidėm ir stambiom. Tai labai nustebus buvau. Aišku, jis ir anksčiau skaitė paskirus žodžius, bet pirmąsyk užėjo noras knygą skaityt. Ne viską idealiai paskaito, daug žodžių užstringa (su dvigarsiais, ia, uo, ie ir pan), tai tada nervinasi ir rėkia doh.gif Vėl sakysit, ką jis mokykloj veiks. Bet tikrai neprašiau ir nesiūliau skaityt- pats atsisėdo ir pradėjo.
Atsakyti
Dėl plokščiapėdystės. yra 2 labai skirtingos ortopedų nuomonės- 1. kuo daugiau basomis ir kuo įvairesniu paviršiumi. 2) mes kai M užsakinėjom batus pasakė- basomis tik švelniu smėliu. jokių akmenukų, asfalto, bet kokio grubesnio paviršiaus ir pan. beje, basutes darže nešiojo berods 2 m. efekto-0. G ir plokščiapėdystė. pas mus batų nemokamai nebeduoda tai ir nedarau. o mokėt 300 ir be garantijos dėl efekto nematau reikalo. darže lankys vėl kineziterapeutės mankštas. namie mes visi vaikštome tik basomis. na, vaikai su kojinėmis
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2012 11 02, 19:17)
Dėl plokščiapėdystės. yra 2 labai skirtingos ortopedų nuomonės- 1. kuo daugiau basomis ir kuo įvairesniu paviršiumi. 2) mes kai M užsakinėjom batus pasakė- basomis tik švelniu smėliu. jokių akmenukų, asfalto, bet kokio grubesnio paviršiaus ir pan. beje, basutes darže nešiojo berods 2 m. efekto-0. G ir plokščiapėdystė. pas mus batų nemokamai nebeduoda tai ir nedarau. o mokėt 300 ir be garantijos dėl efekto nematau reikalo. darže lankys vėl kineziterapeutės mankštas. namie mes visi vaikštome tik basomis. na, vaikai su kojinėmis

O kodėl neduoda?
Mano abiems paskyrė, tik va eilė ilga, dar laukiam primatavimui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2012 11 02, 21:35)
O kodėl neduoda?
Mano abiems paskyrė, tik va eilė ilga, dar laukiam primatavimui  doh.gif

tik turintiems invalidumą
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2012 11 02, 21:01)
tik turintiems invalidumą

Tai visuose miestuose skirtinga tvarka?
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2012 11 03, 22:05)
Tai visuose miestuose skirtinga tvarka?

man irgi toks pats klausimas iškilo.
Atsakyti
Laba, ka pirksit vaikam kaledom?
Atsakyti
sveikos
QUOTE(Rani @ 2012 11 05, 15:26)
Laba, ka pirksit vaikam kaledom?

Jomantei tai audimo mašiną karoliukams verti (nežinau kaip tiksliau apibūdinti lotuliukas.gif ) ir daug karoliukų. dabar ant tų pasinešus.
o mažė užsiprašė saldainių, bet jomantė paaiškino, kad ji jų negaus, nes trečius metus jau prašo saldainių ir niekad neatneša, nes senis šaltis nenori, kad sugestų vaikams dantys lotuliukas.gif tai dar nežinau, ką pirksim g.gif
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2012 11 02, 19:17)

Užsisakėm šiandien tuos batus...
Kainuoja 17 Lt (dar atskirai užsakėm įdėklus į batus, odiniai-40 lt), galima darytis dvejus batus per metus, kas pusmetį. Už metų vėl imi siuntimą iš ortopedo ir vėl daraisi.
Rasiukas, o kodėl jūs tiek laukiate? Važiuokit į ortopedijos techniką, Vytauto pr. Mes telefonu užsiregistravom primatavimui, gavom laiką už kelių dienų, o batus pagamins per 19 dienų nuo primatavimo, ir ne jokia ekstra, o tiesiog įprasta eilės tvarka.

O dėl nuomonių įvairovės tai išties. Ortopedė pareiškė, kad batai būtini. Nuėjom pas reabilitologę, kad mankštų išrašytų (4 mankštos priklauso, toliau namie patiems daryti), tai jos nuomone- jokių batų nereikia. Kuo daugiau lakstyt basam, sportuot, mankštas daryt ir išaugs... (Ai dar patarė fainą pratimą: pripili į maišą makaronų ir duodi vaikščiot ant jo.) Sako, tie batai tik įstato koją į patogią padėtį, o raumenų dirbti neskatina, todėl išlipus iš batų padėtis vėl grįžta į tą pačią, todėl jokio efekto.
Nuėjom batų darytis, pasakiau ir tą priešingą nuomonę, tai ortopedė: "taip sako tie, kur internete prisiskaitę, arba tie, kurie patys vaikų su plokščiapėdyste neturėję". Nu aš ortopedus suprantu, jie iš tų batų duoną valgo. Bet apskritai tai dilema tėvams, ką daryt...

