Įkraunama...
Įkraunama...

Liepinukai 2008

QUOTE(Elizabeth** @ 2013 04 03, 16:35)
Mažąjį leisim į darželį nuo rugsėjo, labai tikiuosi, kad liks be ašarų..
Mano "daržas" ant palangių bujoja.. Reiks tuoj pomidorus pikiuot.. bijau, kad vyras iš namų neišmestų, dar garsiai nepriekaištauja, bet jau matau, kad šiek tiek jį užkniso palangių apkrovimas  biggrin.gif  išpikiavau dar vienas gėles ir pailgą didelį vazoną pastačiau miegamajam ant palangės, nes daugiau nėr kur, tikiuosi mb nepastebės  lotuliukas.gif
  Aš optimistė irgi, bet dar guli spintoj visi šilti drabužiai ir manau dar kokią savaitę tai tikrai gulės . nors gismeteo neblogą atšilimą pranašauja smile.gif

o tu iš karto į darbą eisi, ar turėsi galimybę po truputį pratinti?

pagal jų prognozes vakar jau +15 turėjo būti irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Lepukas @ 2013 04 04, 14:35)
o tu iš karto į darbą eisi, ar turėsi galimybę po truputį pratinti?

pagal jų prognozes vakar jau +15 turėjo būti  irnesakyk.gif

dėl darbo tai kitą savaitę žinosiu, reiks nuvažiuot, nes oficialiai kaip ir 1,5 mėn "atostogų" liko... man visokius kvalifikacinius egzaminus išsilaikyt reikia dar. nes ir šiaip kas 3 metus dirbant reikėdavo. žo... noro tai nulis, netgi minus kažkeli.. jei tektų grįžt į tą pačią vietą, tą pačią veiklą, tai mielu noru, bet dabar ten tokia pertvarka, kad kaip studentė katik po studiju būsiu...

man čia turbūt iš "blondiniškos" srities dabar klausimas iškilo, bet gal bus galinčių atsakyt smile.gif negalima kartais taip, kad grįžti į darbą ir gauni nemokamų atostogų kokius 3 mėn (iki rugsėjo)? biggrin.gif

Gabija tai nuo pat pirmos dienos ėjo "pilnu etatu" , tai gal ir mažasis labai neprotestuos smile.gif aš jį prie darželio aplinkos jau kokie metai karts nuo karto papratinu, kai sesės važiuojam pasiimt smile.gif dar nespėja įeit, jau rengiasi ir lekia į grupę žaist biggrin.gif

mačiau ir aš tą +15, jaučiu per klaidą vienetą prieky parašę buvo biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
dalinuosi rytiniu vaizdu pro langą (dar ir dabar sninga....), gal sakau kas nors saulės ir žalumos per daug turi, galėtumėm mainytis g.gif biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 04 04, 14:36)

man čia turbūt iš "blondiniškos" srities dabar klausimas iškilo, bet gal bus galinčių atsakyt smile.gif negalima kartais taip, kad grįžti į darbą ir gauni nemokamų atostogų kokius 3 mėn (iki rugsėjo)?  biggrin.gif

Čia priklauso nuo susitarimo, jei valdžia sutinka, gali imti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2013 04 06, 14:10)
Čia priklauso nuo susitarimo, jei valdžia sutinka, gali imti smile.gif

dėkui už atsakymą 4u.gif bandysiu tartis tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 04 06, 14:50)
dėkui už atsakymą  4u.gif bandysiu tartis tada  smile.gif

pasiskaitinėk darbo kodeksą, kad žinotum, kokias teises turi.
aš tik darbe turiu.
pabandžiau pagooglinti, tai va ką radau:
Nemokamų atostogų trukmę reglamentuoja DK 184 straipsnis, kuris nustato, kad nemokamos atostogos suteikiamos:

darbuotojams, auginantiems vaiką iki keturiolikos metų - iki keturiolikos kalendorinių dienų;
darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;
moters nėštumo ir gimdymo atostogų metu bei vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogų metu tėvui jo pageidavimu (motinai - tėvo atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, metu); šių atostogų bendra trukmė negali viršyti trijų mėnesių;
neįgaliajam – iki trisdešimties kalendorinių dienų per metus;
darbuotojui, vienam slaugančiam neįgalųjį, kuriam Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatytas nuolatinės slaugos būtinumas – iki 30 kalendorinių dienų per metus šalių suderintu laiku;
darbuotojui, slaugančiam sergantį šeimos narį – tokiam laikui, kurį rekomenduoja gydymo įstaiga;
santuokai sudaryti - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos;
mirusio šeimos nario laidotuvėms - ne mažiau kaip trys kalendorinės dienos.

Iš to galima teigti, kad DK 184 str. numato ne teisę, o darbdavio pareigą DK 184 str. nurodytais atvejais atostogas suteikti.

Valstybės tarnautojas nemokamų atostogų gali būti išleistas vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 37 str. 1 dalimi. Nemokamų atostogų trukmė gali būti iki 3 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(Lepukas @ 2013 04 06, 16:39)

ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Kaip gyvenat?
Atsakyti
Labas rytas

As tai neatsigaunu dar nuo sapro poelgio, todel liudna man ir pikta verysad.gif

Atsakyti
Aš po truputį jau atsigaunu... Pirma mintis, perskaičius straipsnį, buvo, kad čia koks užsilikęs balandžio 1-osios pokštas... mes savaitę prieš dar jo spektakly buvom... dar masčiau, kad norėčiau po kiek laiko dar kartą nueit..
Atsakyti
o aš nebespėjau nueiti... gaila verysad.gif

o gyvenam tai gerai. tik dienos šuoliuoja. šis mėnuo toks pasimėgavimo darbu - jokios atsakomybės, "padirbu" 4 valandas ir namo. bet jau baigiasi katino dienos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lepukas @ 2013 04 22, 20:39)
o aš nebespėjau nueiti... gaila  verysad.gif

o gyvenam tai gerai. tik dienos šuoliuoja. šis mėnuo toks pasimėgavimo darbu  - jokios atsakomybės, "padirbu" 4 valandas ir namo. bet jau baigiasi katino dienos  doh.gif

aš tai kažkaip neįsivaizduoju kaip man reiktų dirbt visą darbo dieną .. greičiausiai grįšiu puse etato tik, bent jau taip norėčiau smile.gif nors labiausiai tai man dabar patinka mano laisvas grafikas biggrin.gif

Atsakyti