Dėl kalėdų nežinau... dukterėčiai užsakiau Kutį pusmečiui, dar kažką ieškosiu papildomai, kokią lėlę gal. O Daugirdui žiūrinėjau tuos kilimėlius iš Toy story, kur galima spalvotais flomasteriais piešti ir nuplauti. Bet dar nieko nenusprendžiau, gal dar geresnių minčių kils.
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2012 11 07, 10:09)
Užsisakėm šiandien tuos batus...
Kainuoja 17 Lt (dar atskirai užsakėm įdėklus į batus, odiniai-40 lt), galima darytis dvejus batus per metus, kas pusmetį. Už metų vėl imi siuntimą iš ortopedo ir vėl daraisi.
Rasiukas, o kodėl jūs tiek laukiate? Važiuokit į ortopedijos techniką, Vytauto pr. Mes telefonu užsiregistravom primatavimui, gavom laiką už kelių dienų, o batus pagamins per 19 dienų nuo primatavimo, ir ne jokia ekstra, o tiesiog įprasta eilės tvarka.

Tai Jūs gal ir pas gydytoją ten buvote?
Mūsų kortelės Ortopedijos technikoje, bet ne Vytauto, o šalia namų, Savanorių pr. O ten tokios eilės
Batai mums reikalingi ne dėl plokščiapėdystės, o masažus vaikams darželyje darys
Atsakyti
Laba 4u.gif

jau kad pradėjau rašyti, pakeliu akis ir nesuprantu nieko. kažkas klaviatūroje rusų kalbą nustatė biggrin.gif
buvo labai smagu ir naudinga pasiskaityti ir apie maistą, ir apie žaidimus. va, dar daugiau pasisakymų apie dovanas laukiu, nes pati esu be minčių. Vyčiui labai norėjau fotoaparatą nupirkti, bet užsiminiau, tai nesileidžia į kalbas - jis pas senelį vėl kažkokių trans -bakukugan - benten - ixmen baubų užsiprašė doh.gif nebepirksiu. atsibodo tie vienadieniai žaislai.
skaitydama jūsų pasisakymus, padariau išvadą, kad Vytis labai padoriai valgo smile.gif kaip ir dauguma, atsisako valgyti mėsą, bet jau pripažįsta vištieną. eilinį kartą suveikė mano diplomatiniai gebėjimai - čia ne mėsa, čia vištiena. krūtinėlės lazdelės, kepsnys, kepsniukai su daržovėmis, naminiai koldūnai, makaronai su faršu, bulvės įdarytos faršu, naminiai kebabai - dažniausi patiekalai, kur sueina mėsa. dar koks troškinys, ar užkepėlė. likusieji trys vaikai siaubingi mėsaėdžiai smile.gif
dėl užsiėmimų su vaikais, tai jau tenka raudonuoti. blush2.gif va čia ir vyksta konkuravimas su mezgimu smile.gif iš tiesų labai jaučiasi, kad vaikai neišsilaksto lauke - namuose reikalauja maximalaus dėmesio arba lipa sienomis. Viltenio žaidimai dar tokie ramesni - labai mėgsta "gaminti valgyti", arba "važiuoti į parduotuvę". man belieka tik pageidavimus pateikti ir suvalgyti/išgerti. Vytis jau nori rimtesnių žaidimų, užsiėmimų. labai patiko origamis. anądien lankstėm senelį šaltį, tai paskui visą dieną nešiojosi. parodžiau kompe šitą puslapį, tai dabar vis prašo:
http://en_origami-club_com/ vis tik nutariau leisti kažkiek prie kompiuterio. užsakiau pora programų žiburėlyje, bet kad ten jis jas greitai pravaro - kur formos, spalvos, skaičiai jam per lengva. o kur įrašyti raides - per sunku, nes dar nepažįsta. gal žinot daugiau panašių puslapių? jam patinka dėlioti paveikslėlius.

Fox, mes kai lankėm mokyklėlę, tai su kineziterapeute darydavo tokį pratimą - papildavo kaštonus, ant jų pavaikščiodavo, o paskui juos turėdavo atsisėdę pėdomis sudėti į indą. irgi raumenis stiprindavo.
šį rudenį labai turėjau idėją pasidaryti sėdmaišį iš kaštonų. galvojau būtų natūralus masažas nugarai, bet liko neįgyvendinta doh.gif

Augustinas vėl stipriai karščiuoja. Gavom antibijotikus. nesuprantu kas čia pasidarė. turėjau minčių grįžti į darbą, tai atrodo, kad viskas aplinkui priešinasi - vaikai jau trečią ratą su ligomis suka, pati savaitę sirgau. dar Augustinas toks mamyčiukas pasidarė - visą dieną ant kelių sėdėtų, pirštą čiunktų ir man krūtinę glostytų (nusiraminimo ritualas) doh.gif atrodo net virbalams manęs pavydi. susitaikiau, kad ramiai užbaigsiu motinytės atostogas. kas jau čia beliko...
Atsakyti
Laba

Kas augustinui? Dl ko antibai?

Man irgi reikia susitaikyti, kad maitinsiu vyti tik iki sekmadienio unsure.gif biggrin.gif o i darba nenoriu -visai. Drauge bande itraukti i tiklinio marketingo bizni, bet atsilaikiau lotuliukas.gif o dabar suku galva ka cia gyvenime toliau veikti, nes i ta sritiis murios isejau nenoriu grizti, tai guluos ir keliuos vis mastydama ka gyvenime noriu veikti, tuoj mastota gausiu nuo mastymo.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rani: 07 lapkričio 2012 - 12:31